Årstidernas Matkasse

Exklusiv rabattkod

Rabattkod: MATKASSE.SE

Ger 20% rabatt vid första beställningen

Årstiderna är en leverantör av färdiga matkassar och frukt- och grönsakskassar som har ett särskilt fokus på människans samspel med naturen. Varorna levereras alltid i trälådor men kallar det för matkasse.

Huvudpunkterna i affärsidén är att:

  • Enbart leverera ekologiska varor (enda undantaget är fisk – dock WWF-märkt)
  • Fokusera på råvaror efter säsong
  • Ta fram inspirerande recept

För att säkerställa att alla råvaror är ekologiska och odlade i samspel med naturen har Årstiderna två egna gårdar med helt och hållet ekologisk odling.

Till Årstidernas matkasse finns även möjligheten att tilläggshandla övriga dagligvaror, dock inte kött eller fisk.

Utbud

Årstiderna erbjuder flera typer av matkassar och det går även att tilläggshandla övriga dagligvaror. Matkassen innehåller varierade recept och ekologiska matvaror med stort fokus på de gröna innehållet även i den kassen som innehåller fågel och fisk. Middagar finns i flera storleksalternativ för att kunna passa flera hushåll, även för singelhushåll. Det är nya recept för varje vecka.

Visste du att:
Årstidernas har alltid 100% ekologiska varor och också tagit ställning för miljön att inte längre ha rött kött i sina matkassar. I den Flexitariska matkassen finns det fisk och fågel ett par dagar i veckan.

Några exempel på olika matkassar:

  • Veganska matkassen
  • Vegetariska matkassen
    • även som snabbvariant med middagar klara på 30 min
  • Flexitariska matkassen
  • Morgonkassen – för en bra start på dagen

För var och en av Årstidernas matkasse kan du beställa till extra varor. Under kategorin ”Frukt, grönt & övrigt” på deras hemsida hittar du utbudet av tilläggsvaror där samtliga produkter givetvis är helt ekologiska.

Leverans

Årstiderna levererar till över 6000 postnummer i Storstockholm, Mälardalen, Göteborg och Skåne. För att se om Årstiderna kan leverera hem till dig skriver du in ditt postnummer på webbplatsen.

Leveransen av din matkasse sker på måndagar och det före kl. 17:00. För övriga tilläggsvaror sker leverans även på torsdag eller fredag, beroende på adressen. Leveransen sker på dagtid, innan kl. 17.00. När du gör din beställning ser du vilka dagar leveranser sker till ditt postnummer. Du väljer leveransintervall själv (varje vecka, varannan vecka, var tredje vecka samt var fjärde vecka och det går även att göra en engångsbeställning).

Om du inte är hemma vid leverans kommer chauffören att ställa lådorna vid ytterdörren. De lådor som matvarorna levereras i hämtar chauffören upp vid nästa leverans.

Betalning

Årstiderna erbjuder betalning via den enkla betalningsmetoden Klarna.

Vid leverans på måndagar dras pengarna två dagar efter leverans, men vid leverans på torsdagar eller fredagar dras pengarna en till två dagar innan leverans. Om du loggar in på klarna.se kan du enkelt få en tydlig överblick över alla gjorda betalningar.

Uppsägning av Årstidernas matkasse

När du beställer din första matkasse från Årstiderna tecknar du automatiskt en prenumeration. Den kan du när som helst säga upp genom att gå till dina sidor på sajten, ringa eller skriva e-post. Se till att säga upp din prenumeration före sista frist. För leveranser på måndagar är fristen på fredagen kl. 23.00 veckan innan. För leverans på torsdagar och fredagar gäller fristen kl. 23.00 på måndagen, samma vecka.

Mer om Årstiderna

Årstiderna är ett varumärke som tillhör ÅT Ekologiska råvaror filial. Företaget är danskt och det var i Danmark som verksamheten startade. Beställer du en matkasse hos Årstiderna blir du dock kund i den svenska filialen.

Kontakt
Telefon: 08-720 50 20
E-post: kundtjanst@arstiderna.com

Inga kommentarer till “Årstidernas Matkasse”

Skriv en kommentar

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor
(4 omdömen)
  • (publiceras inte)