Korma - Indiska Köttbullar - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Korma – Indiska Köttbullar
Korma - Indiska Köttbullar recept

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.
Annons:
Promo image

Du behöver:

  • 1 st citron
  • 1 dl grädde
  • 1 st gul lök
  • 1/2 gurka
  • ca. 500gr nötfärs
  • 1/2 ask persilja
  • ca 150gr osaltade pistagenötter
  • 1/2 st rödlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 1/2 dl basmatiris
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk curry
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 tsk socker
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1/3 dl ströbröd
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här:

  1. Koka 3 1/2 dl basmatiris.
  2. Blanda 1/3 ströbröd och 1 dl mjölk i en bunke. Låt stå i 5 minuter.
  3. Blanda ner i bunken: ca 500 gr nötfärs, en vitlöksklyfta (pressad), 1 1/2 tsk spiskummin, 1 tsk malen kanel, 1 tsk malen kardemumma, 1 tsk malen ingefära och 1 tsk salt. Forma färsen till 16 köttbullar.
  4. Strimla 1 gul lök och finhacka två vitlöksklyftor. Fräs i lite smör i en stekgryta.
  5. Blanda ner 1 msk vetemjöl, 3 1/2 dl vatten, 1 dl grädde och en tärning kycklingbuljong. Krydda med 1 tsk curry, 2 tsk socker och 1 krm chiliflakes. Låt sjuda ihop 3-4 min. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda under lock i 7-9 minuter, eller tills köttbullarna är klara.
  6. Gurksallad: halvera 1 gurka och skrapa bort kärnhuset med en sked. Tärna därefter gurkan. Finhacka 1/2 grön chili och 1/2 rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft och rivet skal från 1 citron, 1 krm salt och lite olivolja.
  7. Grovhacka 1 påse pistagenötter. Toppa köttbullarna med en 1/2 ask persilja och hackade pistagenötter.
  8. Servera de indiska köttbullarna med basmatiriset och gurksalladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Korma – Indiska Köttbullar
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder