Marockansk lammgryta med piffad couscous - Recept från matkasse.se

180
6
Svårighetsgrad: Medel
Marockansk lammgryta med piffad couscous
Marockansk lammgryta med piffad couscous recept

Kategorier:

Huvudrätter
Lamm
Grytor
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.8

Du behöver:

    Couscous:
  • ca. 6 dl
  • 1 lök
  • 2 vitlökar
  • 2-3 paprikor (röd, orange, gul)
  • 1 grönsaksbuljong (eller motsvarande fond)
  • Lammgryta:
  • 1 kg benfritt lammkött
  • 2 gula lökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kardemummakärnor (stötta)
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 1 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 apelsin, saft och skal
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 250 g torkade aprikoser
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk kalvfond
  • 7 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 2 dl mandel
  • 1 kruka koriander
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Putsa och tärna lammköttet i bitar.
  2. Finhacka lök, chili och vitlök.
  3. Blanda de torra kryddorna och socker med lökhacket och chilin.
  4. Vänd ner lammet i blandningen tillsammans med citron- och apelsinskalet och saften (t.ex i en plastpåse, så går det enkelt att vända runt då och då). Låt gärna vila i kyl i någon timme.
  5. Skiva sellerin och dela aprikoserna till mindre bitar.
  6. Ta en gryta och hetta upp oljan. Lägg i köttet och fräs på i någon minut för att sedan hälla i kalvfond och vatten, kanelstänger, selleri och aprikoser (spara lite aprikoser till topping).
  7. Låt koka länge i grytan tills köttet blir mört, cirka 2 timmar. Tillsätt mer vatten om det behövs.
  8. Skålla mandeln, hacka grovt och rosta i en torr stekpanna.
  9. Lägg i mandeln och låt koka med de sista 10 minuterna (spara lite mandel till topping).
  10. Smaka av med salt och peppar. Toppa med färsk koriander, aprikoser och mandel.
  11. Couscous-röran:
  12. Skala och hacka lök och vitlök.
  13. Skiva paprikorna.
  14. Fräs lök och vitlök några minuter utan att det tar färg, tillsätt paprikorna och fräs en liten stund till.
  15. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med en buljongtärning.
  16. Blanda lök- och paprikafräset tillsammans med couscousen.
  17. Servera tillsammans med grytan.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Marockansk lammgryta med piffad couscous
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder