Thailändsk kyckling med spetskål

Thailändsk kyckling med spetskål

30-40
2
Svårighetsgrad: Enkel
God kyckling med fräscha asiatiska smaker från Viktväktarkassen

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

Du behöver:

  • 300 g kycklingfilé
  • 125 g ris
  • 0,5 spetskål
  • 1 msk olja
  • Marinad:
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk farinsocker
  • 0,5 lime
  • 0,25 tsk chili flakes
  • 0,25 solovitlök
  • 0,5 tsk malen ingefära

Gör så här:

  1. Blanda ihop en marinad på soja, farinsocker, limesaft, chili flakes, pressad vitlök och ingefära.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i marinaden. Låt marinera 30 minuter i rumstemperatur.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Lägg kycklingen på en ugnsplåt och grilla i ugnen 15 minuter. Häll överbliven marinad över kycklingen, täck med folie och grilla vidare i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skär spetskålen grovt och stek i olja på högsta värme i en stekpanna cirka 10 minuter. Salta efter stekning.
  7. Lägg upp spetskålen och kycklingen och skeda över såsen från ugnspannan. Servera med ris.
  8. Tips: Det går även fint att steka kycklingen på spisen, håll dock koll på värmen så inte såsen bränns vid. Stek gärna spetskålen i sesamolja. Toppa med sesamfrön.