Årstidernas Matkasse

Årstiderna är en leverantör av färdiga matkassar och fruktkassar som har ett särskilt fokus på människans samspel med naturen. Varorna levereras alltid i trälådor men kallar det för matkasse.

Huvudpunkterna i affärsidén är att:

  • Enbart leverera ekologiska varor (enda undantaget är fisk – dock WWF-märkt)
  • Fokusera på råvaror efter säsong
  • Ta fram lättlagade recept.

För att säkerställa att alla råvaror är ekologiska och odlade i samspel med naturen har Årstiderna tre egna gårdar med helt och hållet ekologisk odling. Hälsomatkassen är Årstidernas glutenfria alternativ av matkasse.

Till Årstidernas matkasse finns även möjligheten att tilläggshandla övriga dagligvaror.

Utbud

Årstiderna har fem typer av matkassar, nämligen Originalmatkassen, Hälsomatkassen, Veganska matkassen, Vegetarisk matkasse samt Världsmatkassen. Matkassen innehåller varierade recept och ekologiska matvaror med stort fokus på de gröna innehållet även i de kassarna som innehåller kött och fisk. Middagar finns i flera storleksalternativ för att kunna passa flera hushåll. Det är nya recept för varje vecka.

Visste du att:
Årstidernas matkasse levereras i en trälåda och innehållet är alltid 100% ekologiska produkter.

 

  • Originalmatkassen: 3 middagar för 2-4 personer – 532 kr – 728 kr
  • Hälsomatkassen: 5 middagar för 2 personer – 682 kr
  • Veganska matkassen:4 middagar för 2 personer – 466 kr
  • Vegetarisk matkasse: 4 middagar för 2 personer – 403 kr eller 3 middagar för 4 personer – 653 kr
  • Världsmatkassen: 3 middagar för 2 personer – 539 kr, 3 middagar för 3 personer – 618 kr eller 3 middagar för 4 personer- 699 kr.

För var och en av Årstidernas matkasse kan du beställa till en fruktkasse (1,5-2 kg färsk frukt). Årstiderna erbjuder också en speciell ”juicelåda” med frukt, bär och smaksättning. Tittar du under kategorierna ”Lådor” och ”Extravaror” på webbplatsen kan du också hitta grönsakslådor, fruktlådor, fisklådor, köttlådor och ett antal separata påsar/askar med diverse livsmedel för hemleverans.

Leverans

Årstiderna levererar till över 6000 postnummer i Storstockholm, Mälardalen, Göteborg och Skåne. För att se om Årstiderna kan leverera hem till dig skriver du in ditt postnummer på webbplatsen.

Leveransen av din matkasse sker normalt på måndagar och det före kl. 17:00, men det finns undantag för olika postnummer. När du gör din beställning ser du vilka dagar leveranser sker till ditt postnummer. Du väljer leveransintervall själv (varje vecka, varannan vecka, var tredje vecka samt var fjärde vecka).

Om du inte är hemma vid leverans kommer chauffören att ställa lådorna vid ytterdörren. De lådor som matvarorna levereras i hämtar chauffören upp vid nästa leverans.

Betalning

Årstiderna erbjuder betalning via bankkort/kreditkort och autogiro. Väljer du att betala med kort börjar du med att registrera dina kortuppgifter på dina sidor. Kostnaden för leveransen dras från kontot på fredagar jämna veckor. Vill du betala via autogiro går du in på dina sidor och väljer alternativet Anslut till autogiro alternativt går in på din internetbank och söker på företagsnamnet ÅT Ekologiska råvaror filial.

Uppsägning av Årstidernas matkasse

När du beställer din första matkasse från Årstiderna tecknar du automatiskt en prenumeration. Den kan du när som helst säga upp genom att gå till dina sidor på sajten, ringa eller skriva e-post. Se till att säga upp din prenumeration före sista frist. För leveranser på måndagar är fristen kl. 17:00 på lördagen.

Mer om Årstiderna

Årstiderna är ett varumärke som tillhör ÅT Ekologiska råvaror filial. Företaget är danskt och det var i Danmark som verksamheten startade. Beställer du en matkasse hos Årstiderna blir du dock kund i den svenska filialen.

Kontakt
Telefon: 08-720 50 20
E-post: kundtjanst@arstiderna.com

Inga kommentarer till “Årstidernas Matkasse”

Skriv en kommentar

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor
(4 omdömen)
  • (publiceras inte)