ICA Matkasse: Recension & Rabattkod

ICA har ett brett utbud av matkassar för både det lilla och det stora hushållet. Här ligger fokus på lättlagade middagar med recept från ICAs kockar och med maträtter som passar hela familjen. Häng med oss och upptäck ICA matkasse tillsammans med vår recension!

Skräddarsy din matkasse och välj bland 80 olika rätter – varje vecka. Få hem inspirerande och välplanerade recept för minimalt matsvinn. Matbutik med livsmedel. Nya recept av våra kockar. 150 milj. port. sen 2024.
Linas Matkasse Recension
9.6

Utbudet i ICAs matkasse

Råvarorna i en ICAs matkasse är alltid av god kvalitet och med varje leverans följer det i regel också en mängd ekologiska produkter. Köttet är normalt svenskt och fisken är alltid MSC-certifierad för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. 

ICA har numera 6 matkassar i sitt utbud och undantaget Familje- och Inspirationskassen levereras dessa varje vecka med ett specifikt antal portioner. Familjekassen går att utöka för upp till sex personer, tre till fem dagar i veckan och med Inspirationskassen går det att välja om leverans ska ske för tre eller fyra dagar. 

Utbudet – dessa är ICAs olika matkassar

Recepten för de olika matkassarna, för respektive vecka, finns att läsa på hemsidan och gör därmed det enkelt att välja en tilltalande veckomeny. Nedan kan du läsa mer om de olika menyalternativ som ges:

Klimatkassen

ICAs Klimatmeny innehåller recept som gör bra både för dig och din familj – och miljön. Här samlar de varje vecka de allra mest klimatsmarta recepten du kan tänka dig och du får med denna kasse hemskickat fyra fantastiska maträtter för fyra personer där samtliga recept är klimatberäknade för att hjälpa dig och vår värld bli mer hållbar. 

Veckans recept i ICAs Klimatkasse…

 

Enkla veckan

På ICAs Enkla meny hittar vi recept och måltider som är lättlagade och som får dig att spendera kortast möjliga tid i köket. Detta innebär att förutom att slippa undan all planering av måltiderna som ska sättas på bordet är dessa dessutom snabblagade och med få moment – allt för att du ska kunna spendera mer tid på annat.

Veckans recept i ICAs Enkla veckan-kasse…

 

Familjekassen

ICAs Familjekasse ger dig recept som passar hela familjen – stora som små. Här är alla recept barnvänliga, utan att bli enformiga och innehållet återspeglar allt från vardagsklassiker till nya, lättlagade favoriter. Beställ din kasse för fyra eller sex personer och njut av näringsberäknade maträtter, specifikt framtagna av ICAs egna kockar!

Veckans recept i ICAs Familjekasse…

 

Vegokassen

ICAs Vegokasse är för de bland oss som inte äter kött men fortfarande vill ha inspirerande och smakrika maträtter på middagsbordet. Här blandas recept av lakto-ovo-karaktär med allt det bästa som naturen har att erbjuda i form av frukt och grönt och gör det enklare för dig med en suktan efter det vegetariska att leva ett fullare, enklare liv. 

Veckans recept i ICAs Vegokasse…

 

Bistrokassen

Med ICAs Bistrokasse ges du möjligheten att sätta lite extra guldkant på vardagen och ställa högkvalitativa måltider med lite extra lyx på middagsbordet. Alla recept är handplockade av ICAs egna stjärnkockar och bland ingredienserna hittar du det allra bästa i form av kvalitet och smak. Ge dig själv en à la carte-känsla i vardagen – utan att behöva lägga ner timmar i köket. 

Veckans recept i ICAs Bistrokasse…

 

Inspirationskassen

Inspirationskassen är för alla de bland oss som vill ha lite extra i våra vardagar och samtidigt inte har något emot lite mer tid framför spisen. Här har ICAs kockar valt att ta ut svängarna lite extra och med detta skapar de varje vecka en underbar meny som inspirerar och lyfter modet kring middagsbordet. 

Veckans recept i ICAs Inspirationskasse…

 

Mer om ICAs Matkassar

I Klimatkassen är middagarna beräknade utifrån mängden CO2 som används, vilket också betyder att huvudingredienserna mestadels består av kyckling, fågel och ett par vegetariska rätter

Vegokassen innehåller gröna inspirerande, vegetariska middagar som tillfredsställer även de mest trogna grönsaksätarna. Viktigt att känna till är att inte alla matkassar går att köpa i samtliga ICA-butiker och att ICAs matkasse nykundserbjudande endast gäller vid hämtning av kassen.

Visste du att:
Som nyhet finns nu ICA Matkasse Klimat – en kasse för dig som vill laga goda middagar med så lite klimatpåverkan som möjligt.

Priset – hur mycket kostar en matkasse från ICA?

Nedan hittar du en sammanställning av de olika matkassarnas priser och mängder. Tänk på att Familjekassen går att utöka från tre till sex personer, tre eller fem dagar i veckan; och att inspirationskassen går att få levererad tre eller fyra dagar i veckan. 

PortionerDagarPris
Klimat44299 kr/vecka
Enkla veckan45299 kr/vecka
Familj*4 / 63 / 5299 / 349 kr/vecka
Vego43299 kr/vecka
Bistro23299 kr/vecka
Inspiration43 / 4299 / 349 kr/vecka

* OBS! Familjekassen går endast att få för fyra eller sex personer, tre dagar i veckan, eller fyra personer, fem dagar i veckan. Maximalt pris är 349 kr/vecka

Observera även att då ICA inte är en helägd kedja kan priserna skilja mellan olika butiker. 

Hur lång tid tar det att laga recepten i ICAs Matkasse?

Det tar lite olika tid att ställa en måltid ur ICAs matkasse på bordet men i regel kan man säga att det varierar mellan 20–40 minuter. Med Enkla veckan kan du räkna med kortare tillagningstid än med Inspirationskassen, men totalt behöver du sällan stå mer än 45 minuter i köket. 

Du behöver ha ett antal basvaror hemma för att tillreda måltiderna och vilka de är för respektive vecka kan du se på webbplatsen för din lokala ICA-butik och även beställa hem via deras matvaruleverans.

ICAs Matkasse kommer med flera olika menyer som du kan välja tillsammans med din familj

ICAs Matkasse kommer med flera olika menyer som du kan välja tillsammans med din familj

Leverans

Vissa butiker erbjuder hemkörning medan andra endast har ett uthämtningsställe där du hämtar din ICA matkasse själv. För att se vad som gäller för din lokala butik går du in på ICA:s webbplats, skriver in ditt postnummer och letar upp din lokala handlare.

Hemleverans sker mellan kl. 17–22 på måndagar. Någon exakt tidpunkt går inte att få och skulle du inte vara hemma kommer matkassen automatiskt att lämnas vid dörren. Utlämning vid butiken sker normalt mellan kl. 15–20 på måndagar.

Leverans/utlämning sker antingen varje vecka eller varannan vecka. ICA gör uppehåll i utlämning/leverans några veckor kring jul samt några veckor på sommaren.

Betalning

Betalning sker normalt i förskott via ICA-kort, VISA eller MasterCard på nätet. Vissa butiker erbjuder dig också att betala i butiken men detta är mer ett undantag än regel. Köpesumman reserveras på torsdagen och köpet dras på fredagen. Du får ICA-bonus på alla dina matkasseköp.

Uppsägning/ändring

Om du har ICA-kort kan du logga in på ”Mitt ICA” på ICA:s webbplats för att administrera din prenumeration. Har du inget ICA-kort får du först skapa ett konto på sajten. När du är inloggad ser du alla uppgifter kring din prenumeration och då även att du inte har någon bindningstid. Det går därför att när som att byta, pausa eller avboka en av leveranserna av ICAs Matkasse – se bar till att göra det senast åtta dagar före nästa leverans.

Mer om ICA Matkasse

ICA har funnits i över ett sekel men såklart är leveransen av matkassar nyare än så (startade 2011). Trots detta ses ICA många gånger som pionjärer på marknaden och som ett företag som tagit konceptet till nästa nivå. Viktigt att känna till är att varje ICA-handlare är ett eget företag och varje ICA-handlare är fri att ordna med sin matkasseverksamhet på sitt eget sätt.

Kontakt

För allmänna frågor kring ICAs matkasse kan du kontakta ICA:s kundtjänst på telefon 08-561 500 00. För övriga frågor vänder du dig till din lokala ICA-handlare.

Alla ingredienser och råvaror är noggrant uppmätta i din ICA matkasse innan de skickas hem till dörren.

Alla ingredienser och råvaror är noggrant uppmätta i din ICA matkasse innan de skickas hem till dörren.

ICA Handla matvaror online

Behöver du komplettera din ICA matkasse eller funderar du på att laga något smarrig recept på egen hand, behöver du matvaror. Dessa går då enkelt att beställa via ICA online och sen antingen få hemskickade till dörren, eller upplockade i butik. 

ICA online’s utbud

ICA har ett stort och heltäckande produktutbud för att handla matvaror online. Varorna är listade i olika kategorier som enkelt går att sortera och få presenterade som bilder eller i en lista. Sökfunktionen är smidig och när resultatet finns att tillgå visas detta i en lista. 

Varuinformationen är mycket tydlig där både pris och kilopris framgår tillsammans med innehållsdeklaration och ursprungsland. Det går också att favoritmarkera de vanligaste produkterna för att ytterligare underlätta inköpen vid varje inköpstillfälle.

Exempel på några av de olika produktkategorierna är;

 • Kött, fågel & fisk
 • Mejeri, ost & ägg
 • Frukt & grönt
 • Bröd & kakor
 • Fryst
 • + 12 ytterligare kategorier

Hos ICA online hittar du ett heltäckande utbud för att kunna handla matvaror online och allt som behövs i hushållet – och lite till (till exempel receptfria läkemedel, djurmat och köksredskap).

Leverans när du handlar matvaror online med ICA

Leveransen av dina matvaror sker på samma vis som med en ICA matkasse – beroende på butiken du handlar från. Detta innebär att vissa fall kommer du att få tillgång till hemkörning och att i andra fall krävs det att du själv besöker butiken för att hämta ut dina färdigplockade matvaror. 

Betalning ICA Online

På samma vis som med din ICA Matkasse betalar du också dina matvaror på liknande sätt och undantaget att din butik ger alternativet för att betala vid leverans betyder det i samtliga andra fall att beställningarna betalas i förskott. 

6 kommentarer till “ICA Matkasse”

 1. Kommentar från Cissi

  Har tidigare haft kassen och varit ganska nöjd. Har nu börjat äta mer vegetariskt och hade önskat en sådan kasse likaså tillval för ekologisk och glutenfritt. Då jag är glutenintolerant blev mkt stående kvar i hyllorna som pasta och risoni..

 2. Kommentar från Jennie

  Jag ser gärna att ni börjar med en GI-kasse.
  //Jennie

 3. Kommentar från Sanna Wahl

  Hej! Finns det inga matkassar för sex personer?

  • Kommentar från benny

   Hej Sanna, du hittar matkassar med 5 middagar för 6 personer här
   http://matkasse.se/kategori/fem-middagar-for-sex-personer/

 4. Kommentar från Carina

  Vi har sedan januari haft ICA:s ”Billiga veckan”-kasse varje vecka, de har verkligen inspirerat oss, fått våra barn att vilja delta i matlagningen och prova nya smaker. Jag har aldrig varit med om att maten varit ofräsh eller dålig, inte heller att det har saknats varor. Däremot har vi fått extra varor så som nybakt bröd från butikens bageri! Kan verkligen rekomnedera denna!

 5. Kommentar från Malin

  Finns det en GI- variant eller glutenfri?

Allas matkassar fran ICA Matkasse

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 429kr

3

2

Prova på-pris från:

299-399kr

Ord. pris ca 495-619kr

3-5

4-6

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 539-699kr

3-4

4

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 539kr

3

4

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 669kr

4

4

ICA Matkasse

ICA erbjuder en av de mest omfattande matleveranstjänsterna i landet. Här får du välja mellan två smidiga alternativ: hemleverans av butiksvaror eller en fullfjädrad matkassetjänst som levererar både ingredienser och recept, för hela din familj. Ta del av deras enorma sortiment av livsmedel och kolla in recepten som erbjuds varje vecka. Kanske blir det klimatsmart denna veckan, eller så får barnen bestämma och ta hem en kasse som fyller hela veckan med deras absoluta favoriter!

Exklusivt erbjudande

Prova-på pris. 299:- på första kassen

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
ICA Matkasse
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder