GI-boxen

GI-boxen matkasse

GI-boxen är en matkasse som riktar sig till dig som vill äta enligt GI-metoden i syfte att antingen gå ner i vikt eller hålla vikten under kontroll med en jämn energinivå. Konceptet fungerar som så att du får hem färdiga matlådor som fungerar som lunch och middag under två veckor.

Varje matlåda är komplett med en mager proteinkälla, långsamma kolhydrater, nyttiga fetter och generöst med grönsaker. Alla rätter är helt utan tillsatser i matlådan finns i stor utsträckning ekologiskt hållbara alternativ för både proteinerna, kolhydraterna och grönsakerna.

Matlådorna levereras frysta och det enda du behöver göra är att värma maten hemma och på jobbet. För att du enkelt ska kunna följa GI-metoden även för dagens övriga mål samt på helgerna får du med tips och recept. Du får också tillgång till en unik coaching-funktion för kost, träning och hälsa på sajten.

Känner du till att:
GI-boxen kan levereras som lunch till personalen på företaget. Då finns det även möjlighet att få service kring förvaringen i frys av lunchboxarna. Läs mer om det på deras hemsida.

Utbud

GI-boxen består av en matkasse som innehåller 10, 20 eller 40  färdiga portioner (totalt 10 rätter). Med pris från 695-1995 kr, vilket kan översättas till ett portionspris mellan ca 50 – 70 kr. Billigast blir det att köpa 40 måltider.

Leverans

Leverans av din GI-box sker på söndagar (15-22) eller måndagar-tisdagar (17-22). Vilken dag och vilken tidpunkt beror på var du bor. Så fort din beställning är mottagen får du meddelande om när du kan invänta leverans. Denna uppgift hittar du också på dina sidor på sajten.

Skulle du inte vara hemma för att ta emot leveransen lämnas matvarorna utanför dörren och chauffören skickar sms för att meddela detta. Du får också besked via e-post.

Betalning

GI-boxen betalar du med betalkort/kreditkort (VISA och MasterCard) eller mot faktura. För betalning med kort sker betalningen i förskott medan du med faktura betalar i efterskott. Det tillkommer en avgift på 29 kr vid betalning mot faktura.

Uppsägning/ändring

Den prenumeration som startar automatiskt när du beställer GI-boxen kan sägas upp när som helst. Du kan även pausa prenumerationen samt flytta fram leveranser. Viktigt är att du gör dina ändringar senast kl. 12:00 onsdagen innan nästa leveranstidpunkt. Som medlem hos GI-boxen får du inloggning till sajten så att du kan administrera ditt konto på egen hand.

Mer om GI-boxen

GI-boxen är ett koncept som rider på framgångsvågen för GI-metoden. Idag finns det ingen annan produkt inom matkassar som fungerar på liknande sätt med leverans av färdiga matlådor. Det är den välkände hälsoprofilen Ola Lauritzson som är grundare av GI-boxen och produkten har funnits sedan 2010.

Telefon: 08-702 59 90
E-post: info@giboxen.se

7 kommentarer till “GI-boxen”

 1. Kommentar från may

  Ganska ensidig mat o dessutom väldigt dyr.Jag har inte fått recep eller annan coatcing,nej då skyller man på att jag har fel epost vilken jag har haft i många år.Avslutar därför mitt abbonemang

 2. Kommentar från Anna

  Jag tycker inte någon ska hoppa på GI-boxen. Det finns en mängd orsaker till detta. 1. Den första leveransen av mat innehåll 20 lådor med 10 rätter. På 10 dar så äter man samma rätt två gånger. Jag har inte fått min andra leverans än men är rädd att jag kommer att få 20 nya lådor med samma 10 rätter igen. Då blir det att man samma rätt 4 gånger under 20 dagar. Det tycker inte jag är rimligt med tanke på priset. 2. Chili con carnen och den franska kycklinggrytan var rent ut sagt äckliga. Jag har slängt de jag inte redan har provat. 3. GI-boxen är väldigt dyrt. De står i annonserna att man betalar 99 kr/dag, vilket borde innebära att totala kostnaden för 20 dagar är SEK 1980. Istället betalar man SEK 2772 för 20 dagar. Mellanskillnaden anser GI-boxen är skälig då man för email varje dag samt tillgång till recept på hemsidan. Emailen är självklart förskrivna och skickas ut via någon slags lista och det är inte skäligt att man ska betala nästan 800 kr för dessa. Se även link nedan till reklamombudsmannen angående just priset. reklamombudsmannen.org/uttalande/giboxen 4. Maten levererades i två helt vanliga papperskassar. Det finns ingen slags is i överhuvudtaget och många av matlådorna hade fått sig ett par rejäla törnar. Jag är otroligt missnöjd.

 3. Kommentar från Katarina Carlsson

  HEj!
  När det gäller GI-boxen går den då även att få den glutenfri?
  Tack på förhand!

  Mvh
  Katarina Carlsson

  • Kommentar från benny

   Hej Katarina,

   så vitt jag vet har GI-Boxen INTE någon glutenfri profil på sin matkasse.

   Mvh Benny / Matkasse.se

 4. Kommentar från Anna

  Hej !

  Går det att få maten glutenfri ?
  Eller är det kört för allergiker ?

  Kh Anna

 5. Kommentar från benny

  Hej Stefan, det du får med GI-boxen (saxat från artikeln) är:
  * Färdiga portioner med gi-mat
  * Mailcoachning på daglig basis
  * Recept för frukost, mellanmål och helgmåltider
  * Hemleverans
  * Viktgaranti
  /Benny – Matkasse.se

 6. Kommentar från Stefan

  Hej!
  Vad jag kan se är detta i stort sett samma matlådor som tillverkas av Dafgård? Men då kostar ca 30kr per portion.
  Vad motivierar detta höga pris på 77kr per portion?

  Hälsningar Stefan