Blanda 1 dl crème fraiche med 2 vitlöksklyftor
(pressade) och bred på 2 pizzabottnar. Toppa med 1
burk inlagda kronärtskockor (avrunna) och grädda
pizzorna samtidigt på de varma plåtarna 12-14 min. Byt
plats på plåtarna efter halva tiden.
Skär bort den nedersta, träiga delen på 1 knippe sparris.
Stek i en het grillpanna eller stekpanna 2-3 min. Skär
sparrisen i cm-tjocka bitar men låt knopparna vara
hela.
Krossa 1 msk hel rosépeppar i en mortel (eller med
botten på en tung kastrull mot en skärbräda). Finriv
skalet från 1 citron och lägg åt sidan. Pressa saften från
den använda citronen.
Sallad: klyfta 2 päron och blanda med 3/4 ask ruccola
(sköljd), citronsaft, lite flingsalt och nymalen
svartpeppar.
Toppa de nygräddade pizzorna med sparris, citronskal,
1/4 ask ruccola (sköljd), krossad rosépeppar och
flingsalt.
Ringla 2 msk olivolja över de färdiga sommarpizzorna
och servera med ruccola- och päronsallad.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan