Ecoviva matkasse: Recension & Rabattkod

Ecoviva Matkasse

Ecovia förmedlar sedan en tid tillbaka det de själva kallar för hållbar matglädje direkt till din dörr! Detta innebär en ekologisk matkasse med riktigt god mat som också hjälper miljön tack vare ett stort fokus på hållbarheten. Ecoviva har sedan starten lyckats etablera sig i storstäder runt om i landet och på vägen även hunnit med att vinna priser för Bästa Miljöarbete. 

Häng med oss medan vi utforskar Ecoviva och deras matkasse, erbjudande och spännande recept!

 

Detta gör Ecovivas matkasse unik

 • Om företaget: Grundat 2009, i Hägersten, Stockholm
 • Ordinariepris: 979–1,149 kr/vecka
 • Leveranser: Söndagar och måndagar (beroende på ort)
 • Betalning: Visa eller MasterCard

 

Fördelar och nackdelar med Ecovivas matkasse

FördelarNackdelar
Helt ekologiska matkassar med högt näringsinnehållEndast för 4 personer 4 dagar i veckan
Klimatkompenserade kyltransporter med gratis frakt
Vegetariska alternativ utan kött
Allergialternativ 

Receptexempel från Ecoviva

Hos Ecoviva får du varje vecka välja mellan sex olika menyer fyllda med inspirerande recept. Nedan kan du se ett par exempel på hur dessa kan se ut: 

Ecoviva Matkasse Meny
Ecoviva Matkasse Meny

 

Ecoviva matkasse – så här funkar det

Ecoviva erbjuder sex olika matkassar med ett komplett fokus på ekologiska råvaror och ett större utbud av vegetarisk mat. 

Ledorden är närproducerat, säsongsbetonat och klimatsmart och matkassarna har flera gånger blivit utmärkta ”bäst i test” bland ekologiska matkassar. Du väljer själv en av deras underbara menyer och får sedan en fullspäckad matkasse med ingredienser, recept och instruktioner för dina kommande middagar. 

Recepten är i regel lättlagade och tar oftast mellan 30-40 minuter att tillaga. Du behöver själv ha en del basvaror hemma, som till exempel spannmål, olja och kryddor. Vill du veta vilka basvaror som kommer att krävas för middagarna i din nästa leverans kan du läsa mer under dina sidor eller kontakta kundtjänst.

 

Leverans av Ecoviva matkasse

Ecoviva går för närvarande att få levererad i både stora och små orter från Hudiksvall i norr till Ystad i syd. Exempel på områden som kan ta emot Ecovivas matkasse: Alvesta, Växjö, Halmstad, Jönköping, Linköping, Norrköping, Mälardalen, Söderhamn, Gävle, Hudiksvall, Karlstad, Malmö, Eskilstuna, Göteborg och Stockholm.

Leveransdagar och tider

Leveranser sker söndagar på eftermiddagen eller kvällen (mellan kl. 15-22) och i vissa fall på måndagar. Du kan själv välja ifall du vill ha leverans varje eller varannan vecka. Matvarorna levereras direkt till dörren i kylda bilar som dessutom är klimatkompenserade . Är du inte hemma vid leveranstillfället ställs varorna utanför dörren.

 

Ecovivas Utbud – Innehållet

Ecoviva har sex ekologiska menyer och en fruktpåse att välja mellan i sitt sortiment. Varje vecka levererar de miljömärkta, säsongsbetonade och närproducerade kvalitetsråvaror i matkassar som även går att få glutenfria och laktosfria.

Alla recept är varierande och näringsdeklarerade för att uppfylla de allra högsta kraven som ställs på näringsvärde och miljöhänsyn. 

I Ecovivas matkassar hittar du alltid: 

 • Obesprutade grönsaker
 • Svenskt KRAV-märkt eller miljösmart kött
 • Fisk som fiskats enligt WWF:s rekommendationer för hållbart fiske
 • Svensk KRAV-eller miljömärkt kyckling från frigående höns

Alla olika matkassar

Ecovivas matkasse kommer i sex olika utföranden, med sex unika menyer varje vecka: 

 • Ecoviva Original
 • Ecoviva Original Gluten- och Laktosfri
 • Ecoviva Flexitarian
 • Ecoviva Vegetarisk
 • Ecoviva Vegetarisk Gluten- och Laktosfri
 • Ecoviva Barnvänlig

Här börjar utbudet med att erbjuda ordinarie, svensk kost med kött, tillsammans med Originalkassen, som sedan blir allt med grönsaksbaserad med Flexitariankassen och slutligen den vegetariska matkassen.

För de glutenfria alternativen så väljs alltid produkter som är naturligt glutenfria i första hand. Är du medlem i Svenska Celiakiförbundet får du dessutom förmånlig rabatt på Ecovivas glutenfria kassar – bara håll utkik i utskicken från förbundet. 

Priser och utmärkelser

Ecovivas matkasse har fått många utmärkelser och nu senast ”Bäst-i-test” från Aftonbladet 2020, Arlas Guldko och Saltås hjältar. 

Ecoviva Matkasse Banner

Vanliga frågor och svar

Kan man få Ecoviva för två personer?

I dagsläget går Ecovivas matkassar endast att beställas för fyra personer, fyra dagar i veckan. Det finns således inga alternativ för varken större eller mindre familjer. Det går dock utmärkt att beställa till exempel en matkasse för två (eller två kassar för 6) och sedan äta de överblivna portionerna till lunch dagen efter. 

Levererar Ecoviva i Stockholm?

Ja, Ecoviva levererar matkasse i Stockholm med omnejd. Är du osäker på om din ort räknas med i detta kan du kolla in deras hemsida och knappa in ditt personnummer för mer information.

 

Betalning

Alla betalningar hos Ecoviva sker i förskott via kortbetalning och NETS Easy som är skyddade med 3D Secure. Kort som accepteras är Visa och MasterCard.

Uppsägning/ändring

Ecoviva har inga bindningstider för sina matkassar vilket innebär att du kan säga upp din prenumeration när som helst. Alla avbokningar, ändringar eller byten av matkassar måste ske senast 06:00, fredag 10 dagar före leverans. 

 

Ecoviva kundtjänst

Har du några frågor, funderingar eller problem med din leverans av matkasse kan du kontakta Ecovivas kundtjänst enligt nedan. 

Kontakt

Telefon: 08-410 210 02

E-post: [email protected]

Du kan också kontakta Ecovivas kundtjänst via ett formulär på webbplatsen.

2 kommentarer till “Ecoviva matkasse”

 1. Kommentar från Alojamiento web

  Matkassen levereras hem till din dorr och i matkassen hittar du allt du kan behova for att tillaga god och nyttig mat!

 2. Kommentar från Åsa Nyström

  Jag tycker att Ecoviva har ett vinnande koncept – de levererar ekologiska råvaror och genomtänkta recept som är lätta och enkla att tillaga under stressade vardagskvällar och portionerna är balanserade för att ge dig det du behöver. Perfekt för småbarnsfamiljen!

Allas matkassar fran Ecoviva matkasse

959kr

4

4

Ecoviva matkasse

Ecoviva har tagit den svenska matkassemarknaden med storm på grund av sitt miljövänliga koncept och unika fruktkasse. Här är så mycket som 95% av alla råvaror ekologiskt odlade eller producerade och som ytterligare ett kliv för miljön är dessutom en stor del av recepten vegetariska. Ecoviva utnämndes under 2020 till Bäst i Test av Aftonbladet och har sedan dessa fortsatt att leverera närproducerade, ekologiska och inspirations-givande matkassar till tusentals svenska hushåll runt om i landet!

Exklusiv rabattkod

Få en rabatt på 200 SEK samt en 4 kg fruktlåda, 100% eko.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Ecoviva matkasse
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder