Linas Matkasse

Linas Matkasse

Linas var pionjärer på matkassemarknaden och har sedan starten hängt med som ett av de populäraste alternativen hos svenska hushåll. Under åren har Linas Matkasse slipat på sitt koncept och tillslut kommit fram till sin nuvarande modell som erbjuder middagar för två eller fyra personer – tre till fem dagar i veckan. Välj från ett enormt utbud av kända recept och måltider – eller ta chansen på något nytt och beställ hem en ny meny varje vecka. Oavsett hur du plockar ihop din Linas matkasse kommer där med säkerhet att finnas något som passar hela familjen!

Exklusiv rabattkod

🏷️ -20% på alla matkassar! spara upp till 309 kr per matkasse!

Allas matkassar fran Linas Matkasse

Prova på-pris från:

399-1349kr

Ord. pris 599-1549kr

3-5

2-6

Prova på-pris från:

419-699kr

Ord. pris 599-998kr

3-5

2-4

Prova på-pris från:

384-644kr

Ord. pris 549-949kr

3-5

2-4

Innehållet i Linas Matkasse

Linas matkasse erbjuder tre olika kategorier av färdiga matkassar som man sedan kan använda för att skräddarsy sin veckomeny. Man väljer rätter inom de olika kategorierna, i olika storlekar – efter antal personer och dagar. Oavsett vilken man väljer är innehållet av fräscha och goda råvaror, tillsammans med inspirerande recept som är väl anpassade för olika hem och dess kostbehov – alltid desamma.

2x30% + premie på köpet!

Varierande och goda matkassar med möjlighet att skräddarsy din egen veckomeny.

7.5

Några av höjdpunkterna med Linas Matkasse är:

 • Goda, inspirerande och varierade middagar med möjligheten att skräddarsy sin veckomeny.
 • Goda recept som är enkla att följa och roliga att laga.
 • Noggrant planerade måltider för minimalt matsvinn.

För de flesta recept krävs några vanligare basvaror och du kan se exakt vilka i det meny-mejl som skickas ut onsdagen innan leverans. Det går även enkelt att se alla recepten under sitt konto på hemsidan.

Visste du att:
Du själv kan bestämma dina veckomenyer! Välj utifrån ett 30-tal goda recept inom tre olika kategorier. Gott, smart och enkelt.

Utbud Linas Matkasse

Linas matkasse erbjuder flera olika varianter av sin matkasse för att passa alla typer av hushåll och deras vardagar. Vare sig det är enkelt och lättlagat, klassiskt och inspirerande eller av deras vegetariska och flexitarianska varianter, kan man numera helt skräddarsy sin kasse.

 

Alla Linas matkassar finns just nu till kampanjpris hos Matkasse.se

 

Skräddarsy din Linas Matkasse

Välj matkasse bland mer än 30 olika goda och recept och utifrån familjens smak och behov, varje vecka. Ni kan anpassa både till antalet personer och dagar i veckan och få precis så flexibla veckomenyer som ni vill ha!

 

 • Enkelt och lättlagat: 5, 4 eller 3 middagar för 2 eller 4 personer – 384–664 kr med prova-på-pris (ord pris: 549–949 kr)
 • Klassiskt och inspirerande: 3, 4 eller 5 middagar för 2 eller 4 personer – 419–699 kr med prova-på-pris (ord. pris: 749–949 kr). Finns i både laktos- och glutenfri variant.
 • Vegetarisk (flexitarisk): 3, 4 eller 5 middagar för 2 eller 4 personer – 384–664 kr med prova-på-pris (ord. pris: 549–949 kr).

Linas Matkasse

Linas Matbutik

Som kund hos Linas matkasse får du även möjligheten att handla i Linas matbutik, som fungerar som en livsmedelsbutik på nätet. Varorna du handlar i Linas matbutik levereras på samma sätt som matkassarna

Leverans Linas Matkasse

Linas matkasse levererar till totalt strax över 600 orter i Sverige och är därmed det matkasseföretag som finns på flest platser i landet. Du kan enkelt fylla i ditt postnummer på sajten för att se om Lina kan leverera matkassar hem till just dig.

Leveranser sker söndagar eller måndagar, beroende på ort, mellan kl. 17-22. Om du inte är hemma vid leverans ställer chauffören dina kassar utanför dörren och meddelar att leveransen har kommit.

Hos Linas matkasse kan du välja mellan leverans varje vecka, varannan vecka eller en gång i månaden. Du administrerar leveransintervallet själv på din användarprofil online.

