1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
Dela potatisen, skala och skär löken i klyftor, blanda det med hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen och löken på den förvärmda plåten.
Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg dem sedan på plåten. Stek allt mitt i ugnen först 20 minuter.
Dela tomaterna i halvor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
Lägg tomater, paprika och oregano på plåten och krydda med paprikapulvret. Ringla över vinägern och buljongen och stek ytterligare ca 15 minuter.
Servera kycklingen, potatisen och grönsakerna med buljongen från plåten.
Tips!
Häll av buljongen från plåten i en kastrull och red den med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan