Billigaste Matkassen 2024 – 9 Fantastiska alternativ och erbjudanden

Matkassarna på den svenska marknaden sträcker sig idag från relativt billigt, upp till lyxigt och exklusivt. På så sätt är det inte alltid enklast att veta var man ska börja och känner man sig från starten lite osäker vill man sannolikt också börja med det billigaste alternativet och jobba sig uppåt.

Vi kommer i denna artikel att titta närmare på Sveriges billigaste matkassar och en gång för alla besvara frågan: vilken matkasse är billigast?

Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9
Skräddarsy din matkasse och välj bland 80 olika rätter – varje vecka. Få hem inspirerande och välplanerade recept för minimalt matsvinn. Matbutik med livsmedel. Nya recept av våra kockar. 150 milj. port. sen 2024.
Linas Matkasse Recension
9.6

25% RABATT på din första familjelåda!

Spara tid på inköp och matlagning. Välj din måltidskasse: Viktminskningskassen, Vardagskassen, Familjekassen, Bootcamp, Vegetariskt. Förenkla din vardag och beställ din matkasse idag.
Better Feast Recension
9.1

Njut av 75 % rabatt på personliga måltidsplaner!

Gå ner i vikt med en personlig måltidsplan med vänliga menyer!

8.6
Hemleverans av färsk fisk och skaldjur i Stockholm. 
8.1

Lås upp koden för 20 % rabatt

Matkassen med mer valfrihet och högre kvalitet!

7.6

Billigaste Matkassen – våra 3 Favoriter

Sveriges matkassar är många och vi kommer succesivt att gå igenom alla de fynd vi hittat i denna artikel. Först tänkte vi dock presentera våra favoriter och de matkassar vi tycker är mest prisvärda: 

HelloFresh

Hos HelloFresh får du välja fritt från en stor receptsamling och komponera din egna meny!

Läs vår recension

54,5 kr/portion

 • 5 måltider, för 4 personer
 • Ingen bindningstid
 • Stor meny med många olika recept

Just NU: Spara upp till 1 359 kr på dina första 5 kassar och fri frakt med vårt unika erbjudande. 

Besök HelloFresh och ta del av erbjudandet!

Linas Matkasse

Sveriges största matkassemeny och över 80 olika recept att välja på – varje vecka!

Läs vår recension

38,46 kr/portion

 • 5 måltider, för 4 personer
 • Recept för alla smaker
 • Sveriges största matkassemeny

Just NU: Spara 30% på dina första 3 kassar med vårt unika erbjudande. 

Besök Linas Matkasse och ta del av erbjudandet!

Better Feast Familjekasse

9 olika rätter, varje vecka och något som passar hela familjens smaker och önskningar!

Läs vår recension

62,40 kr/portion

 • 5 måltider, för 4 personer
 • Smaker för hela familjen
 • Nyttigt och gott!

Just NU: Få 50% på din första familjekasse!

Besök Better Feast och ta del av erbjudandet!

Låt Matkasse.se hjälpa dig hitta den billigaste matkassen för dig

Ovan kan du se våra top tre val av de allra billigaste matkassarna på marknande, men givetvis finns det många fler! 

Vi kommer nu ge oss ut i djungeln som är den svenska matkassemarknaden och tillsammans utforska alternativen tills vi listat ut vilket som är billigast. Hos Matkasse.se strävar vi alltid efter att ge våra besökare den allra bästa informationen och erbjudandena inför era kommande matkasseköp – allt för att ge er chansen att prova på och utforska de olika utbuden tills ni hittar rätt!

Hur billig är egentligen den billigaste matkassen på marknaden?

I vår jakt på den billigaste matkassen har vi valt att titta på tre distinkta punkter för att bestämma värdet i varje kasse: 

 1. Pris per vecka
 2. Pris per portion
 3. Kvalitén

Pris per vecka vs Pris per portion

Det totala veckopriset ger en bra indikation av prisläget, som blir ännu bättre när man bryter ner det per portion. Det är ju dock inte bara kronor och ören som spelar roll i dessa jämförelser och för att på riktigt kunna avgöra hur prisvärd en matkasse är, krävs det även att kolla på kvalitén. 

Kvalitet eller kvantitet?

Många av de billiga matkassarna innehåller nämligen också såklart mycket enkla och sparsamma ingredienser, som håller nere både veckopriset och portionspriset. Väljer man dock en specialanpassad matkasse som tillgodoser till exempel krav för diet eller allergier så ger dessa ett värde i att man får äta det man behöver eller tål – men till ett något högre pris. 

Andra matkassar innehåller något mer exklusiva varor och i dessa fall är det mer relevant att titta på vad man faktiskt får för pengarna och mindre på fakturans sista rad.

Billigaste matkassen i Stockholm

Just Stockholm är en större stad vilket även innebär fler aktörer på marknaden för hemleverans av mat. Det i sin tur hjälper till att driva ner priset lite, så därför blir det ingen märkvärdig skillnad ändå. Ofta är körsträckorna kortare vilket resulterar i mindre bränslekostnader.

Kollar man rent spontant så erbjuder HelloFresh en riktigt prisvärd kandidat, endast cirka 350 kronor för en prova på-kasse. Här kan man billigt få chansen att testa hur en av Stockholms billigaste matkassar smakar.

Vilken är den billigaste matkassen för familjer?

Familjer behöver i regel mer mat för fler personer och är därför normalt sätt ute efter en större matkasse, till ett så bra pris som möjligt. Näst på listan är recepten som behöver vara fyllda med barnvänliga smaker och samtidigt ge föräldrarna de vuxna komponenter som krävs för att hålla middagarna intressanta. Sist, men inte minst, vill vi sen kunna <a href=”/ snabblagad-mat”>laga våra måltider så snabbt som möjligt</a> så att vi har mer tid till läxläsning, avkoppling och lek.

Billigaste Matkassen

Vi har kollat lite närmare på familjealternativen som finns bland Sveriges billigaste matkassar och då kunnat plocka ut våra tre favoriter nedan:

City Gross Billiga kasse

4 pers, 4 dagar i veckan – från 409 kr

Läs vår recension av CityGross och upptäck alla deras matkassar

Med CityGross ”Djungelkasse” får du vardagsfavoriter specifikt utvalda med barnen i åtanke – utan att för den sakens skull glömma mamma och pappa. 

Linas Matkasse Barnfamilj

2–4 pers, 3–5 dagar i veckan – från 659,00 kr 461,30 kr

Besök Linas Matkasse och ta del av vårt erbjudande som ger dig 30% på dina första tre matkassar.

Linas Matkasse och deras ”Barnfamilj” innehåller milda och bekanta smaker och grönsaker som uppskattas av hela familjen – speciellt de små!

Middagsfrids Barnkassen

2–4 pers, 3–5 dagar i veckan – från 659,00 kr 461,30 kr

Använd rabattkod GODAREVANOR30 för 30% rabatt på dina första tre matkassar

Middagsfrids Barnkasse innehåller bekanta smaker som både barn och föräldrar känner igen och uppskattar.

Billigaste matkassen för veganer och vegetarianer

Allt fler svenskar vänder sig idag till frukt och grönsaker för sin huvudsakliga näring. Detta märks även bland de olika matkassarna, där många idag inkluderat allt fler alternativ för flexitarianer, veganer och vegetarianer. Med en vegetarisk eller vegansk matkasse kan du enkelt skippa köttet, utan att ge upp på smakerna. 

Nedan hittar du våra favoriter bland matkassar för veganer och vegetarianer:

HelloFresh

2–4 pers, 3–5 dagar i veckan – från 550,00 kr 385,00 kr

Ta del av vårt specialerbjudande och få upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Hos HelloFresh får välja dina egna recept varje vecka. Bland dessa hittar du en mängd olika vegetariska recept att prova på.

Middagsfrid Vegokassen

2–4 pers, 3–5 dagar i veckan – från 569,00 kr 398,30 kr

Använd rabattkod GODAREVANOR30 för 30% rabatt på dina första tre matkassar

Middagsfrids Vegokasse är ett helt fantastiskt alternativ för den som vill äta vegetariskt, men samtidigt vill hålla ett extra öga på kostnaderna.

Linas Vegetariska Matkasse

2–4 pers, 3–5 dagar i veckan – från 659,00 kr 461,30 kr

Besök Linas Matkasse och ta del av vårt erbjudande som ger dig 30% på dina första tre matkassar. 

Sveriges mest betrodda, vegetariska matkasse kommer från Linas och ger dig inspirerande rätter utan kött – med massor av smak!

Kolla in våra sidor för veganska matkassar och vegetarianska matkassar för att hitta hela utbudet och alla våra erbjudanden!

Fördelar med matkasse.se

Att handla sin mat via matkasse.se och våra leverantörer kommer med många fördelar. Du sparar inte bara en massa tid, men inspirationen du får från de inkluderade recepten har du med dig hela livet (chansen att hitta nya favoriträtter är väldigt hög tack vare att många måltider förbereds av professionella kockar)!

När du köper en matkasse är det en liten prisskillnad jämfört med i butiken. Självklart kostar varje måltid någon krona extra, men med tanke på sparad bränslekostnad, tid och förberedelse är det absolut värt det. God, kvalitativ mat kostar några kronor extra. Det är något man får räkna med, våra bönder och matproducenter behöver överleva de med. Genom att handla en matkasse med bra råvaror bidrar du till fortsatt hållbar utveckling inom livsmedelsindustrin. Tycker du ändå att det kostar lite för mycket kommer några tips för att få ner kostnaderna här nedan.

Tips för en billigare matkasse

Även om vi redan täckt de billigaste matkassarna på nätet så finns det såklart även andra saker man kan göra för att få ner sina matkostnader. I dessa fall handlar det många gånger om småsaker som att vara närvarande i sina val, leta efter specialerbjudanden och dylikt.

Hos Matkasse.se samlar vi alltid de allra bästa erbjudandena du kan hitta på nätet och med detta får du så gott som alltid någon form av rabatt på dina första matkassar. På detta sätt kan du prova dig runt tills att du hittar en du fastnar för och sedan hålla dig till den – precis så länge som du vill!

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Billigaste Matkassen
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder