Gröna Kassen

Gröna kassen levererar f.n inga matkassar.

Gröna Kassen är ett av de matkasseföretag som både erbjuder färdiga middagskoncept och en onlinebutik med varor för hemleverans. Alla matvaror både matkassarna och i matbutiken är vegetariska/veganska, vilket gör den här aktören lite unik.

Det är inte bara matvarorna som är ”gröna”. Den här aktören har också ett stort miljöfokus. Gröna Kassen använder i största möjliga utsträckning (över 90%) ekologiska varor i sina matkassar. De flesta matvaror är också närodlade. Sistnämnda gör att urvalet i kassarna är relativt säsongsbetonat. Vintertid är det till exempel mer av rotfrukter på menyn medan det under våren, sommaren och hösten finns mer av baljväxter och gröna grönsaker.

Utbud

Hos Gröna Kassen på nätet finns matkassar med recept och matvaror beräknade för fyra personer och numera en studentkasse för enmans-hushållet. De storlekar du väljer mellan är:

  • 3-5-dagarskassen
  • Glutenfri kasse
  • Studentkasse

Väljer du 5-dagarskassen kommer ett recept vara av typen ”snabblagat” (omkring 20 minuter), medan två tar lite längre tid att laga (45+ minuter). Övriga två middagar ska ta medellång tid att ställa på bordet.

I butiken hittar du såväl basvaror som färskvaror samt även en del hygienprodukter och saker för städning. Här finns många produkter som är svåra att få tag på i vanliga livsmedelsaffärer vilket gör utbudet klart intressant för vegetarianer och veganer.

Leverans

Gröna Kassens leveransområde är Stockholm med omnejd, Göteborg, Malmö och Uppsala. För att se om du kan få matkassar levererade hem till dig, skriv in ditt postnummer på beställningssidan.

Leverans sker vid lite olika tidpunkter beroende på var du bor. Bor du till exempel i Stockholm levereras matkassarna på måndagar mellan kl. 17-22. När du har lagt en matkasse i varukorgen och anger ditt postnummer får du exakta detaljer kring när leverans sker.

Leveranser av matkassarna sker varje eller varannan vecka om du har en prenumeration.

Betalning

För alla produkter på Grönakassen.se betalar du antingen med kort eller med faktura (skickas på e-post). För kortbetalningen är de flesta vanliga bankkort och kreditkort giltiga.

Uppsägning

När du beställer en matkasse hos Gröna Kassen skapas inte ett abonnemang automatiskt. Om du vill prenumerera på matkassen måste du själv aktivt meddela detta. Det gör du enkelt på dina sidor på sajten. Om du har en prenumeration och vill säga upp den alternativt hoppa över en leverans måste du avboka före kl. 08.00 måndagen före leveransdatum.

Mer om Gröna Kassen

Gröna Kassen Sverige AB är en ny aktör inom färdiga matkassar. Affärsidén är också ny. Det är många matkasseföretag som erbjuder vegetariska matkassar, men det är få som erbjuder helt veganska. Antalet aktörer inom färdiga middagar som fokuserar enbart på veganskt är ännu färre. Företaget startade 2015, men moderbolaget Pema i Göteborg AB har en längre historia.

Kontakt
Telefon: 08-446 07 11
E-post: [email protected]

Inga kommentarer till “Gröna Kassen”

Spara upp till 989 kr!
Gröna Kassen
26th september 2022
Erbjudandet upphör den
Gröna Kassen
Spara upp till 989 kr!
26th september 2022
Erbjudandet upphör den