Årstidernas Matkasse

Årstidernas Matkasse

Årstiderna har gjort sig kända på den svenska matkassemarknaden som en leverantör med trälådor och ett miljötänk som ingen annan. Här är alla ingredienser och produkter alltid ekologiska och i största mån säsongsenliga, för att kunna erbjuda de allra bästa råvarorna. Årstiderna har dessutom produktion på sina egna gårdar där ekologiska frukter och grönsaker får växa och tillslut hitta sin väg ner i en matkasse hem till din dörr!

Exklusiv rabattkod

🏷️ Rabattkoden ger 20% när man startar en prenumeration!

Allas matkassar fran Årstidernas Matkasse

Årstiderna är en leverantör av färdiga matkassar och frukt- och grönsakskassar som har ett särskilt fokus på människans samspel med naturen. Varorna levereras alltid i trälådor men kallar det för matkasse.

Huvudpunkterna i affärsidén är att:

 • Enbart leverera ekologiska varor (enda undantaget är fisk – dock WWF-märkt)
 • Fokusera på råvaror efter säsong
 • Ta fram inspirerande recept

För att säkerställa att alla råvaror är ekologiska och odlade i samspel med naturen har Årstiderna två egna gårdar med helt och hållet ekologisk odling.

Till Årstidernas matkasse finns även möjligheten att tilläggshandla övriga dagligvaror, dock inte kött eller fisk.

Utbud

Årstiderna erbjuder flera typer av matkassar och det går även att tilläggshandla övriga dagligvaror. Matkassen innehåller varierade recept och ekologiska matvaror med stort fokus på de gröna innehållet även i den kassen som innehåller fågel och fisk. Middagar finns i flera storleksalternativ för att kunna passa flera hushåll, även för singelhushåll. Det är nya recept för varje vecka.

Visste du att:
Årstidernas har alltid 100% ekologiska varor och också tagit ställning för miljön att inte längre ha rött kött i sina matkassar. I den Flexitariska matkassen finns det fisk och fågel ett par dagar i veckan.

Några exempel på olika matkassar:

 • Vegetariska Barnkassen – goda, nyttiga och barnvänliga recept. Nyhet!
 • Veganska matkassen
  • även som en glutenfri variant
 • Vegetariska matkassen
  • även som snabbvariant med middagar klara på 30 min
 • Flexitariska matkassen
 • Pescetariska matkassen – fisk och skaldjur samt gröna middagar. Nyhet!
 • Morgonkassen – för en bra start på dagen

För var och en av Årstidernas matkasse kan du beställa till extra varor. Under kategorin “Frukt, grönt & övrigt” på deras hemsida hittar du utbudet av tilläggsvaror där samtliga produkter givetvis är helt ekologiska.

Leverans

Årstiderna levererar till större delen av landet. För att se om Årstiderna kan leverera hem till dig skriver du in ditt postnummer på webbplatsen. Leveransavgift tillkommer på 29:- på samtliga leveranser.

Leveransen av din matkasse sker mellan kl. 16.00-22.00, undantaget söndagar då levereras kassen mellan kl. 14.00-22.00. Du får besked via ett SMS när din leverans är beräknad.

Har du beställt extra varor levereras de på antingen söndag eller måndag beroende på ditt postnummer. När du gör din beställning ser du vilka dagar leveranser som sker till just ditt postnummer. (Du har sedan möjlighet att styra dina leveransintervall genom inloggning på “Dina Sidor”och det går även att göra en engångsbeställning).

Om du inte är hemma vid leverans kommer chauffören att ställa lådorna vid ytterdörren. De lådor som matvarorna levereras i hämtar chauffören upp vid nästa leverans.

Betalning

Årstiderna erbjuder betalning via den enkla betalningsmetoden Klarna.

Betalningen dras på onsdagen efter leverans. Om du loggar in på klarna.se kan du enkelt få en tydlig överblick över alla gjorda betalningar.

Uppsägning av Årstidernas matkasse

När du beställer din första matkasse från Årstiderna tecknar du automatiskt en prenumeration. Den kan du när som helst säga upp genom att gå till dina sidor på sajten, ringa eller skriva e-post. Fristen för att ändra sin leverans är senast på torsdagen kl. 23.00.

Mer om Årstiderna

Årstiderna är ett varumärke som tillhör ÅT Ekologiska råvaror filial. Företaget är danskt och det var i Danmark som verksamheten startade. Beställer du en matkasse hos Årstiderna blir du dock kund i den svenska filialen.

Kontakt
Telefon: 08-720 50 20
E-post: kundtjanst@arstiderna.com

Inga kommentarer till “Årstidernas Matkasse”

Exklusiv rabattkod

🏷️ Rabattkoden ger 20% när man startar en prenumeration!

🏷️ Visa Plan