Linas Matkasse: Recension & Rabattkod

Linas Matkasse är en av Sveriges äldsta och med betrodda leverantörer av färdigkomponerade middagskassar, som varit med och tagit konceptet till nya höjder. Med ett av marknadens största utbud av recept och varierande måltider, levererar företaget varje vecka middagar till tiotusentals hushåll runt om i landet. 

Skräddarsy din matkasse och välj bland 80 olika rätter – varje vecka. Få hem inspirerande och välplanerade recept för minimalt matsvinn. Matbutik med livsmedel. Nya recept av våra kockar. 150 milj. port. sen 2024.
Linas Matkasse Recension
9.6

Utbudet – Hur bra är Linas Matkasse?

Med en prenumeration på Linas Matkasse får du tillgång till Sveriges största utbud av olika måltider – hela 85 olika recept varje vecka – och kan sen själv välja att antingen sätta ihop en matkasse på egen hand, eller välja en av de färdigkomponerade alternativen. 

De olika recepten är uppdelade i olika kategorier och du hittar där bland annat: 

 • Vegetariskt
 • Barnfamilj
 • Kött
 • Laktosfritt
 • Vegan 
 • Utan gluten

För de färdigkomponerade kassarna har vi sen ytterligare alternativ och dessa är då uppdelade med namn som: 

 • Linas Express – Goda vardagsmiddagar på bara 20 minuter, med färre moment och kluriga genvägar som ger dig mer tid kring middagsbordet
 • Vegetariskt – Grönsaksbaserat, modernt och fantastiskt gott, med inslag av ägg, ost och mjölkprodukter
 • Barnfamilj – Recept för hela familjen, med milda, bekanta smaker som uppskattas av både stora och små
 • Klassiskt och inspirerande – Den perfekta blandningen av gammalt och nytt, allt för att du ska känna dig bekväm och inspirerad på samma gång
 • ViktVäktarna – Försöker du gå ner i vikt är detta matkassen för dig och ett enklare alternativ än att hålla på med måltidsplan på egen hand
 • Enkelt och lättlagat – Mindre stress och mer familjetid tillsammans

Linas matkasse kan beställas för 3–5 dagar och för så många som sex personer per vecka. Oavsett hur du väljer skickas alla måltider hem med noggrant uppmätta ingredienser och tydliga instruktioner för hur du sätter middagen på bordet!

Priset – Hur mycket kostar Linas Matkasse?

Linas Matkasse är en av Sveriges mest prisvärda matkassar och som ny kund kan du idag genom Matkasse.se ta del av ett alldeles fantastiskt erbjudande som ger dig 30% rabatt på dina tre första matkassar och ett pris på så lite som 462 kr/veckan. 

Såhär ser den fullständiga prisfördelningen ut:

Antal personer3 dagar i veckan4 dagar i veckan 5 dagar i veckan
2462 kr/vecka (ord. pris 659 kr/vecka)539 kr/vecka (ord. pris 769 kr/vecka)609 kr/vecka (ord. pris 869 kr/vecka)
4623 kr/vecka (ord. pris 889 kr/vecka)700 kr/vecka (ord. pris 999 kr/vecka)770 kr/vecka (ord. pris 1 099 kr/vecka)
6*882 kr/vecka (ord. pris 1 259 kr/vecka)1 029 kr/vecka (ord. pris 1 469 kr/vecka)1 148 kr/vecka (ord. pris 1 639 kr/vecka)

*Endast tillgängligt med “Enkelt och lättlagat”

Genom att dra nytta av vår unika rabatt får du nästan en hel matkasse på köpet när du prenumererar på Linas Matkasse i tre veckor. 

Betalningar av Linas Matkasse sker via kort eller faktura genom deras betalpartner Walley. Vid kortbetalning dras pengarna från ditt konto två dagar efter leverans och väljer du att betala med faktura skickas denna till din e-post på torsdagen efter utförd leverans. För betalning via faktura tillkommer även en fakturaavgift på 19 kr. 

Det finns även möjligheten att betala via Klarna autogiro och registrerar du dig för detta så dras pengarna direkt från ditt konto två dagar efter leverans. 

Leveranser av Linas Matkasse – när, var och hur?

Linas Matkasse levererar idag till strax över 600 orter runt om i landet och vill du kolla ifall just ditt postnummer kan ta emot deras smarriga middagskassar går det att kontrollera exakt på deras hemsida. 

I storstadsområdena som Stockholm, Göteborg och Malmö sker leveranser varje vecka och du får även alternativet att endast ha leveranser varannan vecka och då ifall man vill ha dem på udda eller jämna. I vissa områden ges dock endast detta alternativ och då går det heller inte att välja ifall man vill få dem på udda eller jämna.

Beroende på vart du bor levereras din kasse på söndagar mellan 16–22 eller måndagar mellan 17–22.

Har Linas Matkasse någon bindningstid?

Linas Matkasse har ingen bindningstid för sina måltidsleveranser och du kan med anledning av detta avboka och ändra dem precis som du vill. Dock gäller det att ha lite framförhållning och för att kunna avboka eller ändra en av dina kommande leveranser måste detta ske 6–7 dagar innan den förväntade leveransen. 

För att avboka eller ändra en leverans går du in på Dina sidor och väljer leveransen du vill ändra/avboka under Min Meny. 

Linas Matkasse Rabattkod – köp dina första matkassar till ett rabatterat pris

Skräddarsy din matkasse och välj bland 80 olika rätter – varje vecka. Få hem inspirerande och välplanerade recept för minimalt matsvinn. Matbutik med livsmedel. Nya recept av våra kockar. 150 milj. port. sen 2024.
Linas Matkasse Recension
9.6

Frågor och svar om Linas Matkasse rabattkod

Nedan har vi besvarat några av de vanligaste frågor som dyker upp gällande Linas Matkasse rabattkod och hur den fungerar i samband med att du blir ny kund hos dem.

Har Linas Matkasse nykundsrabatter?

Nej, tyvärr inte.

Tar Linas Matkasse en utkörningsavgift?

När du beställer matkasse från Linas Matkasse är leveransen alltid gratis – hela vägen fram till dörren. Vid leverans kommer maten förpackas i så miljövänliga förpackningar som möjligt och sedan transporteras hem till dig via kylbil för att hålla ingredienserna fräscha. Leveranser sker söndagar eller måndagar mellan kl. 17:00-22:00 och budet ställer även matkassen utanför din dörr om du inte är hemma enl. överenskommelse.

När dras din rabatt av?

Om du är en ny kund hos Linas matkasse som har en Linas matkasse rabattkod så kommer rabatten att aktiveras automatiskt (du har säkert klickat på en länk hos någon av företagets partners, såsom oss).

Du hittar alla dina aktiva rabattkoder på Mina sidor på företagets webbsida.

Kan jag få en Linas matkasse rabattkod även om jag redan är kund?

Nej, tyvärr inte.

Hur aktiverar man en Linas Matkasse rabattkod?

När du använder Matkasse.se’s unika rabatt behöver du aldrig ange någon rabattkod direkt. Besök istället bara deras hemsida via oss så applicerats rabatten automatiskt på det totala beloppet.

En vecka med Linas Matkasse – en ärlig recension och första intryck

Följ med oss medan vi kollar in en veckomeny och tre inspirationsmiddagar från Linas matkasse!

Dag 1 – Leverans och första middagen

På måndagskvällen ringde budet på dörren med vår första leverans av Linas matkasse och spänningen var på topp! Frys- och kylvarorna kom i en separat påse tillsammans med en uppmaning från budet att ställa in dem i kyl och frys direkt.

Linas Matkasse

För vårt test beställde vi kassen “Klassiskt och inspirerande” och i paketet som levererades hittade vi snabbt varor och ingredienser som inte var helt bekanta för oss – vilket kändes spännande och nytt. 

Veckans första middag var Korma – indiska köttbullar med pistagenötter och en fräsch gurksallad. Med Linas matkasse följde ett litet häfte med blandad information tillsammans med alla veckans recept. 

Vi följde genast vårt första receptet men ångrade ganska snabbt att vi inte först hade plockat fram alla ingredienserna. Det ingick nämligen en hel del kryddor i receptet och det hade därför varit mycket smidigare att ha allting framplockat. 

Näst på listan skulle det kokas ris. Vi kokar alltid vårt ris i riskokare och för den som inte har en riskokare hemma kan vi varmt rekommendera det. Den sköter sig själv under hela kokningen och håller sen riset varmt när det är klart – en oumbärlig hushållsapparat som förenklar matlagningen! 

Efter detta var det även lite pyssel med gurksalladen där bland annat lite rivet citronskal, tillsmammans med en färsk chilli, krävdes för dressingen. Denna vecka fick vi röd chilli, istället för den gröna som stod med i receptet – men det gick bra det också!

Korma-köttbullar med gurksallad från Linas Matkasse

Korma-köttbullar med gurksallad

Köttbullarna kryddades sen med en mängd olika kryddor, bland annat kanel. Vi brukar normalt vara ganska försiktiga med kanel, efter som den lätt tar över, men trots detta följde vi receptet fullt ut denna gång och tog med hela mängden som angivits. 

Näst krävde receptet lite kycklingbuljong – med det hade vi tyvärr glömt att köpa hem, så det fick bli grönsaksbuljong istället.

För övrigt var det ganska många moment i matlagningen, med många ingredienser, men så hade vi också valt “Klassiskt och inspirerande” som utskrivet skulle ta lite längre tid än övriga menyer. 

Korma-köttbullar med gurksallad och basmatiris från Linas Matkasse

Korma-köttbullar med gurksallad och basmatiris, från Linas Matkasse

När maten väl stod på bordet var det dock värt allt slit – middagen var riktigt god!! Vi blev alla överraskade av alla nya smaker, det kändes nytt och spännande och snarare som om vi blivit bjudna på middag på restaurang än att vi lagat den själv. Alla kring bordet tyckte det var väldigt gott och att det var lagom stora portioner för fyra. Bra betyg för Linas matkasse den första dagen!

Mer om Lina Matkasse recept:

Korma indiska köttbullar

Matkassevecka med Linas – Dag 2

Matkassevecka med Linas – Dag 3

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar Linas Matkasse?

Priset på Linas Matkasse varierar eftersom du kan skräddarsy din egen veckomeny. Välj exakt vilka maträtter du vill ha i din matkasse utifrån vårt stora utbud av middagar som tillfredsställer alla smaker och preferenser. Varje vecka erbjuder vi över 40 olika rätter med något varierande pris beroende på vilka ingredienser som ingår i receptet.

Det går även att välja en av våra färdigkomponerade matkassar: Vegetariskt, Klassiskt & inspirerande eller Enkelt & lättlagat. Alla recept är så klart noggrant planerade för att minimera matsvinn.

Hos Linas Matkasse kan du också ändra storleken på din matkasse beroende på hur många middagar ni vill ha och utefter hur många personer ni är i hushållet. Detta går att anpassa från vecka till vecka, med minst 3 middagar för 2 personer upp till 5 middagar för 4 personer per kasse. Ju större matkasse, desto billigare pris per middag, så det lönar sig att packa kassen full med spännande middagar!

När du beställer en matkasse för första gången påbörjas en löpande prenumeration automatiskt, men ingenting är bindande. Du kan avsluta din prenumeration när som helst, ändra innehållet när du känner för det samt hoppa över precis hur många leveransveckor du vill. Detta ställer du in snabbt och smidigt i appen eller på webben, men det måste göras senast på måndagen 6–7 dagar innan leverans, beroende på om du har leverans på söndag eller måndag.

För att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder erbjuder vi helt gratis frakt på din matkasse. Leveranserna kommer direkt till din dörr på söndagar eller måndagar beroende på ditt leveransområde eller vilken dag du har valt, mellan 16.00 – 22.00 på söndagar eller 17.00 – 22.00 på måndagar. Dagen innan leveransdag får du ett sms med en mer specifik leveranstid, som även går att se inne på Mina Sidor på leveransdagen.

Var finns Linas Matkasse?

För att se om vi levererar till din adress kan du besöka deras hemsida och där mata in ditt postnummer. Du får automatiskt upp en lista över vilka matkassar och middagar som finns tillgängliga i ditt område. Linas Matkasse erbjuder färdigkomponerade matkassar, men det går också att välja vilka middagar man vill ha manuellt i listan som kommer upp. Klicka för att välja de måltider du är mest sugen på och välj upp till fem middagar per matkasse. Våra tre mest populära matkassar är: Vegetarisk, Klassiskt & Inspirerande och Enkelt & Lättlagat.

Hos Linas Matkasse kan du välja mellan allt från härliga vegetariska maträtter med underbara smaker, till spännande måltider med kött, fågel eller fisk, samt ett stort utbud av gluten- och laktosfria rätter. Här finner du även några snabblagade maträtter som tar högst 20 minuter att tillaga, vilket passar perfelt när du vill att det ska gå extra snabbt i köket! Barnen tycker också om Linas Matkasse, speciellt middagarna inom kategorin Barnfavoriter, där det alltid finns en mängd alternativ som är populära bland småttingarna.

Alla beställningar görs på webbplatsen Linas Matkasse eller i appen. Matkassen levereras varje vecka, med undantag för vissa postorter där leverans endast sker varannan vecka. Oavsett vart du bor levereras matkassen hela vägen till dörren med gratis frakt! Linas Matkasse kommer med alla ingredienser som krävs och med recept som är enkla att följa. Enklare än så kan det inte bli att njuta av nyttig, hemlagad och färsk mat under veckans gång!

Under transporten av Linas matkassar paketeras livsmedlen i en låda, där dina kylvaror ligger i en separat del tillsammans med en eller flera kylpåsar (Gel-Ice) för att säkerställa att de håller sin optimala temperatur. Du får gärna lämna tillbaka lådan till chauffören vid nästa leverans så länge lådan är platt, tom och torr! Det tackar både Linas matkasse och miljön för.

Vad är det för mat i Linas Matkasse?

Linas Matkasse erbjuder tre färdigkomponerade matkassar: Vegetariskt, Klassiskt & inspirerande och Enkelt & Lättlagat. Utöver det kan du även skräddarsy din matkasse utifrån deras stora utbud av middagar och kan på så vis tillfredsställa alla typer av smaker och önskemål. Varje vecka erbjuds över 40 olika rätter i en rad olika kategorier, såsom Vegetariskt, Nöt, Fläsk, Fågel, Barnfavoriter, Glutenfritt, Snabblagat, Laktosfritt, samt Fisk och skaldjur.

Du kan alltid lita på att din matkasse kommer fulladdad med goda, varierande och inspirerande middagar! Recepten är enkla att följa, roliga att laga och goda att äta. Alla recept är såklart noggrant planerade för att maximera din tid och minimera matsvinnet.

Vad sägs om Caribbean Tuna Fishcakes med mangosalsa och rostad sötpotatis, Kycklingwok med nudlar, broccoli och rostade pumpakärnor eller Rotfruktspytt med rödbetshummus och stekt ägg?

Kolla in de senaste rätterna och se vilka maträtter som finns tillgängliga just nu.

Recepttexterna levereras tillsammans med en underbar meny varje vecka, så att det är alltid full rulle i köket!

Om du skulle ångra dig och vill ändra tisdagens köttbullar till lax eller tacos är det bara att logga in på ditt konto via appen eller på webbplatse. Det går även att hoppa över leveransveckor eller avsluta prenumerationen när som helst, dock måste alla ändringar ske senast på måndagen 6–7 dagar innan leverans (beroende på om du har leverans på söndag eller måndag).

Hos Linas Matkasse kan du också ändra storleken på din matkasse beroende på hur många middagar din familj vill ha och utefter hur många personer ni är i hushållet. Detta går att anpassa från vecka till vecka, med minst 3 middagar för 2 personer och upp till 5 middagar för 4 personer – per kasse.

Ju större matkasse, desto billigare pris per middag, så det lönar sig att packa kassen full med spännande middagar! Precis som de säger på Expressen.se erbjuder Linas Matkasse den ”bästa matkassen för dig som gillar att laga mat”.

Är Linas Matkasse bäst i test?

Enligt Matspar.se är Linas Matkasse bäst i test 2022. De kom fram till detta efter att ha testat samtliga matkassar som finns tillgängliga på den svenska marknaden idag. De skriver så här om Linas recept:

”Efter att själva ha testat recepten i Linas matkasse kan vi säga en sak med säkerhet: det är gott och fräscht! Denna leverantören lägger stor vikt kring god och sund mat som också är enkel att tillaga. Originalkassen var en av deras första alternativ och det som gör den till en så stor succé är att den går hem hos både stora som små.”

Även Matkassen.nu har raknat Linas Matkasse i Topp 3 bäst-i-test Matkassar för 2022! De beskriver matkassen som ”Sveriges mest älskade leverantör av matkassar”, och skriver vidare att, ”Hos Lina hittar du en matkasse för alla oavsett smak och diet.” Matkassen.nu påpekar även att det finns stor variation, nöjd-kund-garanti, ett utbud av olika kassar samt att Linas erbjuder leverans i stora delar av Sverige.

Enligt Expressen.se är Linas Matkasse den ”bästa matkassen för dig som gillar att laga mat” – och det håller vi absolut med om! Deras omdöme fortsätter med ”…recepten och kvaliteten på matvarorna är höga. Därför utser vi Linas matkasse till bästa alternativ för dig som gillar (och har tid) att laga mat och lära dig nya recept.”

Idag har Linas Matkasse dessutom gjort det extra enkelt för sina kunder att skapa en matkasse som verkligen passar er i smaken. Välj mellan en salig blandning av över 40 recept varje vecka och utöver de tre matkassarna även alternativ för att skräddarsy veckans kasse på egen hand.

Välj mellan allt från härliga vegetariska maträtter med underbara smaker, till spännande måltider med kött, fågel och fisk, samt ett bra utbud av gluten- och laktosfria rätter. Du kan också passa på att lägga till ett par snabblagade maträtter som passar utmärkt när det ont om tid! Barnen tycker också om Linas Matkasse, speciellt middagarna inom kategorin Barnfavoriter, där det alltid finns en mängd alternativ som är populära bland småttingarna.

Vad kostar en Ica kasse?

ICA:s Matkasse kommer i olika prisklasser och finns att hämta i deras butiker. Somliga ICA-butiker levererar också matkassar hem till sina kunder. Notera att det inte går att skräddarsy ICA:s matkassar och att deras vegetariska alternativ endast går att beställa för två eller fyra personer, över tre dagar. Hos Linas matkasse har du däremot alltid möjligheten att beställa upp till fem middagar per matkasse.

ICA har en klimat-kasse som kostar 669 kr och den består av fyra måltider till fyra personer. Hos Linas Matkasse kan du se klimatdata på många av deras maträtter och välja dina middagar baserat på mängden utsläpp av koldioxid – om du vill. De valde att utforma det så för att ge sina kunder full koll utan några kompromisser, samtidigt som de kan tillfredsställa smaklökarna ordentligt.

Om man vill göra det enkelt för sig erbjuder ICA en matkasse som kallas för Enkla veckan, som finns tillgänglig under fem dagar för fyra personer. Den ligger på 519 kr och bjuder på enkla, klassiska rätter som Stekt torsk med ägg- och kaviarsås, Supersnabb pasta med bacon och majs och Kyckling tandoori med gurkröra.

Med Linas Matkasse kan du också välja recept från kategorin Snabblagat när du vill att det ska gå extra snabbt med middagen. Vi vet alla mycket väl att det kan vara svårt att få tid till matlagning vissa veckor och därför erbjuder Linas Matkasse alltid några middagar som tar högst 20 minuter att laga, trots att de är väldigt smakrika. Exempel på detta är Kyckling i röd currysås med nudlar, Tacos de pavo – tacos med kalkon, salsa med rostad majs eller Vitlöksrostade rotsaker med dragonkräm och stekt bratwurst.

Våra duktiga kockar älskar att förse er med spännande recept och du kan själv enkelt se vilka maträtter som finns tillgängliga under kommande veckor. Våra receptexperter komponerar varje vecka en underbar meny och ser alltid till att det är full rulle i våra kök.

Vad kostar Linas Julbordskasse?

Linas Julbordskasse har såklart ännu inte kommit ut för 2022, men precis som föregående år är det aldrig långt kvar tills julbordssäsongen kommer i gång igen! Linas underbara julbordskassar är alltid en stor succé och med det fylls hela Linas kök med årets julnissar och tomtar. Som vanligt kan ni förvänta er alla populära klassiker som är ett måste på julbordet (men med extra god smak), samtidigt som det är enklare än någonsin att få till alla godsaker med perfektion.

Linas Julbordskasse lanserades 2017, med ett komplett julbord för 6–8 personer och blev snabbt en populär favorit i julstressen. Fördelen med Linas julbordskasse är såklart att man spar en massa tid och energi som annars måste gå åt planering, inspiration och inköp. Det finns mycket annat man behöver ägna sig åt under december månad och det var därför just behovet av tid som gav Lina Gebäck idén att lansera en julbordskasse.

– Hela 90 procent av Linas kunder har angett att de känner stress under julen och att tiden är den största bristvaran. När vi frågade dem ifall en julkasse hem till dörren skulle hjälpa med tiden och vad de helst i så fall ville göra med den, svarade majoriteten att de hellre köper julklappar, rimmar eller tittar på en härlig julfilm.

Julkassen har varit laddad med Janssons frestelse, rödbetssallad, köttbullar, gubbröra, ädelostkräm, prinskorv, Parmigiana alla melanzana, saffranbulgur, Skagenfyllda ägghalvor, tre sorters sill, julskinka av premiumkvalitet, hårt bröd, kex, grovt bröd, enrisrökt korv, gravad lax, kallrökt lax, potatis, ostar och smör.

Unna dig Linas Julbordskasse i år och se till att allting går smidigt till i jul och att du och din familj istället kan ägna mer tid åt varandra. Julbordskassen kan beställas från mitten av december och levereras den 21:a december. Priset varierar beroende på hur många portioner som beställs.

34 kommentarer till “Linas Matkasse”

 1. Kommentar från Magdalena

  Linas matkasse har klart förbättrat och förenklat min vardag och hela mitt välbefinnande! Att få både recept och matvaror levererade till dörren, med sms-avisering både före leverans samt när den kommit, moderna, spännande rätter och ingredienser, enkelt att pausa och byta ut rätter om man vill, ändra leveransadress – jag är jättenöjd! Helt plötsligt är maten inte ett problem utan roligt! Tack för att ni finns!

 2. Kommentar från Marie Hultman

  Har haft Linas Matkasse i snart ett år nu. Det är lagom mycket mat och känns som det blir mycket nyttigare rätten än vad vi gjorde tidigare, dessutom mycket bättre variation. Rekommenderar att testa!

 3. Kommentar från Viktor Hierta

  Har nu provat Lindas Vegetariska Matkasse i två veckor nu och jag måste säga att kvaliteten på varorna och på recepten jag fått har varit utmärkta. Enkla att följa och lagom tillagningstider. Har jobbat som kock i 8 år och är inte så sugen på att laga mer mat när jag kommer hem men dessa recept är perfekta då de nästan sköter sig själva men ändå är goda och annorlunda.
  Jag hade själv inte heller några problem med leveransen.

  Dock ska det också sägas att värdet i detta är jag inte ett dugg imponerad av. Jag fick mina kassar på prova på priset och hade det varit det som var det vanliga priset hade jag varit mycket nöjd. Nu är det dock halva priset mot det vanliga och jag är inte alls imponerad.
  Det är en vegetarisk kasse…. Vanligtvis är vegetarisk matlagning runt hälften så dyrt som med kött av en bra kvalitet.
  Självklart förstår jag att de måste tjäna pengar på det här men detta är ju löjligt. Värdet av varorna jag fick i kassen (jämfört med närmaste ICA, räknat med kilopris) låg på bara 220kr.

  Håller inte med dem alls om mängderna heller. En rätt, Risotton, var bra utmätt dock var de fem andra rätterna helt missräknade. På en av rätterna (som ska räcka åt 4) var vi bara 2 som åt och var fortfarande inte mätta.
  Så 1 av 6 rätter rätt uträknade. Inte särskilt bra jobbat, patetiskt rent ut sagt.

  Enkelt att avbeställa eller pausa en kasse via hemsidan så plus där men ett Gigantiskt minus för att man måste ringa in för att avboka helt. Har de en så bra hemsida är det löjligt uppenbart att de inte har lagt till den funktionen på hemsidan bara för göra det svårt att avprenumerera. Löjligt.

  1,5 av 5 Stjärnor – Rekommenderas inte om du inte skulle betala grann-barnet (som inte kan räkna) 400kr för att gå och handla åt dig för 200kr….

 4. Kommentar från Anette

  Vi har haft Linas matkasse under några månader nu, men har tyvärr upplevt mer problem än glädje med leveranserna. Av 6 leveranser har det varit fel i 4. Två gånger har ”torrvarorna” inte kommit. 2 ggr har varor ersatts med andra som inte alltid är jämförbara. 2 ggr har vi fått ruttna/mögliga matvaror. Det är möjligt att detta problem enbart gäller för Järfälla-området, men det är oacceptabelt. Vi har visserligen fått rabatt på kassarna alternativt fruktkasse som ersättning. Rabatten kommer dock alltid på följande leverans och inte på fakturan för leveransen som varit felaktig, vilket ju leder till att man fortsätter med kassen trots att man egentligen inte vill. Kan ABSOLUT INTE absolut rekommendera kassarna om ni bor i Järfälla!!!!

 5. Kommentar från Karin

  Lämnade kassen innanför portdörren (bor på tredje våningen och var hemma)
  Fick sms att kassen stod utanför dörren och blev snopen. Den frysta maten börjat tina. Fel färsk krydda som inte ingick i recepten. Vi är två och beställde för fyra så det skulle räcka till EN matlåda, men det räckte inte. Dock ska påpekas att vi inte är stora i maten.
  Det blir definitivt ingen mer Linas Matkasse.
  Kan varmt rekommendera City Gross. Kanon! Innehåller inte frysta varor och jättegott.

 6. Kommentar från sanne

  Hej, jag undrar varför ni inte har något glutenfritt alternativ. Det är ju många som är glutenintoleranta !

 7. Kommentar från Marcus

  Måste avbeställa matkassen 8 dagar innan leverans annars kommer den levereras oavsett! Var själv tvungen att åka bort och kunde då inte avboka min kasse då det var 5 dagar kvar till leverans. DÅLIGT!

 8. Kommentar från Anneli

  Hej,
  Ser att andra efterfrågat matkasse utan griskött… jag är också intresserad av detta. vill framföra att jag inte på något sätt vill ändra grundkassarna men om det går att ange vid beställningen t.e.x. Ser frågan komma upp några gånger men inget svarer ? För mig skulle det gå bra om det vid beställning går att ange att jag vill byta ut t.e.x. till kycklingkött eller Corn eller kalkon…

 9. Kommentar från Nina

  Hej!

  Har skickat mina synpunkter och frågor via mejl men det enda svaret jag fick (efter att ha väntat i tre veckor och påmint några gånger) var att ni är upptagna och svarar om ni kommer ha någon tid för det. Detta hände i höstas och jag väntar fortfarande. Frågor gällde kvalité av produkter samt plast förpackningar som används för produkter.

 10. Kommentar från Linn

  Fräscha grönsaker och mycket sådant, dock lite väl mycket man förväntas ha hemma ibland och man får krydda på ordentligt extra själv, annars smakar det lätt lite för tamt.
  Annars bra med mycket ekologiska produkter.

  Ska testa barnkassen nästa gång då jag tycker att recepten har lite för många moment en vardag efter dagis och jobb när man ska börja laga mat åt hungrig familj kl.16.30 och maten tar en timme eller mer…

 11. Kommentar från Ann

  Har haft Linas matkasse men tycker att det är jobbigt att köpa ’grisen i säcken’
  Skulle önska att man fick veta i förväg vad nästkommande kasse ska innehålla så man lätt kan boka av eller om till en annan Linas matkasse.
  Det är inte så roligt att köpa något som man inte vill ha, det gör vi inte annars.
  Påpekade detta för Linas i telefonen men det var deras koncept
  Kom igen Linas matkasse, börja förändra er. Lite onödigt att tvinga vuxna människor att köpa mat man inte tycker om.
  Är ni rädda för att förlora kunder?
  Nöjd med matkassen men skulle vilja ha changsen att ändra – flexibiliteten gör att man får fler kunder!

 12. Kommentar från Marie

  Har haft Linas i mer än två år.
  Mycket nöjd! Räcker gott till fyra , två vuxna och två tonåringar .
  Fina råvaror, ekologiskt, svenskt kött och färsk fisk.
  Varierade och lagom avancerade recept.
  Tack Lina. Du förenklar vår vardag

 13. Kommentar från Mats

  Hej! Jag har en fråga.
  Är nöjd med Linas matkasse MEN när det gäller smak- o kryddsättning med bl a Ingefära (som i och för sig är god smaksättare).
  Varför använder ni Ingefära i 3 rätter av 5 i samma matkasse som lev 15/9? Tar bort en del av smakupplevelsen i var o en rätt eftersom den smaksättningen är ganska genomträngande.
  Hoppas inte idéerna på maten börjar tryta, för i övrigt har rätterna varit en smakupplevelse när de kommer på bordet.
  Mvh
  Mats

 14. Kommentar från Z

  Vill få hem stora matkassen, men tvekar, för vi äter inte fläskkött, och jag ser att ni har vissa rätter med fläsk/griskött och undrar om man kan göra något åt detta? Går det att ordna, då beställer jag direkt varannan vecka.

  Mvh

  Zakaria

 15. Kommentar från Anna

  Har haft Linas matkasse mer än 3 år. Är jättenöjd. Vi får alltid superfrächa grönsaker och maten räcker oftast till en eller ibland två matlådor även när vi är är 4 som äter middag. Det förutsätter dock att alla äter ordentligt med grönsaker vilket inte är något problem. Lina har gjort så att vi i vår familj (två vuxna och två tonåringar) har lärt oss att laga mycket gott med grönsaker. Tack för alla bra recept.

 16. Kommentar från Mia

  Nu har jag testat Linas i två omgångar… Recepten är bra å lätta då jag har haft barnkassen. Men produkterna är under all kritik. I varje påse har jag fått reklamera framför allt köttet. Det packas en vecka innan leverans. Sista ggn så fick jag en köttbit vars förackning var öppen å köttet grått å luktade illa. Detta var inte första gången. Grönsakerna mögliga eller så ruttnar de på ett par dagar. Jag har framfört min kritik till Linas men inget händer. Samma sak vecka efter vecka. Men en stor eloge till reklamationerna. Det funkar utmärkt att reklamera å trevliga är de. Men tyvärr blir det för dyrt med en påse där man endast kan äta 3/4.

 17. Kommentar från Fredrik

  Avslutar på grund av leveranserna!! Inte ok att få leveranserna 22 eller som den senaste 22:15! Kul när det ringer på dörren när man har barn som sover!! I första leveransen så var det mögliga tomater! Nej, tack för oss!!

 18. Kommentar från Mattias

  Har provat Linas barnkasse. Hunnit med 3 kassar med varierande betyg. De 2 första var riktigt bra med varierade recept. Den senaste kändes som ett rejält bottennapp och var definitivt inte värd det ganska dyra priset, det kändes inte bra med tveksamt innehåll samtidigt som priset höjdes. Kassen innehåller mycket ekologiska produkter vilket kanske kunde vara ett tillval istället, då kunde priset hållas ner lite. Provar en vecka till innan beslut om vi ska fortsätta.

 19. Kommentar från Jenny

  Okej, men nu efter ca 5 kassar är vi less. Smakar likadant dom flesta rätterna och nu vet jag exakt vad man får i grönsaksväg. Men bra för att få lite inspiration.. OBS- lite mat, räcker till mig och min sambo och en matlåda, sällan det räckt till 4 vuxna!

 20. Kommentar från Eriksson

  Hej!

  Hur kommer det sig att Benny som svarar på kommentarer här ÄVEN svarar på Middags Frids kommentarer , är det samma personer bakom båda företagen som leverar maten? Bilden är exakt densamma även namnet Benny….. Konstigt tycker jag…???

  • Kommentar från benny

   Hej
   Matkasse.se är en helt fristående sida där man kan hitta och jämföra matkassar, jag som är ansvarig för sidan heter Benny Kvist. Där har du anledningen till att jag svarar på olika matkassars kommentarer 🙂
   /Benny

 21. Kommentar från Sofie

  Snälla gör ett alternativ utan griskött, det finns massor som vill ha. Jag hade blivit kund direkt. Med vänlig hälsning

 22. Kommentar från Annica

  Överlag bra matkasse. Dåligt med fullkornsalternativ men bra med mycket grönsaker, ett veg. alternativ, mix mellan lätt och svårt och alltid en rolig twist på rätterna.

 23. Kommentar från Selias

  Fräscha råvaror! Konceptet som sådant är bra. Vi bäställde Linas barnkasse. Dock har vi kräsna barn hemma så det passade inte dem. Det slutade med att de åt annat eller inget och för oss kändes det tråkigt att äta barnanpassad mat. Så det blir ingen fortsättning på nån matkasse. Det blev mera jobb än nytta!

 24. Kommentar från Emio

  Hej!
  Kan jag beställa matkassar utan griskött??

 25. Kommentar från Eva

  Vi är väldigt nöjda! Har fått Linas orginalkasse två gånger och det är fräscha råvaror och goda recept. Till och med de kinkiga familjemedlemmarna har tyckt att maten varit god.

 26. Kommentar från Marie

  Hej !! Jag meddelade Linas via sms den 16/5 att köttfärsen luktade illa när vi började steka den . Skulle tillaga Basilika kryddad köttfärssås med pasta. Köttfärsen hade varit fryst , Tinas i kylskåpet under dagen. Fick nu ett meddelande om att jag skulle även skulle skriva mer mina synpunkter här. Med vänlig hälsning, Marie

 27. Kommentar från Marcus

  Jag vill ha mat nu inte nästa vecka för i helvete.

  Mvh 🙂

 28. Kommentar från joakim

  små portioner, ointressant mat så inte smakar något och frukten är gamal och möglig. nej tack linas matkasse var bland det sämta jag har sett

 29. Kommentar från jaraj akatos

  hej vi är 5 i familjen kan snälla hjälpa oss hoppas det smakar gott på linas matkasse men god jul och god nytt år önska famyljen 🙂 😉

 30. Kommentar från Karin Särlöv

  Då vi endast är två i hushållet så undrar jag om man kan beställa matkasse för 2 personer??
  Vänliga hälsningar
  Karin Särlöv

  • Kommentar från benny

   Hej Karin,

   det går att beställa Linas matkasse även om ni är 2st personer. Matkassen är inte mindre, utan istället kan ni använda maten som blir över till att göra matlådor eller frysa in färdiga portioner.

 31. Kommentar från Thea Ahlgren

  Kan ni leverera matkasse för 2 personer och vad kostar det?
  Mvh

 32. Kommentar från Eva-Lena Rodrigo

  Mycket nöjd med den här kassen.
  Tydliga recept med en bra mix av lättalagt o lite svårare.
  Det är lätt att föllja recepten.
  Gillar även att det brukar vara en vegitarisk rätt i veckan.

Allas matkassar fran Linas Matkasse

Prova på-pris från:

399-1349kr

Ord. pris 599-1549kr

3-5

2-6

Prova på-pris från:

419-699kr

Ord. pris 599-998kr

3-5

2-4

Prova på-pris från:

384-644kr

Ord. pris 549-949kr

3-5

2-4

Linas Matkasse