Matkassevecka med Linas – Dag 2

Inspirationsmiddag dag 2 och det var Biff Greta med äppelyoghurt och hjärtsallad.

Biff Greta

Jag följde receptet och började med rotselleri och potatis som skulle rostas i ugnen. Rotsellerin kom i en väl tilltagen bit och jag fick väga den för att få rätt mängd. Potatisen kom i en påse med den exakta mängden som krävdes och det uppskattades. När potatisen och rotsellerin väl var skuren och klar på plåten, så valde jag att vänta med att sätta in det i ugnen. Vis av gårdagens erfarenhet så läste jag receptet innan och insåg att det var ganska många moment kvar att göra och att potatisen skulle bli klar för allt för tidigt, om jag följde receptet.

Biff greta

Biff Greta i pannan

Först efter det jag hade gjort sås och två dressingar valde jag att sätta in potatisen i ugnen och skar därefter köttet i bitar. Köttet skulle stekas och sedan skulle det blandas i en äggule- och dijonsenaps-dressing toppat med persilja. Jag valde att ta färsk persilja istället för frusen och som var det som ingick i kassen.

Tallrik Biff Greta

Vi var fyra till middag eftersom min vuxna dotter också var hemma på besök och maten räckte väl till. Omdömet var att maten var väldigt god, särskilt köttet med senapsdressingen. Äppelyoghurten fick däremot inte riktigt så höga betyg, den påminde lite om efterrätt, sa min yngsta dotter. Precis som gårdagens middag var det lite pyssel med fler moment men maten var verkligen god och värd det lilla extra jobbet. Lite som att vara på restaurang, även denna middagen…

Recept från Linas Inspirationskasse:

Biff Greta på fläskytterfilé med äppelyoghurt och hjärtsallad

 Ingredienser:

  • Fläskytterfilé ca 600 g
  • Grekisk yoghurt 150 g
  • Hjärtsallad 1 frp
  • Persilja ½ ask
  • Potatis 900 g
  • Rotselleri 200g
  • Schalottenlök 1 st
  • Äpple 1 äpple
  • Dijonsenap 1 ½ msk
  • Honung 1 ½ tsk
  • Olivolja ca 2-3 msk
  • Salt 2 – 3 krm
  • Svartpeppar
  • Torkas dragon 1 ½ tsk
  • Vitvinsvinäger 1 msk
  • Äggulor 2st

 

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Skala 200 g rotselleri. Skär rotselleri och 900 gr potatis i tärningar (2×2 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
  3. Äppelyoghurt: tärna ett äpple så fint som möjligt. Lägg i en skål och blanda med 150 g grekisk yoghurt, 1 ½ tsk torkad dragon och 1 ½ krm salt.
  4. Blanda 1 msk vitvinsvinäger, 2 tsk olivolja, 1 ½ tsk honung och 2 krm salt i en salladsskål. Skär 1 frp hjärtsallad i tunna klyftor och blanda med dressingen i salladsskålen.
  5. Senapsblandning: finhacka en schalottenlök. Lägg i en skål och blanda med 1 ½ msk dijonsenap, 2 äggulor och 1 krm salt.
  6. Skär ca 600 g fläskytterfilé i stora tärningar. Stek i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med ¾ tsk salt och lite nymald svartpeppar. Låt steka 5-6 min, eller tills köttet är genomstekt.
  7. Dra stekpannan med fläskytterfilén från värmen och blanda ner senapsblandningen och ½ ask persilja.
  8. Servera senapsdressad fläskytterfilé med rostade rotsaker, äppelyoghurt och hjärtsallad.
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med Linas – Dag 2
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder