Årstidernas Matkasse

Årstiderna är en leverantör av färdiga matkassar och frukt- och grönsakskassar som har ett särskilt fokus på människans samspel med naturen. Varorna levereras alltid i trälådor men kallar det för matkasse.

Huvudpunkterna i affärsidén är att:

  • Enbart leverera ekologiska varor (enda undantaget är fisk – dock WWF-märkt)
  • Fokusera på råvaror efter säsong
  • Ta fram inspirerande recept.

För att säkerställa att alla råvaror är ekologiska och odlade i samspel med naturen har Årstiderna tre egna gårdar med helt och hållet ekologisk odling. Hälsomatkassen är Årstidernas glutenfria alternativ av matkasse.

Till Årstidernas matkasse finns även möjligheten att tilläggshandla övriga dagligvaror.

Utbud

Årstiderna har ett stort utbud av olika typer av matkassar som exempel: Barnvänliga matkassen, Hälsomatkassen, Vegetarisk och Vegansk matkasse. Matkassen innehåller varierade recept och ekologiska matvaror med stort fokus på de gröna innehållet även i de kassarna som innehåller kött och fisk. Middagar finns i flera storleksalternativ för att kunna passa flera hushåll, även för singelhushåll. Det är nya recept för varje vecka.

Visste du att:
Årstidernas har en ny matkasse med 100% ekologiska varor till ett lågt pris; Sparmatkassen, med nyttiga råvaror och middagar som passar för hela familjen.
  • Originalmatkassen: 3 middagar för 2-4 personer – 532 kr – 743 kr
  • Hälsomatkassen: 5 middagar för 1 person 478 kr – 2 personer – 696 kr
  • Veganska matkassen:4 middagar för 1-2 personer – 299 resp. 475 kr
  • Vegetariska matkassen: 3-4 middagar för 1-3 personer – från 340 kr – 685 kr.
  • Sparmatkassen: 4 middagar för 2-4 personer – 469 kr – 685 kr.
  • Barnvänliga matkassen: 3 middagar för 3-4 personer – 655 kr resp. 749 kr.

För var och en av Årstidernas matkasse kan du beställa till extra varor. Under kategorin ”Frukt, grönt & övrigt” på deras hemsida hittar du utbudet av tilläggsvaror där samtliga produkter givetvis är helt ekologiska.

Leverans

Årstiderna levererar till över 6000 postnummer i Storstockholm, Mälardalen, Göteborg och Skåne. För att se om Årstiderna kan leverera hem till dig skriver du in ditt postnummer på webbplatsen.

Leveransen av din matkasse sker på måndagar och det före kl. 17:00. För övriga tilläggsvaror sker leverans även på torsdag eller fredag, beroende på adressen. Leveransen sker på dagtid, innan kl. 17.00. När du gör din beställning ser du vilka dagar leveranser sker till ditt postnummer. Du väljer leveransintervall själv (varje vecka, varannan vecka, var tredje vecka samt var fjärde vecka och det går även att göra en engångsbeställning).

Om du inte är hemma vid leverans kommer chauffören att ställa lådorna vid ytterdörren. De lådor som matvarorna levereras i hämtar chauffören upp vid nästa leverans.

Betalning

Årstiderna erbjuder betalning via den enkla betalningsmetoden Klarna.

Vid leverans på måndagar dras pengarna två dagar efter leverans, men vid leverans på torsdagar eller fredagar dras pengarna en till två dagar innan leverans. Om du loggar in på klarna.se kan du enkelt få en tydlig överblick över alla gjorda betalningar.

Uppsägning av Årstidernas matkasse

När du beställer din första matkasse från Årstiderna tecknar du automatiskt en prenumeration. Den kan du när som helst säga upp genom att gå till dina sidor på sajten, ringa eller skriva e-post. Se till att säga upp din prenumeration före sista frist. För leveranser på måndagar är fristen på fredagen kl. 23.00 veckan innan. För leverans på torsdagar och fredagar gäller fristen kl. 23.00 på måndagen, samma vecka.

Mer om Årstiderna

Årstiderna är ett varumärke som tillhör ÅT Ekologiska råvaror filial. Företaget är danskt och det var i Danmark som verksamheten startade. Beställer du en matkasse hos Årstiderna blir du dock kund i den svenska filialen.

Kontakt
Telefon: 08-720 50 20
E-post: kundtjanst@arstiderna.com

Inga kommentarer till “Årstidernas Matkasse”

Skriv en kommentar

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor
(4 omdömen)
  • (publiceras inte)