Matkassevecka med ICA – Dag 3

Det stod onsdag i almanackan men vi tog fredags-middagen istället. Det passade schemat mycket bättre… Fläskkarré med champinjoner!

Dag 3

Vi inser att vi borde använda fläskkarré oftare än vad vi gör – det är ett saftigt kött till skillnad från fläskfilé som lätt kan bli torrt. Det tar en liten stund att strimla i bitar och vår hund blev glad med att få köttspillet. När köttet väl var strimlat och champinjonerna rensade och skivade, gick middagen väldigt snabbt att laga. Svampen var för övrigt väldigt färsk och fin. Till såsen tog jag kalvfond, istället för oxbuljong, och jag valde att inte ta fullt så mycket dijonsenap som angavs i receptet. Det tar lätt överhanden och det är bättre att smaka av och tillsätta lite mer efterhand i så fall. Det blev lite cayennepeppar i såsen också. Salladen bestod av tomater och persilja tillsammans med olja och vinäger. Vi kokade hela paketet Tagliatelle – hellre för mycket än för lite. I övrigt så var mängden ingredienser exakt anpassade efter receptet och man behövde inte fundera på några mängder alls – smidigt!

Dag 3 grytal

På ICA-bilden är maten toppad med sallad, det undvek jag. Det är godare att äta salladen separat när den innehåller vinegrette.

Maten var väldigt god och alla var överens om att detta var den godaste maten hittills i veckan. Köttet var riktigt saftigt och gott och detta kommer vi absolut att laga fler gånger.  Vi fick en liten portion av grytan över och en hel del pasta också – det är alltid gott ha som lite lunchmat…

Dag 3 tallrik

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med ICA – Dag 3
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder