Matkassar med laktosfri kost

689-1389kr

5

2-6

789-1479kr

5

2-6

959kr

4

4

Prova på-pris från:

299-399kr

Ord. pris ca 495-619kr

3-5

4-6

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 539kr

3

4

Laktosfri matkasse

Laktosfri kost är mat där mjölkprodukter undviks i största möjliga utsträckning, där mjölkprodukterna ersätts av vegetabiliska alternativ eller där man använder mjölkprodukter för vilka det laktos (mjölksocker) som finns naturligt är borttaget.

När man är laktosintolerant har man en reducerad förmåga att ta upp mjölksocker från maten, som beror på att tarmslemhinnan har en lägre nivå av ett enzym som behövs för att kunna ta hand om laktos (mjölksocker). För de som lider av dessa besvären är det viktigt att försöka undvika laktos i största möjligaste mån. Ett enkelt sätt att göra det, åtminstone för veckans middagar, är att abonnera på en färdig laktosfri matkasse.

Fördelar med laktosfri matkasse

  • Enkelt att undvika ingredienser med laktos
  • Inspirerande tips för den egna matlagningen
  • Väl genomtänkta recept med vanlig middagar
  • Kringgå att behöva leta efter laktosfria produkter i affären

Mindre problem med oroliga magar

Den som har en överkänslighet mot laktos får ont i magen efter intag av mjölkprodukter. Genom att helt enkelt undvika laktos med en laktosfri matkasse kan man undvika besvären och förenkla vid matlagningen vid dagens måltider.

Överkänslighet av viss kost med en orolig mage också kan vara orsakad av glutenallergi. Det finns ett utbud av matkassar  även för de som har glutenallergi.

En matkasse – hela veckans middagar

En laktosfri matkasse innehåller recept komponerade av dietister och kockar med matvaror för mellan 3-5 middagar för 2-6 personer. Om du har flera alternativ att välja mellan anger du vid beställningen hur stor din laktosfria matkasse ska vara. Kassen levereras hem till dörren antingen varje vecka eller varannan vecka.

Recepten är utförliga och tidsåtgången för att ställa en middag på bordet är normalt på mellan 25-40 minuter. Du behöver alltid ha några saker hemma, men det handlar mest om olja, mjöl, bordskryddor och liknande.

Laktosfri barnkasse

Barn har i regel en större laktostolerans än vuxna, men för de barn som lider av laktosintolerans blir symptomen mycket besvärliga. Barn som är överkänsliga för mjölkprodukter får ont i magen, måste göra många besök i badrummet och blir normalt lättirriterade och känner sig obekväma efter intag av mjölk, fil och andra mejeriprodukter. Det är förstås viktigt att kontakta sjukvården för en utredning och för att få ställt en korrekt diagnos. För de som konstateras att ha en laktosintolerans bör då undvika mjölkprodukter och ett enkelt sätt att underlätta vardagen är att beställa en färdig laktosfri matkasse, som innehåller anpassade middagsvaror med väl beräknade och goda recept. Det finns numera ett stort utbud av leverantörer som erbjuder laktosfria matkassar för familjer. Du hittar utbudet hos de olika leverantörerna i tabellen ovan.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Laktosfri
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder