Dijon- och rödbetsbiffar med pepparotskräm - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Dijon- och rödbetsbiffar med pepparotskräm
Dijon- och rödbetsbiffar med pepparotskräm recept

Rödbetsbiffar – en matig och god vegetarisk biff som tillsammans med en fräsch pepparotskräm och god sallad ger en härlig måltid.

Det är enklare att ersätta kött än vad man kan tro och de vegetariska biffalternativen är många.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.
Annons:
Promo image

Du behöver:

  • 1 kruka timjan
  • 400 g kokt matvete
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl majsstärkelse
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 300 g kokta rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Repa bladen från timjan och blanda med 200 g matvete, ägg, majsstärkelse, dijonsenap, 3/4 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke. Mixa till en grov smet med stavmixer.
  2. Hacka rödlök. Grovriv rödbetor. Lägg i bunken med resten av matvetet och blanda. Låt svälla i 10 min så blir biffarna lättare att forma.
  3. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och forma smeten till ca 8 biffar.
  4. Stek biffarna på medelhög värme i ca. 4-5 min/sida. Vänd försiktigt.
  5. Skala och riv pepparroten (ca 2 msk). Blanda pepparroten med turkisk yoghurt, honung, 2 krm salt, och 1 krm peppar.
  6. Servera biffarna med pepparrotskrämen och gärna tillsammans med en stor matig sallad.
  7. Tips! Använd gärna färdigkokta rödbetor.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Dijon- och rödbetsbiffar med pepparotskräm
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder