Alternativ till Marley Spoon

Marley Spoon har snabbt växt sig stora i Sverige och är idag ett av de populäraste alternativen på vår matkassemarknad. Det är dock sagt att ”variation förhöjer” och det är därför många svenska hushåll som ser sig om efter alternativ när de tagit sig igenom hela Marley Spoons meny och vill prova på något nytt.

Vi tänkte därför ta och kolla lite närmare på alternativen som finns på marknaden och se hur de olika står sig mot Marley Spoon. För att underlätta det hela börjar vi med en kort översikt, sammanställning och jämförelse av de olika leverantörerna så att du på ett enkelt sätt direkt kan se vad de huvudsakliga skillnaderna är.

Översikt och jämförelse med Marley Spoon

 Marley SpoonLinas MatkasseHelloFreshÅrstiderna
Antal måltider per vecka3 – 6 måltider3 – 5 måltider3 – 5 måltider3 – 5 måltider
Antal personer per matkasse2 eller 4 personer2 eller 4 personer2 eller 4 personer1 – 4 personer
FamiljealternativJaJaJaJa
VegetarisktJaJaJaJa
VegansktJaJaNejJa
GlutenfrittJaJaNejJa
LaktosfrittNejJaNejJa
FrukostkasseNejNejNejJa
Måltider för viktminskningDelvis (kalorier anges för varje måltid)Delvis (kalorier anges för varje måltid)Delvis (kalorier anges för varje måltid)Ja
Ekologiska råvarorDelvis (beroende på tillgång)Delvis (beroende på tillgång)Delvis (beroende på tillgång)Ja
Leveransdag(ar)Sön, MånSön, MånSön, Mån, TisAlla dagar
Pris per vecka579 – 978 kr639 – 1 059 kr520 – 940 kr225 – 1 075 kr (+ 29 kr frakt)

HelloFresh – ett spännande internationellt alternativ

Vi ska börja med att titta på HelloFresh som snabbt blivit ett av svenskarnas favoritalternativ när det kommer till matkasseleveranser. HelloFresh grundades i Tyskland och expanderade snabbt ut på den internationella marknaden där Sverige och Skandinavien snabbt blev två högpotentiella marknader, tack vare en befolkning som redan var van vid konceptet och mottaglig för alternativ.

HelloFresh profilerar sig som ett snabbt alternativ och avser att hjälpa familjer sätta middagar på bord med minsta möjliga ansträngning.

Så här fungerar HelloFresh

Råvarorna i HelloFresh:s matkassar är alltid färska och i mesta möjliga mån ekologiska. En leverans består av tre till fem måltider, för två till fyra personer och bland dessa hittar du en salig blandning av mat från hela världen.

Återupptäck svenska klassiker som Helstekt fläsk med mos och lingonsylt, eller ta med dig familjen ner till Asien med en orientalisk wok eller currygryta. Allt levereras smidigt hem till din dörr för att du så snabbt som möjligt ska få ihop middagen och sätta mat på bordet.  

För- och nackdelar med en matkasse från HelloFresh

FördelarNackdelar
Smidiga, väl utmätta och enkla-att-följa recept och ingredienserInget frukostalternativ
Stor variation av måltider med alternativ för grönsaksätareSvårt val för allergiker
Ett av de billigare alternativen på marknaden 
Snabba måltider – mat på bordet inom 40 min 
Alternativ till Marley Spoon
Exempelmåltid från HelloFresh: Amerikansk chorizo-pytt med karamelliserad lök och örtdressing

Linas Matkasse – äldst är också bäst, eller?

Linas Matkasse har sedan länge legat i toppen av svenska matkasselistor och det är inte svårt att förstå varför. Företaget var ett av de allra första alternativen på marknaden och de har med sitt ständigt utvecklande koncept lyckats hålla kvar många av sina lojala kunder genom åren – samtidigt som de välkomnat och lagat mat till en massa nya.

Linas Matkasse har en av marknadens mest omfattande menyer och erbjuder varje vecka hela 80 olika recept till sina prenumeranter.

Hur det går till när du prenumererar på Linas Matkasse

Ditt äventyr med Linas Matkasse börjar med att välja ut recepten från deras fantastiska meny. Här hittar du allt från kött, till fisk; laktosfritt och glutenfritt; vegetariskt och veganskt – och kan sen själv välja att sätta ihop din veckomeny från de 80 olika alternativ som ges, eller enkelt hugga en av de färdigkomponerade menyerna.

Oavsett hur du väljer att få dina måltider levererade så kommer samtliga att innehålla svenska råvaror av högsta kvalitet. I så stor mån som möjligt innebär detta att allt kött är svenskt, samt alla grönsaker – som dessutom helst är ekologiska.

För- och nackdelar med en matkasse från Linas Matkasse

FördelarNackdelar
En av Sveriges äldsta och populärast matkassarInget frukostalternativ
Stor variation av olika recept och utbud för både allergiker och grönsaksätareInget alternativ för singelhushåll
Sveriges största meny för matkassar – hela 80 recept varje vecka 
Familjealternativ med fokus på barnen 
Alternativ till Marley Spoon

Årstiderna – Sveriges grönaste matkasse

Sist men inte minst kommer vi då till Årstiderna. Årstiderna är det grönaste alternativet på den svenska matkassemarknaden och undantaget viss fisk och skaldjur är samtliga ingredienser ekologiska. På menyn hittar vi alternativ för det mesta, inklusive vegetariska, veganska och allergivänliga alternativ. På senare tid har man även valt att röra sig bort från det röda köttet som idag inte längre tar plats på deras meny.

Årstiderna förser svenska hushåll med en matkasse som inte bara hjälper dem i vardagen – men också hjälper miljön och förser dig med ett enkelt sätt att laga middag utan onödigt svinn.

Det här får du i en Årstiderna matkasse

Med en matkasse från Årstiderna får du varje vecka en matkasse proppfylld med gröna och ekologiska matvaror. Bland deras alternativ hittar vi allt från snabblagade och familjevänliga måltider, till kalorisnåla, flexitarianska och till och med veganska menyer, beroende på vad man önskar.

Alla matkassar har både kalorier och klimatpåverkan beräknat – allt för att du som kund ska kunna ta de bästa besluten, både för dig själv och för miljön. Alla recept är dessutom färdiguppmätta och redo att tillagas på mellan 30–40 minuter åt gången.

För- och nackdelar med en matkasse från Årstiderna

FördelarNackdelar
Sveriges grönaste matkasse med 100% ekologiska råvarorInget rött kött
Stort urval av menyer med något som passar allaDyrast av samtliga alternativ
Frukostalternativ för den som vill ha något att äta på morgonen 
Alternativ för singelhushåll 
Alternativ till Marley Spoon
Ett urval av ingredienserna du hittar i en Årstiderna matkasse

Sammanfattning

Som du kan se ovan finns det en hel del alternativ till Marley Spoon och de vi tittat på i denna artikel är dessutom bara några av dessa. Vad vi dock kan säga är att HelloFresh avser att förse dig med snabba och lättlagade måltider som går att få ihop på mindre än en timme. Med en matkasse från Linas har du flest valmöjligheter på marknaden och ett fantastiskt utbud med recept som det kommer dröja tills du blir trött på.

Är du mer av en klimatsmart svensk eller helt enkelt bara vill hålla din veckohandel så grön som möjligt är dock Årstiderna det bästa alternativet för dig. Med endast ekologiska råvaror ger dem dig ro för din klimatångest och dessutom ett fantastiskt urval av veckomenyer som med säkerhet kommer att vara till belåtenhet för hela familjen.

Kolla även in våra övriga recensioner och upptäck de unika erbjudanden som tagits fram för respektive. Med en matkasse blir livet lite enklare, lite mindre stressfyllt och lite godare än vanligt!

Läs mer om Marley Spoon
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Alternativ till Marley Spoon
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder