Helgmat

Prova på-pris från:

525-645kr

Ord. pris 725-945kr

3-5

2-4

Helgmat

Vår matintresse ökar och så även medvetenheten om att äta nyttig och bra mat såväl som  gröna rätter i allt större omfattning. Vi ägnar också allt mer tid i köket för att laga mat och framförallt på helgen för att laga god helgmat, visar en rapport gjord av Food & Friends Matrapport 2018.

Välplanerad meny

En del av nöjet med att planera en god helgmiddag kan vara att låta sig inspireras av alla goda rätter som presenteras framför allt i det stora utbudet på nätet och i sociala medier. Men det kan ta sin tid att sätta ihop en god meny. Vill man dessutom servera en tre-rätters middag ska rätterna gärna passa ihop att serveras tillsammans.

När väl menyn är satt, så ska alla ingredienser inhandlas till helgmiddagen. Inte allt för sällan inträffar det tyvärr att en särskild råvara inte finns i en butik och då blir det istället att köra till nästa butik och hoppas på bättre tur där. Den extra tiden det tar att hitta alla sina ingredienser är bättre att kunna lägga på matlagningen istället.

Det finns en bra lösning på det – helgmat med färdiga menyer i en matkasse!

Spara tid och umgås med vänner

En stor del i att laga god helgmat är sällskapet man äter middagen tillsammans med. Vare sig man samlas hela familjen eller bjuder hem vänner över en god middag är det förenat med mycket glädje och matglädje!

Genom att beställa en färdig helgkasse möjliggör det att vara mer oplanerad i att bjuda hem vänner. Då kan man spendera några minuter på att städa undan lite eller duka fint istället för att lägga tid på att springa i affärer.

Förutom goda ingredienser för en hel helgmeny, följer oftast bra instruktioner på turordningen för att laga maten. Vissa steg går bra att förbereda lite innan och det underlättar mycket med att ha ett körschema. Det är sällan det följer med i vanliga recept och har man själv knåpat ihop en meny är det en risk att det är många moment som behöver tillagas precis innan servering. Kanske något som man inte alltid tänker på.

Inspirationskassar

För den som gärna spenderar tid i köket och har ett matlagningsintresse, så är detta den perfekta kassen. I kassen följer inte bara goda recept och härliga råvaror utan ger också möjligheten att utmana sig själv och lära sig nya kökskonster. Såväl att servera som att få bli bjuden på en middag från en inspirationskassen är vardags- och helglyx.

Fredagsmys

Kanske den bästa händelsen på hela veckan för många av oss. Ett ord och en veckodag som symboliserar så mycket, inte minst den maten vi äter när hela familjen är samlad och när vi äntligen har tid att umgås och slappna av. I några av matkassarna finns det rätter särskilt ägnat för gemensam matlagning med middagsmys just på fredagen.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Helgmat
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder