GI-boxen

GI-boxen Matkasse

GI-boxen är en matkasse anpassad för den som vill äta enligt GI-metoden för att antingen gå ner i vikt eller hålla vikten under kontroll med jämna energinivåer. Du får därför varje vecka hem färdiga matlådor med måltider tänkta att fylla dina vardagar med lunch och middag under två veckor.

Varje matlåda fylls med en mager proteinkälla, långsamma kolhydrater, nyttiga fetter och generöst med grönsaker. Alla rätter är gjorda helt utan tillsatser och ingredienserna är i  stor utsträckning ekologiskt hållbara alternativ av proteiner, kolhydrater och grönsaker.

Matlådorna levereras frysta och det enda du därför behöver göra själv är att värma upp maten inför dina luncher och middagar – hemma eller på jobbet. För att du så enkelt som möjligt ska kunna följa GI-metoden både under vardagar och helger följer det i boxen med tips och recept som hjälper dig på vägen. Du får också tillgång till en unik coaching-funktion som hjälper dig ytterligare med kost, träning och hälsa.

Visste du att:
GI-boxen kan levereras som lunch till din personal på jobbet. Då finns det även möjlighet att få service gällande frys-förvaringen av lunchboxarna. Du kan läsa mer om detta på deras hemsida.

Utbud GI-boxen

GI-boxen består av en matkasse innehållandes 10, 20 eller 40 färdiga portioner (totalt 10 rätter) som kostar 695–1995 kr. Per portion blir detta mellan 50–70 kr och billigast blir det om man köper 40 måltider.

Leverans GI-boxen

Leveransen av din GI-box sker på söndagar (mellan 15–22) eller måndagar och tisdagar (17–22) och vilken dag som gäller just där du bor går att se på deras hemsida. När du tagit emot din beställning får du sen meddelande om när du kan invänta nästa leverans, men kan även gå in på hemsidan och enkelt kontrollera detta under ditt konto.

Skulle du inte vara hemma vid leveransen lämnas matvarorna utanför dörren och chauffören skickar dig ett sms och ett e-postmeddelande för att meddela detta.

Betalning GI-boxen

Du betalar enkelt din GI-box med betalkort/kreditkort (VISA och MasterCard) eller mot faktura. För betalning med kort sker detta i förskott medan du med faktura betalar i efterskott. Vi betalning med faktura tillkommer en avgift på 29 kr.

Uppsägning/ändring GI-boxen

Du kan när som helst säga upp din prenumeration av GI-boxen och skulle du behöva ändra eller pausa din leverans medan du åker på semester eller liknande så går även det bra. Det är dock viktigt att du gör dina ändringar senast kl. 12:00, onsdagen innan nästa leveranstillfälle. Som prenumerant av GI-boxen får du inloggning till sajten så att du kan administrera ditt konto på egen hand.

Mer om GI-boxen

GI-boxen är ett koncept som valt att köra på det folkkära konceptet kring GI-metoden. I dagsläget finns det ingen annan matkasseprodukt som fungerar på liknande sätt med leverans av färdiga matlådor som bara behöver värmas. GI-boxen skapades av den välkände hälsoprofilen Ola Lauritzson och har funnits sedan 2010.

Telefon: 08-702 59 90
E-post: [email protected]

7 kommentarer till “GI-boxen”

 1. Kommentar från may

  Ganska ensidig mat o dessutom väldigt dyr.Jag har inte fått recep eller annan coatcing,nej då skyller man på att jag har fel epost vilken jag har haft i många år.Avslutar därför mitt abbonemang

 2. Kommentar från Anna

  Jag tycker inte någon ska hoppa på GI-boxen. Det finns en mängd orsaker till detta. 1. Den första leveransen av mat innehåll 20 lådor med 10 rätter. På 10 dar så äter man samma rätt två gånger. Jag har inte fått min andra leverans än men är rädd att jag kommer att få 20 nya lådor med samma 10 rätter igen. Då blir det att man samma rätt 4 gånger under 20 dagar. Det tycker inte jag är rimligt med tanke på priset. 2. Chili con carnen och den franska kycklinggrytan var rent ut sagt äckliga. Jag har slängt de jag inte redan har provat. 3. GI-boxen är väldigt dyrt. De står i annonserna att man betalar 99 kr/dag, vilket borde innebära att totala kostnaden för 20 dagar är SEK 1980. Istället betalar man SEK 2772 för 20 dagar. Mellanskillnaden anser GI-boxen är skälig då man för email varje dag samt tillgång till recept på hemsidan. Emailen är självklart förskrivna och skickas ut via någon slags lista och det är inte skäligt att man ska betala nästan 800 kr för dessa. Se även link nedan till reklamombudsmannen angående just priset. reklamombudsmannen.org/uttalande/giboxen 4. Maten levererades i två helt vanliga papperskassar. Det finns ingen slags is i överhuvudtaget och många av matlådorna hade fått sig ett par rejäla törnar. Jag är otroligt missnöjd.

 3. Kommentar från Katarina Carlsson

  HEj!
  När det gäller GI-boxen går den då även att få den glutenfri?
  Tack på förhand!

  Mvh
  Katarina Carlsson

  • Kommentar från benny

   Hej Katarina,

   så vitt jag vet har GI-Boxen INTE någon glutenfri profil på sin matkasse.

   Mvh Benny / Matkasse.se

 4. Kommentar från Anna

  Hej !

  Går det att få maten glutenfri ?
  Eller är det kört för allergiker ?

  Kh Anna

 5. Kommentar från benny

  Hej Stefan, det du får med GI-boxen (saxat från artikeln) är:
  * Färdiga portioner med gi-mat
  * Mailcoachning på daglig basis
  * Recept för frukost, mellanmål och helgmåltider
  * Hemleverans
  * Viktgaranti
  /Benny – Matkasse.se

 6. Kommentar från Stefan

  Hej!
  Vad jag kan se är detta i stort sett samma matlådor som tillverkas av Dafgård? Men då kostar ca 30kr per portion.
  Vad motivierar detta höga pris på 77kr per portion?

  Hälsningar Stefan

Spara upp till 1177 kr!
GI-boxen
28th november 2022
Erbjudandet upphör den
GI-boxen
GI-boxen
Spara upp till 1177 kr!
28th november 2022
Erbjudandet upphör den
GI-boxen