Matkassevecka med ICA – Dag 2

Dag 2 med ICA’s Familjekasse och på menyn stod: Kyckling med apelsinstekta morötter.

Min dotter var lite skeptisk till apelsinstekta morötter, men vi körde på enligt receptet. Enligt körschemat som följer med kassen och menyerna så skulle man ta ut kycklingen kvällen innan och låta den ligga i kylskåpet över natten. Eftersom vi normalt sett inte har matkasse eller en veckoplanering så händer det att vi bestämmer vad vi ska äta bara några timmar innan middagen och plockar först då ut mat från frysen. Det går väl så bra att snabbtina genom att lägga kycklingfiléer i en fryspåse, tömma ut luften väl och sedan låta ligga i kallt vatten i diskhon någon timme. Den metoden använde jag nu också.

IMG_6278

När jag skalade potatisen, noterade jag att det var exakt lika mycket i påsen och som krävdes i receptet – det var väldigt smidigt. Morötterna skalades, strimlades och stektes på låg värme. Det krävdes tre pannor på spisen och det var lite mer pyssel med matlagningen med fler moment. Jag fick lite hjälp av min man som just kommit hem från jobbet – vi gillar att laga mat tillsammans:-) Så medan min man fixade potatismoset, stekte jag kycklingen. Jag kryddade kycklingen med salt, vit- och svartpeppar samt lite grillkrydda (Knorr Kött- och Grillkrydda) – det blir godare så… Potatisen kokades i väl saltat vatten, så det krävdes inte så mycket mer till moset än vitpeppar och varm mjölk förstås. Vi tog i flytande smör med rapsolja i moset strax innan servering.

Persilja

När morötterna var klara, blandades spenaten i – det var beräknat hela påsen men det blev alldeles för mycket och en del av spenaten serverades vid sidan om istället.

Dag 2 tallrik

Maten smakade bra, apelsinsaften i morötterna kunde vi faktiskt inte riktigt känna någon smak av. Vi saknade lite sås som tillbehör.

Som tips! En enkel sås som vi ibland gör när vi stekt kycklingfileér, i vanliga fall, är att ta upp kycklingen från pannan när den stekt klart och därefter häller vi i en skvätt cognac. Antingen låter man alkoholen koka bort eller så flamberar man, med stor försiktighet, förstås. Därefter vispar man i lite grädde och lägger tillbaka filéerna i pannan – det är supergott. Till moset brukar vi också låt en palsternacka koka med potatisen och det ger lite extra krydda till moset:-)

Vi fick lite mat över men precis som igår så konstaterar vi att det var små portioner. Middagen var god och nästa gång lägger vi till sås…

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med ICA – Dag 2
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder