Blanda ihop en marinad på soja, farinsocker, limesaft, chili flakes, pressad vitlök och ingefära.
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i marinaden. Låt marinera 30 minuter i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 200°.
Lägg kycklingen på en ugnsplåt och grilla i ugnen 15 minuter. Häll överbliven marinad över kycklingen, täck med folie och grilla vidare i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skär spetskålen grovt och stek i olja på högsta värme i en stekpanna cirka 10 minuter. Salta efter stekning.
Lägg upp spetskålen och kycklingen och skeda över såsen från ugnspannan. Servera med ris.
Tips:
Det går även fint att steka kycklingen på spisen, håll dock koll på värmen så inte såsen bränns vid. Stek gärna spetskålen i sesamolja. Toppa med sesamfrön.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan