Keto Cycle (2023) – Ketos har aldrig varit enklare: Recension & Rabattkod

Keto Cycle (2023) – Ketos har aldrig varit enklare

Keto Cycle erbjuder måltidsplaner och träningstips för den som vill gå ner i vikt genom ett stadigt tillstånd av ketos. Vad innebär dock keto och hur hamnar man i ketos? Vi undersöker närmare och försöker svara på dina frågor på vägen.

Njut av 75 % rabatt på personliga måltidsplaner!

Gå ner i vikt med en personlig måltidsplan med vänliga menyer!

8.8

Vad är Keto Cycle och hur hamnar man i ketos?

Keto är en diet som går ut på att försätta kroppen i ketos – ett tillstånd där dess föredragna energikälla är fett, istället för blodsocker. Sättet man gör detta på (hur man ”hamnar i ketos”) är genom att minska sitt intag av kolhydrater ner till en punkt där kroppen helt enkelt ”tvingas” in i ketos för att kunna bibehålla sina energinivåer.

Även om detta kan tyckas drastiskt så är det faktiskt kroppens föredragna sätt att bibehålla sina energinivåer och en funktion som hängt med oss sedan urminnes tider. Långt tillbaka i tiden fanns det inte lika mycket mat att tillgå, främst på grund av primitiva jaktmetoder – och det var inte ovanligt att människor kunde gå dagar mellan måltider. Under dessa perioder hamnade kroppen naturligt i ketos och kunde på så vis överleva genom att nyttja de fettreserver som fanns.

Med dagens moderna dieter har våra kroppar, över tid, anpassat sig efter den mat vi stoppar i oss och med detta har vi (tyvärr) blivit tvungna att använda blodsockret som våra primära energikällor. Detta kan i stort främst ses som en nödvändighet i takt med att våra dieter blivit allt mer fyllda med kolhydrater och inte minst – socker.

Genom att minska sitt intag av kolhydrater till en nivå som är nästan icke-existerande kan man manuellt försätta kroppen i ketos och träna den till att förbränna fett istället för blodsocker.

 

Fettet är som dansken – en fiende vi kan glömma och dessutom bli vän med

Precis som dansken, under många hundratals år vid vårt rikes begynnelse, var fettet i våra dieter under en lång tid (och än idag) ansedd som en av de största fienderna för vår hälsa. Ända sedan 80-talet har livsmedelsföretag därför tagit fram fettsnåla, ja till och med fettfria produkter, som till en början hyllades som svaren på våra böner. Nu kunde svensken äntligen vända på sina dåliga hälsotrender – allt som behövdes var ju att bli av med fettet! Eller?

Det är väldigt lätt att blanda ihop fett och fett och framför allt komma till slutsatsen att mindre fett in också betyder mer fett ut och i sin absolut mest kontrollerade form stämmer såklart denna slutsatsen också. I verkligheten ser det dock något annorlunda ut och många gånger krävs det ett utbyte av ingredienser för att bli av med fettet i en produkt utan att tappa sin konsistens och smak

Ta till exempel yoghurt som vi alla vet är nyttigt – hög proteinhalt och bra bakterier som hjälper till med matsmältning och buk-hälsa. När du köper fettfri yoghurt så har samma produkt processerats ytterligare för att avlägsna fettet och istället ersatts med fyllningsmedel och i allt för många fall – socker. Socker är helt klart viktminskningens största fiende och intag leder onekligen till förhöjt blodsocker som måste motarbetas med insulin och direkt sätter stopp för alla fettförbränningsprocesser.

Som du säkert förstår är detta ett mycket större problem än fettet och även om fett såklart innehåller mycket kalorier (nästan dubbelt så mycket som protein och kolhydrater, per gram) så är en diet baserad kring ett hälsosamt fettintag något som hjälper en med viktminskning och hälsa på ett mycket bättre sätt än en traditionellt, kolhydrats-tung diet fylld med en massa artificiellt fettfria produkter.

 

Keto Cycle tar hand om planeringen så du kan fokusera på dig själv

Keto Cycle säger sig ha kommit fram med den sista dieten du någonsin kommer behöva, men vet samtidigt hur svårt det kan vara att komma igång. Det är precis här deras hjälpande hand sträcks ut.

För att hjälpa dig på vägen har man tagit fram en app innehållandes allt du behöver veta och känna till för att få ut så mycket som möjligt av din keto-diet. Detta börjar med att lära känna dig och dina vanor och men gör så genom att inleda processen med ett quiz. Häri får du svara på frågor gällande din kropp, dina matvanor, samt hur aktiv du är och hur många gånger i veckan du avser träna under din viktminskningsresa.

Utifrån dina svar tar Keto Cycle sedan fram en personlig plan för just dig. I denna plan ritar man upp stegen för din viktminskningsresa och alla detaljer som behöver ses över för att ta dig dit. Man visar viktminskning per vecka, hur lång tid det förväntas ta att nå din målsättningsvikt, samt hur mycket du förväntas att äta under de kommande veckorna med planen.

Härifrån är det sen upp till dig att göra resten men tack vare att den mesta planeringen redan gjorts är det bara att börja, följa och sedan ro hem planen i mål vid slutet av resan!

 

Keto Cycle Priser – Så mycket kostar det att få din personliga måltidsplan

När du väl fått din personliga måltidsplan ihopsatt åt dig är det sen dags för betalning och du kan då välja mellan tre olika alternativ: en måltidsplan för 3, 6 eller 12 månader. I quizet som du tagit får du vid sluttampen veta deras beräkningar för hur lång tid det kommer ta för dig att nå din målsättningsvikt och du kan sedan välja utifrån detta:

  • 3-månadersplan: 110 SEK/månad (faktureras 330 SEK var 3:e månad)
  • 6-månadersplan: 76,60 SEK/månad (faktureras 459,60 SEK var 6:e månad)
  • 12-månadersplan: 55 SEK/månad (faktureras årligen om 660 SEK)

Som du kan se så får du ganska avsevärt med rabatt ju fler månader du köper och även om din beräknade viktminskningstid först verkar kort, så ska det också vägas in att keto inte bara är en diet – det är en livsstil.

Vad som kanske låter som en klyscha är dock väldigt sant och beger du dig ner på keto-vägen så är det också rekommenderat att du stannar där för att lyckas behålla din vikt. Det kan därför vara värt att investera i en måltidsplan som sträcker sig längre än din viktminskning och istället välja en prenumeration som dessutom hjälper dig behålla din nya kropp – i många år framöver!

 

Vanliga frågor och svar

Varför är keto bra?

En ketogen diet försätter kroppen i ketos och får den att nyttja kroppens fettillgångar istället för blodsocker som energi. Ketonerna som utvinns från fettet både varar längre och så länge det finns ”reservfett” på kroppen fortsätts detta förbrännas så fort intaget av dietära fetter tar slut. På så vis blir din kropp en ”fettförbrännande maskin” som konstant och på ett effektivt fett omvandlar dina extra kilon till extra energi.

 

Hur mycket kan man gå ner i vikt med keto?

Hur mycket man går ner i vikt, oavsett diet, är ytterst individuellt och beror på en rad olika faktorer. Keto är dock ett av de mest effektiva sätten att gå ner i vikt på och det är inte ovanligt att gå ner så mycket som 1kg/vecka. När du först börjar (och framförallt ifall du är väldigt överviktig) så kommer du se störst resultat och i takt med att du går ner mer i vikt och tiden löper på, kommer förändringskurvan plana ut och i vissa fall kräva ytterligare justeringar för att fortsätta viktminskningen.

 

Vad är det för skillnad mellan keto och LCHF?

Keto och LCHF har många saker gemensamt och den huvudsakliga av dessa är deras låga intag av kolhydrater. Keto är dock en mycket striktare variant av LCHF som avser att försätta kroppen i ketos, medan LCHF främst avser att kontrollera blodsockervärden för att minska sötsug och produktionen av insulin.

Inga kommentarer till “Keto Cycle (2023) – Ketos har aldrig varit enklare”

Keto Cycle (2023) – Ketos har aldrig varit enklare

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Keto Cycle (2023) – Ketos har aldrig varit enklare
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder