Blogg

Välkommen till bloggen!

Jag heter Gisela och jag driver matkasse.se och arbetar även inom sjukvården som sjuksköterska. Vi är en stor familj och det har blivit en hel del matlagning genom åren. Vi har, som de flesta familjer, en vardagslogistik som ska gå ihop även om storleken på kastrullerna nu har minskat något i takt med att flera av barnen flyttat hemifrån.

Här presenteras främst mina matkassemiddagar, det lite blandat med några av mina egna favoritrecept och mattips. Att handla mat online är ganska nytt och många är säkert nyfikna på hur det är att få sin mat levererad hem till dörren med färdiga recept. Det var jag också. Åsikterna om middagsresultatet kommer helhjärtat från hela familjen, som gärna tar del av alla nya rätter som serveras. Bilderna tar jag alltid själv, strax innan vi ska äta.

I mitt kylskåp är all mat välkommen. Mottot är att äta all mat; lagom, med balans och en smula sunt förnuft. Jag försöker också att tänka på att ta hänsyn till miljön. Det viktigaste är; att kunna äta och njuta av all mat som serveras och är det dessutom förknippat med förväntan och glädje i själva matlagningen, så blir det en extra krydda i tillvaron, anser jag.

Varmt välkomna igen – jag hoppas verkligen ni ska hitta något som är matnyttigt här!

Bild på Gisela

Vad kostade middagarna med Linas?

29 december, 2015

Matkassevecka med Linas Inspirationskasse Under hösten har jag lagat matkassar från fyra olika leverantörer som tidigare presenterats på bloggen. Nu har jag gjort en utvärdering av alla matkassarna som jag lagat med tanke på resultatet och kostnaden för varje middag. Linas Inspirationskasse – 3 dagars middagar för 4 personer Kategori: Inspirationskasse – som är en matkasse för den matintresserade hemmakocken som […]

Läs mer

Vad kostade middagarna med ICA?

28 december, 2015

Matkassevecka med ICA Under hösten har jag lagat matkassar från fyra olika leverantörer. Jag saknade tidigare erfarenhet av att ha en matkasse och genom att driva hemsidan kändes det helt naturlig att skaffa en insikt i vad det egentligen innebär att handla sin mat på nätet. Det var spännande matkasseveckor, inte minst för att någon annan hade bestämt […]

Läs mer

Matkassetips – Läkarsällskapets vita glöggrecept

15 december, 2015

Läkarsällskapets vita glögg – en absolut favorit till från vår Julrecept-samling sedan nästan 20 år tillbaka. Receptet kommer förmodligen från Allt om Mat en gång i tiden…Glöggen är frisk och de hela kardemummakärnorna och pomeransskalen gör säkert sitt till för den smaken. Glöggen känns inte så söt heller, något vi också föredrar. Vi brukar göra en sats varje år och förra året fick vi en flaska […]

Läs mer

Matkassetips inför Julen – Pepparkakor med citron

11 december, 2015

Inför helgen är det kanske klassiska julbak som står på schemat och jag delar gärna med mig av ett av våra favoritrecept – Siri’s Pepparkakor med citron. Receptet har hängt med under många, många år och källan är okänd eftersom den kommer från Farmor Siri’s receptgömmor. Citronen ger en uppfriskande smak och man kan äta många pepparkakor… om man […]

Läs mer

Matkassevecka med City Gross – Dag 3

04 december, 2015

Den tredje kvällen och veckans sista middag med City Gross Klassiska kasse var; Balsamicolax med dillsstuvad pasta & förvälld broccoli Jag började med laxen, som för övrigt var en väldigt fin bit , och dressingen till den. Det var snabbt gjort och jag avvaktade lite med att sätta in laxen i ugnen så att allt skulle vara […]

Läs mer

Matkassevecka med City Gross – Dag 2

03 december, 2015

Den här bloggen speglar hur det är att ha en matkasse och jag testar kassar från olika leverantörer. Utvärderingen blir utifrån min upplevelse tillsammans med min familjs behov och smak. Nu finns det massor av olika matkassar att välja mellan och för att just passa olika behov och smak, är vår hemsida upplagd för att lättare kunna sortera i det […]

Läs mer

Matkassevecka med City Gross – Dag 1

02 december, 2015

Det här är den fjärde veckan som jag lagar en matkasse. Matkassekonceptet är helt nytt för mig och min familj och inget vi funderat på att testa tidigare heller, helt enkelt för att vi saknat en uppfattning om hur (väl) det fungerar. Det har hittills varit väldigt spännande veckor med nya smaker och rätter som jag aldrig tidigare lagat […]

Läs mer

Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 5

28 november, 2015

Fredag och sista middagen med det franska temat – vilken matlagningsvecka det varit! På menyn stod; Ljummen sallad med varmrökt lax och gräslöks-majonäs. Jag startade med rotfrukterna och med tanke på att rödbetorna lämna tydliga spår efter sig, valde jag att ta handskar på mig. Vi använder ofta handskar när vi hanterar t.ex. sill, stark färsk chili […]

Läs mer

Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 4

27 november, 2015

Det har varit en spännande matlagningsvecka med härliga måltider och det har känts som ”lördag hela veckan lång”. Torsdagens middag var inget undantag och jag lagade; Ugnsstekt anka med balsamicosås & potatispuré. Jag började med potatisen till purén och valde att låta koka med en liten palsternacka också, något vi alltid brukar göra. Det piffar till […]

Läs mer

Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 3

26 november, 2015

Onsdag, och vi var i fas enligt ”körschemat” med Middagsfrid’s meny – Köttfärslimpa med Café de Paris-smör. Middagen skulle vara snabblagad och det passade oss bra eftersom det alltid är ett fullspäckat program med aktiviteter på onsdagskvällarna. Jag tog ut smöret i god tid innan, så att det skulle vara lättarbetat. Det stod valfritt gryn och […]

Läs mer

Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 2

25 november, 2015

Dag 1 middagen lagades på Dag 2 istället och det var; Bouillabaise med chèvregratinerad rotselleri. Det här blev min andra franska fiskgryta att laga inom två veckor, insåg jag – kanske lika många som jag lagat under loppet av flera år…Övning ger färdighet och det tändes en liten förhoppning om att kunna laga en ny paradrätt. Det var onekligen […]

Läs mer

Matkassevecka med Middagsfrid – Dag 1

24 november, 2015

Nu var det dags att laga Middagsfrid’s Stora Matkassen i fem dagar och det är fransk tema! Jag har i god tid fått mail med besked om min leverans tillsammans med recepten för veckan, så jag har kunnat tjuvläsa och det är minsann flera spännande middagar som ska lagas. Dag 1 och leveransdag Med reservmat i frysen, (ifall […]

Läs mer