HelloFresh

HelloFresh

HelloFresh är en av de internationella matkasseleverantörerna som tagit den svenska marknaden med storm. Med stort fokus på enkla, snabbar och ekonomiska måltider avser de att förse svenska familjer med middagsalternativ som både underlättar, inspirerar och uppmuntrar till stressfria vardagskvällar och middagsstunder. Välj mellan vegetariska måltider, barnvänliga alternativ eller varför inte något från ”Världens kök” och ta del av en bekymmersfri vardag tillsammans med Hello Fresh!

Exklusivt erbjudande

🏷️ Black Friday Sale
Spara upp till 1 177 kr nu!

Allas matkassar fran HelloFresh

Prova på-pris från:

343-571kr

Ord. pris 699-925kr

3-5

4

Prova på-pris från:

343-571kr

Ord. pris 490-1633kr

3-5

2-4

Prova på-pris från:

343-686kr

Ord. pris 490-980kr

3

2-4

Prova på-pris från:

343-1143kr

Ord. pris 490-1633kr

3-4

2-4

Black Friday Sale - Spara upp till 1177 kr nu!

Spara upp till 1177 kr på dina 4 första kassar

Kickstarta hösten enklare, snabbare och godare!

9.8

Hello Fresh Matkasse

HelloFresh är en internationell matkasseleverantör som är verksam i hela 11 länder sedan konceptet grundades för 7 år sedan. Därmed får den svenska marknaden nu tillgång till en helt ny och färsk matkasse som erbjuder möjligheten att sätta ihop din veckomeny, precis som du vill ha den. HelloFresh menar därmed stolt att de är världens mest flexibla matkasse och du kan därför med dessa välja fritt bland 10 nya recept varje vecka – och blanda svenska klassiska måltider med internationella godbitar från världens kök.

Matkassarna innehåller middagar för tre, fyra eller fem dagar – för två till fyra personer – och levereras direkt hem till din dörr.

Visste du att: HelloFresh erbjuder matkassar till hela elva olika länder med möjligheten att helt skräddarsy din meny under veckan. Blanda fritt mellan svenska klassiker och världens kök.

Råvarorna i din Hello Fresh matkasse

Matkassarna från HelloFresh innehåller färska och fräscha råvaror från utvalda leverantörer. Kött och kyckling kommer från Sverige, all fisk är MSC- eller ASC-certifierad och förutom detta strävar man också efter att köpa in grönsaker lokalt – gärna ekologist och efter säsong. I de fall att det inte finns svenska råvaror eller ingredienser, köps dessa in från noga utvalda europeiska leverantörer som man har 100% förtroende för.

Hello Fresh – Flera olika matkassar

HelloFresh erbjuder möjligheten att välja mellan tio olika recept inom respektive kategori och därmed skräddarsy sin matkasse efter behov och smak.

  • Klassisk matkasse: tre, fyra eller fem middagar för 2–4 personer – 519–925 kr
  • Familjekasse: tre, fyra eller fem middagar för 4 personer – 699–925 kr
  • Vegetarisk matkasse: tre eller fyra middagar för 2–4 personer – 519–599 kr

Enkla, roliga och goda middagar som tar 30–40 minuter att laga.

Hemleverans

HelloFresh levererar matkassar till hela södra och mellersta Sverige, vilket innebär postnummer som börjar på 10 upp till 82, med några få undantag. HelloFresh-kassen levereras – om du bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö – mellan 16–22, samt måndag och tisdag mellan 17–22.

I övriga landet levereras kassen måndagar och tisdagar mellan 7–18. Är du inte hemma när matkassen levereras kan du själv ge instruktioner för hur din beställning ska levereras om du inte är hemma. Maten förvaras i kylbevarande förpackningar med kylelement och genom en spårningslänk går det även att se var din matkasse är i leveransskedet.

Betalning Hello Fresh

Betalning sker genom ett samarbete med Klarna eller vid betalning med VISA eller Mastercard genom Adyen. Det går alltid att se tidigare beställningar och betalningar på ditt konto.

Uppsägning/ändring av Hello Fresh prenumeration

Det går enkelt att styra sina leveranser via inloggningen på hemsidan eller genom HelloFresh-appen. Här kan man även pausa eller hoppa över en vecka, utan att behöva avsluta sin prenumeration helt och kan sen enkelt återuppta den när man vill. Vill du ändra på innehållet i din kasse måste det ske före midnatt på onsdagen i veckan före leveransen ska ske.

Mer om Hello Fresh

Hello Fresh grundades av Dominik och Thomas med ambitionen att ge alla möjligheten att äta god och sund mat med de bästa ingredienserna och recept som underlättar i vardagen. Inte bara en tjänst för experter och entusiaster i köket – utan en som passar alla hushåll.

Black Friday Sale - Spara upp till 1177 kr nu!

Spara upp till 1177 kr på dina 4 första kassar

Kickstarta hösten enklare, snabbare och godare!

9.8

Receptexempel Hello Fresh

Med varje leverans följer ett receptkort där de olika recepten är uppmärkta med färger som motsvarar de på ingredienserna. Recepten beskriver även ingredienserna i lådan och ger dig steg-för-steg-instruktioner under tillagningen. Väldigt tydliga och enkla att följa.

Under vardagar väljer vår familj oftast bort middagar som kräver en större ansträngning och mycket tid i köket. Det är ofta till följd av intensiva dagar på sjukhuset där jag arbetar som sjuksköterska och det mesta av den dagliga energin laddas ur där. Att åka och handla direkt efter jobbet och sen försöka trolla fram någon middagsfantasti, stå i kö och sedan försöka komma ihåg sitt kortnummer när det plötsligt blivit tomt i knoppen, fungerar dåligt för mig.

Så nu för tiden är det otroligt befriande att kunna ha veckans middagar både planerade och med alla ingredienser hemma i mitt kylskåp. Jag skulle till och med vilja påstå att det blir en slags terapi för mig efter en lång arbetsdag. Alla fungerar förstås olika, men att laga kvällens måltid blir för mig ett positivt projekt där slutresultatet blir en belöning för min familj, i form av en god och nyttig middag

 

HelloFresh
Bara att hämta påsen med alla ingredienser ur kylskåpet och det behövs varken mätas eller vägas några ingredienser – enbart att laga med lite kärlek!
Visst är det möjligt att laga en god lasagne, en helt vanlig vardag. Efter 45 minuter var det klart och utav dem stod maten 25 minuter i ugnen innan den var redo och vi kunde njuta av resultatet.

Flexitarisk vecka med Hello Fresh

HelloFresh har tre varianter av matkasse: Vegetarisk, Klassisk och Familjekassen. I de olika grupperna finns sedan tio olika menyer att välja mellan och kassen som jag valde att laga var den så kallat Klassiska matkasse. I den menygruppen valde jag sen två vegetariska middagar och en slags flexitarisk variant som passar oss bra.

I middagen som hade nötkött blandades den med ett rivet äpple, vilket gav en spännande smakkombination och gjorde dessutom hamburgarna väldigt saftiga. Att dryga ut kött med vegetariska ingredienser är en bra lösning för att minska köttmängden utan att avstå helt.

HelloFresh
Äppelburgare med karamelliserad lök. Vi lyxade till det och friterade potatisen istället för att ugnsbaka den och det ska min man ha allt beröm för.

HelloFresh

Kycklingrisotto med pärlcouscous – inte bara en fröjd att äta men även att titta på!

HelloFresh
Chili sin Carne – en chili utan kött! Som protein är det istället svarta bönor – en mättande, smakrik och underbart god vegetarisk middag.

Helglunch med Hello Fresh

Ibland blir arbetsdagarna lite längre än vad man tänkt sig och då fungerar det bra att spara en av dina rätter för att laga till helgen som lunch istället. Min HelloFresh-kasse var anpassad för två personer men portionerna har varit så väl tilltagna att måltiderna utan problem även har räckt till fina lunchlådor.

Just denna helgen fick jag ett kärt besök från min bror och kan glatt meddela att det inte var några problem att få middagen för två att räcka till tre. Supergott!

Black Friday Sale - Spara upp till 1177 kr nu!

Spara upp till 1177 kr på dina 4 första kassar

Kickstarta hösten enklare, snabbare och godare!

9.8

En god vecka med Hello Fresh

Veckorna med matkasse är som jag sagt tidigare inte bara befriande utan också fyllda med förväntan. Antagligen är detta mycket på grund av att det är någon annan som komponerar ihop min middag och det gör därför att jag längtar lite efter att få laga och testa maten.

Jag har visserligen själv valt menyerna i denna kassen, men saker som att till exempel riva äpplen i färsen var nytt för mig. Det är kul att testa nya smaker och komma lite utanför sin egna fantasibox samtidigt som man lär sig nya saker. Jag följer recepten noga men smakar alltid av och tillsätter lite mer krydda om jag tycker det behövs. Till Chilin valde jag att tillsätta koriander och hetta i maten, vilket vi alla gillar skarpt, så en gnutta cayenne brukar göra susen i många rätter!

I HelloFresh ingick i princip alla ingredienser till veckans middagar. Det du behöver ha hemma är egentligen bara olja och salt och peppar. För min egen del så har jag ett välfyllt skafferi med basvaror och kryddor som jag kan laga i princip vad jag vill med, men för de som inte vill behöva tänka på att handla ytterligare ingredienser är Hello Fresh toppen.

Jag säger ett glatt ”Hello” till en ny matkasse i Sverige och tackar HelloFresh för en god matvecka!

Kombinera nytta med nöje framför grillen i sommar, med Hello Fresh

Hello Fresh vill ge dig och ditt hushåll en så minnesvärd sommar som möjligt när det kommer till mat och precis som för många andra svenska betyder det då grillning. För på sommaren ska svensken grilla och med detta blir det många gånger varmkorv, hamburgare och grillspett från ICA på menyn – detta vill Hello Fresh ändra på.

För att göra detta har man tagit fram en grillsektion till sin meny och erbjuder med denna två olika recept per vecka – specifikt anpassade för att göra sig bäst tillagade över öppen eld på galler. Varje vecka inkluderas ett Grillrecept och ett Grillrecept Premium på deras meny och kan då innehålla allt mellan himmel och jord.

Grillrecept kan till exempel vara BBQ kyckling med majssallad och vitlöksbröd, Fajitabowl med vitlöksris och syrlig limedressing eller Grekiskt kycklingbröst med tsatsiki – alla rätter såklart förberedda och redo att bara tillagas och ställas på bordet!

För den som önskar lite mer lyx finns det sedan Grillrecept Premium som varje vecka lägger till just det där lilla extra på menyn. Här ser vi rätter som Amerikansk ryggbiffsburgare med BBQ-sås, krispig coleslaw och ugnsrostad potatis, Stekt lax med honungs- och senapsdressing och Grillad ryggbiff med nordisk chimichurri.

Alla recept är designade för att kombineras med de ordinarie och vare sig du är på semester själv eller bara behöver hjälp att stilla familjens hunger efter en lång dags arbete, så finns det fortfarande den där (förberedda) grillstunden att se fram emot vid veckans slut!

Sommarerbjudanden för hela familjen hjälper dig med middagar under sommarlovet och semestern
Kolla in dessa erbjudande från Middagsfrid!

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar HelloFresh?

HelloFresh matkassar kommer i flera varianter och till olika pris – allt för att du och din familj ska kunna välja precis den matkasse som passar just ditt hushåll. Matkassen kostar från 520 kr upp till 940 kr och frakten är alltid 29 kr om du inte har en rabattkod som ger dig fri frakt.

Hos HelloFresh har du många valmöjligheter. Du kan till exempel välja en kasse med lättlagade måltider för två personer medan barnfamiljer kan välja större matkassar för upp till fyra personer. Du väljer sen dessutom själv hur många recept du vill få levererade och kan då välja mellan tre till fem per vecka.

Genom att beställa en matkasse som innehåller precis rätt mängd mat, för just ditt hushåll, sparar ni både pengar och tid varje vecka. HelloFresh mäter, väger och levererar exakt de ingredienser du behöver för att du ska kunna laga en utsökt middag varje gång. Genom att endast leverera de matvaror som behövs för varje recept minimeras mängden svinn och du slipper ha en massa ingredienser hemma i kylen som blir oanvända och slängs i onödan.

Förutom de olika matkassarna får du dessutom själv välja recept. Varje vecka får du en lista med tillgängliga recept – som en restaurangmeny – och du väljer själv vilka av dessa maträtter som du vill få hem. Här finns allt från snabba, lättlagade recept för hela familjen, till goda vegetariska alternativ.

Vill du äta mer fisk eller hålla kaloriintaget lågt så har HelloFresh även en mängd recept som kommer passar dig. Här nedan kan du se hela prislistan för HelloFreshs matkassar. Priserna är olika för mindre matkassar som är anpassade för två personer, eller större hushåll på fyra.

För två personer: 3 x måltider – 520 kr / 4 x måltider – 610 kr / 5 x måltider – 690 kr

För fyra personer: 3 x måltider – 700 kr / 4 x måltider – 820 kr / 5 x måltider – 940 kr

 

När levereras HelloFresh?

Med HelloFresh kan du få fyra matkassar per månad till ett pris mellan 2040 kr och 3760 kr. Hur mycket du betalar beror på hur många recept du beställer per vecka samt hur många portioner varje recept ska räcka till. Du kan välja mellan att få tre, fyra, eller fem recept anpassade för antingen två eller fyra personer, vilket då avgör din månadskostnad. HelloFresh använder sig av vecko-leveranser vilket gör att du inte behöver beställa mat för  hela månaden direkt, utan kan testa en vecka för att se om det är rätt matkasse för dig – innan du beställer nästa.

 

Hur mycket kostar HelloFresh i månaden?

När du beställer din matkasse från HelloFresh får du välja en dag och ett tidsintervall för din leverans. I vissa delar av landet är valet något begränsat men du får alltid välja mellan olika veckodagar. Tidsintervallerna du kan välja mellan är: måndag till söndag, 12:00–17:00 / 14:00–22:00 / 17:00–22:00

På leveransdagen kommer du att motta ett SMS från logistikföretaget som levererar din matkasse. SMS:et brukar komma runt lunch och ger dig en närmare tidpunkt för när du kan förvänta dig att motta din leverans. I SMS:et får du även en spårningslänk där du smidigt kan följa din leverans hela vägen till din dörr.

Skulle du behöva byta leveransdag eller tid kan du självklart göra detta genom att logga in på ditt HelloFresh-konto. Du gör detta genom att gå in på dina Kontoinställningar, välja Prenumerationsinställningar och sedan klicka på Leverans. Ändringar av leverans måste göras i god tid för att både logistikföretaget och HelloFresh ska kunna samordna den nya leveranstiden. Ändringar måste göras senast på onsdag veckan innan, om leveransen i fråga är på mellan lördag och tisdag. För leveranser mellan onsdag och fredag kan du göra ändringar fram till söndagen innan.

Ibland kan något oförväntat hända som gör att du inte kan vara hemma och ta emot din leverans. Du kanske måste åka iväg på något akut eller så kanske du glömmer bort leveranstiden. Då behöver du inte oroa dig. Händer detta kommer HelloFreshs förare att försöka ringa dig för att hitta en lösning och har du lämnat instruktioner för din leverans – som till exempel en portkod – kommer föraren att följa dessa och försöka leverera matkassen även om du inte svarar i telefon. Dina ingredienser packas noga med isolering och ispåsar, så det gör inget om de måste stå och vänta på dig ett tag i porten eller utanför husdörren.

Black Friday Sale - Spara upp till 1177 kr nu!

Spara upp till 1177 kr på dina 4 första kassar

Kickstarta hösten enklare, snabbare och godare!

9.8

Var kommer ingredienserna i HelloFresh ifrån?

HelloFresh har inte bara goda recept som passar olika typer av hem och hushåll, de är även noggranna med att välja rätt leverantörer för alla de ingredienser du får hem i din matkasse. Det är viktigt att veta var din mat kommer ifrån och HelloFresh har handplockat leverantörer som de litar på. Du kan alltid förvänta dig ingredienser från både lokala och välrespekterade leverantörer – i andra länder – som ser till att varorna du får hem i din matkasse är av högsta kvalitet.

Kycklingen är till exempel alltid svensk, medan den grekiska salladsosten faktiskt kommer från Grekland. All fisk i HelloFreshs matkassar är MSC, ASC eller GLOBAL G.A.P.-certifierad. Frukt och grönsaker tillhör klass I medan både citroner och lime är ekologiska.

HelloFresh tror stenhårt på närodlat, både för att kunna kvalitetskontrollera råvarorna och för att minska på transporterna. Genom att köpa från lokala leverantörer hjälper HelloFresh både miljön och den lokala ekonomin. De ingredienser som inte går att få tag på i Sverige beställs från andra länder, även dessa från leverantörer som HelloFresh själva har valt ut.

Men det är inte bara kortare transportsträckor som är bättre för miljön. Med HelloFresh matkassar får du exakt uppmätta ingredienser för dina recept, vilket betyder att du inte får massa råvaror över som blir gamla i kylen och behöver slängas. Mindre svinn betyder mindre påfrestning på miljön och med HelloFresh kan du äta utsökt mat med gott samvete eftersom du i din matkasse får hem så gott som allt du behöver för att laga dina recept.

En del vanligt förekommande varor förväntas du däremot ha hemma och dessa följer därför inte med i matkassen. Det du behöver ha hemma är smör, mjölk, ägg, mjöl, socker, olja, salt och peppar. Du behöver självklart inte ha allt detta hemma för samtliga recept, men det behövs ofta flera av dessa ingredienser för att kunna laga dina goda middagar.

Hur mycket kostar HelloFresh per vecka?

Du kan beställa HelloFresh matkasse från 520 kr per vecka och får för detta tre måltider som räcker till två personer. Vill du ha fler recept eller om ni är flera i hemmet, kan du välja en större matkasse till ett något högre pris.

HelloFresh kostar mellan 520 kr och 940 kr per vecka.

Matkassar för två personer kostar 520 kr, 610 kr och 690 kr var och går att få med tre, fyra eller fem olika måltider.

Matkassen för fyra personer kostar 700 kr, 820 kr och 940 kr. Du kan alltid välja att ändra antalet recept eller mängden portioner för din nästkommande leverans genom att logga in på HelloFreshs hemsida.

 

Vad innehåller HelloFresh?

En HelloFresh matkasse innehåller mellan tre och fem recept för två till fyra personer. I matkassen får du allt du behöver för att laga goda middagar hemma, i exakt uppmätta mängder, så att du aldrig behöver ha massa matvaror över som blir gamla och slängs. Du får hem praktiskt taget alla ingredienser som behövs för att laga de medföljande recepten och behöver endast lägga till ett par vanligt förekommande råvaror som du oftast redan har hemma. Detta är ingredienser såsom smör, mjölk, ägg, mjöl, socker, olja, salt och peppar. Du väljer själv vilken sorts recept du kommer få hem från en meny med snabba och lättlagade, vegetariska eller kalorismarta recept.

 

Har HelloFresh någon bindningstid?

Nej, hos HelloFresh behöver du aldrig binda upp dig på något abonnemang utan du bestämmer själv när du vill avsluta eller pausa dina leveranser. HelloFresh levererar varje vecka och du väljer själv vilken dag och tidsram som passa dig bäst. Skulle du behöva hoppa över en leverans är det bara att välja detta via HelloFreshs hemsida och att kunna pausa sina leveranser är speciellt praktiskt runt semestertider eller om du reser bort på skidresa eller till sommarstugan.

 

Vilken sorts mat får man med HelloFresh?

Är du vegetarian? Har du kräsna barn hemma? HelloFresh har matkassar som passar alla sorters hushåll, oavsett vad som önskas till middag!

När du beställer din matkasse för veckan får du alltid själv välja recept från en färdig meny. Recepten från HelloFresh har anpassats för att passa en bred mängd dieter och du kan, om du vill, välja helt vegetariska recept, fria från alla djurprodukter. Vill du hålla nere mängden kalorier finns kalorismarta recept – vill du äta mer fisk och grönsaker kan du få hem recept med mer av detta.

För dig som har barn hemma är HelloFresh matkassar förmodligen ett extra bra val, inte minst med tanke på att du inte behöver klura ut vad du ska laga för mat varje dag eller åka och handla matvaror. Men HelloFresh gör sen dessutom saken ännu bättre genom att erbjuda familjevänliga recept med klassiska rätter, fyllda med färska råvaror som t.o.m. de allra mest kräsna barnen kommer att tycka om. Du kan även välja snabba och lättlagade recept om du vill dra ner på tillagningstiden och spendera så mycket tid som möjligt med familjen. Hos HelloFresh kommer du garanterat att hitta flera recept som passar just dig och dina behov!

En kommentar till “HelloFresh”

  1. Kommentar från Therese Nordin

    God mat!! Men blir stökigt med dubbla leveranser, samt dubbeldebitering på kontot. Och INTE samarbetsvillig kundtjänst när det ska betalas tillbaka!!! Så det blir VÄLDIGT dyra matkassar!!!

Exklusivt erbjudande

🏷️ Black Friday Sale
Spara upp till 1 177 kr nu!

🏷️ Visa Plan
Spara upp till 1177 kr nu!
HelloFresh
28th november 2022
Erbjudandet upphör den
HelloFresh
HelloFresh
Spara upp till 1177 kr! 
28th november 2022
Erbjudandet upphör den
HelloFresh