Rostade rotfrukter (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skala och skär 600 g rödbetor i 1 cm breda klyftor. Skrubba 300 g palsternacka och 200 g morötter (1–2 st) och skär i 1 cm breda stavar. Blanda rotfrukterna på plåten med 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 tsk rosmarin. Rosta högt upp i ugnen i ca 20 min.
Koka valfritt gryn (gärna quinoa) till 4 personer.
Gräslöksmajonnäs (stavmixer + mixerbuke): Lägg 1 äggula i bunken. Tillsätt 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap och 1 liten pressad vitlöksklyfta. Grovhacka och tillsätt 1 fp gräslök (20 g), mixa i 10 sek. Droppa i 1 ½ dl neutral olja medan du fortsätter mixa. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Haricots verts (liten kastrull): Koka upp 5 dl vatten och ½ tsk salt. Koka ½ fp haricots verts (75 g) i 3 min.
Blanda rotfrukterna och grynen på ett fat. Toppa med haricots vertsen. Bryt ca 400 g varmrökt lax i mindre bitar och fördela ovanpå. Servera med gräslöksmajonnäsen.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan