Den billigaste matkassen

Matkassarna på nätet är många, och fler verkar det bli med varje dag som går. Det är en marknad i ständig expansion där många nya aktörer presenterar nya spännande produkter för att fånga kundernas uppmärksamhet. Anledningarna till den ständiga expansionen är många, smidighet, tidsbrist och självfallet matinspirationen som finns att hämta hem. Tack vare mängden aktörer på marknaden ser vi även att priset för en matkasse med hemleverans kontra i affären kommer allt närmre varann. Nuförtiden är det inte heller bara nya företag på marknaden som Linas som tar plats. Traditionella mataffärer som City Gross och Ica erbjuder även hemleverans av en billig matkasse.

Spara upp till 989 kr på dina 4 första matkassar!

Kickstarta hösten enklare, snabbare och godare!

9.9
Saknas en ingrediens? Köp den på matsmart

Alltid 20-90% rabat

Alla produkter du kan köpa i butiken, kan du hitta här

9.4
Behöver du några ingredienser? Beställ dem på Mathem
9.1
SOMMARERBJUDANDE

Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar!

Enkla, goda och klimatsmarta middagar anpassade efter säsong!

8.7

Men vilken är egentligen billigast bland alla valen som finns? Alternativen är många, och vad som behövs i kylskåpet är väldigt varierande beroende på person och familj. Några är ute efter mat passande för barn medan andra förbereder sig inför en storhelg. Här tänkte vi ger er lite mer på kött på benen, och kanske i frysen också. Vi ska gå igenom den billigaste matkassen med hemleverans. Och oavsett om du är ute efter den billigaste matkassen för familjer, vegetarianer eller keto-kost har vi något för dig.

Den billigaste matkassen

Vad gör en matkasse billigare än en annan?

Priserna på mat skiljer sig från matkasse till matkasse, även om många ligger i samma prisklass. Vad det beror på kan man fråga sig, men att sälja mat måste göras med lite vinst i alla lägen för att undvika konkurs. Därav har lagerlokal, kontor och dylikt en stor påverkan på vad ett bolag kan erbjuda för priser och fortfarande gå runt.

Om vi till exempel letar efter den billigaste matkassen i Stockholm kan vi nästan räkna med att den bör kosta några kronor extra jämfört med i en mindre stad. Marknadshyrorna är högre, och ersättningen till arbetarna likaså.

Billigaste matkassen i Stockholm

Just Stockholm är en större stad vilket även innebär fler aktörer på marknaden för hemleverans av mat. Det i sin tur hjälper till att driva ner priset lite, så därför blir det ingen märkvärdig skillnad ändå. Ofta är körsträckorna kortare vilket resulterar i mindre bränslekostnader.

Kollar man rent spontant så erbjuder HelloFresh en riktigt prisvärd kandidat, endast cirka 350 kronor för en prova på-kasse. Här kan man billigt få chansen att testa hur en av Stockholms billigaste matkassar smakar.

Vilken är den billigaste matkassen för familjer?

Familjer som är ute efter en lite större matkasse och kanske behöver hushålla lite med ekonomin bör ha ett intresse i att hitta den billigaste matkassen för just familjer. Det vanliga när en familj ska handla är att många viljor måste samsas, därför kan en så bred matkasse som möjligt vara till ens fördel. I detta läge kan det många gånger vara fördelaktigt att välja sina egna rätter, med hjälp av barnen kan man enkelt plocka ihop en och annan matkasse hos bland annat Hemköp eller Coop. Just Hemköp erbjuder spontana rabatter vilka gör kassen ännu billigare.

Den billigaste matkassen

Är det så att man inte orkar med allt knep och knåp som behövs vid alla matval finns det alternativ. Till exempel erbjuder Familyfood en väl utvald kasse som ska passa till hela familjen. De har även en förberedd låda där deras kockar redan gjort det mesta av maten för familjen som har lite bråttom.

Billigaste matkassen för veganer och vegetarianer

Allt fler svenskar vänder sig till grönsaker och frukt för att få i sig sin näring. Och det är något som märks bland alla olika matkassar som finns. Vi hittar flexitarian-alternativ, helt veganska matkassar och även många passande alternativ för vegetarianer. Ska vi titta efter den billigaste matkassen för vegetarianer så finns en hel del att välja mellan. Priserna sträcker sig från 299 kronor upp till ungefär 1633 kronor. Det handlar dock oftast om mängden mat i kassen, samt varifrån råvarorna hämtas. Svenska ekologiska råvaror är självklart dyrast, men har även högst kvalité.

Den matkasse som just nu är billigaste för vegetarianer är den från Ica. De erbjuder en prova på-matkasse med endast vego-innehåll för runt 300 kronor. Det är en rabatt för nya kunder då kassen vanligtvis nästan kostar 500 kronor. Så passa på att ta del av den grymma rabatten!

Olika matkassar oberoende på kost

Det är inte alla som orkar med dieter hit och dit. Man vill bara ha en god rätt på sin tallrik utan några krusiduller. De flesta matälskare tänker så, och självklart finns en hel del alternativ därute för den som endast söker lite billig och god mat. Här tänkte vi kika lite närmre på topp 5 billigaste matkassar oberoende av diet eller dylikt.

5 riktigt prisvärda matkassar:

  • Better Feast: För runt 300 kronor kan man få den allra billigaste matkassen hemlevererad till dörren. Passa på att ta del av deras 50 % rabatterbjudande för nya kunder.
  • Gastrofy: Tätt därefter kommer Gastrofy, även där landar kostnaden runt 300 kronor. En Paleo-baserad kasse för alla intresserade.
  • HelloFresh: Erbjuder en välplockad blandning i sin matkasse för cirka 350 kronor. Flera olika alternativ finns tillgängliga för att passa även den mest kräsna ätaren.
  • Årstiderna: Har också en generös kasse runt 350 kronorssnåret. Det är den vegetariska kassen från Årstiderna som erbjuds, för någon tia extra hittar vi även en matkasse med lite kött för den som vill.
  • Linas Matkasse: Är nog det mest kända namnet på marknaden. Betala mellan 350-450 kronor så kommer de till din dörr med god och varierad mat.

Som ni kan se finns en hel del alternativ att välja på under 400 kronor. Vill man ha en billig anpassad matkasse erbjuder butikerna, Coop, City Gross, Hemköp och Ica alternativet att plocka fram din egen kasse. Självklart kan du komma undan billigare på så vis, men för färdiga matkassar är de 5 som presenterats ovan oslagbara.

Fördelar med matkasse.se

Att handla sin mat via matkasse.se och våra leverantörer kommer med många fördelar. Du sparar inte bara en massa tid, inspirationen du kan få från den rekommenderade maten kan följa med dig hela livet. Chansen att hitta nya favoriträtter är väldigt hög tack vare att många måltider förbereds av professionella kockar. Ofta skickas recept med i matkassen, vilket gör att du själv får prova hur det känns att fixa en lite mer avancerad måltid på beställning. Du får helt enkelt agera efter kockens rekommendationer och se vad du gillar bäst. Därefter kan du anpassa din matkasse än mer för att passa dina smaklökar.

När du köper en matkasse är det en liten prisskillnad jämfört med i butiken. Självklart kostar varje måltid någon krona extra, men med tanke på sparad bränslekostnad, tid och förberedelse är det absolut värt det. God, kvalitativ mat kostar några kronor extra. Det är något man får räkna med, våra bönder och matproducenter behöver överleva även dem. Genom att handla en matkasse med bra råvaror bidrar du till fortsatt hållbar utveckling av matindustrin. Tycker du ändå att det kostar lite för mycket kommer några tips för att få ner kostnaden här nedan.

Tips för en billigare matkasse

Även om vi redan täckt de billigaste matkassarna på nätet så finns det flera åtgärder man kan utföra för att få ner sin matkostnad. Det handlar om små saker som att vara närvarande i sina val, leta efter specialerbjudanden och dylikt. Du kanske tänker att matkassen är ju redan förutbestämd i både pris och innehåll, men det spelar inte alltid så stor roll. Flera vägar finns för att gå runt detta faktum.

Tar vi ett exempel så kan vi alltid leta nykundserbjudanden, Better Feast har en matkasse som redan är den billigaste. Men som grädde på moset erbjuder man 50 % rabatt på ditt första köp, då är det familjekassen som gäller till ett väldigt förmånligt pris. Väldigt mycket mat för en billig peng. Genom att nyttja alla olika varianter av erbjudanden kan du handla mat för över en månad.

Tack vare att så många aktörer gett sig in på marknaden orsakar det att de måste göra det där lilla extra för att sticka ut. Oftast är det genom billigare startpriser eller rabatt på första köpet man försöker etablera sin matkasse. Tar vi exempelvis del av 10 erbjudanden med 100 kronor i rabatt vardera har vi sparat hela 1000 kronor. Efter rabatterna är slut och priserna återställda kanske man får fundera om. Nu har du fått lite erfarenhet, vet vad för mat du gillar och hur hela processen går till. Kanske är det läge att surfa in på matbutikernas hemleverans av matkassar och plocka ihop din egna, alltsomoftast resulterar det i en billigare kasse. För att späda på det hela ytterligare kan du kolla efter vilka kampanjer butikerna har. På så vis sparar du extra hundralappar och får även en varierad kost då olika matvaror premieras på olika butiker och veckor.

Hemleverans av en billig matkasse har aldrig varit mer aktuellt. Vi hoppas denna guiden gett er lite kött på benen likväl som i frysen, ingen ska behöva gå hungrig. Tips och tricks för att få ner sin matkostnad finns det många av, de nämnda är bara några. Allra bäst är att prova sig fram och finna en passande metod för sig själv. Det är ju trots allt du som ska äta. Smaklig måltid!

Spara upp till 989 kr!
Den billigaste matkassen
29th september 2022
Erbjudandet upphör den
Den billigaste matkassen
Spara upp till 989 kr!
29th september 2022
Erbjudandet upphör den