Hemköp Matkasse – 2 Smidiga Lösningar Direkt Hem till Dörren: Recension & Rabattkod

Hemköp är en av Sveriges mest älskade matvarubutiker som numera tagit sitt breda sortiment ut på nätet för att erbjuda leveranser av dagligvaror och matkassar till hushåll runt om i landet. Vi kollar närmare på deras utbud, priserna och erbjudanden som ger dig en billigare matleverans redan idag.

Detta gör Hemköps matkasse unik

 • Om företaget: Grundat av ”Spik-Olle”, 1958, i Borlänge
 • Brett utbud av dagligvaror, apoteksprodukter och blommor. Färdigkomponerade matkassar i samarbete med Middagsfrid
 • Ordinariepris (Matkassar): Från 395 kr (med 50% rabatt)
 • Leveranser: Mån–fre, 12–21 (matkassar enl. Middagsfrids leveranstider)
 • Betalning: Visa, Mastercard och American Express samt fakturabetalning via Klarna Bank AB

Fördelar och nackdelar

FördelarNackdelar
Handla dina dagligvaror eller beställ hem en färdigkomponerad matkasseInga veganska matkassar
Stort utbud av livsmedel, apoteksvaror och blommorInte det lättaste för personer med allergier (laktosfria och glutenfria rätter finns men är ej utmärkta)
Receptsamling med direktköp av ingredienser
Matkassar i samarbete med Middagsfrid

Hemköp matkasse och Matkasse.se banner

Detta är Hemköp

Hemköp har sedan länge varit en av svenskarnas favoriter när de beger sig ut i middagsrushen för att handla matvaror till sig och sina familjer. Du hittar därför deras butiker från Malmö i syd, till Örnsköldsvik i norr och numera även på nätet där du kan beställa hem dina matvaror till dörren eller prenumerera på en matkasse. 

Hemköps matkassar levereras i samarbete med Middagsfrid och det är också deras menyer som gäller för dessa leveranser. I utbudet hittar vi allt från kött till vegetariskt och med alternativ för både de stora och små i huset. 

 

Utbud

Hemköp ger idag sina kunder två olika val för hemleveranser av matvaror: konsumentköp genom deras onlinebutik och en färdigkomponerad matkasse i samarbete med Middagsfrid. 

Hemköp dagligvaruhandel på nätet

Hemköp finns som fysiska butiker såväl som en komplett e-handels butik med ett brett sortiment av dagligvaror, apoteksvaror och blommor. Varorna kan antingen hämtas i närmaste butik eller bekvämt köras hem till dörren. 

Hemköp strävar efter att erbjuda ett stort urval av ekologiska och vegetariska produkter tillsammans med ett inspirerande receptregister med köpklara recept för dig och din familj. När du hittar ett recept så kan du smidigt lägga ner samtliga ingredienser som behövs i din kundkorg och när leveransen sen väl kommer är det bara att börja laga!

Färdigkomponerade matkassar

Hemköp erbjuder sen även en färdigplanerade och komponerade middagsalternativ i samarbete med Middagsfrids matkasse. Du kan läsa mer om deras sortiment på Middagsfrids sida men i stora drag rör det sig om följande menyer:

 • Originalkassen
 • Barnkassen
 • Lättlagade kassen
 • Fexitariankassen
 • Supersnabba kassen
 • Vegokassen

Leverans

På Hemköps hemsida fyller man i sitt postnummer för att förvissa sig om att hemleverans är möjligt, alternativt i vilken butik man önskar att hämta sina färdigpackade varor. Oavsett leveransmetod så gäller följande alltid: 

 • Handlar du för under 700 kr tillkommer en serviceavgift på 49 kr.
 • Hemleverans kostar mellan 49–99 kr beroende på vilken tid på dygnet du bokar den.

Uppdateringar, ändringar och uppsägning

Med inloggning på ”Mitt konto” går det enkelt att styra sina leveranser eller att göra en paus, om man vill. Det kostar inget att avboka och det sker enligt villkoren i orderbekräftelsen som skickas i mail.

Så här ändrar du en lagd order på Mina sidor: 

 1. Gå till Mina sidor där du hittar alla dina tidigare orders
 2. Under Pågående order ser du de som ännu inte hämtats upp eller levererats.
 3. Öppnar ordern för att ändra den (OBS! Varor som har dagsaktuella priser – som till exemepel erbjudanden – kan bli justerade till dagspriset).
 4. Vill du istället avboka din order trycker du på Avbryt order.

Hemköp Matkasse and Matkasse.se banner

Priser och betalning

Priserna för de olika dagligvarorna i Hemköps sortiment sätts individuellt av butikerna själva och kommer därför skilja beroende på vilken du beställer från. Eftersom varor som säljs till kilopris (tex, frukt- och grönt) kan väga olika från vara till vara, tillkommer alltid en reservationsavgift på 10%. Denna avgift justeras sen alltid till det faktiska priset direkt efter att dina varor plockats och den exakta vikten kan fastställas.

Betalningsalternativ

Hos Hemköp kan du betala med VISA, MasterCard eller American Express. Hemköp använder sig av PayEx som certifierad betalningsmetod. 

Det går även att betala med faktura, då via Klarna. 

Rabattkoder och erbjudanden

Just nu erbjuder Hemköp samtliga nya kunder på 50% rabatt när de beställer en matkasse från Middagsfrid genom deras hemsida. Utöver detta finns det i nuläget ingen rabattkod eller aktivt erbjudanden men bokmärk gärna denna sidan och kolla in med jämna mellanrum då vi ständigt uppdaterar våra tillgängliga erbjudanden!

Mer om Hemköp och kundtjänst

Hemköp profilerar sig med att kunna erbjuda högkvalitativa produkter och varor genom ett brett och omfattande sortiment. Det finns ett tydligt hållbarhetstänkande kring varan och hela produktionens kretslopp och de strävar efter att göra val som fungerar över tid. 

Önskar du kontakta Hemköp gör du det enklast hos deras Kundtjänst: 

 

Inga kommentarer till “Hemköp Matkasse – 2 Smidiga Lösningar Direkt Hem till Dörren”

Allas matkassar fran Hemköp Matkasse – 2 Smidiga Lösningar Direkt Hem till Dörren

Hemköp Matkasse – 2 Smidiga Lösningar Direkt Hem till Dörren

Hemköp erbjuder hemleverans av sitt sortiment för att underlätta i svenska familjers vardagshandel. Du kan i lugn och ro plocka ihop dina varor hemma från soffan och sen på samma vis planera ut veckomenyn och de olika ingredienser som kommer att behövas. Behöver du få hem lite Ipren eller andra apoteksvaror finns även dessa tillgängliga och skulle det vara att du hellre hämtar din kasse i butik så går även det alldeles utmärkt!

Exklusiv rabattkod

100 kr rabatt när du handlar för 700 kr! Gäller både nya och återkommande kunder. Ny kund? 200kr rabatt!

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Hemköp Matkasse – 2 Smidiga Lösningar Direkt Hem till Dörren
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder