Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 3

Onsdag, och vi var i fas enligt ”körschemat” med Middagsfrid’s meny – Köttfärslimpa med Café de Paris-smör. Middagen skulle vara snabblagad och det passade oss bra eftersom det alltid är ett fullspäckat program med aktiviteter på onsdagskvällarna.

CDP smör

Jag tog ut smöret i god tid innan, så att det skulle vara lättarbetat. Det stod valfritt gryn och jag valde att ta Svenskt Matvete, som omväxling mot ris som vi redan haft i veckan. Väl på spisen, sköter matvetet sig själv och jag kokade det i saltat vatten tillsammans med lite grönsaksfond.

Matvete

De ingredienser som följer med i kassen och som ska ingå i andra recept är väl markerade i receptbladet – det är bra och det känns genomtänkt. På det sättet använder man alltid alla färska råvaror under veckan och inget ligger och blir gammalt.

Sedan blandade jag ihop ingredienser till köttfärslimporna. Det ingick rivna morötter och finhackad lök. Jag följde receptet. När jag gör köttbullar river jag alltid löken, eftersom vi haft ”lök-känsliga” barn i familjen och då passerade den alltid lätt förbi deras känsliga smaklökar. Det hade varit bättre att riva löken till detta också, konstaterade jag när jag formade till limporna. Löken spretar gärna ut och eftersom det är kort tillagningstid, känns löken mer rå. Det gick annars väldigt lätt och smidigt att laga köttfärsen i ugnen som portionslimpor och det är något jag ska göra oftare. Det går ju att variera kryddor och tillbehör i köttfärsen på en massa sätt – det är bara fantasin som sätter gränser.

Sallad

Salladen svängdes snabbt ihop och strax var maten klar – allt enligt plan med Middagsfrids tidsberäkning.

Tallrik 2

Middagen var mycket god och det blev höga betyg med ett litet undantag för kryddsmöret, som min dotter var lite tveksam till – antagligen för currysmaken, skulle jag tro. Kryddsmör kan också varieras på massor av sätt och det kanske jag väljer att göra nästa gång jag lagar rätten. Det var i vilket fall ett festligt tillbehör istället för sås. Portionerna var väl beräknade för fyra vuxna personer och det blev rester över.

Tallrik 1

Franska veckan fortsätter och näst i tur på menyn är anka och jag fortsätter, i sann franska anda, att laga festmiddagar mitt i veckan…

Receptet från Middagsfrid’s Stora Matkasse finns under Middagstips.

 

 

 

 

Läs mer om Middagsfrid
Middagsfrid's hemsida
middagsfrid.se
[email protected]
08-55117118

Rabattkod: GODAREVANOR

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 3
35% rabatt
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 3