Vad kostade middagarna med ICA?

Matkassevecka med ICA

Under hösten har jag lagat matkassar från fyra olika leverantörer. Jag saknade tidigare erfarenhet av att ha en matkasse och genom att driva hemsidan kändes det helt naturlig att skaffa en insikt i vad det egentligen innebär att handla sin mat på nätet. Det var spännande matkasseveckor, inte minst för att någon annan hade bestämt vad som skulle lagas till middag, men också för att jag själv utmanades i att komma utanför “min box” i vad gäller recept på middagar att laga mitt i veckan. Jag måste erkänna att det sedan kändes lite tomt att inte ha en matkasse och min egen fantasi i vad som ska lagas till middag på vardagarna, på egen hand, verkar sedan dess nästan vara som bortblåst. Vardagsmatlagningen med en matkasse har helt klart hamnat på nya nivåer hos oss utan att för den skull vara krångligt…

Jag kommer att fortsätta att testa olika kassar framöver, i den mån som jag kan få dem levererade hem till mig. Med tanke på att kassarna varit ganska olika, funderade jag också på vad portionerna kostat och vilka middagar vi fick för priset. Jag har nu gjort en mer strukturerad sammanställning för varje matkasse och leverantör som jag provat hittills och som kan ge er en liten vägledning i valet av matkasse.

ICA’s Familjekasse – 5 dagars middagar för fyra personer

ICA Familjekassevecka

  • Kategori: Familjekassen, som är en favorit bland barnfamiljer
  • Storlek: 4 personer, men portionerna var i minsta laget för oss som har större barn, när vi var fyra till middag.
  • Lättlagat: Ja, det var snabblagade middagar. Det var väldigt lite  hackande av olika tillbehör och grönsaker.
  • Smak: Bra smaker, jag tillsatte dock lite extra krydda (cayenne) i flera av rätterna. Vi saknade också sås som tillbehör vid en middag, antagligen lite på bekostnad av att vara snabblagat.
  • Fantasifulla recept: Bekant mat som är anpassad för att vara snabblagad och passa barns smaklökar där vissa recept ändå hade en lite extra “twist”.
  • Råvaror och beräkning: Fina råvaror som var väl beräknade i de fall som något ingick i receptet flera dagar. På det sättet har man alltid färska råvaror som används och riskerar inte att något blir för gammalt. Nudlarna var dock snålt tilltagna och fick stöttas upp från eget skafferi.
  • Pris: 27,45/portion! Observera att det kan skilja i pris att handla sin ICA Matkasse eftersom varje ICA handlare är ett eget företag och är fri att ordna med sin matkasseverksamhet på sitt eget sätt. Jag hämtade min matkasse hos min lokala butik.

Är du nyfiken på hur varje enskild middag var, så kan du läsa det i de tidigare blogginläggen, som är inlagda dag för dag under matkasseveckorna.

Nästa kasse att utvärderas är; Linas Inspirationskasse – håll utkik på bloggen!