En vecka med Matkomfort

Det har minsann varit en matkasse-vecka precis som det låter – vi har haft Matkomfort. Det vill säga; snabba, vällagade och goda middagar med minimal insats från min sida i köket – det grundläggande jobbet var redan gjort av en kock i ett annat kök!

Hur fungerar det då?

Det är samma bekväma koncept som med en klassisk matkasse, där man får en färdigplanerad veckomeny tillsammans med goda råvaror. Det som skiljer sig från den mer traditionella matkassen, är att såserna är färdiglagade och helt klara. Såser som är lagade från grunden, med fina råvaror och grönsaker, d.v.s lagade med ”äkta” buljong som inte kommer från en tärning eller flaska och därmed utan tillsatser. Det känns också på den goda smaken – vilka såser! Det har varit en smakrik och lättlagad matvecka som vi haft i familjen och t.o.m en middag som jag fick förmånen att dela med min goda vän i Stockholm i hennes kök.

Veckans middagar

Veckan började med ett flyg upp till Stockholm, där jag bl.a besökte Matkomfort på deras hemmabas eller kanske rättare sagt i deras köksdomäner. Jag fick veta att idén med en i högre grad förberedd matkasse kom ifrån att grundaren Henrik, som själv är kock, inte hann med att laga den vardagsmat som han gärna ville till sin familj, i en stressig vardag. Att man som kock har en hög ribba på den maten som ska ätas och lagas, kändes väldigt naturligt, tänkte jag. När idén väl var född, startade man strax därefter upp Matkomfort och levererade de första matkassarna i slutet av 2000-talet.

En vecka med Matkomfort

Veckans goda middagar!

Nu var det allt min tur att få möjligheten att prova middagarna. Eftersom de tyvärr inte levererar till min hemort hämtade jag själv upp middagarna i en kylväska med massor av spännande ingredienser till fyra middagar och tog med mig hem. Vid kvällens första middag såg jag inte bara fram emot att få laga den, utan även att få göra det tillsammans med min vän, Susanne, i hennes kök. Så härligt att få ses igen – det blir långt mellan varven när vi bor så långt ifrån varandra.

Menybladet är mycket tydligt och själva vitsen är att laga den enligt veckoplanen, för burkarna med såserna och tillbehör är uppmärkta med veckodag. Nu blev det ju lite fredagskänsla redan på måndagen, så vi valde att festa till det och bestämde oss för att äta den sista middagen enligt menyn;

Måndagens middag; Barbequebakad Rocklundakarré

En vecka med Matkomfort

Härlig gemenskap i köket!

En vecka med Matkomfort

Strax färdigt för ugnen!

Till karrén hörde sötpotatispommes och vitlöksstekt broccoli, som vi hjälptes åt att laga gemensamt. Skala, skiva i stavar, salta, lite olivolja och så in i ugnen. Köttet delades och gneds in i den färdiglagade barbequesåsen. Hälften sparades till serveringen. Därefter åkte den in i ugnen tillsammans med sötpotatisen. Sedan var det bara att förbereda broccolin, som stektes tillsammans med lite vitlök. Efter en knapp halvtimme, så var allt klart att servera vid ett fint dukat bord.

Härligt, enkelt, gott och helt okomplicerat. Ett så bra och lättsamt sätt att umgås och laga mat tillsammans med en förberedd matkasse. Det helt utan att kräva varken planering och inköp, eller besväret med att behöva vända upp och ner på köket för att kunna äta vällagad och festlig mat tillsammans med goda vänner.

En vecka med Matkomfort

Middagen är strax klar!

En vecka med Matkomfort

Måndagsfest!

En vecka med Matkomfort

Barbequebakad Rocklundakarré med sötpotatispommes och vitlöksstekt broccoli!

På tisdagen bar det hemåt igen, tillsammans med resten av middagarna som fick följa med på flyget som incheckat bagage. Med alla såser (vätskor), så var det inte ens lönt att försöka ta maten med sig som handbagage och möjligen kan detta nu vara de första matkassemiddagarna som varit ute på flygresa, tänker jag…

I vilket fall så klarade alla ingredienser, inklusive de förpackade såserna, fint av flygresan. Allt var i perfekt skick och väl hemma så var det en förväntansfull familj som väntade på mig och kanske bidrog bagaget med middagarna en del till det också.

Tisdagens middag; Soya- och Ingefärsbakad kyckling

Med den färska fina kycklingen, som redan var färdigstrimlad, var det bara att lägga den i en gratängform och hälla över såsen och in i ugnen. Under tiden sköter vår fantastiska riskokare om riset och kvar var bara att fixa salladen.

En vecka med Matkomfort

Färdig middag på 25 minuter – kyckling i god sås med asiatiska smaker!

Verkligen en god middag! Klar på nolltid och med en sås som jag gärna skulle vilja ha receptet på för att kunna laga själv framöver.

En festligare och enklare vardag

Mina veckor ser förmodligen ut som många andra familjers vardag. Vardagarna tillbringas till stor del på jobbet, med tidiga morgnar och med en logistik som ska gå ihop med att handla, rasta och ta hand om hunden (om än det är ett kärt ”besvär”) och ibland med kvällsaktiviteter för någon av oss i familjen. Vi har alltid siktat på att laga middag på kvällarna och att försöka äta tillsammans, men just vad som ska lagas har varit en ständig fråga. Men inte nu längre!

När jag började med matkasse-sidan, ville jag veta hur det var att ha en matkasse för att kunna förmedla ett uppriktigt budskap. Mat är viktigt och jag har alltid varit intresserad av matlagning, men handen på hjärtat, så har det varit matlagningen på helgen som varit mer roande.

Nu har mina matkasse-erfarenheter inte bara underlättat min vardag och utan även gett mig nya nyanser i matlagningen. Vi har helt enkelt höjt nivån i köket. Min vardag är helt enkelt festligare och vi ser alla fram emot kvällarnas gemensamma middagar. Frågan om vad för mat som ska handlas och lagas, med idé-torka är helt borta under mina matkasse-veckor. Istället har den ersatts med frågan; ”Vilken middag ska vi laga imorgon?” Inte bara en helt praktisk fråga, utan med en nyans av förväntan också.

Jag är numera en sann matkasse-användare själv! Till hela familjens glädje.

En vecka med Matkomfort

En bonusbild på min oerhört matlagningsintresserade hund, därtill min följeslagare i köket och vid fotografering av allt som går att äta.

Onsdagens middag; Matkomforts lasagne med tomat- och mozzarellasallad

Onsdag. En helt vanlig arbetsdag och jag ska erkänna att jag aldrig i annat fall skulle komma på tanken att göra lasagne från grunden på en vardag. Jag gör annars väldigt god lasagne och familjen är lyrisk vi de tillfällena och det brukar sällan bli några rester kvar. Därmed vet jag också vilket arbete som ligger bakom. Lasagne tar tid att laga och för att köttfärssåsen ska bli god, behöver den koka ihop en stund också. Att jag sedan alltid brukar göra alldeles för lite ostsås, hör väl till bilden att det tar lite extra tid, eftersom jag då behöver svänga ihop lite mer sås till sista lagret. Tiden den tar i ugnen, går sedan åt till att röja i köket.

Men inte denna onsdagen. Kom hem från jobbet. Satte på ugnen. Tog ut färdiga såser och lasagneplattor. Varvade ingredienserna. In i ugnen. Gjorde sallad. Dukade. Maten var klar.

En vecka med Matkomfort

”Hemlagad” lasagne – förberett av en kock! Vardagslyx.

Riktigt god lasagne som fick höga betyg av hela familjen! Knappt någon disk att ta hand om efteråt – det blev en lyxig och bekväm onsdagsmiddag.

Torsdagens middag; Ugnsbakad laxfilé med dill- och myntayoghurt, couscous med gurka och paprika

En så snabblagad middag som det någonsin går med att använda fina, färska råvaror för att tillaga i sitt eget kök. En fin bit lax som saltades och lades ugnsform för 20 minuters tillagning i ugnen. Under tiden fixades både salladen och couscous med god marginal till laxen var klar. Till det serverades den färdiglagade och fräscha såsen, som faktiskt gick hem hos dotter som har känsliga smaklökar för just dill. Riktigt gott!

En vecka med Matkomfort

Fin och god lax tillsammans med en fräsch sås, som gav mersmak.

En vecka med Matkomfort

Veckans färdiga såser till middagarna – klart och tydligt!

Bekvämt och enkelt

Bekvämt och enkelt utan att göra avkall på goda smaker. Så får veckan sammanfattas – helt enkelt, kort och gott (bokstavligen)! Det även finns en matkasse anpassat för just helger också, som ett alternativ till catering, för de som vill umgås och laga mat tillsammans med vänner.

Läs mer om Matkomfort
Matkomfort's hemsida
http://www.matkomfort.se
[email protected]
08-408 111 17

Rabattkod: matk22

Upp till 600 kronor rabatt dina fyra första leveranser, 150 kronor rabatt på dina fyra första matkassar!

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
En vecka med Matkomfort
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder