Tredje och sista middagen med Inspirationskassen och jag lagade Krämig Bouillabaisse med rimmad torsk, saffran och kummin. Torskryggen levererades fryst och det var väldigt fina bitar. Jag började med att tina dem i kallt vattenbad några timmar, som jag brukar göra, istället för att låta dem ligga i kylskåp över natten. Den här kvällen var det mycket aktivitet på schemat så jag valde att påbörja grytan med att koka ihop rotfrukterna och kryddorna. Den sista biten rotselleri, som jag använde igår också, var precis anpassad i mängd för dagens recept.
Det var lite skalande och hackande, men när väl rotsakerna var i grytan tillsammans med kryddorna, så var det helt underbara dofter som spred sig i köket. Jag lät det hela koka ihop ca 10 min och ställde sedan av grytan från spisen och vi åkte hemifrån en stund. Väl hemma igen så rimmades torsken i väl saltat vatten, ca 5-7 min. Ciabattan åkte in i ugnen och efter några minuters koktid av fisken, så var bouillabaisen klar att serveras.
Vilken smak – så gott det var!! Det här ska vi bjuda våra vänner på vid något tillfälle, var vi överens om, och med lite extra ingredienser som. t.ex. blåmusslor och kanske en bas på räkfond och lite vin, så blir det lyxigt. Denna vecka har jag lagat tre middagar som jag väl till bords fått känslan av att vara på restaurang istället. Jag har bara följt receptet och det har verkligen inte varit svårt utan enbart kul matlagning. Matkassen gör verkligen skäl för sitt namn – Inspirationskassen!
Som utvärdering efter Linas Inspirationskassevecka:
Nästa vecka lagar jag Middagsfrid’s Matkasse – välkommen att följa med på bloggen…
Recept från Linas Inspirationskasse:
Krämig bouillabaisse med rimmad torsk, saffran och kummin
Ingredienser:
https://www.linasmatkasse.se/ | |
[email protected] | |
040-668 8674 | |
Rabattkod: NYKUND_3x30_LMK 2x30% + premie på köpet!! |