Ändringar gällande leveranser p.g.a coronavirus

För att säkerställa trygga och säkra leveranser levereras matkassen fram till porten, där chauffören ringer på dörrklockan eller porttelefonen och ställer matkassen vid dörren. Trots stor efterfrågan på matkassar är kapaciteten och möjligheten att leverera lika stor som.

Hygienkraven är alltid strikta vid hanteringen av matkassar oavsett omständigheterna. Linas matkasse följer Folkhälsomyndighetens uppmaningar om extra aktsamhet och har bl.a vidtagit åtgärder för att undvika närkontakt i produktionen och vid pauser och raster.

Betalning Linas Matkasse

Betalning sker i efterskott mot faktura eller med kort. Fakturan kan du få skickad till dig via e-post eller som e-faktura. Kortbetalning sker automatiskt onsdagen efter senaste leverans.

Uppsägning/ändring av Linas Matkasse

Det finns ingen bindningstid hos Linas matkasse. Vill säga upp din prenumeration/ändra matkasse, pausa prenumerationen eller avboka den helt så behöver det ske senast 7–8 dagar innan leverans och det exakta antalet dagar beror på vilken dag som din matkasse levereras. Justeringar måste alltid göras senast söndagar kl. 23.59.

Mer om Linas matkasse

Linas matkasse är det företag som definierat tjänsten kring färdiga matkassar och har sedan grundandet 2008 levererat över 50 miljoner portioner som företaget Carolinas Matkasse AB.

En vecka med Linas Matkasse – Dag 1

Följ med på tre inspirationsmiddagar från Linas.

Budet ringde på dörren med vår leverans av Linas matkasse, inom avtalad tid på måndagskvällen. Frys- och kylvarorna levererades i en separat påse tillsammans med en uppmaning från budet att ställa in dem i kyl och frys direkt, vilket var bra för det visar på ett ansvarstagande för maten hela vägen!

Linas Matkasse

Jag hade beställt en inspirationskasse och alla varor som levererades var inte helt bekanta för mig vilket kändes spännande. Råvarorna såg fina ut med ett litet undantag för Pak soi:en. Det visade sig dock när jag gick igenom kassen att jag fått två stycken Pak soi, istället för en och detta då antagligen som lite kompensation.

Första middagen att laga var Korma– indiska köttbullar med pistagenötter och frisk gurksallad. Med Linas matkasse kommer ett litet häfte med blandad information tillsammans med menyerna för hela veckan. Jag följde receptet stegvis men ångrade ganska snart att jag inte hade plockat fram alla ingredienser innan jag startade. Det ingick många kryddor i receptet och det hade varit mycket smidigare att ha allt framplockat. Mitt eget fel förstås. Förra veckan hackade jag heller inte en enda lök men det fick jag nu ta igen med denna middag…

 

Vi kokar alltid ris i riskokare och för den som inte har en riskokare kan jag varmt rekommendera det. Den sköter sig själv och håller sedan riset varmt när det är klart. Det är en oumbärlig hushållsapparat hos oss numera! Det var även lite pyssel med gurksalladen där bland annat riven citron krävdes i dressingen och sen ingick det lite färsk chili som skulle hackas upp och stoppas i. Jag fick aldrig någon grön chili, som det stod i receptet, utan istället en röd. Det gick bra det också!

Gryta och sallad

Köttbullarna skulle kryddas med en mängd olika kryddor bland annat kanel, som jag alltid använt med försiktighet om det ingått som krydda i annan mat jag lagat, men jag valde ändå att följa receptet fullt ut. Det var ganska många ingredienser som ingick och en hel del behövde man ha hemma, t.ex. chiliflakes.

Nu hade vi själva odlat chili som jag precis hade torkat i ugnen och gjort fina flakes. Man skulle också ha kycklingbuljong med det hade jag inte hemma, så det blev grönsaksfond istället. När jag sedan smakade av grytan, tyckte jag att det var en ganska påtaglig kanelsmak och ångrade just då att jag haft i allt som stod i receptet.

 

Korma tallriksbild

Det var ganska många moment i matlagningen, med många ingredienser, men så var det också inspirationsmat som lagades och det belönade sig – middagen var riktigt god!! Jag blev överraskad av alla nya smaker, det kändes nytt och spännande och snarare som om jag var bjuden på middag än att jag lagat den själv. Alla i familjen tyckte det var väldigt gott och det var också lagom portioner för fyra stycken. Bra betyg för Linas matkasse den första dagen…

Mer om Lina Matkasse recept:

Korma indiska köttbullar

Matkassevecka med Linas – Dag 2

Matkassevecka med Linas – Dag 3

2x30% + premie på köpet!

Varierande och goda matkassar med möjlighet att skräddarsy din egen veckomeny.

7.5

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar Linas Matkasse?

Priset på Linas Matkasse varierar eftersom du kan skräddarsy din egen veckomeny. Välj exakt vilka maträtter du vill ha i din matkasse utifrån vårt stora utbud av middagar som tillfredsställer alla smaker och preferenser. Varje vecka erbjuder vi över 40 olika rätter med något varierande pris beroende på vilka ingredienser som ingår i receptet.

Det går även att välja en av våra färdigkomponerade matkassar: Vegetariskt, Klassiskt & inspirerande eller Enkelt & lättlagat. Alla recept är så klart noggrant planerade för att minimera matsvinn.

Hos Linas Matkasse kan du också ändra storleken på din matkasse beroende på hur många middagar ni vill ha och utefter hur många personer ni är i hushållet. Detta går att anpassa från vecka till vecka, med minst 3 middagar för 2 personer upp till 5 middagar för 4 personer per kasse. Ju större matkasse, desto billigare pris per middag, så det lönar sig att packa kassen full med spännande middagar!

När du beställer en matkasse för första gången påbörjas en löpande prenumeration automatiskt, men ingenting är bindande. Du kan avsluta din prenumeration när som helst, ändra innehållet när du känner för det samt hoppa över precis hur många leveransveckor du vill. Detta ställer du in snabbt och smidigt i appen eller på webben, men det måste göras senast på måndagen 6–7 dagar innan leverans, beroende på om du har leverans på söndag eller måndag.

För att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder erbjuder vi helt gratis frakt på din matkasse. Leveranserna kommer direkt till din dörr på söndagar eller måndagar beroende på ditt leveransområde eller vilken dag du har valt, mellan 16.00 – 22.00 på söndagar eller 17.00 – 22.00 på måndagar. Dagen innan leveransdag får du ett sms med en mer specifik leveranstid, som även går att se inne på Mina Sidor på leveransdagen.

Var finns Linas Matkasse?

För att se om vi levererar till din adress kan du besöka deras hemsida och där mata in ditt postnummer. Du får automatiskt upp en lista över vilka matkassar och middagar som finns tillgängliga i ditt område. Linas Matkasse erbjuder färdigkomponerade matkassar, men det går också att välja vilka middagar man vill ha manuellt i listan som kommer upp. Klicka för att välja de måltider du är mest sugen på och välj upp till fem middagar per matkasse. Våra tre mest populära matkassar är: Vegetarisk, Klassiskt & Inspirerande och Enkelt & Lättlagat.

Hos Linas Matkasse kan du välja mellan allt från härliga vegetariska maträtter med underbara smaker, till spännande måltider med kött, fågel eller fisk, samt ett stort utbud av gluten- och laktosfria rätter. Här finner du även några snabblagade maträtter som tar högst 20 minuter att tillaga, vilket passar perfelt när du vill att det ska gå extra snabbt i köket! Barnen tycker också om Linas Matkasse, speciellt middagarna inom kategorin Barnfavoriter, där det alltid finns en mängd alternativ som är populära bland småttingarna.

Alla beställningar görs på webbplatsen Linas Matkasse eller i appen. Matkassen levereras varje vecka, med undantag för vissa postorter där leverans endast sker varannan vecka. Oavsett vart du bor levereras matkassen hela vägen till dörren med gratis frakt! Linas Matkasse kommer med alla ingredienser som krävs och med recept som är enkla att följa. Enklare än så kan det inte bli att njuta av nyttig, hemlagad och färsk mat under veckans gång!

Under transporten av Linas matkassar paketeras livsmedlen i en låda, där dina kylvaror ligger i en separat del tillsammans med en eller flera kylpåsar (Gel-Ice) för att säkerställa att de håller sin optimala temperatur. Du får gärna lämna tillbaka lådan till chauffören vid nästa leverans så länge lådan är platt, tom och torr! Det tackar både Linas matkasse och miljön för.

Vad är det för mat i Linas Matkasse?

Linas Matkasse erbjuder tre färdigkomponerade matkassar: Vegetariskt, Klassiskt & inspirerande och Enkelt & Lättlagat. Utöver det kan du även skräddarsy din matkasse utifrån deras stora utbud av middagar och kan på så vis tillfredsställa alla typer av smaker och önskemål. Varje vecka erbjuds över 40 olika rätter i en rad olika kategorier, såsom Vegetariskt, Nöt, Fläsk, Fågel, Barnfavoriter, Glutenfritt, Snabblagat, Laktosfritt, samt Fisk och skaldjur.

Du kan alltid lita på att din matkasse kommer fulladdad med goda, varierande och inspirerande middagar! Recepten är enkla att följa, roliga att laga och goda att äta. Alla recept är såklart noggrant planerade för att maximera din tid och minimera matsvinnet.

Vad sägs om Caribbean Tuna Fishcakes med mangosalsa och rostad sötpotatis, Kycklingwok med nudlar, broccoli och rostade pumpakärnor eller Rotfruktspytt med rödbetshummus och stekt ägg?

Kolla in de senaste rätterna och se vilka maträtter som finns tillgängliga just nu.

Recepttexterna levereras tillsammans med en underbar meny varje vecka, så att det är alltid full rulle i köket!

Om du skulle ångra dig och vill ändra tisdagens köttbullar till lax eller tacos är det bara att logga in på ditt konto via appen eller på webbplatse. Det går även att hoppa över leveransveckor eller avsluta prenumerationen när som helst, dock måste alla ändringar ske senast på måndagen 6–7 dagar innan leverans (beroende på om du har leverans på söndag eller måndag).

Hos Linas Matkasse kan du också ändra storleken på din matkasse beroende på hur många middagar din familj vill ha och utefter hur många personer ni är i hushållet. Detta går att anpassa från vecka till vecka, med minst 3 middagar för 2 personer och upp till 5 middagar för 4 personer – per kasse.

Ju större matkasse, desto billigare pris per middag, så det lönar sig att packa kassen full med spännande middagar! Precis som de säger på Expressen.se erbjuder Linas Matkasse den ”bästa matkassen för dig som gillar att laga mat”.

Är Linas Matkasse bäst i test?

Enligt Matspar.se är Linas Matkasse bäst i test 2022. De kom fram till detta efter att ha testat samtliga matkassar som finns tillgängliga på den svenska marknaden idag. De skriver så här om Linas recept:

”Efter att själva ha testat recepten i Linas matkasse kan vi säga en sak med säkerhet: det är gott och fräscht! Denna leverantören lägger stor vikt kring god och sund mat som också är enkel att tillaga. Originalkassen var en av deras första alternativ och det som gör den till en så stor succé är att den går hem hos både stora som små.”

Även Matkassen.nu har raknat Linas Matkasse i Topp 3 bäst-i-test Matkassar för 2022! De beskriver matkassen som ”Sveriges mest älskade leverantör av matkassar”, och skriver vidare att, ”Hos Lina hittar du en matkasse för alla oavsett smak och diet.” Matkassen.nu påpekar även att det finns stor variation, nöjd-kund-garanti, ett utbud av olika kassar samt att Linas erbjuder leverans i stora delar av Sverige.

Enligt Expressen.se är Linas Matkasse den ”bästa matkassen för dig som gillar att laga mat” – och det håller vi absolut med om! Deras omdöme fortsätter med ”…recepten och kvaliteten på matvarorna är höga. Därför utser vi Linas matkasse till bästa alternativ för dig som gillar (och har tid) att laga mat och lära dig nya recept.”

Idag har Linas Matkasse dessutom gjort det extra enkelt för sina kunder att skapa en matkasse som verkligen passar er i smaken. Välj mellan en salig blandning av över 40 recept varje vecka och utöver de tre matkassarna även alternativ för att skräddarsy veckans kasse på egen hand.

Välj mellan allt från härliga vegetariska maträtter med underbara smaker, till spännande måltider med kött, fågel och fisk, samt ett bra utbud av gluten- och laktosfria rätter. Du kan också passa på att lägga till ett par snabblagade maträtter som passar utmärkt när det ont om tid! Barnen tycker också om Linas Matkasse, speciellt middagarna inom kategorin Barnfavoriter, där det alltid finns en mängd alternativ som är populära bland småttingarna.

Vad kostar en Ica kasse?

ICA:s Matkasse kommer i olika prisklasser och finns att hämta i deras butiker. Somliga ICA-butiker levererar också matkassar hem till sina kunder. Notera att det inte går att skräddarsy ICA:s matkassar och att deras vegetariska alternativ endast går att beställa för två eller fyra personer, över tre dagar. Hos Linas matkasse har du däremot alltid möjligheten att beställa upp till fem middagar per matkasse.

ICA har en klimat-kasse som kostar 669 kr och den består av fyra måltider till fyra personer. Hos Linas Matkasse kan du se klimatdata på många av deras maträtter och välja dina middagar baserat på mängden utsläpp av koldioxid – om du vill. De valde att utforma det så för att ge sina kunder full koll utan några kompromisser, samtidigt som de kan tillfredsställa smaklökarna ordentligt.

Om man vill göra det enkelt för sig erbjuder ICA en matkasse som kallas för Enkla veckan, som finns tillgänglig under fem dagar för fyra personer. Den ligger på 519 kr och bjuder på enkla, klassiska rätter som Stekt torsk med ägg- och kaviarsås, Supersnabb pasta med bacon och majs och Kyckling tandoori med gurkröra.

Med Linas Matkasse kan du också välja recept från kategorin Snabblagat när du vill att det ska gå extra snabbt med middagen. Vi vet alla mycket väl att det kan vara svårt att få tid till matlagning vissa veckor och därför erbjuder Linas Matkasse alltid några middagar som tar högst 20 minuter att laga, trots att de är väldigt smakrika. Exempel på detta är Kyckling i röd currysås med nudlar, Tacos de pavo – tacos med kalkon, salsa med rostad majs eller Vitlöksrostade rotsaker med dragonkräm och stekt bratwurst.

Våra duktiga kockar älskar att förse er med spännande recept och du kan själv enkelt se vilka maträtter som finns tillgängliga under kommande veckor. Våra receptexperter komponerar varje vecka en underbar meny och ser alltid till att det är full rulle i våra kök.

Vad kostar Linas Julbordskasse?

Linas Julbordskasse har såklart ännu inte kommit ut för 2022, men precis som föregående år är det aldrig långt kvar tills julbordssäsongen kommer i gång igen! Linas underbara julbordskassar är alltid en stor succé och med det fylls hela Linas kök med årets julnissar och tomtar. Som vanligt kan ni förvänta er alla populära klassiker som är ett måste på julbordet (men med extra god smak), samtidigt som det är enklare än någonsin att få till alla godsaker med perfektion.

Linas Julbordskasse lanserades 2017, med ett komplett julbord för 6–8 personer och blev snabbt en populär favorit i julstressen. Fördelen med Linas julbordskasse är såklart att man spar en massa tid och energi som annars måste gå åt planering, inspiration och inköp. Det finns mycket annat man behöver ägna sig åt under december månad och det var därför just behovet av tid som gav Lina Gebäck idén att lansera en julbordskasse.

– Hela 90 procent av Linas kunder har angett att de känner stress under julen och att tiden är den största bristvaran. När vi frågade dem ifall en julkasse hem till dörren skulle hjälpa med tiden och vad de helst i så fall ville göra med den, svarade majoriteten att de hellre köper julklappar, rimmar eller tittar på en härlig julfilm.

Julkassen har varit laddad med Janssons frestelse, rödbetssallad, köttbullar, gubbröra, ädelostkräm, prinskorv, Parmigiana alla melanzana, saffranbulgur, Skagenfyllda ägghalvor, tre sorters sill, julskinka av premiumkvalitet, hårt bröd, kex, grovt bröd, enrisrökt korv, gravad lax, kallrökt lax, potatis, ostar och smör.

Unna dig Linas Julbordskasse i år och se till att allting går smidigt till i jul och att du och din familj istället kan ägna mer tid åt varandra. Julbordskassen kan beställas från mitten av december och levereras den 21:a december. Priset varierar beroende på hur många portioner som beställs.

34 kommentarer till “Linas Matkasse”

 1. Kommentar från Magdalena

  Linas matkasse har klart förbättrat och förenklat min vardag och hela mitt välbefinnande! Att få både recept och matvaror levererade till dörren, med sms-avisering både före leverans samt när den kommit, moderna, spännande rätter och ingredienser, enkelt att pausa och byta ut rätter om man vill, ändra leveransadress – jag är jättenöjd! Helt plötsligt är maten inte ett problem utan roligt! Tack för att ni finns!

 2. Kommentar från Marie Hultman

  Har haft Linas Matkasse i snart ett år nu. Det är lagom mycket mat och känns som det blir mycket nyttigare rätten än vad vi gjorde tidigare, dessutom mycket bättre variation. Rekommenderar att testa!

 3. Kommentar från Viktor Hierta

  Har nu provat Lindas Vegetariska Matkasse i två veckor nu och jag måste säga att kvaliteten på varorna och på recepten jag fått har varit utmärkta. Enkla att följa och lagom tillagningstider. Har jobbat som kock i 8 år och är inte så sugen på att laga mer mat när jag kommer hem men dessa recept är perfekta då de nästan sköter sig själva men ändå är goda och annorlunda.
  Jag hade själv inte heller några problem med leveransen.

  Dock ska det också sägas att värdet i detta är jag inte ett dugg imponerad av. Jag fick mina kassar på prova på priset och hade det varit det som var det vanliga priset hade jag varit mycket nöjd. Nu är det dock halva priset mot det vanliga och jag är inte alls imponerad.
  Det är en vegetarisk kasse…. Vanligtvis är vegetarisk matlagning runt hälften så dyrt som med kött av en bra kvalitet.
  Självklart förstår jag att de måste tjäna pengar på det här men detta är ju löjligt. Värdet av varorna jag fick i kassen (jämfört med närmaste ICA, räknat med kilopris) låg på bara 220kr.

  Håller inte med dem alls om mängderna heller. En rätt, Risotton, var bra utmätt dock var de fem andra rätterna helt missräknade. På en av rätterna (som ska räcka åt 4) var vi bara 2 som åt och var fortfarande inte mätta.
  Så 1 av 6 rätter rätt uträknade. Inte särskilt bra jobbat, patetiskt rent ut sagt.

  Enkelt att avbeställa eller pausa en kasse via hemsidan så plus där men ett Gigantiskt minus för att man måste ringa in för att avboka helt. Har de en så bra hemsida är det löjligt uppenbart att de inte har lagt till den funktionen på hemsidan bara för göra det svårt att avprenumerera. Löjligt.

  1,5 av 5 Stjärnor – Rekommenderas inte om du inte skulle betala grann-barnet (som inte kan räkna) 400kr för att gå och handla åt dig för 200kr….

 4. Kommentar från Anette

  Vi har haft Linas matkasse under några månader nu, men har tyvärr upplevt mer problem än glädje med leveranserna. Av 6 leveranser har det varit fel i 4. Två gånger har ”torrvarorna” inte kommit. 2 ggr har varor ersatts med andra som inte alltid är jämförbara. 2 ggr har vi fått ruttna/mögliga matvaror. Det är möjligt att detta problem enbart gäller för Järfälla-området, men det är oacceptabelt. Vi har visserligen fått rabatt på kassarna alternativt fruktkasse som ersättning. Rabatten kommer dock alltid på följande leverans och inte på fakturan för leveransen som varit felaktig, vilket ju leder till att man fortsätter med kassen trots att man egentligen inte vill. Kan ABSOLUT INTE absolut rekommendera kassarna om ni bor i Järfälla!!!!

 5. Kommentar från Karin

  Lämnade kassen innanför portdörren (bor på tredje våningen och var hemma)
  Fick sms att kassen stod utanför dörren och blev snopen. Den frysta maten börjat tina. Fel färsk krydda som inte ingick i recepten. Vi är två och beställde för fyra så det skulle räcka till EN matlåda, men det räckte inte. Dock ska påpekas att vi inte är stora i maten.
  Det blir definitivt ingen mer Linas Matkasse.
  Kan varmt rekommendera City Gross. Kanon! Innehåller inte frysta varor och jättegott.

 6. Kommentar från sanne

  Hej, jag undrar varför ni inte har något glutenfritt alternativ. Det är ju många som är glutenintoleranta !

 7. Kommentar från Marcus

  Måste avbeställa matkassen 8 dagar innan leverans annars kommer den levereras oavsett! Var själv tvungen att åka bort och kunde då inte avboka min kasse då det var 5 dagar kvar till leverans. DÅLIGT!

 8. Kommentar från Anneli

  Hej,
  Ser att andra efterfrågat matkasse utan griskött… jag är också intresserad av detta. vill framföra att jag inte på något sätt vill ändra grundkassarna men om det går att ange vid beställningen t.e.x. Ser frågan komma upp några gånger men inget svarer ? För mig skulle det gå bra om det vid beställning går att ange att jag vill byta ut t.e.x. till kycklingkött eller Corn eller kalkon…

 9. Kommentar från Nina

  Hej!

  Har skickat mina synpunkter och frågor via mejl men det enda svaret jag fick (efter att ha väntat i tre veckor och påmint några gånger) var att ni är upptagna och svarar om ni kommer ha någon tid för det. Detta hände i höstas och jag väntar fortfarande. Frågor gällde kvalité av produkter samt plast förpackningar som används för produkter.

 10. Kommentar från Linn

  Fräscha grönsaker och mycket sådant, dock lite väl mycket man förväntas ha hemma ibland och man får krydda på ordentligt extra själv, annars smakar det lätt lite för tamt.
  Annars bra med mycket ekologiska produkter.

  Ska testa barnkassen nästa gång då jag tycker att recepten har lite för många moment en vardag efter dagis och jobb när man ska börja laga mat åt hungrig familj kl.16.30 och maten tar en timme eller mer…

 11. Kommentar från Ann

  Har haft Linas matkasse men tycker att det är jobbigt att köpa ’grisen i säcken’
  Skulle önska att man fick veta i förväg vad nästkommande kasse ska innehålla så man lätt kan boka av eller om till en annan Linas matkasse.
  Det är inte så roligt att köpa något som man inte vill ha, det gör vi inte annars.
  Påpekade detta för Linas i telefonen men det var deras koncept
  Kom igen Linas matkasse, börja förändra er. Lite onödigt att tvinga vuxna människor att köpa mat man inte tycker om.
  Är ni rädda för att förlora kunder?
  Nöjd med matkassen men skulle vilja ha changsen att ändra – flexibiliteten gör att man får fler kunder!

 12. Kommentar från Marie

  Har haft Linas i mer än två år.
  Mycket nöjd! Räcker gott till fyra , två vuxna och två tonåringar .
  Fina råvaror, ekologiskt, svenskt kött och färsk fisk.
  Varierade och lagom avancerade recept.
  Tack Lina. Du förenklar vår vardag

 13. Kommentar från Mats

  Hej! Jag har en fråga.
  Är nöjd med Linas matkasse MEN när det gäller smak- o kryddsättning med bl a Ingefära (som i och för sig är god smaksättare).
  Varför använder ni Ingefära i 3 rätter av 5 i samma matkasse som lev 15/9? Tar bort en del av smakupplevelsen i var o en rätt eftersom den smaksättningen är ganska genomträngande.
  Hoppas inte idéerna på maten börjar tryta, för i övrigt har rätterna varit en smakupplevelse när de kommer på bordet.
  Mvh
  Mats

 14. Kommentar från Z

  Vill få hem stora matkassen, men tvekar, för vi äter inte fläskkött, och jag ser att ni har vissa rätter med fläsk/griskött och undrar om man kan göra något åt detta? Går det att ordna, då beställer jag direkt varannan vecka.

  Mvh

  Zakaria

 15. Kommentar från Anna

  Har haft Linas matkasse mer än 3 år. Är jättenöjd. Vi får alltid superfrächa grönsaker och maten räcker oftast till en eller ibland två matlådor även när vi är är 4 som äter middag. Det förutsätter dock att alla äter ordentligt med grönsaker vilket inte är något problem. Lina har gjort så att vi i vår familj (två vuxna och två tonåringar) har lärt oss att laga mycket gott med grönsaker. Tack för alla bra recept.

 16. Kommentar från Mia

  Nu har jag testat Linas i två omgångar… Recepten är bra å lätta då jag har haft barnkassen. Men produkterna är under all kritik. I varje påse har jag fått reklamera framför allt köttet. Det packas en vecka innan leverans. Sista ggn så fick jag en köttbit vars förackning var öppen å köttet grått å luktade illa. Detta var inte första gången. Grönsakerna mögliga eller så ruttnar de på ett par dagar. Jag har framfört min kritik till Linas men inget händer. Samma sak vecka efter vecka. Men en stor eloge till reklamationerna. Det funkar utmärkt att reklamera å trevliga är de. Men tyvärr blir det för dyrt med en påse där man endast kan äta 3/4.

 17. Kommentar från Fredrik

  Avslutar på grund av leveranserna!! Inte ok att få leveranserna 22 eller som den senaste 22:15! Kul när det ringer på dörren när man har barn som sover!! I första leveransen så var det mögliga tomater! Nej, tack för oss!!

 18. Kommentar från Mattias

  Har provat Linas barnkasse. Hunnit med 3 kassar med varierande betyg. De 2 första var riktigt bra med varierade recept. Den senaste kändes som ett rejält bottennapp och var definitivt inte värd det ganska dyra priset, det kändes inte bra med tveksamt innehåll samtidigt som priset höjdes. Kassen innehåller mycket ekologiska produkter vilket kanske kunde vara ett tillval istället, då kunde priset hållas ner lite. Provar en vecka till innan beslut om vi ska fortsätta.

 19. Kommentar från Jenny

  Okej, men nu efter ca 5 kassar är vi less. Smakar likadant dom flesta rätterna och nu vet jag exakt vad man får i grönsaksväg. Men bra för att få lite inspiration.. OBS- lite mat, räcker till mig och min sambo och en matlåda, sällan det räckt till 4 vuxna!

 20. Kommentar från Eriksson

  Hej!

  Hur kommer det sig att Benny som svarar på kommentarer här ÄVEN svarar på Middags Frids kommentarer , är det samma personer bakom båda företagen som leverar maten? Bilden är exakt densamma även namnet Benny….. Konstigt tycker jag…???

  • Kommentar från benny

   Hej
   Matkasse.se är en helt fristående sida där man kan hitta och jämföra matkassar, jag som är ansvarig för sidan heter Benny Kvist. Där har du anledningen till att jag svarar på olika matkassars kommentarer 🙂
   /Benny

 21. Kommentar från Sofie

  Snälla gör ett alternativ utan griskött, det finns massor som vill ha. Jag hade blivit kund direkt. Med vänlig hälsning

 22. Kommentar från Annica

  Överlag bra matkasse. Dåligt med fullkornsalternativ men bra med mycket grönsaker, ett veg. alternativ, mix mellan lätt och svårt och alltid en rolig twist på rätterna.

 23. Kommentar från Selias

  Fräscha råvaror! Konceptet som sådant är bra. Vi bäställde Linas barnkasse. Dock har vi kräsna barn hemma så det passade inte dem. Det slutade med att de åt annat eller inget och för oss kändes det tråkigt att äta barnanpassad mat. Så det blir ingen fortsättning på nån matkasse. Det blev mera jobb än nytta!

 24. Kommentar från Emio

  Hej!
  Kan jag beställa matkassar utan griskött??

 25. Kommentar från Eva

  Vi är väldigt nöjda! Har fått Linas orginalkasse två gånger och det är fräscha råvaror och goda recept. Till och med de kinkiga familjemedlemmarna har tyckt att maten varit god.

 26. Kommentar från Marie

  Hej !! Jag meddelade Linas via sms den 16/5 att köttfärsen luktade illa när vi började steka den . Skulle tillaga Basilika kryddad köttfärssås med pasta. Köttfärsen hade varit fryst , Tinas i kylskåpet under dagen. Fick nu ett meddelande om att jag skulle även skulle skriva mer mina synpunkter här. Med vänlig hälsning, Marie

 27. Kommentar från Marcus

  Jag vill ha mat nu inte nästa vecka för i helvete.

  Mvh 🙂

 28. Kommentar från joakim

  små portioner, ointressant mat så inte smakar något och frukten är gamal och möglig. nej tack linas matkasse var bland det sämta jag har sett

 29. Kommentar från jaraj akatos

  hej vi är 5 i familjen kan snälla hjälpa oss hoppas det smakar gott på linas matkasse men god jul och god nytt år önska famyljen 🙂 😉

 30. Kommentar från Karin Särlöv

  Då vi endast är två i hushållet så undrar jag om man kan beställa matkasse för 2 personer??
  Vänliga hälsningar
  Karin Särlöv

  • Kommentar från benny

   Hej Karin,

   det går att beställa Linas matkasse även om ni är 2st personer. Matkassen är inte mindre, utan istället kan ni använda maten som blir över till att göra matlådor eller frysa in färdiga portioner.

 31. Kommentar från Thea Ahlgren

  Kan ni leverera matkasse för 2 personer och vad kostar det?
  Mvh

 32. Kommentar från Eva-Lena Rodrigo

  Mycket nöjd med den här kassen.
  Tydliga recept med en bra mix av lättalagt o lite svårare.
  Det är lätt att föllja recepten.
  Gillar även att det brukar vara en vegitarisk rätt i veckan.

Exklusiv rabattkod

🏷️ -20% på alla matkassar! spara upp till 309 kr per matkasse!

🏷️ Visa Plan
30% på dina två första matkassar!
Linas Matkasse
22nd november 2022
Erbjudandet upphör den
Linas Matkasse
Linas Matkasse
30% på dina två första matkassar!
22nd november 2022
Erbjudandet upphör den
Linas Matkasse