Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 5

Fredag och sista middagen med det franska temat – vilken matlagningsvecka det varit! På menyn stod; Ljummen sallad med varmrökt lax och gräslöks-majonäs.

Jag startade med rotfrukterna och med tanke på att rödbetorna lämna tydliga spår efter sig, valde jag att ta handskar på mig. Vi använder ofta handskar när vi hanterar t.ex. sill, stark färsk chili m.m. Med att kunna undvika doft- och färgspår, blir det så mycket trevligare med att laga och använda vissa ingredienser.

Rotfrukter MF4

Glad mat!

Efter det, var det dags att göra gräslöks-majonäsen och det var också något jag inte gjort så ofta tidigare, allra minst på en fredag. Det visade sig vara en av de enklare såser jag gjort och strax var majonäsen klar. Vi smakade av och konstaterade att den var supergod.

Gräslöksmajonäs1

Hemlagad majonäs

Valfritt gryn till blev basmatiris. På receptet rekommenderades quinoa, men det var inget vi hade hemma och det får jag istället testa vid något annat tillfälle.

Det var en snabb och enkel matlagning, inklusive arbetet med hemlagad majonäs, och det passade väldigt bra på en fredag efter en hel arbetsvecka. Dessutom var det riktigt gott! Särskilt majonäsen som vi kommer att göra själva så ofta som möjligt framöver…

Tallrik2 MF

Det har varit en fantastisk matlagningsvecka och eftersom vi hade lite att fira bestämde vi oss också för att avsluta det franska temat med full pott..

Champagne MF4

Final på franska veckan!

 

Som utvärdering efter Middagsfrid’s Stora Matkasse;

  • Med det franska temat har det varit en spännande matlagningsvecka som tagit mig ”utanför boxen” vad gäller goda och nyttiga måltider att laga mitt i veckan. Det har nästan varit som en liten matlagningskurs på köpet…
  • Receptbladet som följer med, har på ett tydlig och bra sätt beskrivit recepten, vilka ingredienser som man behöver ha hemma, vilka råvaror som är tänkta till fler middagar tillsammans med att det är enkelt att följa receptbeskrivningarna. Ett extra plus för foldern, med det lite kraftigare pappret, som ger lite känslan av en receptbok istället.
  • Middagarna har varit tillräckliga för fyra personer.
  • Flera av rätterna kommer jag att laga igen – det franska köket har fått en given plats hos oss, även på vardagarna!

Receptet från Middagsfrid’s Stora Matkasse finns under Middagstips.

Läs mer om Middagsfrid
Middagsfrid's hemsida
middagsfrid.se
[email protected]
08-55117118

Rabattkod: GODAREVANOR

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 5
35% rabatt
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 5