En hälsosam matkasse

Allt fler människor börjar ta ansvar över sin egen hälsa. Kanske har det något med de gångna åren att göra, kanske är det en början av en ny tidsepok. Hälsan är det viktigaste vi har, så att fler människor intresserar sig är något som gynnar alla. Vad du väljer att äta är avgörande för hur du kommer att må, både i stunden och på lång sikt.

Många studier finns som pekar på att det finns ett samband mellan kost och upplevda problem. Det handlar om sjukdomar, mental hälsa och även motivationen till att göra saker. Allt hänger ihop, det är inte bara motion som krävs för att kroppen ska må bra. Vad vi stoppar i oss är minst lika viktigt. Därför är vi på matkasse.se väldigt måna om att erbjuda dig möjligheten att välja en nyttig och hälsosam matkasse passandes dina kriterier. Tyvärr upplever många människor att tiden inte alltid räcker till för att hinna med inhandling av nyttig mat. Jobbet tar över, andra aktiviteter kommer i vägen och orken finns helt enkelt inte där. Det bildas en ond cirkel som är svår att avsluta, med låg energi är risken stor att man stoppar i sig lite onyttigare mat. Som ett resultat av det blir ens hälsa inte bättre, vilket i sin tur kan orsaka att man inte orkar tänka på att göra hälsofrämjande val. Därför vill vi erbjuda en lösning till problemen, nämligen nyttiga och hälsosamma matkassar.

Hälsosam matkasse

Hälsosam Matkasse gjord av experter

Alla våra matkassar plockas ihop av utbildade dietister och kockar för att garantera att näringsinnehållet i kassen är optimalt. Oavsett om du är ute efter en glutenfri eller en kalorisnål matkasse har vi något för dig. En bra blandning av kolhydrater, fett och proteiner finns i varje recept. Följer du en specialkost finns flera alternativ.

Experterna inom området som används arbetar alltid för hälsofrämjande mat, det ser vi inte minst genom alla färgerna på grönsakerna som erbjuds och kvalitén på råvarorna. Mat framställd i Sverige innehåller i regel mycket mindre antibiotika och konstigheter än den från utlandet, därför vill vi alltid rekommendera svensk mat framför annan. Det är inte bara bra för hälsan, utan också för miljön. Inhemskt odlad mat innebär kortare resvägar, mindre utsläpp och mindre gifter.

Men är en hälsosam matkasse lika god?

Vi som tänker på hälsan har ofta mött motstånd när vi pratar eller äter med personer som inte är lika hälsomedvetna. Åsikter och tankar gällande mindre god mat och liknande dyker ofta upp. Ett vanligt argument är att man bara lever en gång och därför måste få njuta. Ett faktum är att hälsosam mat inte alls behöver vara mindre god. Grönsakerna och köttet på tallriken har faktiskt en riktigt god smak, med rätt kryddor och såser blir det oslagbart.

Ta till exempel Wellnesskassen från Mat och Ro. Här erbjuds läckra ingredienser som både smakar gott och gör gott. Några matförslag som presenteras är Laxpytt med örtkräm eller Indisk nötfärsragu med sallad. Du kan även välja en uppskattad LCHF-matkasse, som innehåller ett recept på en välsmakande Köttfärslåda med zucchini och champinjoner. Rätten är ungefär som en lasagne, fast du lämnar bordet men en mycket bättre känsla i magen.

Många gånger innehåller färdigrätter väldigt mycket salt och socker. Detta arbetar våra hälsokockar emot, eftersom för höga mängder av dessa ingredienser tenderar att korrumpera dina smaklökar. Prova en vecka utan socker och se hur du känner dig i kroppen, det ständiga suget försvinner och andra smaker kommer fram som aldrig förr.

Hur vet jag om en matkasse är hälsosam?

Är man grön på området eller just i början på sin hälsoresa kan frågorna vara många. Det är absolut inget konstigt med det, med alla olika dieter och direktiv som finns blir man lätt osäker. Därför erbjuder vi matkassar anpassade för att fungera inom alla typer av dieter. Se bara på Bra Mat Hemma, du kan köpa vegetariskt, laktosfritt, glutenfritt och LCHF. Alla kassar som kommer är noggrant utvalda med kvalitativa råvaror och balanserade ingredienser.Några enkla riktlinjer som de flesta ändå är överens om:

  • Lågt sockerinnehåll – Snabba kolhydrater och socker är i princip alla överens om att vi bör undvika för en optimal hälsa.
  • Bra råvaror – Mat med så lite besprutning och antibiotika som möjligt bör ätas för att undvika att få i sig onödiga gifter.
  • Variation – Helst vill man sträva efter att äta regnbågens alla färger då olika vitaminer och mineraler finns i varje färg.
  • Närproducerat – Mat producerad lokalt är alltid färskare, samt bättre framställd än mat från utlandet.
  • Adekvat mängd protein – Protein är kroppens byggsten, man bör få i sig tillräckliga mängder för att kroppen ska må bra.
Hälsosam matkasse

Det är bara några generella punkter som bör hållas i åtanke för att främja en bra hälsa. Men du behöver faktiskt sitta där och knepa och knåpa, våra matkassar tas fram i samarbete med dietister och experter inom området för att alltid garantera en så bra och nyttig matkasse som möjligt.

Prova dig fram för en hälsosammare livsstil

Känner du dig osäker på vilken kost du bör äta kan den enklaste metoden vara att prova sig fram. Många förespråkar mindre kolhydrater medan andra säger mindre kött. Förr i tiden var det enklare att välja, det fanns ju inte samma möjligheter till att äta importerade råvaror. Gastrofy erbjuder ett intressant koncept, nämligen Paleo-kassen.

Paleo går ut på att äta som man gjorde förr, det vill säga mat som anpassas efter årstiden. Under sommaren växer mycket frukt och grönt medan vinter erbjuder mer kött, fisk och mat som går att lagras i jordkällaren. Detta är ett enkelt koncept att följa som utesluter många onaturliga onyttigheter.

Vi kan helt enkelt inte bestämma åt dig. Kör på det som känns bra i kropp och sinne, lyssna inte på alla andras åsikter utan bilda dig en egen. Forskning finns som stöttar både det ena och det andra, och kanske är det egentligen inte så komplicerat. Testa till en början att följa våra guidande punkter och se hur du mår. Kanske är det så att det är allt som krävs för att du ska känna att din hälsa blir bättre. Smaklig måltid!

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Hälsosam matkasse
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder