Nu är det strax den officiella dagen för att äta semlor. Men handen på hjärtat – vem har inte vid detta laget redan njutit av detta lite tidiga ”vårtecken”!? Här är ett favoritrecept som jag haft i mina gömmor i många år, där det inte bara är bullarna som är gjorda från grunden utan även mandelmassan. Och nej, det är inte svårt att göra själv, utan enbart värt det lilla extra jobbet med resultatet av en riktigt god mandelmassa som barnen inte petar ut ur bullen.
Ingredienser:
Fyllning:
Gör så här;
Mandelmassan:
Skålla mandeln och ta bort skalen. Mal sedan mandeln i en mandelkvarn alt. matberedare. Tillsätt sockret och gräddmjölken. Rör om.
Fyllningen:
Ta av toppen på bullen, ta ur lite av inkråmet av bullen och blanda ev. med mandelmassan. Lägg tillbaka blandningen i bullen ca 1 msk (valfritt). Toppa med vispad grädde och på med locket igen. Pudra ev. lite florsocker ovanpå.
Om inte alla bullarna går åt, brukar jag låta mandelmassan stå i kylen – den håller i några dagar. Resten av de nybakade bullarna, lägger jag in i frysen för att ta upp och tina och göra semlor efterhand.
Lycka till!