Ecoviva – med passion för god mat och miljö

Ecoviva! Som en hyllning till den ekologiska livsstilen för ett bättre klimat och hållbar värld för våra barn. Det är så jag uppfattar tanken bakom denna mångfalt prisbelönta matkasse som startades för dryga 10 år sedan, av två tjejer med en passion för god mat och en sund miljö.

En prisbelönad matkasse

Jag har nu haft förmånen att få laga en kasse själv, och javisst förstår jag varför matkassen fått hyllningar och utmärkelser ett 20-tal gånger av stora mattidningar när jag nu själv fått laga Sveriges mest prisbelönta matkasse. De fina varorna levererades hem till min dörr i en återvinningsbar låda. Det här med att få mat direkt hem till dörren är ett koncept som jag bara älskar. Att få packa upp spännande råvaror och kika på recepten som jag ska laga är veckans höjdpunkt.

Ecoviva - med passion för god mat och miljö
Hela veckans middagar samlade från Ecoviva.

Råvarorna är noggrant utvalda och i många fall ensamma av sitt slag, just för Ecoviva. Det till följd av att många råvaruleverantörer gärna vill att deras produkter är en del i Ecovivas matkasse. Recepten skapas och provlagas sedan för att alla smaker ska sitta.

Ecoviva - med passion för god mat och miljö
Torskfilé med champinjonströssel från Östragärde gård med skirat smör – magiskt gott!

Hållbara varor

Fisk- och kycklingrätter lagar jag gärna tidigt i veckan, eftersom det känns fräschast för hållbarhetens skull även om varorna är färska och fina vid leverans. Ekologiska obesprutade produkter, som t.ex tomater ska hanteras varsamt eftersom det håller sig sämre om man stöter dem. Det är ju inga konstigheter för att äta obesprutat. Jag håller dessutom väldigt kallt i vår kyl, +2° och det betyder att hållbarheten blir mycket längre. Mejerivaror testar jag numera alltid innan jag användning för de håller sig lååångt efter bäst-före datum på paketet som bara är ett råd.

Ecoviva - med passion för god mat och miljö
Wrap med olika fyllning – alltid väldigt populärt hemma hos oss!

Middagarna i Ecovivas matkasse är inte bara varierade med sitt innehåll utan även i tiden det tar att laga, vilket är en stor fördel. Vissa dagar har man mer tid än andra och att laga goda middagar från grunden på 25 minuter är ovärderligt vissa gånger.

Ecoviva - med passion för god mat och miljö
Pasta Siciliana med en krämig tomatsås – en bekant pastarätt med en twist i kryddning med röd pesto i.

När man arbetar oregelbundet inom vården och inte kommer hem vissa kvällar och det är alldeles försent att laga middag, får en mina matkassemiddagar ibland lagas till helgen istället. Den sista middagen, en vegetarisk risotto blev verkligen en perfekt avslutning på veckan. Lite pyssel att laga ombord, då det går åt mer redskap än vad man tror men de underbara smakerna var värda all den tid det tog att handdiska i en båt.

Ecoviva - med passion för god mat och miljö
Middag ombord – Citronrisotto med fräst vit sparris och rostade hasselnötter. Wow!

Garanterat fönsterbord med havsutsikt med en båtmiddag. Himmelska smaker i en kärleksfullt rörd risotto – det är värt några stjärnor i hemmarestaurangen.

Jag summerar veckan med att citera Ecoviva’s ambition – ”ge varje kund det bästa” och jag instämmer i det!

Läs mer om Ecoviva
Ecoviva's hemsida
http://www.ecoviva.se/Vara-matkassar/
[email protected]
08-410 210 02

Rabattkod: rabatt med koden ECOVIVA400

Få en rabatt på 200 SEK samt en 4 kg fruktlåda, 100% eko.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Ecoviva – med passion för god mat och miljö
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder