Årstiderna Matkasse – Innehåll, recept och rabattkod: Recension & Rabattkod

Årstiderna matkasse levererar färdigkomponerade, vegetariska och veganska måltider med ekologiska råvaror och ett ett särskilt fokus på människans samspel med naturen. Som kund får du varje vecka en trälåda levererad med de allra bästa, ekologiska matvarorna – direkt hem till dörren – och får du sedan på egen hand slutföra tillagningen av Årstidernas fantastiska måltider och inspirerande recept.

Vad innehåller en Årstiderna matkasse?

När du börjar prenumererar på en Årstiderna matkasse får du varje vecka en fantastisk trälåda levererad hem till dörren med: 

 • Endast ekologiska varor
 • Råvaror som återspeglar säsongens bästa och mest färska
 • Inspirerande vegetariska eller veganska recept som är enkla och snabba att tillaga

Som ett led i att säkerställa att alla råvaror är odlade enligt Årstidernas alla konster och regler har de bland annat två egna gårdar med ekologisk odling av alla deras grönsaker.

Utöver de färdiga måltidsplaner som ges har du med Årstiderna även möjligheten att beställa hem olika dagligvaror såsom grönsaker, frukt, mejeriprodukter och även en del kött – även detta såklart ekologiskt.

För att tillgodose de klimatmedvetna är samtliga recept beräknade med mängden CO2-utsläpp för att du så enkelt som möjligt ska få en uppfattning om ditt personliga avtryck. 

Vilka olika menyer finns i en Årstiderna matkasse?

Årstiderna har sedan länge varit det absolut bästa alternativet på marknaden för hushåll som vill lägga fokus på en ekologisk matkasse fylld med recept som inte bara hjälper familjen – men också naturen. Som ett led i detta har Årstiderna på senare tid även valt att slopa köttet och samtliga matkassar är idag därför vegetariska eller veganska och du hittar med detta följande alternativ:

 • 500-Kalorierkassen – Varierande middagar med färre kalorier som hjälper dig att gå ner i vikt
 • Glutenfria vegankassen – Veganska och glutenfria rätter med stor smak och lågt klimatavtryck
 • Veganska Matkassen – Inget kött, inga djurprodukter – bara veganskt och klimatsmart
 • Vegetariska Barnkassen – En barnvänlig matkasse med lakto-ovo-vegetariska rätter som dessutom passar utmärkt till de vuxna
 • Vegetariska Matkassen – En klassisk, vegetarisk matkasse med lakto-ovo-inslag för hela familjen
 • Vegetariska Snabbkassen – Lättlagade och snabba, vegetariska rätter med maximalt 30 min i köket
 • Morgonkassen – För den som bara vill ha frukosten serverad

Leverans av Årstiderna Matkasse

Leveranserna av Årstidernas matkassar sker på söndagar (15:00–22:00), måndagar och onsdagar (14:00–22:00) beroende på var du bor. Allt sker enligt en så pass miljövänlig rutt som möjligt och eftersom rutten i regel bestäms en kort tid innan, får du varje vecka ett SMS med den ungefärliga leveranstiden. 

Bor du i bostad utan låst port eller om du angett din portkod behöver du inte vara hemma vid leveransen och i dessa fall ställs bara din matkasselåda utanför ytterdörren. Alla kylvaror levereras på is och håller sig därför i flera timmar utan att bli dåliga. 

Alla leveranser sker med bil och varken leveranser av råvaror eller matkassar fraktas med flyg – allt för att hålla det så miljösmart som möjligt. 

Årstidernas matkasse går att beställa till större delarna av landet och vill du veta ifall just ditt område kan ta del av deras matkasseerbjudande kan du besöka deras sida och mata in ditt postnummer för att kolla. 

Betalning av din Årstiderna matkasse – så här går det till

När du börjar prenumerera på en Årstiderna matkasse får du två alternativ för betalningen: bank-/kreditkort eller faktura. Du kan själv mata in och ändra, byta ut dina betalningsuppgifter under dina sidor och pengarna dras sedan från det angivna på onsdagen efter din leverans. 

Väljer du betalningsalternativet faktura sker detta genom Klarna som skickar den direkt till din angivna e-postadress.

Uppsägning eller ändring av matkasse – har Årstiderna någon bindningstid?

När du blir kund och börjar prenumerera på en Årstiderna matkasse gör du det vecka till vecka och helt utan bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan pausa eller avsluta din prenumeration, med endast ett några förbehåll: 

 • Leveranser som sker söndagar och måndagar måste avbokas eller ändras senast föregående Torsdag, innan kl 23.00
 • Leveranser på onsdagar eller torsdagar måste avbokas eller ändras senast måndag samma vecka, innan kl 23.00
 • Beställningar av dagligvaror packas kl 12.00 på måndagar och alla ändringar eller avbokningar måste alltså ske innan detta

Årstiderna dagligvaror – beställ det du behöver och kombinera själv

Utöver Årstidernas fantastiska matkassar går det även att beställa en del dagligvaror för den som behöver något extra – eller bara vill komplettera sin färdiga kasse. Bland dessa hittar vi bland annat: 

 • Grönsaker
 • Frukt
 • Basvaror (så som såser, kryddor, olja, ris, pasta, m.m)
 • Mejeriprodukter
 • Snacks
 • Bröd
 • Fisk och kyckling

Detta innebär bland annat alltså att om du som hängiven vegan eller vegetarian trots detta vill ha lite kött, eller får några vänner på besök som ännu inte är redo att ta klivet, så går det att på egen hand komplettera. 

På samma vis kan du få hem allt annat som kan tänkas saknas i köket, något som blir väldigt smidigt i de fall då du bara beställer ett mindre antal måltider för en vecka och behöver något annat att äta på kvällarna utan måltider. 

Årstiderna matkasse medlemskap

Årstiderna erbjuder även sina återkommande kunder ett medlemskap som ger 10% rabatt på varje leverans och fri frakt (normalt 29 kr/leverans). Till det blygsamma priset på 699 kr/år kan du som kund enkelt spara pengar på dina matkasseleveranser och även om du bara beställer din kasse ett par gånger i veckan kommer du snabbt att tjäna igen dina pengar. 

Sommarerbjudanden för hela familjen hjälper dig med middagar under sommarlovet och semestern
Kolla in dessa erbjudande från Middagsfrid!

Mer om Årstiderna

Årstiderna är ett varumärke som tillhör ÅT Ekologiska råvaror filial. Företaget är danskt och det var i Danmark som verksamheten startade. Beställer du en matkasse hos Årstiderna blir du dock kund i den svenska filialen.

Kontakt
Telefon: 08-720 50 20
E-post: [email protected]

Inga kommentarer till “Årstiderna Matkasse – Innehåll, recept och rabattkod”

Allas matkassar fran Årstiderna Matkasse – Innehåll, recept och rabattkod

525-949kr

4

1-4

355-755kr

3-5

1-4

Årstiderna Matkasse – Innehåll, recept och rabattkod

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Årstiderna Matkasse – Innehåll, recept och rabattkod
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder