Favoritmiddagar i matkasseköket

Det är nu med god marginal över ett år sedan jag började laga matkassar och det har blivit ett koncept som hela familjen är ”såld” på numera. Middagarna på kvällen är något vi alla ser fram emot. Genom olika varianter och teman på maten, så blir det också nya ingredienser och smaker som vi upplever. Jag har verkligen hamnat utanför min egen box, om jag ska använda en klyscha, för att beskriva mitt eget matlagningsår.

Våra favoritmiddagar

Jag tänkte dela med mig av några favoriter av olika typer, varav några middagar som jag även tycker passar fint som helgmat och att bjudas på. Fler av recepten har vi faktiskt lagat om och om igen…

Oftast beställer jag en tre- eller fyradagars kasse, vilket ger utrymme för flexibilitet i matlagningen och t.ex. att kunna laga några av favoritrecepten igen.

Snabba middagar i ett hektiskt schema

Precis som för de flesta har vi ett vardagspussel som ska klaffa med jobb, aktiviteter och emellanåt jourarbete. Vissa veckor är mer hektiska än andra, och det presenterar sig  i almanackan i god tid, tack och lov. Då är siktet inställt på lättlagade middagar och det finns faktiskt väl anpassade matkassar för det behovet.

En klar favoritsoppa och det brukar alltid finnas ingredienser hemma till att laga när som.

Favoritmiddagar i matkasseköket

Vegetariskt; Potatis- och purjolökssoppa

Mango är en ingrediens som passar fantastiskt bra i mat också – finns alltid hemma numera.

Favoritmiddagar i matkasseköket

Kött; Soyastekt minutbiff med mango- och koriandersalsa

Pannkakor i ny version

Pannkakor – alla barns favoriträtt, så även hos oss. I en vegetarisk matkasse dök ett nytt recept på etiopiska pannkakor upp och hamnade direkt på favoritlistan. Teff-mjöl blev därmed en ny basingrediens i skafferiet.

Pannkakorna håller väl samman och kan fyllas med goda tillbehör, som kan varieras efter sin egen smak.

Favoritmiddagar i matkasseköket

Vegetariskt; Etiopiska Injeras med blandade tillbehör

Vegetarisk och flexitarisk mat

Är det inom någon kategori av matlagning som jag har utvecklats, så är det att laga vegetarisk mat. För varje ny vegetarisk matkasse tar jag alltid ta del av en ny ingrediens eller recept med, för mig, ett nytt tillagnings-sätt av proteinrik mat. Det tar oftast lite längre tid att laga de vegetariska middagarna eftersom rätterna ofta består av flera olika tillbehör. Det har hittills varit väl mödan värt. Linssoppa tillhör emellertid en av de mer snabblagade rätterna och som också kan varieras i många smaker.

En bekant rätt som man kanske inte tänker på att det är enkelt att gör själv är falafel, och det är en klar favorit oavsett tillbehören.

Favoritmiddagar i matkasseköket

Vegetariskt – Falafel i tortilliabröd

Favoritmiddagar i matkasseköket

Vegetariskt – Falafel med avokado- och fetaoströra och passionsfruktsallad

Det passar oss bäst att äta enligt den flexitariska modellen; d.v.s. lite mer grönt och lite mindre kött. Det blir en bra balans mellan ett ökat miljötänk tillsammans med bibehållen variation av kosten. När man har växande barn behöver de äta näringstät kost och det kan vara svårt att få ihop en hel middag som innehåller tillräckligt mycket protein annars. Att äta enligt den flexitariska kostmodellen ger en bra balans i kosten för oss.

Nu älskar vi skaldjur och till vår glädje fanns ett recept med räkor i en flexitarisk matkasse. Detta var en rätt som helt klart platsar som bjudmat på helgen också. Helt enkelt supergott!

Favoritmiddagar i matkasseköket

Flexetariskt – Räkceviche med goda tillbehör

Festliga favoriter

Några av de godaste matkasse-recepten har lagats flera gånger och även som helgmat. För de som gillar fisk och som gärna äter fisksoppa kan jag verkligen rekommendera den krämiga Bouillabaise-soppan – den imponerar i smaken och skulle kunna serveras på bättre fisk-krogar också. Servera med ett gott bröd till att doppa i den goda buljongen.

Favoritmiddagar i matkasseköket

Krämig Bouillabaise med blåmusslor som som extra tillbehör

Som variant på fredagstacosen kommer en ny favoriträtt hos oss. Salsan till är bara ljuvligt god.

Favoritmiddagar i matkasseköket

Kalkonwraps med fruktig salsa

Detta var bara några av alla goda middagar som jag lagat och alla recept finns att hitta under Middagstips. Om det är några recept som jag lagt upp och som ni själva testat, så skriv gärna en rad under kommentarer. Det vore kul att höra vad ni andra tycker också.

Smaklig måltid:-)

 

 

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Favoritmiddagar i matkasseköket
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder