ICA Matkasse

ICA Matkasse

ICA erbjuder en av de mest omfattande matleveranstjänsterna i landet. Här får du välja mellan två smidiga alternativ: hemleverans av butiksvaror eller en fullfjädrad matkassetjänst som levererar både ingredienser och recept, för hela din familj. Ta del av deras enorma sortiment av livsmedel och kolla in recepten som erbjuds varje vecka. Kanske blir det klimatsmart denna veckan, eller så får barnen bestämma och ta hem en kasse som fyller hela veckan med deras absoluta favoriter!

Exklusivt erbjudande

🏷️ Prova-på pris. 299:- på första kassen

Allas matkassar fran ICA Matkasse

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 429kr

3

2

Prova på-pris från:

299-399kr

Ord. pris ca 495-619kr

3-5

4-6

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 539-699kr

3-4

4

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 539kr

3

4

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 669kr

4

4

Sveriges bästa stormarknad

Nya abonnemangskunder får första kassen till rabatterat pris!

Handla matvaror bekvämt från din dator eller telefon hos din favorit butik.

5.1

ICA har ett brett utbud av matkassar för både det lilla och det stora hushållet. Fokus är på lättlagade middagar med recept framtagna av ICAs kockar. Rätterna i t.ex. en ICA Matkasse Familj är varierade samtidigt som de innehåller klassiska smaker som passar de flesta, medan du i Inspirationskassen hittar spännande recept och nya smaker.

Råvarorna i en ICA matkasse är av god kvalitet och det finns alltid med ekologiska produkter i varje matkasse. Köttet är normalt svenskt och fisken är alltid MSC-certifierad.

Tidsåtgången för att färdigställa en middag varierar mellan omkring 20 minuter till 40 minuter. Du behöver ha ett antal basvaror hemma för att tillreda måltiderna och vilka de är för respektive vecka kan du se på webbplatsen för din lokala ICA-butik.

Recepten för de olika matkassarna, för respektive vecka, finns att läsa på hemsidan och gör därmed det enkelt att välja en tilltalande veckomeny.

Visste du att:
Som nyhet finns nu Klimat matkassen – en matkasse för dig som vill laga goda middagar med så lite klimatpåverkan som möjligt.

Utbud

ICA har numera 7 matkassar i sitt utbud. För två av dessa finns flera storlekar att välja mellan.  Som nyhet är Klimat matkassen där middagarna är beräknade utifrån CO2 och som betyder att huvudingredienserna mestadels består av kyckling, fågel och ett par vegetariska rätter. Vegokassen innehåller gröna inspirerande, vegetariska middagar. Familjekassen finns nu även för 6 personer och Inspirationskassen i gluten- och laktosfri variant. Viktigt att känna till är, att inte alla matkassar finns att köpa i alla ICA-butiker och att ICAs matkasse nykundserbjudande gäller vid hämtning av kassen följaktligen i ett urval av butiker.

 • Bistro: 3 middagar för 2 personer – 299 kr i prova på-pris (ord pris ca 429 kr)
 • Klimat: 4 middagar för 4 personer – 299 kr i prova-på pris (ord ca 669)
 • Inspiration: 3-4middagar för 4 personer – 299 kr i prova på-pris (ord pris ca 539-699 kr)
 • Inspiration Gluten- och Laktosfri: 3 middagar för 4 personer – 299 kr i prova på-pris (ord pris ca 539 kr)
 • Familj: 3-5 middagar för 4-6 personer – 399 kr i prova på-pris (ord pris ca 495- 619 kr)
 • Vego: 3 middagar för 4 personer – 299 kr i prova på-pris (ord pris ca 465 kr)
 • Enkla veckan: 5 middagar för 4 personer – 299 kr i prova på-pris (ord pris ca 499 kr)

Leverans av ICA Matkasse

Vissa ICA-butiker erbjuder hemkörning medan andra har ett uthämtningsställe där du hämtar din matkasse själv. För att se vad som gäller för din lokala ICA-handlare går du in på ICA:s webbplats, skriver in ditt postnummer och letar upp din butik.

Hemleverans sker mellan kl. 17-22 på måndagar. Någon exakt tidpunkt kan du inte få och skulle du inte vara hemma kommer matkassen att lämnas vid dörren. Utlämning vid ICA-butiken sker normalt mellan kl. 15-20 på måndagar.

Leverans/utlämning sker antingen varje vecka eller varannan vecka. ICA gör uppehåll i utlämning/leverans några veckor kring jul samt några veckor på sommaren.

Betalning

Betalning sker normalt i förskott via ICA-kort, VISA eller MasterCard på nätet. Vissa butiker erbjuder dig också att betala i butiken. Köpesumman reserveras på torsdagen och köpet dras på fredagen. Du får ICA-bonus på dina matkasseköp.

Uppsägning/ändring

Om du har ICA-kort kan du logga in på ”Mitt ICA” på ICA:s webbplats för att administrera din prenumeration. Har du inget ICA-kort får du först skapa ett konto på sajten. När du är inloggad ser du alla uppgifter kring din prenumeration och det är ingen bindningstid. Det går att byta, pausa eller avboka en matkasse senast åtta dagar före nästa leverans.

Mer om ICAs matkassar

ICA har funnits i över ett sekel. Verksamheten med matkassar är självklart inte lika gammal (startade 2011), men ICA måste ändå ses som pionjärer. Viktigt att känna till är att varje ICA-handlare är ett eget företag och varje ICA-handlare är fri att ordna med sin matkasseverksamhet på sitt eget sätt.

Kontakt
För allmänna frågor kring ICAs matkassar kan du kontakta ICA:s kundtjänst på telefon 08-561 500 00. För övriga frågor vänder du dig till din lokala ICA-handlare.

6 kommentarer till “ICA Matkasse”

 1. Kommentar från Cissi

  Har tidigare haft kassen och varit ganska nöjd. Har nu börjat äta mer vegetariskt och hade önskat en sådan kasse likaså tillval för ekologisk och glutenfritt. Då jag är glutenintolerant blev mkt stående kvar i hyllorna som pasta och risoni..

 2. Kommentar från Jennie

  Jag ser gärna att ni börjar med en GI-kasse.
  //Jennie

 3. Kommentar från Sanna Wahl

  Hej! Finns det inga matkassar för sex personer?

  • Kommentar från benny

   Hej Sanna, du hittar matkassar med 5 middagar för 6 personer här
   http://matkasse.se/kategori/fem-middagar-for-sex-personer/

 4. Kommentar från Carina

  Vi har sedan januari haft ICA:s ”Billiga veckan”-kasse varje vecka, de har verkligen inspirerat oss, fått våra barn att vilja delta i matlagningen och prova nya smaker. Jag har aldrig varit med om att maten varit ofräsh eller dålig, inte heller att det har saknats varor. Däremot har vi fått extra varor så som nybakt bröd från butikens bageri! Kan verkligen rekomnedera denna!

 5. Kommentar från Malin

  Finns det en GI- variant eller glutenfri?

Exklusivt erbjudande

🏷️ Prova-på pris. 299:- på första kassen

🏷️ Visa Plan
Spara upp till 989 kr!
ICA Matkasse
26th september 2022
Erbjudandet upphör den
ICA Matkasse
Spara upp till 989 kr!
26th september 2022
Erbjudandet upphör den