City Gross Matkasse

City Gross har erbjudit färdiga matkassar sedan ett par år tillbaka och man har successivt tagit allt större marknadsandelar. En fördel är det stora utbudet av matkassar, en annan är att både små och stora hushåll kan förenkla veckans middagar med City Gross matkassar.

I City Gross matkasse kommer alla råvaror kommer från de egna stormarknaderna och ett stort fokus är på matvaror producerade i Sverige. Köttet är alltid svenskt och det styckas alltid i butik. Ekologiska alternativ finns alltid med i kassarna och många ingredienser är ”Ä-märkta” av konsumentföreningen Äkta vara.

Tidsåtgången per middag varierar och de saker du behöver ha hemma är oftast smaksättare, kryddor och torrprodukter, men det får du alltid information om i god tid innan matkassen levereras.

Visste du att:
CityGross har ett stort utbud av olika varianter av Viktväktarnas matkasse. Som exempel en snabblagad variant, en vegetarisk och även som laktosfri variant.

City Gross Matkasse

City Gross matkasse finns olika varianter av matkassar samt flera tilläggskassar och säsongsbundna kassar.

Generellt är det ett extra påslag för att få matkassen hem till dörren.

Just nu finns det några prova-på erbjudande på populära matkassar enligt följande:

 • Familjekassen: 3-5 middagar för 2-6 personer
 • Bamsekassen: 3-5 middagar för 4 personer
 • Billiga Matkassen: 4 middagar för 4 personer
 • ViktVäktarkassen: 3-5 middagar för 2-4 personer
  • Laktosfria Viktväktarkassen
  • Vegetariska Viktväktarkassen
  • Lätta Viktväktarkassen
 • Flexitariankassen: 4 middagar för 4 personer – finns även som ekologiskt alternativ
 • Vegetariska kassen: 3-5 middagar för 4 personer

Tilläggskassarna kan endast beställas i samband med beställning av matkasse. Som prenumerant kan du välja till löpande eller enstaka leveranser via dina sidor på sajten. Exempel på tilläggskassar är Fruktlåda, Fruktkasse och Städkasse.

ViktVäktarnas Matkasse är ett koncept framtaget i samarbete mellan City Gross och ViktVäktarna. Recepten är beräknade enligt ProPoints-modellen vilket gör det enkelt att följa ViktVäktarnas kostplan för viktminskning.

City gross matkasse hemleverans

City Gross levererar sina matkassar på alla orter där man har en stormarknad och de levererar också direkt hem till dörren. Du kan knappa in ditt postnummer på sajten för att se om City Gross kan leverera till dig.

City Gross matkasse kan levereras hem på två sätt. Antingen beställer du hemkörning eller så hämtar du upp matkassen i din närmaste butik. Vid hemkörning kommer leveransen att ske på söndagar (fr.o.m 20/3) på utvalda större orter och måndagar mellan kl. 17-22. Hämtar du upp dina kassar själv är det kl. 16-19 på måndagar som gäller. Är du inte hemma vid leverans ställer chauffören kassarna vid dörren (om du inte har meddelat annat via dina sidor hos City Gross på nätet).

Betalning

Betalning för City Gross matkasse sker med kort (VISA, MasterCard, m fl) eller via faktura. Kortbetalning sker i förskott och debitering sker senast på morgonen på leveransdagen (måndag). Fakturabetalning sker i efterskott. Notera att en administrationsavgift tillkommer för fakturabetalning (f n 30 kr).

Uppsägning/ändring

Veckovis leverans är standard och vill du inte ha en leverans en vecka får du gå in på dina sidor på City Gross webbplats och pausa abonnemanget. På dina sidor kan du också ändra val av kasse, göra tillval samt säga upp abonnemanget. Notera tidsfristen på 7 dagar, det vill säga måndagen innan nästa leverans.

City gross recept

DAG 1 – Första kvällens middag med City Gross Klassiska kasse blev: Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål & pressad potatis

Jag valde att laga den färska kyckling som första rätt och det var väldigt fina kycklingfileér som levererats. Först skalades potatisen och fick koka på spisen. Kycklingen putsades, delades och stektes i panna enbart för att få en bra yta innan de lades i ugnsformen. Förra veckan lärde jag mig ett knep med att salta och peppra på smöret i pannan, så det gjorde jag nu också. I receptet ingick pressad apelsin till kycklingen och jag valde att dosera lite försiktigt och tog inte hela mängden.

Därefter skulle  löken och savoykålen strimlas, stekas och stuvas med lite grädde i pannan. Det var enkelt att följa receptet, som tydligt presenteras i ett receptblad som följer med kassen. Det gick mycket snabbt och smidigt att laga middagen, helt enligt den beräknade tidsåtgången.

Tallrik CG1

Maten var god, särskilt den stuvade savoykålen som blev en klar favorit hos oss alla. Det var en ganska tydlig apelsinsmak på kycklingen och min dotter tyckte det var bra att jag varit försiktig medan min man tyckte det var gott – blandade åsikter alltså kring apelsinsmaken. Maten räckte till oss tre personer och det blev kyckling över men kålen tog helt slut och det hade varit lite i minsta laget om vi varit fyra till middag.

Tallrik2 CG1

City Gross recept Klassisk Matkasse 3 dagar

Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål & pressad potatis

Ingredienser

 • ca 800 g potatis
 • 600 g kycklingfilé
 • 1 tsk flingsalt
 • 2 krm grovmalen svartpeppar
 • raps/matolja till stekning
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 apelsin, saften
 • ca 300 g savoykål
 • 1 rödlök
 • smör till stekning
 • 1,5 dl grädde
 • 3 krm flingsalt
 • 1 krm vitpeppar

Så här gör du;

 • Sätt ugnen på 200 grader.
 • Skala och dela potatisen, koka den mjuk.
 • Dela kycklingen på längden. Krydda den med salt och peppar. Stek den i en stekpanna med lite olja tills den har fått fin färg. Lägg den i en ugnsfast form, pensla på dijonsenap och pressa över apelsinsaft. Laga klart i ugn ca 10-15 min.
 • Strimla kålen fint. Skala och strimla löken. Stek allt i smör och häll sen i grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll i spadet från kycklingformen då kycklingen är klar.
 • Servera med pressad potatis.

Mer om : Matkassevecka med City Gross Dag 2

Matkassevecka med City Gross Dag 3

Mer om City Gross

City Gross är en kedja med stormarknader som har funnits sedan 1993. Affärsidén är att erbjuda ett komplett livsmedelsutbud med svenska råvaror samt ett större utbud av artiklar för fritiden och hemmet.

Kontakt
E-post: [email protected]
Telefon: 0771-23 24 25

Du kan självklart också vända dig till din lokala stormarknad med dina frågor.

25 kommentarer till “City Gross Matkasse”

 1. Kommentar från Joakim Ö

  Fungerar bra i det stora men om ni tänker beställa så vill jag ge ett par tips:

  – Beställ inga färskvaror – Vi handlade mjölk och bröd på fredagen i vår ’vanliga’ butik, på måndagen fick vi leverans från Citygross. Både mjölken och brödet hade betydligt längre hållbarhet som vi köpte på fredagen. Det krävs ju en 5-åring att hantera logistiken att se till att det är dagsfärskt när man beställer 1 vecka i förväg (såvida man kränger av gamla varor). Det händer även att varor som är tänkta att ätas dag 4 eller 5 har ett förbipasserat bäst-före-datum. Dålig planering!
  – Skriv inget meddelande till chauffören. VI har gjort det i två veckor nu ”Är vi inte hemma så lägger du varorna på vår trappa”. Båda gångerna har en irriterad chaufför ringt och frågat var vi är någonstans. De borde ha läskunnighet som krav på de som kör varorna!
  Update – Kycklingen (dag 3) luktade illa när vi öppnade förpackningen så vi fick slänga den och köpa ny.

  Men annars så fungerar det ok!

  Citygross borde verkligen börja leverera på söndagen. Det är ju måndag till fredag man vill äta middagarna. Helgerna löser man ju ändå.

 2. Kommentar från Hebergement web

  Du kan sjalv valja om du vill fa matkassen levererad hem eller om du vill hamta ut din matkasse i butiken pa egen hand. Gor det som passar dig bast! Foretaget har egna kockar som valjer ut klassiska ratter som passar for hela familjen, framfor allt sadant som barnen kanner igen! Pa detta vis far du och hela familjen ny inspiration och alla kan ta del av det som ska fortaras.

 3. Kommentar från Peter

  Testade precis kassen. Mitt betyg är lägsta möjliga. Jag köpte 5 middagar för 4 personer. De skickade för 2 personer. Någon form av ursäkt vid reklamation fick jag inte utan de konstaterade torrt att de skulle minska fakturan med X kr. Recepten tar lång tid att laga och bilderna i häftet är föga inspirerande. Smakmässigt heller ingen höjdare. Köttfärsen hade sista förbrukningsdag samma dag som leveransen. Leveransen kom efter kl 21. Lite väl tajt att hinna förbruka den känner jag. Har testat 4 olika matkasseleverantörer och denna är i särklass sämst. Jag förväntade mig lite sämre eftersom priset är lägre men jag är inte beredd att acceptera så här mycket sämre. Hoppas att City Gross tar till sig feedback och förbättrar sin tjänst. Jag handlar i deras butiker och tycker det funkar rätt bra sortimentsmässigt. De borde kunna ha en bra matkasseupplevelse också.

 4. Kommentar från Sanna Kjällström

  Leverar ni matkasse till karlskoga?

  • Kommentar från Reine

   Hej Sanna!

   Du kan mata in ditt postnummer till höger på denna sidan och se om de levererar till dig!
   http://www.citygross.se/matkassen/

 5. Kommentar från Jimmy

  Citygross kundtjänst må vara Sveriges sämsta. Jag har försökt få nytt scannerkort i ett år nu och inte fått något så nu orkar jag inte bry mig nåt mer, sen tog jag en kasse på faktura och på den första fakturan jag fick så var det en påminnelseavgift och på den andra kassen jag fick så betalade jag 1 v i förväg och då saknades hälften. Vi ringde till kundtjänst som bara kunde säga att vi skulle anmäla på hemsidan. Och efter 4 dagar fick jag ett svar att det var ju tråkigt att varorna saknades. Jag väntar fortfarande svar på vad de ska göra åt saken. Kort sagt köp inte deras kasse eller mat om ni vill slippa strul. Det finns andra bättre och billigare alternativ

 6. Kommentar från Martin

  Har provat kassen tre veckor och det saknades 2 varor första veckan, 3 varor andra veckan och 1 vara tredje veckan. Tex så saknades 600g köttfärs, 600g högrev och 500g potatis.. så det är inte några smågrejor som kommer bort direkt. Jag ger upp.

  Var uppmärksam på nya villkor som gäller från typ nu. De ersätter inte lika generöst som de gamla.

 7. Kommentar från agneta

  Snö i Stockholm och Citygross ”utkörare” kunde inte leverera, enligt avtal!? Vi väntade till 23.45 och sedan gav vi upp och gick och la oss. Talade med Kundtjänst i morse som meddelade att kassen kommer efter 17.00 idag. Är lite orolig att den inte kommer idag heller, eftersom det fortfarande är snö på vägarna! Svagt att ingen tog sig tid och meddela sina kunder om den uteblivna kassen. Kundtjänst passade dock på att stänga kl 22.00 som vanligt, så där kunde vi inte heller få besked om när och ifall vi skulle få någon leverans. Detta är en dålig kundhantering och att dessutom endast få en ”ursäkt för de oangelägenheter detta medfört”! Måste dock i sammanhanget klargöra att vi för det mesta varit mycket nöjda och de få reklamationer vi haft har skötts på ett väldigt smidigt sätt! Sätter mig ned och tar en kaffe och väntar med spänning om vi får Citygrossens matkasse idag – eller?

  P.S vi har även skriftligt meddelat Kundtjänst i morse om den uteblivna leveransen, dock utan att få ett enda svar på hela dagen!

 8. Kommentar från annlouise

  hur beställer man citygross viktminskningskasse , kommer bara till denna sidan hela tiden

 9. Kommentar från mats carlsson

  provade en matkasse. det fattades 6 olika grejer i lådan vi ringde och klagade och dom sa att vi skulle reklamera på sidan sedan har inget hänt. lite svagt kan man säga.

 10. Kommentar från Sofie

  Har haft City Gross Matkasse, 5 middagar för 2 personer Klassisk, nu i tre veckor och vi är mycket nöjda. Färskvarorna har varit fina och fräscha och det koloniala har hållit god kvalitet. Det enda man kunde önskat är att man haft en Ekologisk Matkasse att välja på då hade jag varit helnöjd!

  • Kommentar från benny

   Hej Sofie,

   tack för din kommentar! Om du letar specifikt efter ekologiska matkassar finner du dem på den här sidan http://matkasse.se/kategori/ekologisk/

 11. Kommentar från Luiza

  Vi kör viktväktarnas matkasse och tycker om den; mkt variation finns alltid kyckling, fisk, kött, allt svenskt som är viktigt för oss; fina färska grönsaker
  recept är varierande, bra och lätt att laga max 40 min/rätt; kommer fortsätta med den. Min syster har också den och är mycket nöjd

 12. Kommentar från Kjetil

  Hade matkassen i fyra veckor och tre av dem var det hamburgare med samma recept! Uselt! Tråkiga bröd från det egna skitmärket ”Favorit” som vi tvingades slänga för att köpa riktiga hamburgerbröd som är ätliga. Fruktansvärt missnöjd!

 13. Kommentar från Karl

  Jag har provat citygross matkasse en gång, och då var den bra.
  Måste dock ge citygross dåligt betyg då de enbart kunna leverera 1 matkasse av 3 beställda!

 14. Kommentar från Pia

  Har hämtat min första matkasse. Goda recept som barnen älskar och recepten för 2 personer räcker gott och väl till oss tre.
  Stort plus att det finns så många olika kassar att välja mellan.
  Billig matkasse och mycket bra kvalite på råvarorna.
  Rekommenderas verkligen!!

 15. Kommentar från Josefine

  Bra med färsk fisk och kött, men är ofta väldigt mycket rött kött och känns därigenom inte särskilt hälsosamt. Kanske populärt för den genomsnittlige svensken som äter mycket rött kött. Har aldrig varit någon vegetarisk rätt och grönsakerna som hör till rätterna är oftast av typen isbergssallad,tomat och gurka. Inget för den hälsomedvetne med andra ord.

 16. Kommentar från Maria

  Hej! Vår familj består av 6st personer, 5 ungdomar o jag deras förälder! Så nu undrar jag om vi kan köpa en matkasse för 6/ 5dagar i veckan??? Mvh Maria

 17. Kommentar från Marie

  Hej; jag vill prova er matkasse men vill veta hur ni räknar en portion per person. Kan man få lunch och middag matkassar?

 18. Kommentar från Frida

  Hej!
  Funderar på att testa er matkasse men undrar
  – är det ekologiskt/närproducerat?
  – kan man få den laktosfri?

 19. Kommentar från Josse

  Har bara prövat en vecka men det blir nog inte långvarigt. Fick blandfärs och korv med låg kötthalt känns som om det är för mycket budget. Har haft Linas innan och där var högre kvalitet på varorna

 20. Kommentar från Christer

  Har kört kassen i flera veckor. För det medta ok. Vissa rätter smaklösa. Andra bra. Bra med färska produkter.

 21. Kommentar från Annica

  Inte så nöjd med denna matkassen. Fräscha kött- och fiskprodukter och bra med fullkornsalternativ. Snålt med grönsaker och svårt att få maten att räcka till fyra portioner. Få ekologiska varor och många varor av egna märket istället för närproducerat. Vissa rätter har varit bra men en stor del av rätterna har varit tråkiga och smaklösa och jag har tvingats köpa till fler grönsaker och smaksätta mycket mer än receptet. Potatis (för det mesta kokt) till tre av fem rätter varje vecka.

 22. Kommentar från Kerstin Muñoz

  Hej!
  Jag är inte medlem men skulle vilja bli, även intresserad av eran matkasse. Skulle även vilja veta hur det går till om man får den hemkörd, med betalning om det är kontanta medel som gäller?
  Jag arbetar varje dag till 17.00 är hemma ung 17.30.
  Maila gärna.
  Hälsningar
  Kerstin

 23. Kommentar från mia andersson

  hej!
  jag är redan medlem och har scaner hos er, men har inte prövat på matkassen som ni har..
  mvh. mia

Spara upp till 989 kr!
City Gross Matkasse
26th september 2022
Erbjudandet upphör den
City Gross Matkasse
Spara upp till 989 kr!
26th september 2022
Erbjudandet upphör den