Coop Matkasse 2023 – 5 inspirerande menyer och erbjudanden: Recension & Rabattkod

Coop har sedan länge varit en av svenskars föredragna stormarknader och med sin fantastiska matkasse har de på senare tid letat sig in i ännu fler stugor runt om i landet. Med ett fullsatt utbud av smarriga recept, inspirerande maträtter och underbara råvaror har det till slut blivit dags för oss att kolla in Coops matkasse och se – hur bra är den egentligen?

Snabbfakta – Coops matkasse i ett nötskal

 • Om företaget: Svenskt företag, verksamma sedan 1899
 • Pris: från 141:09 kr/vecka (plus frakt 76,99 kr). Läs mer om Coops priser.
 • Leveranser: Måndag–fredag, kl 10–22
 • Antal middagar per leverans: Välj själv, 1–7 dagar i veckan
 • Betalning: Kort, Klarna, Swish

För- och nackdelar med Coop Matkasse

FördelarNackdelar
Stort utbud av recept – välj bland färdiga menyer och eller kombinera fritt självIngredienser i originalförpackning, ej uppmätt för att minska svinn
Leveranser hem till dörren eller för upphämtning i butik, alla dagar i veckanDyrare än många konkurrenter
Ingen prenumeration eller bindningstid – beställ när du vill!
Möjligheten att beställa upp till 20 personer
Många ekologiska råvaror

En något annorlunda matkasse

Coops matkasse är något annorlunda jämfört med konkurrenterna. Där många har fasta menyer, med fast antal måltider och recept, ger Coop dig som kund istället att välja själv hur mycket du vill ha och till hur många.

Utöver det är den största skillnaden med en matkasse från Coop att de inte väger upp sina ingredienser individuellt – något som vanligtvis är standard hos andra företag. Istället skickar man med varorna obrutna ur sitt sortiment och det blir sedan upp till dig att mäta upp enligt recepten – och ta till vara på det som blir över.

Detta kan också innebär att vissa ingredienser inte kommer finnas tillgängliga hos din lokala Coop-butik, men i dessa fall finns det i regel alltid en ersättningsprodukt. 

 

Coops erbjudande – Priser och kostnader

Coops matkasse går att beställa för 1–20 personer men för att göra det så enkelt som möjligt att prisjämföra har vi valt att rada upp priserna för de olika kassarna när du beställer en för två eller fyra personer, tre dagar i veckan.

FamiljefavoriterGott och nyttigtVegetarisktPrisvärtMer smak
2 personer771,56 kr849,11 kr923,83 kr531,69 kr726,57 kr
4 personer828,01 kr927,39 kr1033,17 kr555,77 kr864,77 kr

COOPs Utbud – vad finns det på matkassemenyn?

Coops matkassemeny består varje vecka av 30+ olika recept och smaker i fem olika kategorier: 

Familjefavoriter

En inspirerande matkasse för både stora och små med smaker som passar både de yngsta och äldsta i familjen. Klassiska recept med en twist och favoriter som alltid står sig på middagsbordet. 

Gott & nyttigt

Behöver man hålla sig på den extra nyttiga sidan av livet är denna matkasse och dess underbara recept det perfekta alternativet. Kalorisnåla måltider med mycket smak och ännu mera viljekraft ger dig motivationen att fortsätta. Tidigare kallad Hälsokassen.

Vegetariskt (lakto-ovo)

Beställ en vegetarisk matkasse med inslag av mejeri- och äggprodukter och upplev den vegetariska sidan av livet. Mycket grönt, fräsch och underbart gott – utan dåligt samvete eller klimatångest. 

Prisvärt

Coops prisvärda matkasse är precis som det låter: en matkasse där du får mycket för lite. Med smakrik husmanskost och klassiska recept kan du med denna kasse sätta middagen på bordet utan att tömma plånboken!

Mer smak

Inspirerande kasse med recept och maträtter från jordens alla hörn. Beställ hem ett knippe nymodigheter, blandat med klassiska favoriter och upptäck en ny värld av fantastiska recept, intryck och smaker. 

 

Bestämd meny eller fritt val

Välj själv från en av dessa menyer och få dina recept utplockade åt dig. Känner du dig mer äventyrlig har du även alternativet att välja på egen hand. Med detta alternativ kan du själv byta ut, mixa och matcha ihop din egna meny och dessutom välja antalet dagar och portioner – helt utan behinder.

 

Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9

 

Leveranser

Matkassarna kan antingen levereras hem till dörren eller hämtas upp i butik. Upphämtning i butik sker enligt butiks egna scheman och hemleveranser utförs alla dagar i veckan, mellan 10–22. 

Det finns numera även specifika leveranstider för seniorer vilket ger personer över 70 tillgång till anpassade leveranser, mellan 10–22 – allt för att själva kunna minska besöken till butik.

Coop Online – Så här fungerar det

Hos Coop har du sedan länge kunnat beställa hem dina matvaror direkt hem till dörren. Sedan tillägget av matkasse får du nu dessutom möjligheten till att krydda din vardag med ett gäng inspirerande recept som komplimenterar och förhöjer ingredienserna på ett helt fantastiskt sätt.

När du beställer en matkasse från Coop får du välja mellan att få hem ingredienser enligt en av fem förplanerade menyer, eller så kan du själv välja fritt bland veckans recept för att sätta ihop din egna meny. 

För att beställa en matkasse från Coop Online gör du på följande vis: 

 1. Välj ut din matkassemeny och lägg automatiskt till dess ingredienser i varukorgen. 
 2. Näst är det dags att välja leveranssätt och väljer du att få det skickat hem till dörren får du sen också ange leveransadress och ett tidsintervall för leveransern. 
 3. Hämtning i butik sker även det enligt ditt valda tidsintervall.
 4. Slutligen betalar du för dina varor och får sedan din kasse levererad/hämtad enligt överenskommelse.

Betalning

När du ska betala din Coop matkasse sker det på ett av följande sätt:

 • Kortbetalning (Visa, American Express eller MasterCard)
 • Klarna (direkt, faktura eller delbetalning)
 • Swish
 • Coop Matkonto*

* Ett Coop matkonto fungerar som ett prepaid-kort där du sätter in pengar i förväg och på så vis får koll på alla hushållets gemensamma matinköp. 

Bli medlem hos Coop och få bättre priser

Som medlem hos Coop får du bland annat:

 • Medlemspriser, utvalda och förmånliga partnererbjudanden
 • Poäng från och med första kronan när du handlar (giltiga i 3 år). Poäng ger dig värdecheckar på mat, bio eller resor. 
 • Delägarskap i din lokala konsumentförening

Genom att bli medlem hos Coop får du alltså inte bara bättre priser, men också möjligheten att samla poäng som du sen kan använda till annat. 

För att bli medlem hos Coop går du till på följande vis: 

 1. Besök Coop.se och fyll i medlemsansökan (går även att ansöka i butik)
 2. Betala in din insats på 100 SEK (återbetalningsbar ifall du bestämmer dig för att inte vara medlem längre). 
 3. Ditt medlemskap registreras och medlemskortet skickas hem i posten. 

Kundtjänst och kontakt

För allmänna och övergripande frågor gällande Coops matkassar kontaktar du Coop Kundservice på telefon 0771 – 17 17 17. För frågor kring dina beställningar, utlämningstider, med mera, kontakta närmaste Coop-butik.

Andra matkassar vi rekommenderar

Räcker inte Coops matkasse till, tycker du det blir lite för dyrt, eller vill du helt enkelt bara kolla på alternativen? Kolla in samtliga av våra matkasseerbjudanden och hitta ett som passar just dig och ditt hushåll bäst idag.

19 kommentarer till “Coop Matkasse 2023 – 5 inspirerande menyer och erbjudanden”

 1. Kommentar från Martin

  Bra mat. Mycket fria frakter. Trevliga chaufförer och bra kundservice.

 2. Kommentar från Carina

  Riktigt bra. Maten är good och lätt att laga. leveranser är eventeullt lite sena på måndagar men alla andra dagar går hur bra som helst. Mycket bra erbjudanden och kampanjer som frifrakt osv.

 3. Kommentar från Ida

  Väldigt missnöjd! Haft Linas matkasse tidigare och jämförelsevis var det verkligen ett bottennapp. Möglig broccoli, trista recept väldigt lite grönsaker/sallad till maträtterna. De missade också att skriva att man skulle ha cornflakes hemma (inget som vi har hemma iaf!), dessutom tog maträtterna betydligt längre tid än de angivna 30 minuterna.

 4. Kommentar från Lundgren

  Jag avråder bestämt från köp via Coop.se, då de ägnar sig åt bedräglig verksamhet.

  Jag fick tidigare en ”VÄRDECHECK” på summan 500kr från Ford för att handla mat från Coop.se. och jag beställde hem livsmedel för totalt 514kr, men sedan ändrade Coops personal på inköpslistan och ersatte mina valda produkter med billigare varor? och då slutade totalsumman istället på 408kr? (jag fick ej vetskap om detta) det såg jag först när varorna var levererade, tog då kontakt med Coop support som då meddelar att om man inte handlar för hela beloppet 500kr så tillfaller överskottet till Coop??? de plockade åt sig +92kr av min värdekupong genom att på eget bevåg ändra på min beställning? så de själva kan ROFFA åt sig av kakan, undrar just hur pass utbrett detta bedrägliga beteende är? förmodligen är det satt i system eftersom de SLINGRAR sig på alla möjliga sätt för att undvika svara på alla frågor.

  Jag finner inte ord för att uttrycka mitt missnöje med Coop. (aldrig mer) för mig framstår de som ett gäng Hästskojare.

 5. Kommentar från Anna

  Har bara positivt att säga om Coops hemkörning. Grymt bra!

 6. Kommentar från Helena Alvarez

  Nej .. tyvärr vi provade första gången för två månader sedan….. och det fattades alltid någonting, tacos bröd eller fetta ost. Vi gav en chans till denna vecka och det händer igen.. inga köttfärs till asiatisk wrap! nej inte att rekommendera.

 7. Kommentar från Matilda

  Riktigt missnöjd! Fick t.ex hem potatis som redan var klyftad, vilket resulterade att den fick en geléaktig yta. Och dessutom vill jag betala för maten, inte för beredningen av den. Och sen känns inte recepten så igenomarbetade. Nej, nu blir de riktig mat igen!

 8. Kommentar från Lena

  Ett tillägg till Handla hemma Coop eller för den som tror att det skulle vara ett bättre alternativ så är det en katastrof. Jag gjorde en beställning – utifrån den reklam jag fått i min e-post- om hemleverans. Jag knappar in min postkod och skriver in min adress – den adress som jag har haft dem senaste två åren. Jag genomför min beställning i tron om att jag skulle underlätta för mig själv och min familj. Eftersom jag har haft Coop konto länge och min adress finns samt att jag beställde genom mitt postnummer, skrev min adress tog jag för självklart att det inte skulle bli några problem – men det blev det!
  Jag fick sedan ett sms att leveransen skulle komma till min gamla adress. Jag ringer då Handla hemma Coop online och förklarar att det är fel. Snorkighet var bemötandet och det förklarades att det inte gick att leverera till rätt adress utan köpet avbokades.
  Man sa att jag skulle inte heller betala för köpet och leverans som jag ej fått, det skulle inte dras från mitt kort. So far so good! Dvs kunden skulle ej betala för ett köp som ej var gjort. På mitt Medmera Mer konto har nu Coop online dragit pengar för ett köp som jag/kunden inte har gjort och jag har skrivit 2 gånger till Coop Service som ännu inte hört av sig. Jag har talat med Medmera Mer som ska skicka en reklamationsblankett och Handla hemma svarar inte när jag blivit kopplad från Medmera Mer kort. Efter 46 minuters väntan lägger jag på luren. I skrivandets stund har jag inte fått tillbaka pengarna, jag har betalat för ett köp som jag ej har gjort och Coop handla hemma har inte hört av sig samt att allt detta har i skrivandets stund tagit mer av min tid än om jag hade åkt och storhandlat för flera veckor framöver.

 9. Kommentar från Robin C

  Aldrig mer Coop!

  Har beställt coops maktkasse 5ggr. De två första gångerna gick det smidigt. Enkla rececpt men lite fantasilösa. Coops beräkning på Kcal/potion är helt åt skogen. Vissa rätter kunde innehålla över 1000 kcal/portion!

  3:e gången gick bra det med, förutom att vi fick med en rutten gurka. Kontaktade kundsupporten via mail, fick inget svar! Två veckor senare dyker det upp en faktura från coop. De hade inte lyckats dra pengar från mitt bankkonto. Jag får betala för matkassen plus FAKTURA-AVGIFT! Kontaktade kundsupport via mail igen då jag tyckte det var konstigt att de inte kunde dra pengar från mitt konto, köpet var ju godkänt och jag hade redan fått varorna för två veckor sedan. Får givitvis ingen svar från kundsupport!

  4:e gången fungera det som vanligt utan anmärkning.

  5:e beställningen görs. Köpet betalas med Master Card, beställningen godkäns och matkassen levererar som planerat. Två veckor senare dyker det upp en faktura igen! Kontaktar den här gången ekonomi-avdelningen via mail. En vecka går i mellan och inget svar från Coops ekonomi-avdelning! Åter igen har de inte lyckats dra några pengar från mitt bankkonto trots att pengar finns. Jag får återigen betala genom fakturan plus faktura-avgiften igen.

  Nu har jag tröttnat på på Coop. Kundservicen online är ju bortom all kritik. Ingen förvarning får man när de inte lyckats dra pengar på bankkontot ändå godkänns köpet?

  Maffia-fasoner då de skickar ut faktura och tvingar folk att betala för faktura-avgiften.

  Kommer aldrig mer handla på coop!

 10. Kommentar från Per-Olof

  Beställde Coop matkasse med leverans varannan vecka (udda veckor) för avhämtning i butik. Första kassen helt OK.
  Ny hämting efter två veckor, kommer hem och hittar bara ruttna grönsaker, fisk och köttfärs med utgångna datum´, kassen hade stått i en vecka i butiken, då Coop hävdar att jag beställt leverans varje vecka trots att det står på leveransbeskedet varannan.Nu vägrar de betala tillbaka pengarna för en rutten matkasse. Har sagt upp alla framtida matkassar från Coop.

 11. Kommentar från Mikael

  Förbannad – Coops matkasse är så kass. Beställde ekologisk matkasse och förväntade mig ekologiska varor med spännande recept. Istället får man tråkiga recept, lite mat, ej ekologiskt och som toppen på moset – ruttna kycklinglår som inte går ut i datum förrän om två dagar. Jag har aldrig stött på rutten kyckling tidigare. En verkligt otrevlig upplevelse. Fortsätter Coop på det här sättet kan de lägga ner sin verksamhet.

 12. Kommentar från Rickard

  Av tre leveranser ifrån cooponline, har en varit korrekt. Den andra saknade en vara som jag ej fått ersättning för och den tredje innehöll mat med utgånget datum.
  Efter kontakt med deras support sattes pengarna för den gamla maten in på coopkontot, som om det vore en självklarhet att vi ska handla där igen.

  Pengar för del av frakt kan man glömma. Jag skickade ett mail där jag hellre ville att de satte in pengarna till cancerforskning, men inte heller detta togs på allvar. Tyvärr sparar väl coop pengar på att anställa människor till supporten som saknar kunskap och erfarenhet.

 13. Kommentar från Anita

  Måndag
  Vi köper ekologisk kasse för två.
  Allt har varit av bästa kvalitet hittills.
  Men tråkigt med lax o kyckling så ofta.
  Jag vill helst ha ekologisk kyckling.
  Så denna gång blir jag besviken.
  Ni säger att det beror på hållbarheten, hur
  kan det vara så undrar jag?

 14. Kommentar från fam Melin

  Coops matkasse fick ICKE GODKÄND med stora bokstäver ja. Alldeles för lite mat för tok för mycket pengar. Recept som var hur tråkiga som helst och om det inte var tillräckligt så följde det med en rutten gurka. Tråkigt för er Coop, där har ni förlorat en kund.

 15. Kommentar från Pernilla

  Har nu haft Coops ekologiska matkasse i en månad och blir bara mer och mer besviken. Inte över recepten men innehållet!! Denna vecka var det bara 55% ekologiska varor 🙁 Sen var potatisen gammal, det saknades rödlök, tomater samt hamburgebröd. Förra gången saknades också några varor samt att i varje kasse har morötterna varit mjuka och dåliga…löken med i bland och potatisens kvalité ska vi inte prata om…Nej säljer man en ekologisk matkasse så ska den vara ekologisk och varorna fräscha samt samtliga finnas i kassen!!! Sen ska vi inte prata om kyckligen de haft med!! 🙁 Jag köper bara kyckling som är ekologisk och det har den inte varit!! Kommer avsluta prenumerationen!! Älskar dock konceptet med matkasse men för mig är det viktigt att handla ekologiskt och fräscht och när hälften av grönsakerna i kassen är icke ekologiska så är det inte acceptabelt!

 16. Kommentar från Elise

  Testat coop denna vecka, och för oss (två personer och ett litet barn) är det helt fel. Oinspirerande recept. Beställde ekologiska kassen, och varken lax eller kyckling var ekologiskt! Rödlök och apelsin dock.

  Och ugnspannkaka till middag? Då man förväntas ha mjölk hemma? Tack för 2 ägg coop.

  Nästa vecka provar vi Linas istället!

 17. Kommentar från Ulrika L

  Goda, enkla men ändå spännande recept! Aldrig fått ofräscha gröns eller frukt! Rekommenderas, även om det blir dyrare än att handla motsv själv handlar vi billigare nu, man handlar ytterst lite onödigt och inga halvfabrikat.

 18. Kommentar från Lotta

  Superbra matkasse, med goda recept och fräscha råvaror. Vi hade Linas innan men testade coop och bytte. Rekommenderas varmt.

 19. Kommentar från Kevin

  Hej,

  Coops matkasse är skit. Får alltid ruttna grönsaker eller frukter, man vet ju att det är grönsaker/frukter som dom ej kan sälja i butiken som dom ger ut till matkasse kunder.

  Jag har sagt upp mig iaf.

Coop Matkasse 2023 – 5 inspirerande menyer och erbjudanden

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Coop Matkasse 2023 – 5 inspirerande menyer och erbjudanden
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder