Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 4

Det har varit en spännande matlagningsvecka med härliga måltider och det har känts som ”lördag hela veckan lång”. Torsdagens middag var inget undantag och jag lagade; Ugnsstekt anka med balsamicosås & potatispuré.

Jag började med potatisen till purén och valde att låta koka med en liten palsternacka också, något vi alltid brukar göra. Det piffar till smaken.

Anka MF4

Jag följde receptet med ankan och konstaterade att jag aldrig förr lagat anka på en torsdag förut – varför inte!? Efter fyra dagar börjar jag vänja mig vid att göra vardagen till en fest… Nytt i receptet var att salta och peppra i pannan istället för på köttet innan och det var smidigt. När ytan var knaprig tog jag upp ankan för att steka klart i ugnen. En stektermometer håller koll på temperaturen och det kan jag varmt rekommendera.

Därefter var det såsens tur och när väl löken var hackad och fräst och med övriga ingredienser i, skötte såsen sig själv och jag kunde börja med att ansa och skära broccolin. För bättre tajming, brukar jag alltid låta vattnet koka upp tidigt och sedan går det väldigt snabbt att koka upp igen när det blir dags att lägga i grönsakerna, precis några minuter innan allt är klart.

Grönsaker MF4

Maten var helt fantastisk och den fick allra högsta betyg av oss alla tre! Min dotter var först tveksam till balsamicosåsen men när hon väl smakat, fick jag uppmaningen om att minsann göra den fler gånger.

Tallrik2MF4

Supergott, helt enkelt! Receptet var enkelt att följa och maten lätt att laga – det kändes nästan för enkelt med tanke på det goda slutresultatet. Det är helt klart en rätt att bjuda sina vänner på – det kommer jag att göra…

Receptet från Middagsfrid’s Stora Matkasse finns under Middagstips.

Läs mer om Middagsfrid
Middagsfrid's hemsida
middagsfrid.se
[email protected]
08-55117118

Rabattkod: GODAREVANOR

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 4
35% rabatt
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 4