Årets matdagar

Alla dagar är matdagar men vissa dagar tillägnas en särskild rätt eller kategori av mat. Det är härligt, tycker jag! Allt som kan inspirera och föra fram vissa typer av måltider genon att sätta mer fokus på god mat – är kul. Kanelbullens dag, den 4:e oktober, har nog knappast undgått någon och den dagen njuts det säkert av massor med kanelbullar i fikarum runt landet. Det bidrar inte bara med matglädje – men också med kul gemenskap.

För min egen del så inspirerade temadagar mig att göra mina egna mazariner – bara en sådan sak! Det trodde jag minsann aldrig att jag skulle ha bakat annars och resultatet blev helt underbart gott.

Årets matdagar

Här finns de olika svenska matdagarna samlade och med dem en samling olika recept länkade. Vilken dag är din favoritdag?

Januari

Årets matdagar

Popcornens dag – ett supergott snack!

Februari

Årets matdagar

Morotskaka. Underbart saftig och god och kanske t.o.m. lite nyttig också:-)

Mars

Årets matdagar

Hembakade mazariner – inspirerade av mattemadagar

April

  • 04 Morotsdagen
  • 12 Lakritsdagen
  • 14 Surdegsdagen
  • 20 Polkagrisens dag

Maj

Årets matdagar

Sill och färskpotatis till lunch på en strålande sommardag – godare blir det inte!

Juni

  • 01 Mjölkens dag
  • 06 Fruktens dag
  • 06 Färskpotatisens dag, lägligt tillsammans med…
  • 06 Sillens dag
  • 18 Internationella picknickdagen

Juli

Årets matdagar

Längtar alltid efter köttbullar när jag varit utomlands…redan efter en dag.

Augusti

  • 03 Vattenmelonens dag
  • 04 Senapens dag
  • 05 Kräftpremiär
  • 09 Rulltårtans dag
  • 16 Surströmmingspremiär
  • 20 Honungens dag
  • 23 Köttbullens dag
Årets matdagar

Jag älskar att plocka svamp. Här en ljuvlig blandning av både trattisar och vanliga kantareller – lyckan är gjord!

September

Årets matdagar

Räkmackans dag. Min absoluta favoritdag och rätt…den också…

Oktober

Årets matdagar

Kladdkaka passar alltid. Här till midsommar med goa´ gubbar och lättvispad grädde

November

Årets matdagar

Kakans dag d.v.s fritt val. Här: mandelmusslor. Supergoda och supersvåra att baka och de kräver sitt tålamod – men sååå goda

December