Matkassevecka med ICA – Dag 4

Det var kvällsaktivitet på skolan för min dotter, så vi blev bara två vuxna till middagen. Det stod Raggmunk i ugn med bacon på menyn.

Först började jag med att koka upp de frysta lingonen tillsammans med lite, lite socker tills det var smält. Därefter ställdes lingonen för att svalna…

Lingon

Med allt-i-ett middagar som ska lagas i ugn, så blir det inte så många moment att hålla koll på – det är bara att ta en sak i taget. Jag blandade ihop ingredienserna, som för en vanlig pannkakssmet och tillsatte sedan skalade och rivna potatisar och morötter.

Raggmunkssmet

Därefter hällde jag upp allt på en mycket väl smord plåt. Enligt receptet skulle två paket bacon fördelas över smeten. Det tyckte jag blev mycket och valde att enbart lägga några stycken på smeten och stekte sedan resten vid sidan om. På det sättet så reducerar man bort en hel del fett.

Raggmungsmiddag

Raggmunken skulle stå inne i 20 min, vilket visade sig vara i minsta laget – det blev närmare 30 minuter innan den var klar. Väl ute ur ugnen, när det dags för att ta upp maten från plåten, så kunde jag konstatera att jag borde ha använt ett bakplåtspapper (stod inte i receptet). Raggmunken/pannkakan satt stenhårt fast! Tills slut fick i alla fall vi upp några bitar på tallrikarna.

Raggmunk tallrik

Receptet kallas för raggmunk, men det är egentligen mer som än pannkaka, med tanke på att det är både mjölk och mjöl som ingår som ingredienser. För oss är raggmunk, krispigt, stekta rivna potatisar och detta var ingen krispig rätt alls. Ganska sött också med tanke på att det ingår en hel del morötter, det kan man förstås ta lite mindre av nästa gång. Lingonen var goda och på det sättet tänker jag göra lingonsylt fler gånger, så gott och enkelt.

Det blev mat över och vi kämpade loss resterna på plåten – för två personer räckte maten gott och väl.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med ICA – Dag 4
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder