Matkassevecka med City Gross – Dag 1

Det här är den fjärde veckan som jag lagar en matkasse. Matkassekonceptet är helt nytt för mig och min familj och inget vi funderat på att testa tidigare heller, helt enkelt för att vi saknat en uppfattning om hur (väl) det fungerar. Det har hittills varit väldigt spännande veckor med nya smaker och rätter som jag aldrig tidigare lagat och verkligen inte under vardagar. Ingredienserna och råvarorna som levererats har varit väldigt fräscha och tanken har slagit mig att det kanske beror på att man slipper ett mellanled i affären, vem vet…

Jag insåg att det skulle bli svårt att toppa den Franska matlagningsveckan med Middagsfrid, som vi just haft, och försökte också ställa in mina förväntningar därefter när jag beställde en City Gross Klassisk kasse. Den ska nog mer jämföras med en Ica’s Familjekasse och inte med Linas eller Middagsfrid som jag lagat tidigare. I vilket fall, menyn fanns tydligt presenterad och jag visste om vilken mat som skulle lagas och det är lite mer ”Back to Basic” som gäller den kommande veckan. Jag har också fått tydlig information kring CG kassen via mail precis på motsvarande sätt som de andra leverantörerna.

CG varor

Som jag skrivit tidigare, så har jag haft lite julaftonskänsla när jag tagit emot kassarna och och packat upp innehållet. Denna gången fick jag en låda, istället för en kasse, och när jag väl packat upp varorna så bestod det stora överraskningsmomentet i att jag fått fel leverans. Nåja, inte så mycket att göra, jag hade ingen aning om budets telefonnummer utan det var väl bara att ställa in sig på att laga andra middagar istället. Eftersom det var en tredagars-kasse hade jag redan planerat middagen för kvällen och lagade inget från kassen direkt. Det visade sig vara tur eftersom budkillen själv hade insett sitt misstag, ett par timmar senare, och ringde. Jag fick packa ihop varorna igen för att sedan ta emot den rätta lådan. Allt skedde inom loppet av utlovad leveranstid – så slutet gott… Jag packade upp varorna igen, men känslan av julafton infann sig ändå inte riktigt…

Första kvällens middag med City Gross Klassiska kasse blev: Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål & pressad potatis

Jag valde att laga den färska kyckling som första rätt och det var väldigt fina kycklingfileér som levererats. Först skalades potatisen och fick koka på spisen. Kycklingen putsades, delades och stektes i panna enbart för att få en bra yta innan de lades i ugnsformen. Förra veckan lärde jag mig ett knep med att salta och peppra på smöret i pannan, så det gjorde jag nu också. I receptet ingick pressad apelsin till kycklingen och jag valde att dosera lite försiktigt och tog inte hela mängden.

Därefter skulle  löken och savoykålen strimlas, stekas och stuvas med lite grädde i pannan. Det var enkelt att följa receptet, som tydligt presenteras i ett receptblad som följer med kassen. Det gick mycket snabbt och smidigt att laga middagen, helt enligt den beräknade tidsåtgången.

Tallrik CG1

Maten var god, särskilt den stuvade savoykålen som blev en klar favorit hos oss alla. Det var en ganska tydlig apelsinsmak på kycklingen och min dotter tyckte det var bra att jag varit försiktig medan min man tyckte det var gott – blandade åsikter alltså kring apelsinsmaken. Maten räckte till oss tre personer och det blev kyckling över men kålen tog helt slut och det hade varit lite i minsta laget om vi varit fyra till middag.

Tallrik2 CG1

City Gross recept Klassisk Matkasse 3 dagar

Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål & pressad potatis

Ingredienser

 • ca 800 g potatis
 • 600 g kycklingfilé
 • 1 tsk flingsalt
 • 2 krm grovmalen svartpeppar
 • raps/matolja till stekning
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 apelsin, saften
 • ca 300 g savoykål
 • 1 rödlök
 • smör till stekning
 • 1,5 dl grädde
 • 3 krm flingsalt
 • 1 krm vitpeppar

Så här gör du;

 • Sätt ugnen på 200 grader.
 • Skala och dela potatisen, koka den mjuk.
 • Dela kycklingen på längden. Krydda den med salt och peppar. Stek den i en stekpanna med lite olja tills den har fått fin färg. Lägg den i en ugnsfast form, pensla på dijonsenap och pressa över apelsinsaft. Laga klart i ugn ca 10-15 min.
 • Strimla kålen fint. Skala och strimla löken. Stek allt i smör och häll sen i grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll i spadet från kycklingformen då kycklingen är klar.
 • Servera med pressad potatis.

 

 

 

 

 

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med City Gross – Dag 1
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder