Matkassevecka med ICA – Dag 5

Sista dagen med ICA Familjekasse; Kidz Day och Sesamstekt lax med teriyakinudlar. Nu har vi inga små barn för att kunna utvärdera konceptet och jag fick lov att klara matlagningen helt själv. Det har varit en vecka där matlagningen har gått väldigt snabbt och smidig och det borde inte varit någon skillnad den sista dagen heller, men det var lite rörigt ändå. Kanske för att det var fredag eller kanske för att vi hade projekt kladdkaka på gång i köket också…

Skärmavbild 2015-11-09 kl. 13.25.08

I vilket fall, så började jag med dressingen och redan när jag provsmakade insåg jag att den var jättegod. Till salladen var det strimlad gurka och grön paprika. Just grön paprika är inte så populär hos oss men den ingick i receptet och så fick det bli. Laxen kom frusen i fyra bitar, och ska man vara kritisk så var det inget paket jag själv hade valt i affären, för det var flera ojämna bitar i paketet vilket innebär att det blir svårt att få dem klara samtidigt. Laxen kryddades med sesamfrö och peppar och åkte därefter in i ugnen. Till receptet beräknades 250g äggnudlar till fyra personer, men det var alldeles för lite. Vi kokade ungefär dubbelt så mycket, ca 500g och vi doserade teriyakisåsen efter den ökade mängden nudlar.

Sesamlax

Maten var riktigt god! Laxen blev väl tillagad utan att bli överkokt i ugnen och nudlarna var mycket goda tillsammans med såsen. Allt gick åt, men det var i minsta laget. Med torsdagen middagsrester så blev slutligen min vuxna son, (hemma på besök), också mätt och belåten. Vi tjuvstartade sedan kladdkakans dag och det blev en riktigt god efterrätt efter den ”lätta” laxmiddagen.

Kladdkaka

Som utvärdering efter ICA’s Familjekassevecka;

  • Familjekassen passar nog mycket bra för en familj med lite mindre barn, men kanske inte för en tonårsfamilj.
  • Det var tydliga och mycket bra receptkort med beskrivningar och tips.
  • Recepten var ganska enkla med milda smaker och jag har fått krydda upp maten lite, för att passa just vår smak. Vi har tyckt det har varit bra middagar och det har framförallt gått väldigt snabbt att laga. Trots bekanta råvaror har det varit lite variation från den maten vi annars brukar laga och det har varit kul att få tänka lite annorlunda.
  • Råvarorna har varit riktigt bra, med ett plus för exakt beräknat innehåll för några tillbehör, men ett litet minus för laxen.
  • Några middagar kommer vi att laga igen, onsdagen blev en klar favorit och fredagens salladsdressing var väldigt god.
  • Liten observation; jag har inte hackat en enda lök under veckan…

Nästa vecka kommer jag att laga Linas Inspirationskasse i tre dagar – det ska bli spännande! Välkomna att följa med…

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med ICA – Dag 5
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder