City Gross – Inte bara gott kött, men en fantastiskt prisvärd matkasseupplevelse: Recension & Rabattkod

City Gross har sedan en tid tillbaka erbjudit färdigkomponerade matkassar med packade recept och ingredienser till sina kunda och man har med detta successivt tagit allt större marknadsandelar. Med en City Gross matkasse får du möjligheten att välja från ett stort utbud av olika kassar som passar både stora och små hushåll och som hjälper dig och din familj att förenkla veckans middagar.

Visste du att:
CityGross har ett stort utbud av olika varianter av Viktväktarnas matkasse. Som exempel en snabblagad variant, en vegetarisk och även som laktosfri variant.

För- och nackdelar med en City Gross matkasse

Kolla först in de för- och nackdelar som du får när du beställer en CityGross matkasse:

 

FördelarNackdelar
✅ Sveriges billigaste matkasse (“Billiga kassen”)❌Inga veganska alternativ
✅ Alltid svenskt kött, styckat på plats i butik❌Inga glutenfria alternativ
✅ Fantastiska alternativ för viktminskning, i samarbete med ViktVäktarna❌Fraktkostnad
✅ Välj mellan leverans varannan eller varje vecka
✅ Ingen bindnings-/uppsägningstid

Hur fungerar en matkasse från CityGross?

En City Gross matkasse går att beställa på två sätt: som ett engångsköp eller som en del av en löpande prenumeration. Leveranser sker direkt hem till dörren eller till butik där du själv får åka och hämta den från ett av många utlämningsställen. 

Alla betalningar sker via kort-, faktura eller delbetalning. Du kan när som helst avbryta, ändra eller pausa din prenumeration och på samma vis beställa en matkasse utan prenumeration – när det passar dig.

Vilket typ av hushåll passar en CityGross Matkasse bäst?

City Gross har ett stort utbud av matkassar och med detta något som passar de flesta. De har dock ett gäng specificerade kassar och därför passar deras matkasse bäst hushåll med: 

 • Barn av alla åldrar
 • Viktminskningsmålsättningar
 • Köttälskare med krav på svenskt kött

Som du kunde se ovan i vår lista med för- och nackdelar finns det även personer som antagligen är sämre lämpade för en City Gross matkasse och är du en av dessa som letar efter något annat kan du istället kolla in våra andra matkasserecensioner för att hitta ett erbjudanden som passar just dig bättre.

Priset – så här mycket kostar en CityGross matkasse

Nedan hittar du en sammanställning av de olika matkassar som erbjuds i CityGross sortiment och kostnaderna för vardera: 

PortionerDagarPris per vecka
Billiga kassen44469 kr
Premiumkassen2–44649–859 kr
Djungelkassen43–5599–849 kr
Flexitariankassen44759 kr
Familjekassen2–63–5559–1089 kr
Laktosfria familjekassen45759 kr
ViktVäktarnas Klassiska matkasse2–43–5749–849 kr
ViktVäktarnas laktosfria matkasse45879 kr
ViktVäktarnas snabba matkasse2–44699–799 kr
ViktVäktarnas låga matkasse2–44749–849 kr
ViktVäktarnas vegetariska matkasse44749 kr
Fruktkorg1Ca 3,5 kg129 kr

 

Utöver detta debiteras sen en leveranskostnad på 49 kr för varje hemleverans.

Utbudet – så här ser din City Gross matkasse ut när den levereras

I din City Gross matkasse levereras samtliga råvaror från deras egna stormarknader och med detta ligger också stort fokus på matvaror som är producerade i Sverige. Köttet och kyckligen är alltid svenskt och styckat på plats i butikerna – fisken alltid tagen från hållbara bestånd. Det finns alltid ett gäng ekologiska varor med i kassarna och många ingredienser är sen dessutom ”Ä-märkta” av konsumentföreningen Äkta vara.

Olika matkassar från CityGross – dessa har du att välja mellan

Billiga kassen – inte bara billig, men billigast!

City Gross billiga kassen är inte bara deras allra billigaste alternativ av matkasse, men också Sveriges billigaste matkasse. Här hittar du därför varje vecka de allra mest prisvärda alternativen som plockats fram av CityGross egna kockar och alltid något som passar alla typer av smaker, preferenser och åldrar!

Läs mer om City Gross Billiga kasse och kolla in veckans meny

 

Premiumkassen – vardagslyx som förnöjer kring middagsbordet

Med Premiumkassen får du och din familj det där lilla extra och lyxen som annars så enkelt går förlorad i vardagsstöket. Här har CityGross kockar plockat fram alla ess ur sina ärmar och med dessa sätter de varje vecka ihop fantastiskt inspirerande menyer som garanterat kommer att liva upp kring middagsbordet!

Läs mer om City Gross Premiumkasse och kolla in veckans meny

 

Djungelkassen – mer lek och skoj och mindre slit i köket

Djungelkassen är för de med små barn som många gånger har svårt att sitta stilla eftersom de är allt för ivriga att ge sig tillbaka till lek och skoj istället. Då är det bra att ha några snabba alternativ för middagen som hjälper till att skapa mer fritid i vardagen och tid till att spendera på de olika aktiviteter, lekar och annat skoj som väntar efter kvällsmaten. 

Läs mer om City Gross Djungelkasse och kolla in veckans meny

 

Flexitariankassen – mer lek och skoj och mindre slit i köket

Idag är det allt fler som väljer att äta mindre kött men då ofta finner att det blir svårt att ta steget från köttätare till vegetarian. Istället för att helt ge upp på den vegetariska drömmen, kan man då istället börja med att bli flexitarian och med en Flexitariankasse – där en del av veckans recept är vegetariska – blir allting mycket enklare. 

Läs mer om City Gross Flexitariankasse och kolla in veckans meny

 

Familjekassen – för familjer där barnen börjar bli vuxna

Med City Gross Familjekasse får du alla de klassiska smaker som du och din familj är vana vid – men med en modern twist som sätter lite extra färg på middagsupplevelsen. Familjekassen är anpassad för föräldrar med lite äldre barn och du hittar därför en blandning av välkända recept som alltid går hem och nya, inspirerande rätter med smaker från hela världen. 

Finns även i en laktosfrivariant för att tillgodose de i familjen som inte tål mejeriprodukter. 

 

Läs mer om City Gross Familjekasse och kolla in veckans meny

 

Vegetariska kassen – grönsaker för hela slanten

City Gross vegetariska kasse är till för de som tagit steget fullt ut och bestämt sig för att sluta äta kött. Här är samtliga recept grönsaksbaserade och med inslag av mejeri- och äggprodukter ges du möjligheten att sätta middagen på bordet på snabbast möjliga sätt – utan att behöva sträcka dig efter falukorven, köttbullarna eller baconpaketet. 

Läs mer om City Gross Vegetariska kasse och kolla in veckans meny

 

City Gross och Viktväktarna – aldrig har det varit enklare att gå ner i vikt än nu

Utöver sitt ordinarie sortiment har CityGross sen även ett fullsmäckat utbud av kalorisnåla matkassar, i samarbete med Viktväktarna, för att hjälpa de som vill gå ner i vikt att enklare nå sina mål. Dessa kassar återspeglar på många sett City Gross ordinarie utbud, men med något smalare varianter som avser att skapa mättnad utan att lägga på kilon på badrumsvågen. 

Alla recept är därför Pointsberäknade enligt ViktVäktarnas program som gör det enklare för dig att hålla koll på kalorierna du stoppar i dig. 

I CityGross och ViktVäktarnas matkasseutbud hittar vi följande varianter: 

 • ViktVäktarnas vegetariska kasse – En lakto-ovo-vegetarisk kasse med näringsrika, pointsberäknade recept och maträtter.
 • ViktVäktarnas klassiska matkasse – Matkasse med en blandning av både husmansrätter och spännande måltider från världens alla hörn. 
 • ViktVäktarnas laktosfria klassiska matkasse – Som ViktVäktarnas klassiska matkasse, men helt utan mejeriprodukter
 • ViktVäktarnas låga kasse – I den Låga kassen hittar du måltider med maximalt 10 Points per portion och endast svenska råvaror. 
 • ViktVäktarnas snabba matkasse – Vill du kunna äta hälsosamt, gå ner i vikt, men samtidigt ha så mycket tid som möjligt till annat, är ViktVäktarnas snabba matkasse rätt val för dig!

CityGross Fruktkorg – för målen mellan målen

Utöver sina underbara matkassar erbjuder CityGross sedan även möjligheten att beställa hem fruktkorgar. Dessa är normalt populära tillskott på kontor och arbetsplatser, men kan tillika vara ett välkommet tillskott hemma på mellisbordet när det börjar nalkas mellanmål. 

Slopa glassen, kakorna och mackorna fyllda med tomma kalorier och fyll istället upp luckan i magen mellan måltiderna med lite härlig frukt – och en korg, fylld till bredden med färska godsaker!

 

Hur man beställer en City Gross matkasse

För att beställa en City Gross matkasse besöker du först deras hemsida och hittar där de olika menyerna som erbjuds. När du väl bestämt dig för en, lägger du bara till denna i din varukorg på samma sätt som om du skulle handla matvaror och får sedan antingen logga in med ditt befintliga konto, eller skapa ett nytt ifall det är första gången du handlar. 

När du väl skapat konto och/eller loggat in så får du ange ditt postnummer och tilldelas sedan närmaste butik för utkörning eller upphämtning. Genom kassaflödet anger du dina person- och addressuppgifter och får sedan, innan betalning, även välja när din första leverans ska ske och hurvidare du vill endast köpa kassen som ett engångsköp eller ifall du vill börja prenumerera. 

Leverans av CityGross matkasse

Alla leveranser av City Gross matkasse sker antingen direkt hem till dörren eller för upphämtning hos närmaste butik. Genom att knappa in ditt postnummer på CityGross sida blir du automatiskt tilldelad närmaste butik för dig och kan sedan själv välja bland alternativen som ges för din leverans. 

Vid hemkörning sker leveransen på måndagar mellan 16:00–21:00 och får med detta även ett SMS skickat till dig på leveransdagen med ungefärligt beräknad leveranstid. Är du inte hemma vid leverans ställer chauffören kassarna vid dörren.

Vid upphämtning i butik får du istället hämta upp din matkasse på Måndagar, mellan 12-14, 14-16, 16-18 eller 18-21 – beroende på din lokala butiks rutiner. 

Betalning av din CityGross matkasse

Betalning av din City Gross matkasse sker via Klarna och då antingen med betal-/kreditkort, faktura eller delbetalning. Kortbetalning måste utföras i förskott och det innestående belopped dras därför senast på morgonen av leveransdagen (måndag). Fakturabetalning sker i efterskott och i dessa fall är det värt att notera att det tillkommer en administrationsavgift på 30 kr.

Uppsägning/ändring

Du kan själv välja ifall du vill få din City Gross matkasse levererad veckovis eller varannan vecka och vill du inte ha leverans en vecka går du enkelt in på dina sidor och pausar abonnemanget. Här kan du också ändra val av kasse, göra tillval, samt säga upp abonnemanget – när som helst. 

Notera bara tidsfristen på 7 dagar, det vill säga måndagen innan nästa leverans, som brytpunkten för samtliga ändringar och/eller uppsägningar.

 

Receptexempel – En vecka med City gross matkasse

Nedan kommer vi att titta närmare på hur det ser ut när du lagar recepten i din City Gross matkasse och vilken typ av måltider du kan förväntas ställa på middagsbordet. 

Dag 1 med CityGross

Första middagen med City Gross Familjekasse blev en Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål & pressad potatis. 

Vi valde att laga den färska kyckling som första rätt och det var väldigt fina kycklingfileér som levererats (CityGross själva stoltserar med “endast svensk kyckling” och det måste sägas att kvalitén är väldigt hög). 

Först skalades potatisen innan vi lät den koka upp på spisen. Kycklingen putsades, delades och stektes i panna för att få en bra yta innan de lades i ugnsformen. I receptet ingi

Tallrik CG1

ck även pressad apelsin till kycklingen med vi valde själva att dosera lite försiktigt och tog inte hela mängden som stod i receptet.

Därefter skulle löken och savoykålen strimlas, stekas och stuvas med lite grädde i pannan. Det var väldigt enkelt att följa receptet som tydligt presenterades i receptbladet som följde med kassen. Det gick väldigt snabbt och smidigt att laga middagen, helt enligt beräkningarna i kassen. ¨

Maten var god, särskilt den stuvade savoykålen som blev en klar favorit hos oss alla. Det var en ganska tydlig apelsinsmak på kycklingen och min dotter tyckte det var bra att jag varit försiktig medan min man tyckte det var gott – blandade åsikter alltså kring apelsinsmaken. Maten räckte till oss tre personer och det blev kyckling över men kålen tog helt slut och det hade varit lite i minsta laget om vi varit fyra till middag.

City Gross recept Klassisk Matkasse 3 dagar

Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål & pressad potatis

Tallrik2 CG1

Ingredienser

 • ca 800 g potatis
 • 600 g kycklingfilé
 • 1 tsk flingsalt
 • 2 krm grovmalen svartpeppar
 • raps/matolja till stekning
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 apelsin, saften
 • ca 300 g savoykål
 • 1 rödlök
 • smör till stekning
 • 1,5 dl grädde
 • 3 krm flingsalt
 • 1 krm vitpeppar

Så här gör du;

 • Sätt ugnen på 200 grader.
 • Skala och dela potatisen, koka den mjuk.
 • Dela kycklingen på längden. Krydda den med salt och peppar. Stek den i en stekpanna med lite olja tills den har fått fin färg. Lägg den i en ugnsfast form, pensla på dijonsenap och pressa över apelsinsaft. Laga klart i ugn ca 10-15 min.
 • Strimla kålen fint. Skala och strimla löken. Stek allt i smör och häll sen i grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll i spadet från kycklingformen då kycklingen är klar.
 • Servera med pressad potatis.

Mer om : Matkassevecka med City Gross Dag 2

Matkassevecka med City Gross Dag 3

Mer om City Gross

City Gross är en stormarknadskedja som funnits på den svenska marknaden sedan 1993. Deras affärsidé bygger påp är att erbjuda ett komplett livsmedelsutbud med svenska råvaror samt ett större utbud av artiklar för både hem och fritid.

Kontakt

E-post: [email protected]

Telefon: 0771-23 24 25

Du kan såklart även vända dig direkt till din lokala stormarknad för svar på dina frågor.

25 kommentarer till “City Gross – Inte bara gott kött, men en fantastiskt prisvärd matkasseupplevelse”

 1. Kommentar från Joakim Ö

  Fungerar bra i det stora men om ni tänker beställa så vill jag ge ett par tips:

  – Beställ inga färskvaror – Vi handlade mjölk och bröd på fredagen i vår ’vanliga’ butik, på måndagen fick vi leverans från Citygross. Både mjölken och brödet hade betydligt längre hållbarhet som vi köpte på fredagen. Det krävs ju en 5-åring att hantera logistiken att se till att det är dagsfärskt när man beställer 1 vecka i förväg (såvida man kränger av gamla varor). Det händer även att varor som är tänkta att ätas dag 4 eller 5 har ett förbipasserat bäst-före-datum. Dålig planering!
  – Skriv inget meddelande till chauffören. VI har gjort det i två veckor nu ”Är vi inte hemma så lägger du varorna på vår trappa”. Båda gångerna har en irriterad chaufför ringt och frågat var vi är någonstans. De borde ha läskunnighet som krav på de som kör varorna!
  Update – Kycklingen (dag 3) luktade illa när vi öppnade förpackningen så vi fick slänga den och köpa ny.

  Men annars så fungerar det ok!

  Citygross borde verkligen börja leverera på söndagen. Det är ju måndag till fredag man vill äta middagarna. Helgerna löser man ju ändå.

 2. Kommentar från Hebergement web

  Du kan sjalv valja om du vill fa matkassen levererad hem eller om du vill hamta ut din matkasse i butiken pa egen hand. Gor det som passar dig bast! Foretaget har egna kockar som valjer ut klassiska ratter som passar for hela familjen, framfor allt sadant som barnen kanner igen! Pa detta vis far du och hela familjen ny inspiration och alla kan ta del av det som ska fortaras.

 3. Kommentar från Peter

  Testade precis kassen. Mitt betyg är lägsta möjliga. Jag köpte 5 middagar för 4 personer. De skickade för 2 personer. Någon form av ursäkt vid reklamation fick jag inte utan de konstaterade torrt att de skulle minska fakturan med X kr. Recepten tar lång tid att laga och bilderna i häftet är föga inspirerande. Smakmässigt heller ingen höjdare. Köttfärsen hade sista förbrukningsdag samma dag som leveransen. Leveransen kom efter kl 21. Lite väl tajt att hinna förbruka den känner jag. Har testat 4 olika matkasseleverantörer och denna är i särklass sämst. Jag förväntade mig lite sämre eftersom priset är lägre men jag är inte beredd att acceptera så här mycket sämre. Hoppas att City Gross tar till sig feedback och förbättrar sin tjänst. Jag handlar i deras butiker och tycker det funkar rätt bra sortimentsmässigt. De borde kunna ha en bra matkasseupplevelse också.

 4. Kommentar från Sanna Kjällström

  Leverar ni matkasse till karlskoga?

  • Kommentar från Reine

   Hej Sanna!

   Du kan mata in ditt postnummer till höger på denna sidan och se om de levererar till dig!
   http://www.citygross.se/matkassen/

 5. Kommentar från Jimmy

  Citygross kundtjänst må vara Sveriges sämsta. Jag har försökt få nytt scannerkort i ett år nu och inte fått något så nu orkar jag inte bry mig nåt mer, sen tog jag en kasse på faktura och på den första fakturan jag fick så var det en påminnelseavgift och på den andra kassen jag fick så betalade jag 1 v i förväg och då saknades hälften. Vi ringde till kundtjänst som bara kunde säga att vi skulle anmäla på hemsidan. Och efter 4 dagar fick jag ett svar att det var ju tråkigt att varorna saknades. Jag väntar fortfarande svar på vad de ska göra åt saken. Kort sagt köp inte deras kasse eller mat om ni vill slippa strul. Det finns andra bättre och billigare alternativ

 6. Kommentar från Martin

  Har provat kassen tre veckor och det saknades 2 varor första veckan, 3 varor andra veckan och 1 vara tredje veckan. Tex så saknades 600g köttfärs, 600g högrev och 500g potatis.. så det är inte några smågrejor som kommer bort direkt. Jag ger upp.

  Var uppmärksam på nya villkor som gäller från typ nu. De ersätter inte lika generöst som de gamla.

 7. Kommentar från agneta

  Snö i Stockholm och Citygross ”utkörare” kunde inte leverera, enligt avtal!? Vi väntade till 23.45 och sedan gav vi upp och gick och la oss. Talade med Kundtjänst i morse som meddelade att kassen kommer efter 17.00 idag. Är lite orolig att den inte kommer idag heller, eftersom det fortfarande är snö på vägarna! Svagt att ingen tog sig tid och meddela sina kunder om den uteblivna kassen. Kundtjänst passade dock på att stänga kl 22.00 som vanligt, så där kunde vi inte heller få besked om när och ifall vi skulle få någon leverans. Detta är en dålig kundhantering och att dessutom endast få en ”ursäkt för de oangelägenheter detta medfört”! Måste dock i sammanhanget klargöra att vi för det mesta varit mycket nöjda och de få reklamationer vi haft har skötts på ett väldigt smidigt sätt! Sätter mig ned och tar en kaffe och väntar med spänning om vi får Citygrossens matkasse idag – eller?

  P.S vi har även skriftligt meddelat Kundtjänst i morse om den uteblivna leveransen, dock utan att få ett enda svar på hela dagen!

 8. Kommentar från annlouise

  hur beställer man citygross viktminskningskasse , kommer bara till denna sidan hela tiden

 9. Kommentar från mats carlsson

  provade en matkasse. det fattades 6 olika grejer i lådan vi ringde och klagade och dom sa att vi skulle reklamera på sidan sedan har inget hänt. lite svagt kan man säga.

 10. Kommentar från Sofie

  Har haft City Gross Matkasse, 5 middagar för 2 personer Klassisk, nu i tre veckor och vi är mycket nöjda. Färskvarorna har varit fina och fräscha och det koloniala har hållit god kvalitet. Det enda man kunde önskat är att man haft en Ekologisk Matkasse att välja på då hade jag varit helnöjd!

  • Kommentar från benny

   Hej Sofie,

   tack för din kommentar! Om du letar specifikt efter ekologiska matkassar finner du dem på den här sidan http://matkasse.se/kategori/ekologisk/

 11. Kommentar från Luiza

  Vi kör viktväktarnas matkasse och tycker om den; mkt variation finns alltid kyckling, fisk, kött, allt svenskt som är viktigt för oss; fina färska grönsaker
  recept är varierande, bra och lätt att laga max 40 min/rätt; kommer fortsätta med den. Min syster har också den och är mycket nöjd

 12. Kommentar från Kjetil

  Hade matkassen i fyra veckor och tre av dem var det hamburgare med samma recept! Uselt! Tråkiga bröd från det egna skitmärket ”Favorit” som vi tvingades slänga för att köpa riktiga hamburgerbröd som är ätliga. Fruktansvärt missnöjd!

 13. Kommentar från Karl

  Jag har provat citygross matkasse en gång, och då var den bra.
  Måste dock ge citygross dåligt betyg då de enbart kunna leverera 1 matkasse av 3 beställda!

 14. Kommentar från Pia

  Har hämtat min första matkasse. Goda recept som barnen älskar och recepten för 2 personer räcker gott och väl till oss tre.
  Stort plus att det finns så många olika kassar att välja mellan.
  Billig matkasse och mycket bra kvalite på råvarorna.
  Rekommenderas verkligen!!

 15. Kommentar från Josefine

  Bra med färsk fisk och kött, men är ofta väldigt mycket rött kött och känns därigenom inte särskilt hälsosamt. Kanske populärt för den genomsnittlige svensken som äter mycket rött kött. Har aldrig varit någon vegetarisk rätt och grönsakerna som hör till rätterna är oftast av typen isbergssallad,tomat och gurka. Inget för den hälsomedvetne med andra ord.

 16. Kommentar från Maria

  Hej! Vår familj består av 6st personer, 5 ungdomar o jag deras förälder! Så nu undrar jag om vi kan köpa en matkasse för 6/ 5dagar i veckan??? Mvh Maria

 17. Kommentar från Marie

  Hej; jag vill prova er matkasse men vill veta hur ni räknar en portion per person. Kan man få lunch och middag matkassar?

 18. Kommentar från Frida

  Hej!
  Funderar på att testa er matkasse men undrar
  – är det ekologiskt/närproducerat?
  – kan man få den laktosfri?

 19. Kommentar från Josse

  Har bara prövat en vecka men det blir nog inte långvarigt. Fick blandfärs och korv med låg kötthalt känns som om det är för mycket budget. Har haft Linas innan och där var högre kvalitet på varorna

 20. Kommentar från Christer

  Har kört kassen i flera veckor. För det medta ok. Vissa rätter smaklösa. Andra bra. Bra med färska produkter.

 21. Kommentar från Annica

  Inte så nöjd med denna matkassen. Fräscha kött- och fiskprodukter och bra med fullkornsalternativ. Snålt med grönsaker och svårt att få maten att räcka till fyra portioner. Få ekologiska varor och många varor av egna märket istället för närproducerat. Vissa rätter har varit bra men en stor del av rätterna har varit tråkiga och smaklösa och jag har tvingats köpa till fler grönsaker och smaksätta mycket mer än receptet. Potatis (för det mesta kokt) till tre av fem rätter varje vecka.

 22. Kommentar från Kerstin Muñoz

  Hej!
  Jag är inte medlem men skulle vilja bli, även intresserad av eran matkasse. Skulle även vilja veta hur det går till om man får den hemkörd, med betalning om det är kontanta medel som gäller?
  Jag arbetar varje dag till 17.00 är hemma ung 17.30.
  Maila gärna.
  Hälsningar
  Kerstin

 23. Kommentar från mia andersson

  hej!
  jag är redan medlem och har scaner hos er, men har inte prövat på matkassen som ni har..
  mvh. mia

City Gross – Inte bara gott kött, men en fantastiskt prisvärd matkasseupplevelse

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
City Gross – Inte bara gott kött, men en fantastiskt prisvärd matkasseupplevelse
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder