Sätt ugnen på 225°. Ta fram 50 g smör. Koka valfritt gryn för 4 personer.
Köttfärslimpor (bunke + ugnsform 20 x 30 cm): Skala och finriv 100 g morötter (1–2 st) och finhacka 150 g gul lök (2–3 st). Tillsätt morötterna, löken, ca 500 g nötfärs, 1 ägg, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk dijonsenap, 1 tsk dragon, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Bearbeta smeten ca 1 min och forma sen till 4 ”limpor”. Lägg i formen och stek mitt i ugnen 15–20 min.
Sallad (skål): Halvera en ask körsbärstomater (125 g), skär zucchini i tunna halvmånar och strimla romansallad (ca 150 g). Lägg i skålen och ringla över 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Café de Paris-smör (liten skål): Blanda smöret med ½ msk tomatpuré, 2 krm dragon, 1 krm oregano och 1 krm curry.
Servera köttfärslimporna med grynen, salladen och Café de Paris-smöret.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan