Familyfood matkasse

Innehåll

Family Food är en familjeägd matkasseleverantör som verkar från Växjö i Småland. I utbudet finns fyra matkassar, däribland en som inkluderar endast vegetariska råvaror och en med matvaror och recept som passar de mindre.

Family Food har fullt fokus på det lokala och det ekologiska. Merparten av råvarorna kommer från gårdar i Småland och Västergötland och större delen av köttet och grönsakerna är ekologiskt producerade. Fågel och kött är alltid svenska och många matvaror kommer från kända producenter som Saltå kvarn och Kung Markatta.

Normalt är varje matkasse mer eller mindre komplett med alla matvaror som behövs. Det du behöver ha hemma är vanliga basvaror som smör, olja och kryddor. Tidsåtgången för att ställa en middag på bordet varierar men är normalt 30-40 minuter.

Utbud

Family Food har fyra matkassar. Det finns också en fruktpåse som kan beställas till den ordinarie leveransen.

 • Matkassen: 5 middagar för 4 personer – 599 kr i prova på-pris (ord pris: 819 kr)
 • Matkassen: 3 middagar för 4 personer – 399 kr i prova på-pris (ord pris: 629 kr)
 • Lilla matkassen: 4 middagar för 2 personer -399 kr i prova på-pris (ord pris: 579 kr)
 • Barnkassen: 5 middagar för 4 personer – 599 kr i prova på-pris (ord pris: 819 kr)
 • Vegetariska kassen: 3 middagar för 4 personer – 399 kr i prova på-pris (ord pris: 589 kr)

Hämtar du upp din matkasse vid Family Foods central i Gårdsby utanför Växjö får du 100 kr rabatt på ovan priser.

Leverans

Family Food levererar till orter i Västergötland, Östergötland och Småland. Exempel på orter är Skövde, Jönköping, Västervik, Växjö och Kalmar. Leveransen sker måndagar mellan kl. 16-20. I Jönköping och Växjö finns också möjlighet till leverans på söndagar. Du väljer själv mellan leverans varje vecka eller varannan vecka.

Om du inte är hemma vid leverans placerar chauffören din matkasse utanför dörren. Du meddelas inte via sms, men chauffören kommer på följesedeln att notera vid vilken tidpunkt leveransen skedde.

Leveranser sker inte veckorna kring jul.

Betalning

Hos Family Food betalar du månadsvis i förskott eller i samband med leverans. Väljer du att betala mot faktura får du kring den 20:e i varje månad en faktura till din e-post. Fakturatiden är 10 dagar. Önskar du en pappersfaktura tillkommer en administrationsavgift på 20 kr. Väljer du att betala med kort debiteras ditt konto på måndagar.

Uppsägning/ändring

På Family Foods webbplats kan du administrera ditt konto på egen hand. Om du vill avboka en leverans eller göra en paus i din prenumeration, vänligen se till att ge Family Food tio dagars varsel.

Mer om Family Food

Family Food är ett lite annorlunda företag inom färdiga matkassar eftersom den större delen av råvarorna i kassarna kommer från lokala producenter i Småland och Västergötland. Få andra matkasseleverantörer har ett sådant stort lokalt fokus som Family Food.

Kontakt
Telefon: 073-3435450
E-post: info@familyfood.se

4 kommentarer till “Familyfood matkasse”

 1. Kommentar från Kicki Petersson

  Mat hade väldig kort bästföredatum, många gånger bli de gamla i samma vecka jag fick det. Grönsaker var på gräns också.
  De gav mig kompensation för dåliga kyckling med jag känt att de inte ha tagit hand om mig på riktig ang service eller uppföljning efter vi upplevd så manga dåliga produkter i så kort tid.

 2. Kommentar från anna

  satsar mer på bra råvaror än bra recept. Små portioner och väldigt torra. ojämna storlekar på kött och snålt med kött

 3. Kommentar från Camilla Kleman

  Hej! Hur lämnar man intresse om man vill ha familyfood kassen hem till sin dörr? Mvh Camilla Kleman

  • Kommentar från benny

   Hej Camilla, eftersom Matkasse.se bara jämför olika matkassar får du besöka familyfood.se för att beställa just deras matkasse.
   Mvh Benny
   Matkasse.se