Coop

Coop.se

På coop.se har ett stort utbud av fräscha varor och det till samma låga priser som vid stormarknaderna. De erbjuder allt från färskvaror som fisk, ost och kött, till delikatesser från den manuella charkavdelningen. Det finns även ett stort utbud av ekologiska varor. Som medlem i Coop får man poäng på varje köp som utförs. Du kan handla online på tre olika sätt.

 • Vårt butikssortiment – välj enkelt bland tusentals varor.
 • Coop Matkasse – fem färdiga matkassar med goda och enkla vardagsrecept.
 • Köpklara recept – skapa din egen matkasse och veckomeny med recept från coop.se

Coop Matkasse

Coop erbjuder fem olika matkassar i två storlekar vardera i varje hörn av landet. Idén är att erbjuda lättlagade middagar med fräscha råvaror till konkurrenskraftiga priser.

Coop är ett varumärke nästan synonymt med ekologisk mat och svenska råvaror och det går igen i matkassarna. Allt kött i Coops matkassar är alltid svenskt och detsamma gäller kyckling och fågel. En stor andel av matvarorna är ekologiska (alltså inte bara i Coops ekologiska matkasse).

Tidsåtgången för att färdigställa en middag är olika dag till dag. Dessutom är tidsåtgången lite olika beroende på kasse. Det tar till exempel i regel lite längre tid att laga middag med recept från Inspirationskassen än vad det gör med recept från Familjekassen. För alla middagar krävs att du har några basvaror hemma. Du kan inför varje ny vecka se på webbplatsen vad du behöver ha hemma.

Utbud

Coop har fem matkassar. Gemensamt för alla är att de innehåller 4 middagar för 4 personer. I vissa butiker kan du också välja alternativet 4 middagar för 2 personer.

 • Hälsokassen: Gröna och lätta middagar – 699 kr
 • Ekologisk kassen: Ekologiska råvaror med influenser från hela världen – 699 kr
 • Familjekassen: Favoriter för stora som små – 599 kr
 • Tredagars kassen: Varierade och snabblagade middagar – 449 kr
 • Laktosfria kassen: Alla middagar är helt fria från laktos – 599 kr
 • 320kr-kassen: Två varianter varav 1 vegetarisk: 4 middagar för 4 personer

Leverans

Coops matkassar finns i alla butiker i hela Sverige och där kan man alltid hämta upp sin matkasse. Det finns även hemleverans till stora delar i landet om du handlar för över 500 kr. Det tillkommer en fraktavgift på 49 kr, men vid köp över 2000 kr är det fri frakt för privatpersoner.

Betalning

Betalning för din matkasse sker antingen vid leveransdagen om du betalar med VISA, MasterCard , American Express, MedMera konto eller i efterskott om du betalar mot faktura.

Uppsägning/ändring

Om du tecknar en prenumeration på Coops matkassar kan du administrera prenumerationen via dina sidor på Coops webbplats (“Mitt Coop”). Här kan du till exempel avsluta prenumerationen, göra uppehåll i leveranser och byta kasse. Se till att göra alla ändringar senast tisdagen veckan innan nästa leverans.

Mer om Coop

Coop, med många hundra butiker runt om i landet, var tidigt ute med att erbjuda färdiga matkassar och man har idag en stor marknadsandel. Notera att varje Coop-butik drivs i egen regi, vilket innebär att även matkasseverksamheten kan skilja sig något från butik till butik.

Kontakt
För mer allmänna och övergripande frågor kring Coops matkassar kontaktar du med fördel Coop Kundservice på telefon 010-742 00 00. För frågor kring dina beställningar, utlämningstider, med mera, kontaktar du din närmaste Coop-butik.

19 kommentarer till “Coop”

 1. Kommentar från Martin

  Bra mat. Mycket fria frakter. Trevliga chaufförer och bra kundservice.

 2. Kommentar från Carina

  Riktigt bra. Maten är good och lätt att laga. leveranser är eventeullt lite sena på måndagar men alla andra dagar går hur bra som helst. Mycket bra erbjudanden och kampanjer som frifrakt osv.

 3. Kommentar från Ida

  Väldigt missnöjd! Haft Linas matkasse tidigare och jämförelsevis var det verkligen ett bottennapp. Möglig broccoli, trista recept väldigt lite grönsaker/sallad till maträtterna. De missade också att skriva att man skulle ha cornflakes hemma (inget som vi har hemma iaf!), dessutom tog maträtterna betydligt längre tid än de angivna 30 minuterna.

 4. Kommentar från Lundgren

  Jag avråder bestämt från köp via Coop.se, då de ägnar sig åt bedräglig verksamhet.

  Jag fick tidigare en ”VÄRDECHECK” på summan 500kr från Ford för att handla mat från Coop.se. och jag beställde hem livsmedel för totalt 514kr, men sedan ändrade Coops personal på inköpslistan och ersatte mina valda produkter med billigare varor? och då slutade totalsumman istället på 408kr? (jag fick ej vetskap om detta) det såg jag först när varorna var levererade, tog då kontakt med Coop support som då meddelar att om man inte handlar för hela beloppet 500kr så tillfaller överskottet till Coop??? de plockade åt sig +92kr av min värdekupong genom att på eget bevåg ändra på min beställning? så de själva kan ROFFA åt sig av kakan, undrar just hur pass utbrett detta bedrägliga beteende är? förmodligen är det satt i system eftersom de SLINGRAR sig på alla möjliga sätt för att undvika svara på alla frågor.

  Jag finner inte ord för att uttrycka mitt missnöje med Coop. (aldrig mer) för mig framstår de som ett gäng Hästskojare.

 5. Kommentar från Anna

  Har bara positivt att säga om Coops hemkörning. Grymt bra!

 6. Kommentar från Helena Alvarez

  Nej .. tyvärr vi provade första gången för två månader sedan….. och det fattades alltid någonting, tacos bröd eller fetta ost. Vi gav en chans till denna vecka och det händer igen.. inga köttfärs till asiatisk wrap! nej inte att rekommendera.

 7. Kommentar från Matilda

  Riktigt missnöjd! Fick t.ex hem potatis som redan var klyftad, vilket resulterade att den fick en geléaktig yta. Och dessutom vill jag betala för maten, inte för beredningen av den. Och sen känns inte recepten så igenomarbetade. Nej, nu blir de riktig mat igen!

 8. Kommentar från Lena

  Ett tillägg till Handla hemma Coop eller för den som tror att det skulle vara ett bättre alternativ så är det en katastrof. Jag gjorde en beställning – utifrån den reklam jag fått i min e-post- om hemleverans. Jag knappar in min postkod och skriver in min adress – den adress som jag har haft dem senaste två åren. Jag genomför min beställning i tron om att jag skulle underlätta för mig själv och min familj. Eftersom jag har haft Coop konto länge och min adress finns samt att jag beställde genom mitt postnummer, skrev min adress tog jag för självklart att det inte skulle bli några problem – men det blev det!
  Jag fick sedan ett sms att leveransen skulle komma till min gamla adress. Jag ringer då Handla hemma Coop online och förklarar att det är fel. Snorkighet var bemötandet och det förklarades att det inte gick att leverera till rätt adress utan köpet avbokades.
  Man sa att jag skulle inte heller betala för köpet och leverans som jag ej fått, det skulle inte dras från mitt kort. So far so good! Dvs kunden skulle ej betala för ett köp som ej var gjort. På mitt Medmera Mer konto har nu Coop online dragit pengar för ett köp som jag/kunden inte har gjort och jag har skrivit 2 gånger till Coop Service som ännu inte hört av sig. Jag har talat med Medmera Mer som ska skicka en reklamationsblankett och Handla hemma svarar inte när jag blivit kopplad från Medmera Mer kort. Efter 46 minuters väntan lägger jag på luren. I skrivandets stund har jag inte fått tillbaka pengarna, jag har betalat för ett köp som jag ej har gjort och Coop handla hemma har inte hört av sig samt att allt detta har i skrivandets stund tagit mer av min tid än om jag hade åkt och storhandlat för flera veckor framöver.

 9. Kommentar från Robin C

  Aldrig mer Coop!

  Har beställt coops maktkasse 5ggr. De två första gångerna gick det smidigt. Enkla rececpt men lite fantasilösa. Coops beräkning på Kcal/potion är helt åt skogen. Vissa rätter kunde innehålla över 1000 kcal/portion!

  3:e gången gick bra det med, förutom att vi fick med en rutten gurka. Kontaktade kundsupporten via mail, fick inget svar! Två veckor senare dyker det upp en faktura från coop. De hade inte lyckats dra pengar från mitt bankkonto. Jag får betala för matkassen plus FAKTURA-AVGIFT! Kontaktade kundsupport via mail igen då jag tyckte det var konstigt att de inte kunde dra pengar från mitt konto, köpet var ju godkänt och jag hade redan fått varorna för två veckor sedan. Får givitvis ingen svar från kundsupport!

  4:e gången fungera det som vanligt utan anmärkning.

  5:e beställningen görs. Köpet betalas med Master Card, beställningen godkäns och matkassen levererar som planerat. Två veckor senare dyker det upp en faktura igen! Kontaktar den här gången ekonomi-avdelningen via mail. En vecka går i mellan och inget svar från Coops ekonomi-avdelning! Åter igen har de inte lyckats dra några pengar från mitt bankkonto trots att pengar finns. Jag får återigen betala genom fakturan plus faktura-avgiften igen.

  Nu har jag tröttnat på på Coop. Kundservicen online är ju bortom all kritik. Ingen förvarning får man när de inte lyckats dra pengar på bankkontot ändå godkänns köpet?

  Maffia-fasoner då de skickar ut faktura och tvingar folk att betala för faktura-avgiften.

  Kommer aldrig mer handla på coop!

 10. Kommentar från Per-Olof

  Beställde Coop matkasse med leverans varannan vecka (udda veckor) för avhämtning i butik. Första kassen helt OK.
  Ny hämting efter två veckor, kommer hem och hittar bara ruttna grönsaker, fisk och köttfärs med utgångna datum´, kassen hade stått i en vecka i butiken, då Coop hävdar att jag beställt leverans varje vecka trots att det står på leveransbeskedet varannan.Nu vägrar de betala tillbaka pengarna för en rutten matkasse. Har sagt upp alla framtida matkassar från Coop.

 11. Kommentar från Mikael

  Förbannad – Coops matkasse är så kass. Beställde ekologisk matkasse och förväntade mig ekologiska varor med spännande recept. Istället får man tråkiga recept, lite mat, ej ekologiskt och som toppen på moset – ruttna kycklinglår som inte går ut i datum förrän om två dagar. Jag har aldrig stött på rutten kyckling tidigare. En verkligt otrevlig upplevelse. Fortsätter Coop på det här sättet kan de lägga ner sin verksamhet.

 12. Kommentar från Rickard

  Av tre leveranser ifrån cooponline, har en varit korrekt. Den andra saknade en vara som jag ej fått ersättning för och den tredje innehöll mat med utgånget datum.
  Efter kontakt med deras support sattes pengarna för den gamla maten in på coopkontot, som om det vore en självklarhet att vi ska handla där igen.

  Pengar för del av frakt kan man glömma. Jag skickade ett mail där jag hellre ville att de satte in pengarna till cancerforskning, men inte heller detta togs på allvar. Tyvärr sparar väl coop pengar på att anställa människor till supporten som saknar kunskap och erfarenhet.

 13. Kommentar från Anita

  Måndag
  Vi köper ekologisk kasse för två.
  Allt har varit av bästa kvalitet hittills.
  Men tråkigt med lax o kyckling så ofta.
  Jag vill helst ha ekologisk kyckling.
  Så denna gång blir jag besviken.
  Ni säger att det beror på hållbarheten, hur
  kan det vara så undrar jag?

 14. Kommentar från fam Melin

  Coops matkasse fick ICKE GODKÄND med stora bokstäver ja. Alldeles för lite mat för tok för mycket pengar. Recept som var hur tråkiga som helst och om det inte var tillräckligt så följde det med en rutten gurka. Tråkigt för er Coop, där har ni förlorat en kund.

 15. Kommentar från Pernilla

  Har nu haft Coops ekologiska matkasse i en månad och blir bara mer och mer besviken. Inte över recepten men innehållet!! Denna vecka var det bara 55% ekologiska varor 🙁 Sen var potatisen gammal, det saknades rödlök, tomater samt hamburgebröd. Förra gången saknades också några varor samt att i varje kasse har morötterna varit mjuka och dåliga…löken med i bland och potatisens kvalité ska vi inte prata om…Nej säljer man en ekologisk matkasse så ska den vara ekologisk och varorna fräscha samt samtliga finnas i kassen!!! Sen ska vi inte prata om kyckligen de haft med!! 🙁 Jag köper bara kyckling som är ekologisk och det har den inte varit!! Kommer avsluta prenumerationen!! Älskar dock konceptet med matkasse men för mig är det viktigt att handla ekologiskt och fräscht och när hälften av grönsakerna i kassen är icke ekologiska så är det inte acceptabelt!

 16. Kommentar från Elise

  Testat coop denna vecka, och för oss (två personer och ett litet barn) är det helt fel. Oinspirerande recept. Beställde ekologiska kassen, och varken lax eller kyckling var ekologiskt! Rödlök och apelsin dock.

  Och ugnspannkaka till middag? Då man förväntas ha mjölk hemma? Tack för 2 ägg coop.

  Nästa vecka provar vi Linas istället!

 17. Kommentar från Ulrika L

  Goda, enkla men ändå spännande recept! Aldrig fått ofräscha gröns eller frukt! Rekommenderas, även om det blir dyrare än att handla motsv själv handlar vi billigare nu, man handlar ytterst lite onödigt och inga halvfabrikat.

 18. Kommentar från Lotta

  Superbra matkasse, med goda recept och fräscha råvaror. Vi hade Linas innan men testade coop och bytte. Rekommenderas varmt.

 19. Kommentar från Kevin

  Hej,

  Coops matkasse är skit. Får alltid ruttna grönsaker eller frukter, man vet ju att det är grönsaker/frukter som dom ej kan sälja i butiken som dom ger ut till matkasse kunder.

  Jag har sagt upp mig iaf.