Kokt torsk med äggsås - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Kokt torsk med äggsås
Kokt torsk med äggsås recept

Kokt torsk med äggsås – en klar favorit på middagsbordet. Med enkla råvaror lagar man snabbt en god middag. Tricket är att koka upp väl saltat vatten och sedan låta fisken sjuda inte mer än exakt tills den är klar. Istället för äggsås är kokt torsk väldigt gott med brynt smör och lite pepparrot också.

Husmanskost i sin bästa form!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Husmanskost
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9

Du behöver:

  • ca 800 gram torsk
  • 2 st fiskbuljongtärningar el. väl saltat vatten
  • 5 st vitpepparkorn (hel)
  • citronjuice
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1/2 knippe persilja
  • 2 hårdkokta ägg
  • 600 gram potatis
  • 1.5 liter vatten
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här:

  1. Fisken; Skär torskblocken i portionsbitar, funkar bra om de fortfarande är lite djupfrysta då går det enklare att skära dem. Ett block kan skäras i tre bitar.
  2. Koka upp vatten i en vid kastrull, smula i buljongen, lägg i pepparkornen och pressa i citronsaften. Lägg försiktigt i torskbitarna, 2-3 st i taget, och låt sjuda i ca 5 min. Är du osäker på om fisken är klar så kan du titta i mitten av fisken, köttet ska vara helt vitt.
  3. Äggsås; Koka upp grädde, mjölk, buljong och mjöl under omrörning. Låt sjuda på svag värme 2-3 min. Ta bort från värmen och blanda försiktigt i den hackade persiljan och äggen. Servera med kokt torsk, ägg och potatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kokt torsk med äggsås
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder