Ecoviva

Ecoviva matkasse

Ecoviva erbjuder fem olika matkassar med ett komplett fokus på ekologiska råvaror. Faktum är att mellan 90-95% av matvarorna är ekologiskt odlade/producerade. De har dessutom ett större fokus på vegetarisk mat.

Ledorden är närproducerat, säsongsbetonat och klimatsmart, och matkassarna har flera gånger blivit utmärkt som”bäst i test” av  när det gäller ekologiska matkassar i olika tester. Allt kött är svenskt och fiskrätterna baseras alltid på fiskarter som inte är rödlistade.

Recepten är i regel lättlagade och tidsåtgången är mellan 30-40 minuter. En del basvaror behöver du ha hemma. Det gäller till exempel spannmål, olja och kryddor. Om du vill veta vilka basvaror som krävs för middagarna i nästa leverans, kan du läsa mer på dina sidor på sajten eller kontakta kundtjänst.

Utbud

Ecoviva har fem matkassar samt en fruktkasse med ekologisk frukt. Det utmärkande är de ekologiska produkterna och kassarna finns även att få som gluten- och laktosfria.

Några av de populära kassarna:

  • Ekologisk matkasse
  • Ekologis barnvänlig
  • Ekologisk vegetarisk matkasse

Leverans

Ecoviva finns för närvarande i Göteborg, Stockholm, Uppsala och Södertälje. Leveranser sker söndagar på eftermiddagen eller kvällen (mellan kl. 15-22). Du väljer själv om du vill ha leverans varje vecka eller varannan vecka. Matvarorna levereras till dörren. I det fall du inte är hemma ställs varorna utanför dörren.

Betalning

Betalning sker i efterskott mot faktura eller via autogiro. För att betala via autogiro registrerar du ditt kundnummer hos Ecoviva i din internetbank.

Uppsägning/ändring

Ecoviva har inga bindningstider så du kan säga upp din prenumeration när som helst. Se emellertid till att göra det inom angiven tid. Så fort du har tecknat din prenumeration får du tillgång till inloggning till dina sidor och där hittar du de tidsfrister som gäller (även för byte av matkasse och ändring av leverans). Normalt är tidsfristen 9-10 dagar.

Mer om Ecoviva

Ecoviva drivs av vännerna Amina och Annika. Företaget grundades 2008 med idén att erbjuda matlust för familjer som kanske inte har så mycket tid och ork att ordna med välkomponerade middagar varje dag. De har blivit uppmärksammade i en rad sammanhang, bland annat i press och på e-handelsgalor, genom åren.

Kontakt
Telefon: 08-410 210 02
E-post: info@ecoviva.se

Du kan också kontakta Ecovivas kundtjänst via ett formulär på webbplatsen.

En kommentar till “Ecoviva”

Skriv en kommentar

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor
(79 omdömen)
  • (publiceras inte)

  1. Kommentar från Åsa Nyström

    Jag tycker att Ecoviva har ett vinnande koncept – de levererar ekologiska råvaror och genomtänkta recept som är lätta och enkla att tillaga under stressade vardagskvällar och portionerna är balanserade för att ge dig det du behöver. Perfekt för småbarnsfamiljen!

    Svara