Sista dagen med ICA Familjekasse; Kidz Day och Sesamstekt lax med teriyakinudlar. Nu har vi inga små barn för att kunna utvärdera konceptet och jag fick lov att klara matlagningen helt själv. Det har varit en vecka där matlagningen har gått väldigt snabbt och smidig och det borde inte varit någon skillnad den sista dagen heller, men det var lite rörigt ändå. Kanske för att det var fredag eller kanske för att vi hade projekt kladdkaka på gång i köket också…
I vilket fall, så började jag med dressingen och redan när jag provsmakade insåg jag att den var jättegod. Till salladen var det strimlad gurka och grön paprika. Just grön paprika är inte så populär hos oss men den ingick i receptet och så fick det bli. Laxen kom frusen i fyra bitar, och ska man vara kritisk så var det inget paket jag själv hade valt i affären, för det var flera ojämna bitar i paketet vilket innebär att det blir svårt att få dem klara samtidigt. Laxen kryddades med sesamfrö och peppar och åkte därefter in i ugnen. Till receptet beräknades 250g äggnudlar till fyra personer, men det var alldeles för lite. Vi kokade ungefär dubbelt så mycket, ca 500g och vi doserade teriyakisåsen efter den ökade mängden nudlar.
Maten var riktigt god! Laxen blev väl tillagad utan att bli överkokt i ugnen och nudlarna var mycket goda tillsammans med såsen. Allt gick åt, men det var i minsta laget. Med torsdagen middagsrester så blev slutligen min vuxna son, (hemma på besök), också mätt och belåten. Vi tjuvstartade sedan kladdkakans dag och det blev en riktigt god efterrätt efter den ”lätta” laxmiddagen.
Som utvärdering efter ICA’s Familjekassevecka;
Nästa vecka kommer jag att laga Linas Inspirationskasse i tre dagar – det ska bli spännande! Välkomna att följa med…