Färdiga matlådor för ett hälsosamt liv

Många är trötta när de kommer hem sent på kvällen efter en lång och hård arbetsdag, och inte är det något konstigt med det. Jobbar man hårt så tar det på krafterna. Sena pass eller tidiga, oavsett vilket så kan det ibland vara skönt med en hjälpande hand. Här på Matkasse.se är det just det vi erbjuder, en hjälpande hand för hungriga magar. Matkassar som Linas eller HelloFresh har tagit landet med storm, men nu är det dags för nästa steg, nämligen färdiga matlådor.

Färdigrätter har länge präglats av att vara dåliga för hälsan och innehålla överdrivna mängder med salt. Detta är något som nu kommer att ändras, tack vare våra nya, hälsosammare färdiga matlådor. Vi pratar om mat gjord med kärlek och med hälsan i åtanke. Det är dags att sudda bort den tråkiga stämpeln som länge funnits på just färdigrätter. Här på matkasse.se vill vi se till att alla mår bra, och det börjar i magen. Med möjlighet att beställa färdiga matlådor behöver du inte längre fundera på vad du ska laga till kvällen eller ha i matlådan till jobbet, det är bara att välja och vraka så löser vi det åt dig.

Ta dig en titt i sortimentet och se vilka goda rätter som erbjuds på dagens meny, det finns ett helt gäng att välja mellan. Oavsett om du är ute efter en god LCHF-middag eller bara något annorlunda har vi något för dig, alla våra rätter präglas av ett kvalitativt näringsinnehåll, noggrant uträknad av våra kockar.

Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.8
Skräddarsy din matkasse och välj bland 80 olika rätter – varje vecka. Få hem inspirerande och välplanerade recept för minimalt matsvinn. Matbutik med livsmedel. Nya recept av våra kockar. 150 milj. port. sen 2024.
Linas Matkasse Recension
9.6

25% RABATT på din första familjelåda!

Spara tid på inköp och matlagning. Välj din måltidskasse: Viktminskningskassen, Vardagskassen, Familjekassen, Bootcamp, Vegetariskt. Förenkla din vardag och beställ din matkasse idag.
Better Feast Recension
9.0

Njut av 75 % rabatt på personliga måltidsplaner!

Gå ner i vikt med en personlig måltidsplan med vänliga menyer!

8.6
Färdiga matlådor

Behöver vi färdiga matlådor?

Frågan vissa kanske ställer sig är: behöver vi ens färdiga matlådor? Så jobbigt är det väl inte att laga maten själv. Kanske du stött på liknande kommentarer förr, men oroa dig inte. Människors behov varierar från person till person, och detta gäller även för matlagningen. Det är faktiskt inte alla som har tid att ställa sig i köket för att skära, steka och koka, ja allt det där som krävs för att få till en god måltid. Matlagning tar inte bara tid, det kräver också ett engagemang och energi för att du ska få till en god rätt.

Precis som alla inte har tid att åka till affären för att handla sin mat, har alla helt enkelt inte möjlighet till att stå bakom spisen varje dag. Som tur är har våra kockar all tid i världen till att laga den godaste maten de kan komma på till dig. Vi snackar om kyckling, ris och grönsaker med en sås så god att man inte vad man ska ta sig till. Ibland måste man faktiskt få unna sig.

Men hälsan då?

Som vi nämnde lite flyktigt tidigare behöver man inte längre offra hälsan när man äter en färdig matlåda. Verkligheten har hunnit ikapp och vi erbjuder nu maträtter av alla sorter, tränar du hårt och behöver extra protein? Inga problem, vi löser det. Är du rädd för allergener eller oönskade ingredienser? Inte heller några problem, alla våra matlådor står redovisade med fullständig innehållsförteckning så du själv kan välja bort det som inte passar och i stället äta precis det du är ute efter.

Kika runt bland våra färdiga matlådor och se vilken som passar dig! Vi har i princip bara hälsosamma alternativ med kockar som är måna om ditt bästa. Tack vare gedigen utbildning inom kost och näring kan du alltid vara säker på att hälsan hålls i åtanke.

LCHF-matlådor

LCHF är en typ av diet som verkligen slagit igenom på senare år, och anledningarna till det är många. Både den vanliga individen och folk som tänker på hälsan provar på metoden med hopp om en förbättrad hälsa. Det går ut på att äta mindre kolhydrater och i stället mer fett och protein.

Det resulterar i en längre mättnadskänsla, vilket i sin tur har väldigt många positiva egenskaper. Inte bara för hälsan, men även för plånboken eftersom att du förblir mättare under en längre tid. Många använder dieten för att viktnedgång, och ofta med goda resultat. LCHF är också bra för folk som tränar, tack vare den stora energi- och proteinmängden som intas kan musklerna enkelt bygga upp sig. På matkasse.se finns flera alternativ för den LCHF-intresserade, även om du inte går på någon diet är maten väldigt god.

Vegoboxar

Något som nästan kan kategoriseras som antagonist till LCHF-kost är vego-kost! Fler och fler väljer bort animalisk protein till förmån för frukt och grönt. Det är mat med inspiration från naturen och ett minskat onödigt lidande. Hos oss finner du flera varianter på både vegoboxar och vego-matkassar. Den som är lite flexibel hittar även den så kallade flexitarian-kassen. Simple Feast är en aktör med 100 % grönsaker, där finner du goda veganska rätter skapta av dansken Jakob Jønck och hans kockar.

Färdiga matlådor

Du hittar två alternativ beroende på hur många ni är som äter alternativt för hur många dagar du vill ha mat, nämligen Family Feast och Green Feast. Som man hör på namnet räcker Family Feast till hela stora familjen med Green Feast är lite mindre. Utöver Simple Feast finns det även många andra alternativ. Gå in och jämför bland våra vegetariska alternativ för att hitta en spännande måltid.

Något mittemellan

Det är inte alla som vill vara sådär antingen eller, utan de flesta brukar befinna sig någonstans där i mitten av matskalan. Med mitten menar vi lite av allt, det ska vara grönsaker, lite kött och gärna någon god sås till det hela. Den som inte riktigt är sådär noggrann om det är lite kött eller kolhydrater i kassen har ett enormt utbud att välja på bland alla matkassar och färdiga matlådor. Se bara på GI-boxen, god nyttig mat innehållandes det mesta, men i måttliga mängder. Den som inte riktigt vet vad som ska inhandlas kan få det knepigt.

En klassiker som alltid går hem är ju Linas Matkasse, som är ett välkänt namn i sammanhanget. Linas har i flera år levererat mat av högsta rang till hemmen, och det med väldigt god framgång. Sedan starten har man hunnit in i både Norge och Danmark. Även börsen har erövrats där Lina nu är listad som främsta matkasse.

Ny mat alla dagar i veckan

Visst kan det vara tråkigt när man äter samma saker om och om igen. Oavsett hur gott något är så kan man bara inte äta det precis varje dag. Om något så tjatar man sönder den goda maten, och det är ju absolut inget man vill orsaka med god mat. En bra lösning vi hittar här på matkasse.se är just möjligheten till att välja en ny meny varje vecka. Valbara veckomenyer erbjuds från flera olika leverantörer, vilket gör att du kan variera ännu mer! Prova på att välja en veckomeny för dagarna som kommer, kanske ser den ut så här:

  • Måndag – Vi börjar veckan med torsk, sweet and sour med lime, ingefära och koriander
  • Tisdag – Kanske lite pancofriterad avocado med salsa de frijoles, tomat och lite mynta
  • Onsdag – På onsdagar kör vi husman, pannbiff med mos, lingon och brunsås
  • Torsdag – Helgen börjar närma sig, vi firar med kardemummastekt fläskkarré med grönkål och apelsinsky
  • Fredag – Helgen är här och kvällen bjuder på kalas, en lite lättare rotfruktssoppa med krasse och pepparrotscrème väntas
  • Lördag – Nu slår vi till med klassiska hamburgare och klyftpotatis, servera gärna med en god öl
  • Söndag – Söndag är för stekar. Hur låter en skinkstek som fått goda sig i minst 3 timmar i ugnen?

Ja, ni förstår vitsen. Valet är helt och hållet ert. Tänk bara på att veckorna är många, du behöver inte äta allt det goda direkt.

Goda smaker och hälsa går hand i hand

Som ni kanske redan förstått är vi här på matkasse.se väldigt måna om goda smaker från goda råvaror. Man behöver inte offra något för att få båda två, det är i dagens läge fullt möjligt. Varje år ger sig fler aktörer in på marknaden med målet att erbjuda just dig den godaste maten. Men valet är ditt och konkurrensen är stor, därför blir hälsosamma men samtidigt goda måltider allt vanligare. Förut så tänkte många att hälsan lider när smaken är god, eller vice versa. Nu är det inte längre så.

Ta tillfället i akt och prova på några av våra färdiga matlådor eller matkassar. Leverantörerna vi använder oss av återkommer ständigt med nya goda rätter för att hålla tallriken intressant. Tack vare den ökande konkurrensen kan konsumenter även få ta del av lägre priser när de göra sina köp. Vi erbjuder allt möjligt för att passa alla budgetar, priserna pressas och maten kommer till din dörr. Om du känner dig sliten och har dåligt med tid, oroa dig inte. Vi finns här för dig och våra färdiga matlådor likaså. En hjälpande hand behöver alla ibland – det är lite av vårt motto här i livet och det gäller även på matbordet. Vårt mål är att ingen ska behöva gå med en hungrig mage bara för att tiden inte räcker till. Så i stället för att lida, ta en titt på menyn och se vad som erbjuds idag.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Färdiga matlådor
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder