Inspirationsmiddag dag 2 och det var Biff Greta med äppelyoghurt och hjärtsallad.
Jag följde receptet och började med rotselleri och potatis som skulle rostas i ugnen. Rotsellerin kom i en väl tilltagen bit och jag fick väga den för att få rätt mängd. Potatisen kom i en påse med den exakta mängden som krävdes och det uppskattades. När potatisen och rotsellerin väl var skuren och klar på plåten, så valde jag att vänta med att sätta in det i ugnen. Vis av gårdagens erfarenhet så läste jag receptet innan och insåg att det var ganska många moment kvar att göra och att potatisen skulle bli klar för allt för tidigt, om jag följde receptet.
Först efter det jag hade gjort sås och två dressingar valde jag att sätta in potatisen i ugnen och skar därefter köttet i bitar. Köttet skulle stekas och sedan skulle det blandas i en äggule- och dijonsenaps-dressing toppat med persilja. Jag valde att ta färsk persilja istället för frusen och som var det som ingick i kassen.
Vi var fyra till middag eftersom min vuxna dotter också var hemma på besök och maten räckte väl till. Omdömet var att maten var väldigt god, särskilt köttet med senapsdressingen. Äppelyoghurten fick däremot inte riktigt så höga betyg, den påminde lite om efterrätt, sa min yngsta dotter. Precis som gårdagens middag var det lite pyssel med fler moment men maten var verkligen god och värd det lilla extra jobbet. Lite som att vara på restaurang, även denna middagen…
Recept från Linas Inspirationskasse:
Biff Greta på fläskytterfilé med äppelyoghurt och hjärtsallad
Ingredienser:
https://www.linasmatkasse.se/ | |
[email protected] | |
040-668 8674 | |
Rabattkod: NYKUND_3x30_LMK 2x30% + premie på köpet!! |