Julkasse

Matinköp inför julen kan vara hektisk – så många listor och, oavsett hur organiserad du känner dig, finns det alltid en sak som glöms bort som leder till ett till sistaminuters matbutikbesök på julafton. Låter bekant? Det trodde vi.

Lyckligtvis kan speciella julkassar göra din festmatlagning enklare, med föruppmätta ingredienser, steg-för-steg-instruktioner, lätta att följa tidsplaner och bra kvalitetsprodukter, levererade till din dörr.

Oavsett om du är bjuder på julbord för första gången eller vill lätta på trycket och tillbringa mer tid med nära och kära, är dessa julmatkassar designade för att göra allt så enkelt som möjligt.

Och det spelar ingen roll om du vill äta klassiska svenska maträtter som Janssons frestelse eller krydda till det lite med något mer exotiskt – det finns nämligen så många alternativ på den svenska marknaden att alla, även vegetarianer och veganer, kommer att få en jul de har önskat sig i tolv långa månader.

Julkasse

Vad man ska tänka på när man beställer en julkasse

Så vad ska du tänka på?

Vad maten innehåller

För det första är det viktigt att överväga hur många du kommer att bjuda på julbord och vilka allergier de har.

Gör en inventering av vad matkassen innehåller. Samtliga leverantörer kommer att inkludera huvudrätten, men inte alla kommer med ett komplett utbud av tillbehör, så du kan behöva fixa din dessert, julkaka eller ostbräda separat.

Leveransinformation

Du ska titta noga på förbeställningsdatum så att din julplanering går som det ska och din julkasse kommer hem till dig i tid före den stora dagen. Oroa dig inte, produkterna har ett tillräckligt långt utgångsdatum för att du ska kunna njuta av dina julrätter under juladagarna, och alla levereras över hela landet.

Hur fungerar leveransen av en julkasse?

En julmatkasse kommer med alla ingredienser du behöver för att laga hälsosamma måltider för att passa dina specifika kostbehov.

De bästa julmåltiderna är de som innehåller näringsinformation som stämmer överens med dina semesterhälsomål. Bra måltidsleverantörer bör också leverera vid en tidpunkt som är bekväm och måste erbjuda dig den nivå av flexibilitet du behöver under semesterperioden. Tänk på alla dessa faktorer innan du väljer en leverantör av julmat.

Julkassar för alla

Det är inte svårt att se varför så många väljer att laga julbordsmat med hjälp av hemlevererade matkassar.

När festligheterna pågår så finns det tillräckligt med saker för att hålla oss alla sysselsatta – från att slå in presenter och ta emot gäster till att brottas med juldekorationer i tid före den stora dagen. Utöver allt detta kommer ingen att trivas med att köa på en mataffär, så tricket – tror vi – är att få någon annan att göra allt det hårda arbetet åt dig.

De smarta personerna på företag som Veckans Middag eller Middagsfrid har ansträngt sig för att noggrant skapa de perfekta julborden för oss alla, och vilka är vi att förneka deras meriter? Om du vill unna dig mindre tid i kö och mer tid framför teven, gör som vi och beställ hem en matkasse. Läs våra fullständiga recensioner om leverantörerna här och här.

Nedan har vi samlat lite tips för dig som har speciella preferenser när det gäller julmat.

Lättlagat

Är du en festvärd för första gången? HelloFresh är här för att rädda dagen. Deras julmatkasse levereras med ett grundligt häfte med steg-för-steg-instruktioner, inklusive en tidsplan och förberedande förslag, plus att du bara behöver två ugnstemperaturer för hela måltiden. Ta reda på mer om HelloFresh här!

Svenska klassiker

Hos Linas matkasse får du ett klassiskt svenskt julbord med alla dina älskade julrätter. Men oroa dig inte, det kommer inte vara tråkigt – företaget har kryddat till det med nya härliga smakkombinationer. Läs mer om vad vi tycker om leverantören.

Vegetarisk eller vegansk jul

Äter ni inte kött? Är någon i sällskapet vegetarian? Inga problem! Du behöver inte läsa baksidan på varje matvara du handlar – leverantörer av matkassar har redan gjort det åt dig! För en riktig härlig jul utan mat, prova julkassen från Simple Feast. Vår recension av den veganska leverantören hittar du här.

Julkasse

Sammanfattning

Leverans av julmat kan hjälpa dig att ha julmiddagen klar och på bordet på några minuter. Du behöver inte lyfta ett finger. Det innebär att tillbringa semestern i vardagsrummet istället för i köket! Inte bara det, men du kommer att njuta av att äta dessa läckra julmåltider.

Låt någon annan förbereda och laga allt åt dig. Istället för att oroa dig för att bränna julskinkan och ha ett handfat fullt med kastruller och stekpannor, kan du hälla upp ett glas vin till och skratta tillsammans med din familj och dina vänner.

Frågor och svar om julmat

Nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågor om matkassar och julmat.

Erbjuder måltidsleveranser de färskaste råvarorna?

Ja, de ovan nämnda måltidsleveranstjänsterna är stolta över att tillhandahålla hälsosam mat med de allra färskaste ingredienserna. Du kan ofta hitta en komplett lista med ingredienser på varje meny. Du kan också titta på etiketterna på förpackningarna.

Kommer julmaten färdiggjord?

Det beror på vilken leverantör du väljer. Vissa måltidsplaner är färdiggjorda och behöver värmas i mikrovågsugn eller ugn. Andra recept kräver att man blandar alla ingredienser från grunden och lagar varje måltid själv.

Hur prisvärda är leveranstjänster för julmat?

Priser för julleveranstjänsterna varierar. Du kan alltid jämföra det genomsnittliga måltidspriset och fraktpriserna för att hitta den mest prisvärda julmåltiden.

Hur flexibla är måltidsabonnemang?

Om du letar efter en leverans av en julmatkasse istället för ett månadsabonnemang, bör du titta på prenumerationsplanerna. Du kan alltid säga upp din plan, ofta inom en viss period efter att du har gått med. Du kanske vill dubbelkolla med kundtjänst.

Finns det vegetariska julmålsalternativ?

Ja. Vissa leveranstjänster för julmat tillhandahåller vegetariska och veganska måltidsalternativ för deras leverans av julmat.

Levererar de på julafton?

De flesta matkassar levereras antingen den 23/12 eller på julafton för att säkerställa att din mat kommer fram i tid.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Julkasse
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder