Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 1

Nu var det dags att laga Middagsfrid’s Stora Matkassen i fem dagar och det är fransk tema! Jag har i god tid fått mail med besked om min leverans tillsammans med recepten för veckan, så jag har kunnat tjuvläsa och det är minsann flera spännande middagar som ska lagas.

Dag 1 och leveransdag

Med reservmat i frysen, (ifall ifall), valde jag att vänta med att laga måndagens middag med förhoppning om att få Middagsfrid’s matkassar levererade i rimlig tid. Mellan 17-21 var leverans utlovat och strax innan 19, ringde det på dörren. Två fulla kassar med all kyl- och frysmat i en kasse tillsammans – det är bra för kylkedjan och allt var riktigt kallt. Jag packade upp allt och för mig blev det lite känsla av julafton när hela köksbänken fylldes av fina och spännande varor. Det var ingen tvekan, det franska köket har flyttat in!

Varor MF a

Franska köket flyttar in!

Jag valde att inte följa ”schemat” och började istället med att laga den vegetariska middagen med portabello-svampar. Med svamp-plockning, som är en av mina stora glädjeaktiviteter, vet jag att svampar är bäst så färska som möjligt. Måndagens sena kvällsmat bestod av; Färskostgratinerade portabellohattar med Ratatouille.

Till kassarna kom en fin receptfolder, med alla veckans recept och det var tydligt och enkelt att följa. De ingredienser som ska ingå i flera recept under veckan var också tydligt utmärkta. Jag väljer som vanligt att följa recepten, i princip till punkt och pricka. Fritt val var tillbehör, det stod gryn i receptet, gärna quinoa, men jag valde att koka både basmati och lite vildris istället. Vildris är egentligen inte ett ris utan korn från ett gräs och det är väldigt gott. Nackdelen är väl att det tar lite tid att koka ca. 45 min. Jag började med att sätta på vildriset på spisen och basmatpriset kokades i min riskokare – allt skötte sedan sig självt.

Därefter hackade jag lök och skar grönsakerna till Ratatouille och fräste i pannan enligt receptet. Det enda tillägget jag gjorde var lite cayennepeppar. Det här är matlagning man blir riktigt glad av! Jag valde att göra allt klart för att sedan låta det stå i pannan och puttra…

MF dag 1 Panna

Matglädje!

Sedan torkades svamparna av och jag la upp dem på plåten och de passade exakt in. Jag kunde inte låta bli att undra om det var exakt uttänkt i provköket!? Perfekt blev det i vilket fall…och när ostblandningen väl var på hattarna, åkte allt in i ugnen som jag satte på 10 min. Det var första gången jag lagade svampar på detta sättet och jag ska villigt erkänna att jag nog inte kommit på idén själv heller. Till det gjorde jag en enkel romansallad med vinegrette.

Svamp-plåt

Perfekt anpassat till plåten!

Det blev en sen middag och det var bara jag och min dotter till bords eftersom min man fortsatt var kvar på jobbet. Maten var riktigt god, ratatouille är ett fantastiskt tillbehör och det är något vi gör allt för sällan, vilket är synd för det passar till så mycket. Svamparna smakade mycket svamp (gott) och var riktigt goda tillsammans med ostblandningen och redan efter två stycken vardera, så var jag och min dotter mätta. Det kändes som det var väl tilltagna portioner och när väl min man kommit hem och ätit, blev det sedan över till två lunchlådor också. Rester i kylskåpet ska verkligen inte underskattas…

Dag-1MF-tallrik

Vegetarisk middag med franskt tema!

Starten på den franska matlagningsveckan börjar onekligen bra och jag ser mycket fram emot att laga de övriga middagarna.

Receptet från Middagsfrid’s Stora Matkasse finns under Middagstips.

 

 

Läs mer om Middagsfrid
Middagsfrid's hemsida
middagsfrid.se
[email protected]
08-55117118

Rabattkod: GODAREVANOR

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 1
35% rabatt
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 1