Flexitarian matkasse

Prova på-pris från:

445-595kr

Ord. pris 595-795kr

4

2-4

Prova på-pris från:

419-699kr

Ord. pris 599-998kr

3-5

2-4

Prova på-pris från:

384-644kr

Ord. pris 549-949kr

3-5

2-4

739-1239kr

4

2-6

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 669kr

4

4

Flexitarian

Allt fler äter enligt flexitarian modellen. En nyligen gjord undersökning visar att fler än var tredje svensk äter flexitarisk kost. Det betyder att man äter en eller flera vegetariska rätter i veckan. Det betyder dock inte att man helt utesluter kött, utan helt enkelt att man minskar sin köttkonsumtion, särskilt det röda köttet, och väljer sedan vid de tillfällena att äta mer ekologiska och närproducerade produkter. Det är en kosthållning som både bidrar till en bra balans för miljön, parallellt med att vi får i oss tillräckligt med näringsriktig kost.

Fördelar med en flexitarisk matkasse

  • Bidrar till en bättre balans för miljön
  • Fullvärdigt näringsintag
  • Enklare att äta enligt lagom-modellen
  • Nya smaker och idéer
  • Lättlagade middagar med fräscha råvaror

Vid innehåller en flexitarisk matkasse?

En flexitarisk matkasse, eller semi-vegetarisk som är en annan benämning, innehåller recept och matvaror för mellan 4 middagar för 2-4 personer.

Med en matkasse-leverans varje vecka är alltså merparten av veckans middagar både färdigplanerade och inhandlade. De basvaror och ingredienser som behövs kompletteras med, får man information i god tid om vilka dessa är. Flera matkasse-leverantörer erbjuder även tilläggshandling och de varorna kan beställas och levereras samtidigt med matkassen. På det sättet behöver man inte gå till affären alls under matkasse-dagarna.

Ekologiska och närproducerade varor

För att bidra till en bättre miljö består ofta merparten av innehållet i en flexitarisk kasse av ekologiska och/eller närproducerade varor. För ekologiska produkter innebär det bl.a. att de producerats utan kemiska bekämpningsmedel och på så sätt värnar man också om biologisk mångfald och ett naturligt kretslopp. KRAV-märkta produkter visar att en produkt är framtagen på ekologisk grund med extra höga krav på klimatpåverkan, djurhållning, hälsa och socialt ansvar.

Närproducerade varor behöver dock inte vara liktydigt med ekologiska produkter. Exakt hur nära geografiskt varan är producerad definieras inte heller för att få kallas närproducerat, men man syftar oftast till lokal eller regional mat. Men av betydelse är, att varorna inte transporteras med flyg över stora delar av världen innan det hamnar på matbordet.

Mat för hela familjen

En flexitarisk matkasse innehåller lite mer grönt och mindre kött. Med spännande recept kan det vara ett bra tillfälle att lära sina barn att tycka om många olika rätter och lära sig uppskatta hälsosam mat. För växande barn krävs det att de äter näringstät mat, d.v.s. mat som innehåller mycket näring i förhållande till mängden mat. Recepten i en matkasse är vanligen framtagna av dietister och måltiderna är väl beräknade för att innehålla alla viktiga näringsämnen.

Prova på-pris

Är du nyfiken på att testa en matkasse, så finns det flera möjligheter; antingen köper du en kasse som ”engångskasse” och då får man betala fullt pris. Startar man en prenumeration får man ett oftast ett förmånligt introduktionserbjudande på första kassen. Det är därefter, hos de flesta leverantörerna, enkelt att pausa sin leverans eller växla om till en annan typ av matkasse om man så önskar.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Flexitarian
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder