Alla dagar är matdagar men vissa dagar tillägnas en särskild rätt eller kategori av mat. Det är härligt, tycker jag! Allt som kan inspirera och föra fram vissa typer av måltider genon att sätta mer fokus på god mat – är kul. Kanelbullens dag, den 4:e oktober, har nog knappast undgått någon och den dagen njuts det säkert av massor med kanelbullar i fikarum runt landet. Det bidrar inte bara med matglädje – men också med kul gemenskap.
För min egen del så inspirerade temadagar mig att göra mina egna mazariner – bara en sådan sak! Det trodde jag minsann aldrig att jag skulle ha bakat annars och resultatet blev helt underbart gott.
Contents
Här finns de olika svenska matdagarna samlade och med dem en samling olika recept länkade. Vilken dag är din favoritdag?
Popcornens dag – ett supergott snack!
Morotskaka. Underbart saftig och god och kanske t.o.m. lite nyttig också:-)
Hembakade mazariner – inspirerade av mattemadagar
Sill och färskpotatis till lunch på en strålande sommardag – godare blir det inte!
Längtar alltid efter köttbullar när jag varit utomlands…redan efter en dag.
Jag älskar att plocka svamp. Här en ljuvlig blandning av både trattisar och vanliga kantareller – lyckan är gjord!
Räkmackans dag. Min absoluta favoritdag och rätt…den också…
Kladdkaka passar alltid. Här till midsommar med goa´ gubbar och lättvispad grädde
Kakans dag d.v.s fritt val. Här: mandelmusslor. Supergoda och supersvåra att baka och de kräver sitt tålamod – men sååå goda