HelloFresh

Uppdaterad 2021-12-08

Exklusiv rabattkod

Rabattkod: COMPADO965 - Klicka här!

Spara upp till 965 kr på dina första 4 matkassar! 30% rabatt på de första 2 matkassarna + 20% rabatt på den 3:e och 4:e matkassen

Hello Fresh Matkasse

HelloFresh är en internationell matkasseleverantör som är verksam i hela 11 länder sedan konceptet grundades för 7 år sedan. Därmed får den svenska marknaden nu tillgång till en helt ny och färsk matkasse som erbjuder möjligheten att sätta ihop din veckomeny, precis som du vill ha den. HelloFresh menar stolt att de därmed är världens mest flexibla matkasse. Med HelloFresh kan du välja fritt bland 10 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiska måltider med internationella godbitar från världens kök. Matkassarna innehåller middagar för tre, fyra eller fem dagar under veckan för två eller fyra personer och levereras direkt hem till din dörr.

Visste du att: HelloFresh erbjuder matkassar till elva länder med möjligheten att helt skräddarsy din egen meny under veckan. Blanda fritt mellan svenska klassiker och världens kök.

Råvarorna i matkassen

Matkassarna från HelloFresh innehåller färska och fräscha råvaror från utvalda leverantörer. Kött och kyckling kommer från Sverige. All fisk är MSC eller ASC certifierad. Förutom detta strävar man också efter att köpa grönsaker lokalt och efter säsong, gärna ekologiska. I de fall det inte finns svenska råvaror eller ingredienser från Sverige, köps dessa in från noga utvalda europeiska leverantörer som man litar på till 100%.

Hello Fresh – Flera olika matkassar

HelloFresh erbjuder möjligheten att välja mellan 10 recept inom respektive kategori och därmed skräddarsy din matkasse efter behov och smak.

  • Klassisk matkasse: 3, 4 eller 5 middagar för 2-4 personer – 519 – 925 kr
  • Familjekasse: 3, 4 eller 5 middagar för 4 personer – 699 – 925 kr
  • Vegetarisk matkasse: 3 eller 4 middagar för 2-4 personer- 519-599 kr

Enkla, roliga och goda middagar som tar emellan 30-40 minuter att laga.

Hemleverans

HelloFresh levererar matkassar till hela södra och mellersta Sverige, vilket innebär postnummer som börjar på 10 upp till 82, med några få undantag. HelloFresh kassen levereras: om du bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö mellan 16 -22 samt måndag och tisdag mellan 17 – 22. I övriga landet levereras kassen måndag och tisdag mellan 7-18. Är du inte hemma när matkassen ska levereras kan du själv ge instruktioner när du bekräftar din beställning för vad du önskar göra när du inte är hemma. Maten förvaras i kylbevarande förpackningar med kylelement. Genom en spårningslänk går det även att se var din matkasse är i leveransskedet.

Betalning

Betalning sker genom ett samarbete med Klarna eller vid betalning med VISA eller Mastercard genom Adyen. Det går alltid att se tidigare beställningar och betalningar på kontot.

Uppsägning/ändring av prenumeration

Det går enkelt att styra sina leveranser vi inloggningen på hemsidan eller genom HelloFresh appen, vilket även betyder att man kan pausa eller hoppa över någon vecka med sin matkasse utan att därmed behöva avsluta sin prenumeration helt, om man inte önskar det. Vill du ändra på innehållet i kassen måste de ske onsdagen före midnatt (23.59) veckan före leverans.

Mer om HelloFresh

Grundades av Dominik och Thomas med ambition av att ge alla möjlighet att äta god och sund mat med bästa ingredienser tillsammans med recept på hur man tillagar dem på de mest fördelaktigaste sättet. Inte bara förbehållet för experter och entusiaster utan för alla hushåll.

Receptexempel

Till påsarna hör ett receptblad med en färgmarkering motsvarande den på receptet. Recepten beskriver även ingredienserna i påsen och steg för steg i tillagningen. Väldigt tydligt och lätt att följa. Middagar som kräver för stor arbetsinsats går vanligtvis bort på vardagar. Det är oftast intensiva dagar på sjukhuset där jag arbetar som sjuksköterska och det mesta av den dagliga energin laddas ur där. Att åka och handla direkt efter jobbet och väl där försöka trolla fram någon middagsfantasti, stå i kö och sedan försöka komma ihåg sitt kortnummer när det plötsligt blivit tomt i knoppen, fungerar dåligt för mig. Jag är verkligen befriad över att få att ha veckans middagar både planerade och med alla ingredienser hemma i mitt kylskåp. Skulle nog vilja påstå att det blir en slags kur för mig efter en lång arbetsdag. Alla fungerar förstås olika, men att laga dagens middag blir för mig ett positivt projekt med att skapa och där slutresultatet blir en belöning i form av en god och nyttig middag.
HelloFresh
Bara att hämta påsen ur kylskåpet med alla ingredienser och det behövs varken mätas eller vägas några ingredienser – enbart att laga med lite kärlek.
Visst är det möjligt att laga en god lasagne, en helt vanlig vardag. Efter 45 minuter varav 25 minuter i ugn och sedan var det klart att njuta av resultatet.

Flexitarisk vecka

HelloFresh har tre varianter av matkasse; Vegetarisk, Klassisk och en Familjekasse. I de olika grupperna finns sedan 10 menyer att välja mellan. Kassen som jag lagade var en Klassisk matkasse och i den menygruppen valde jag två vegetariska middagar – en slags flexitarisk variant som passar oss bra.

I middagen som innehöll lite nötkött blandades den med rivet äpple. En spännande smakkombination som även gjorde hamburgaren väldigt saftig. Att dryga ut kött med vegetariska ingredienser är en bra lösning på att minska köttmängden utan att avstå helt.

HelloFresh
Äppelburgare med karamelliserad lök. Vi lyxade till det och friterade potatisen istället för att ugnsbaka den och det ska min man ha allt beröm för.

HelloFresh
Kycklingrisotto med pärlcouscous – inte bara en fröjd att äta utan även att se på!

HelloFresh
Chili sin Carne – en chili utan kött! Som protein är det svarta bönor i – en mättande, smakrik och underbart god vegetarisk middag.

Helglunch

Ibland blir arbetsdagarna lite längre än vad man tänkt och då brukar det fungera bra att spara en rätt att laga till helgen som lunch istället. Min HelloFresh kasse var en två-personers kasse men portionerna har varit väl tilltagna och räckt till fina lunchlådor också.

Just denna helgen fick jag ett kärt besök av min bror. Det var inga problem med att få två-personers middagen att räcka till tre också. Supergott!

En god vecka

Veckor med matkasse är som jag sagt tidigare inte bara befriande utan också fyllda med förväntan. Förmodligen för att någon annan komponerar ihop min middag och jag längtar lite efter att få laga och testa maten. Jag har visserligen själv valt menyerna i denna kassen, men t.ex. att riva äpplen i färs var nytt för mig. Det är kul att testa nya smaker och hamna utanför sin egna fantasibox och lära sig nya saker, även till vardags. Jag följer recepten men smakar alltid av och tillsätter därefter lite mer krydda om jag tycker det behövs. Till Chilin valde jag att tillsätta koriander och hetta i maten gillar vi skarpt så en gnutta cayenne brukar också göra susen i många rätter.

I HelloFresh ingick i princip alla ingredienser till veckans middagar. Kvar att ha hemma var olja och salt och peppar. För min egen del så har jag ett välfyllt skafferi med basvaror och kryddor och hade klarat mig utan, men för de som inte vill fundera på att handla övriga ingredienser, är det toppen.

Jag säger ett glatt “Hello” till en ny matkasse i Sverige och tackar HelloFresh för en god matvecka!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar HelloFresh?

HelloFresh matkassar kommer i flera varianter till olika pris, allt för att du ska kunna välja precis den matkasse som passar ditt hushåll. Matkassen kostar från 520 kr upp till 940 kr. Frakten kostar alltid 29 kr om du inte har en rabattkod som ger dig fri frakt. Hos HelloFresh har du många valmöjligheter. Du kan t.ex. välja en kasse med lättlagade måltider för 2 personer medan barnfamiljer kan välja större matkassar för 4 personer. Du väljer dessutom själv hur många recept du vill få levererade per vecka, från 3 till 5.

Genom att beställa en matkasse som har precis rätt mängd mat för just ditt hushåll sparar ni både pengar och tid varje vecka. HelloFresh mäter, väger och levererar exakt de ingredienser du behöver för att du ska kunna laga en utsökt middag varje gång. Genom att bara leverera de matvaror som behövs för varje recept minimeras mängden svinn och du slipper ha massa ingredienser i kylen som inte används och slängs i onödan. Förutom de olika stora matkassarna får du dessutom själv välja recept. Varje vecka får du en lista med tillgängliga recept, som en restaurang meny, och du väljer själv vilka av dessa maträtter som du vill få hem. Här finns allt från snabba, lättlagade recept för hela familjen, till goda vegetariska alternativ. Vill du äta mer fisk eller hålla kaloriintaget lågt? HelloFresh har recept som passar även dig. Här nedan kan du se hela prislistan för HelloFresh matkassar. Priserna är olika för matkassar med måltider som passar mindre hushåll på 2 personer eller större hushåll på 4. För 2 personer: 3 måltider: 520 kr 4 måltider: 610 kr 5 måltider 690 kr För 4 personer: 3 måltider: 700 kr 4 måltider: 820 kr 5 måltider 940 kr

När levereras HelloFresh?

Med HelloFresh kan du få fyra matkassar per månad till ett pris mellan 2040 kr och 3760 kr. Hur mycket du betalar beror på hur många recept du beställer per vecka samt hur många portioner varje recept ska räcka till. Du kan välja mellan att få 3, 4 eller 5 recept för antingen 2 eller 4 personer vilket då avgör din månadskostnad. HelloFresh använder sig av vecko-leveranser och du behöver inte beställa mat för en hela månad direkt, utan kan testa en vecka för att se om det är rätt matkasse för dig innan du beställer nästa kasse.

Vad kostar HelloFresh i månaden?

När du beställer din matkasse från HelloFresh får du välja en dag och ett tidsintervall för din leverans. I vissa delar av landet är valen något begränsade men du får alltid välja mellan olika olika veckodagar. Tidsintervallerna du kan välja mellan är 12:00-17:00 / 14:00-22:00 / 17:00 – 22:00 måndag till söndag.

På dagen för din leverans får du ett SMS från logistikföretaget som levererar din matkasse. SMS:et brukar komma runt lunch och ger dig en mer exakt tidpunkt på när du kan förvänta att få hem din leverans. I SMS:et får du även en spårningslänk där du smidigt kan följa din leverans hela vägen till din dörr. Skulle du behöva byta leveransdag eller tid kan du självklart göra detta genom att logga in på ditt konto hos HelloFresh. Du gör detta genom att gå in på dina Kontoinställningar, välja Prenumerationsinställningar och sedan klickar du på Leverans. Ändringar av leverans måste göras i god tid för att både logistikföretaget och HelloFresh ska kunna samordna den nya leveranstiden. Ändringar måste göras senast på onsdag om din befintliga leverans är mellan lördag och tisdag. För leverans mellan onsdag och fredag kan du göra ändringar fram till söndagen innan. Ibland kan något oförväntat hända som gör att du inte kan vara hemma för att ta emot din leverans. Du kanske måste åka iväg på något akut eller så kanske du bara glömmer bort leveranstiden. Det är inget att oroa sig för. Om detta händer kommer HelloFresh förare att försöka ringa dig för att hitta en lösning. Om du har lämnat instruktioner på din leverans, som t.ex. en portkod, kommer föraren att följa dessa för att försöka leverera matkassen även om du inte svarar i telefon. Dina ingredienserna packas med isolering och ispåsar, så det gör inget om de måste stå och vänta på dig ett tag i porten eller utanför din husdörr.

Var kommer ingredienserna i HelloFresh ifrån?

HelloFresh har inte bara goda recept som passar olika sorters hushåll, de är även noggranna med att välja rätt leverantörer alla ingredienser som du får hem i din matkasse. Det är viktigt att veta var din mat kommer ifrån och HelloFresh har handplockat leverantörer som de litar på. Du kan alltid förvänta dig ingredienser från både lokala leverantörer och välrespekterade leverantörer i andra länder, som alla ser till att varorna du får hem i din matkasse är av högsta kvalitet.

Kycklingen är t.ex. alltid svensk, medan den grekiska salladsosten faktiskt kommer från just Grekland. All fisk i HelloFresh matkassar är MSC, ASC eller GLOBAL G.A.P.-certifierad. Frukt och grönsaker tillhör klass I medan både citroner och lime är ekologiska. HelloFresh tror stenhårt på närodlat, både för att kunna kvalitetskontrollera råvarorna och för att minska på transporterna. Genom att köpa från lokala leverantörer hjälper HelloFresh både miljön och den lokala ekonomin. De ingredienser som inte går att få tag på i Sverige beställs från andra länder, även dessa från leverantörer som HelloFresh själva har valt ut. Det är inte bara kortare transportsträckor som är bättre för miljön, med HelloFresh matkassar får du exakt uppmätta ingredienser för dina recept, vilket betyder att du inte får massa råvaror över som blir gamla i kylen och slängs. Mindre svinn betyder mindre påfrestning på miljön och med HelloFresh kan du äta utsökt mat med gott samvete. I din matkasse får du hem nästan allt du behöver för att laga dina recept. En del vanliga varor förväntas du däremot ha hemma och följer inte med i matkassen. Det du behöver ha hemma är smör, mjölk, ägg, mjöl, socker, olja, salt och peppar. Du behöver självklart inte ha allt detta hemma för alla recept men det är oftast fler ava dessa ingredienser som behövs för att laga dina goda middagar.

Vad kostar HelloFresh per vecka?

Du kan beställa HelloFresh matkasse från 520 kr per vecka. För det priset får du 3 måltider som räcker till 2 personer. Vill du ha fler recept eller om ni är flera i hemmet kan du välja en större matkasse för en lite högre summa. HelloFresh kostar mellan 520 kr och 940 kr per vecka. Matkassar för 2 personer kostar 520 kr, 610 kr och 690 kr var, för 3, 4 respektive 5 måltider. Matkassen för 4 personer kostar 700 kr, 820 och 940 kr. Du kan alltid välja att ändra antal recept eller mängden portioner för din nästkommande leverans genom att logga in på HelloFresh hemsida.

Vad innehåller HelloFresh?

En HelloFresh matkasse innehåller mellan 3 och 5 recept för 2 eller 4 personer. I matkassen får du allt du behöver för att laga goda middagar hemma, i exakt uppmätta mängder, så att du aldrig behöver ha massa matvaror över som blir gamla och slängs. Du får hem praktiskt taget alla ingredienser som behövs för att laga de medföljande recepten förutom ett par vanligare råvaror som du bör ha hemma. Dessa ingredienser är smör, mjölk, ägg, mjöl, socker, olja, salt och peppar. Du väljer själv vilken sorts recept du får hem från en meny med bl.a. snabba och lättlagade recept, vegetariska recept eller kalorismarta recept.

Har HelloFresh bindningstid?

Nej, hos HelloFresh behöver du aldrig binda upp dig på något abonnemang utan du bestämmer själv när du vill avsluta eller pausa dina leveranser. HelloFresh har leveranser varje vecka och du väljer själv dag och tidsram för leverans. Skulle du behöva hoppa över en leverans är det bara att välja detta via HelloFresh hemsida. Just att kunna pausa leveranserna är perfekt runt semestertider eller om du reser bort på skidresa, åker till sommarstugan eller firar midsommar med släkten på annan ort.

Vilken sorts mat har HelloFresh?

Är du vegetarian? Har du kräsna barn hemma? HelloFresh har matkassar som passar alla sorters hushåll, oavsett vad som föredras till middag hemma. När du beställer din matkasse för veckan får du alltid själv välja recept bland en färdig meny. Recepten från HelloFresh har anpassats för att passa en bred mängd dieter. Du kan välja helt vegetariska recept, fria från animaliska produkter. Vill du hålla nere mängden kalorier finns kalorismarta recept. Vill du äta mer fisk och grönsaker kan du få hem recept med mer av detta.

För dig som har barn hemma är HelloFresh matkassar förmodligen ett extra bra val, både med tanke på att du inte behöver klura på vad du ska laga för mat varje dag eller åka och handla matvaror. Men HelloFresh gör saken ännu bättre genom att erbjuda familjevänliga recept som är klassisk mat med färska råvaror som t.o.m. de allra mest kräsna barnen kommer att tycka om. Du kan även välja snabba och lättlagade recept om du vill dra ner på tillagningstiden och spendera så mycket tid som möjligt med familjen. Hos HelloFresh kommer du garanterat att hitta flera recept som passar just dig och dina behov.

En kommentar till “HelloFresh”

  1. Kommentar från Therese Nordin

    God mat!! Men blir stökigt med dubbla leveranser, samt dubbeldebitering på kontot. Och INTE samarbetsvillig kundtjänst när det ska betalas tillbaka!!! Så det blir VÄLDIGT dyra matkassar!!!