Timjansstekt potatis med rostas och getost

Timjansstekt potatis med rostas och getost

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Vardagsfest under 30 minuter!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Nötkött
ICA
Receptet kommer från ICA.

Du behöver:

  • 4 msk hackad färsk timjan
  • 900 g förkokt potatis
  • 4 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 msk rostade solroskärnor
  • 2 dl smulad getost (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • 500 g färska körsbärstomater
  • ca 500 g rostas
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 2 msk balsamvinäger

Gör så här:

  1. Hacka timjan. Stek potatisen i hälften av olivoljan i en stekpanna ca 12 minuter. Salta och peppra. Vänd ner timjan och solroskärnor efter halva stektiden och stek med.
  2. Smula getosten eller skär den i skivor. Dela tomaterna.
  3. Stek köttet på hög värme i resten av olivoljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Sänk sedan värmen och stek tills köttets innertemperatur är 58°C.
  4. Vänd ner tomater och spenat i potatisen och strö över getosten. Ringla över balsamvinägern och servera med skivat köttet.