Linas Matkasse

Exklusiv rabattkod

Rabattkod: Följ länken för rabatt - NYKUND_SOMMAR_2021

1000 kr rabatt (200 kr rabatt per matkasse på de 5 första leveranserna). Endast nykunder. Gäller t.o.m 30 november

Innehåll

Linas matkasse erbjuder tre olika kategorier av färdiga matkassar som innebär att man skräddarsyr sin veckomeny. Man väljer rätter inom de olika kategorierna, i olika storlekar efter antal personer och dagar. Gemensamt är alltid innehållet av fräscha och goda råvaror tillsammans med inspirerande recept, som är väl anpassade för olika hushåll med dess kostbehov.

Några av kärnpunkterna med Linas matkasse är:

 • Goda, inspirerande och varierade middagar med möjlighet att skräddarsy veckomenyn.
 • Goda recept som är enkla att följa och roliga att laga.
 • Recept som är noggrant planerade för minimalt matsvinn.

För de flesta recept krävs några vanligare basvaror. I det meny-mejl som skickas ut onsdagen innan leverans ser du vad du behöver ha hemma. Det går även enkelt att se alla recepten under sin inloggning på hemsidan.

Visste du att:
Du själv kan välja dina veckomenyer! Allt utifrån ett 30-tal goda recept inom tre olika kategorier. Gott, smart och enkelt.

Utbud

Linas matkasse erbjuder olika varianter av matkassar för att passa in för alla hushåll i vardagen. Vare sig det är enkelt och lättlagat eller klassiskt och inspirerande såväl som vegetariska och flexitariska varianter, kan man numera helt skräddarsy sin kasse.  Alla matkassarna finns just nu till bra kampanjpris via matkasse.se.

Skräddarsy din matkasse

Välj efter hushållets smak och behov bland mer än 30 olika goda och recept varje vecka. Anpassa både till antalet personer och dagar i veckan. Så flexibla veckomenyer som det någonsin kan bli.

 

 • Enkelt och lättlagat: 5, 4 eller 3 middagar för 2 eller 4personer – 384-664 kr i prova på-pris (ord pris: 549-949 kr)

 

 • Klassiskt och inspirerande: 3, 4 eller 5 middagar för 2 eller 4 personer – 419-699 kr kr i prova på-pris (ord pris: 749-949 kr). Finns i laktos- och glutenfri variant.

 

 • Vegetarisk (flexitarisk): 3, 4 eller 5 middagar för 2 eller 4 personer – 384-664 kr kr i prova på-pris (ord pris: 549-949 kr).

Linas matbutik

Som kund hos Linas matkasse har du även möjlighet att handla i Linas matbutik, som fungerar som en livsmedelsaffär på nätet. Det du handlar i matbutiken levereras på samma sätt som matkassarna.

Ändringar i leveranserna p.g.a coronaviruset

För trygga och säkra leveranser kommer matkassen att levereras fram till porten där chauffören ringer på dörrklockan eller porttelefonen och ställer matkassen vid dörren. Trots stor efterfrågan på matkassar är kapaciteten och möjligheten att leverera matkassar över hela landet som vanligt.

Hygienkraven är alltid strikta oavsett omständigheterna vid hanteringen av matkassar. Linas matkasse följer Folkhälsomyndighetens uppmaning om extra vaksamhet och har bl.a vidtagit åtgärder för att undvika närkontakt i produktionen och vid pauser och raster.

Leverans

Linas matkasse levererar till totalt strax över 600 orter i Sverige och är därmed det matkasseföretag som finns på flest platser i landet. Fyll i ditt postnummer på sajten för att se om Lina kan leverera hem till dig.

Leveranser sker söndagar eller måndagar, beroende på ort, mellan kl. 17-22. Om du inte är hemma vid leverans ställer chauffören dina kassar utanför dörren och meddelar att leveransen har kommit.

Hos Linas matkasse kan du välja mellan leverans varje vecka, varannan vecka eller en gång i månaden. Du administrerar leveransintervallet själv på dina sidor på sajten.

Betalning

Betalning sker i efterskott mot faktura eller med kort. Fakturan kan du få skickad till dig via e-post eller som e-faktura. Kortbetalning sker automatiskt onsdagen efter den senaste leveransen.

Uppsägning/ändring

Det finns ingen som helst bindningstid att följa hos Linas matkasse. Om du vill säga upp din prenumeration/ändra matkasse, pausa prenumerationen eller avboka behöver det ske 7-8 dagar innan leverans och antalet dagar beror på vilken dag som din matkasse levereras. Justeringar måste alltid göras senast söndagar kl. 23.59.

Mer om Linas matkasse

Linas matkasse är det företag som mer än andra har definierat tjänsten färdiga matkassar och sedan grundandet 2008 har företaget Carolinas Matkasse AB levererat över 50 miljoner portioner.

34 kommentarer till “Linas Matkasse”

 1. Kommentar från Magdalena

  Linas matkasse har klart förbättrat och förenklat min vardag och hela mitt välbefinnande! Att få både recept och matvaror levererade till dörren, med sms-avisering både före leverans samt när den kommit, moderna, spännande rätter och ingredienser, enkelt att pausa och byta ut rätter om man vill, ändra leveransadress – jag är jättenöjd! Helt plötsligt är maten inte ett problem utan roligt! Tack för att ni finns!

 2. Kommentar från Marie Hultman

  Har haft Linas Matkasse i snart ett år nu. Det är lagom mycket mat och känns som det blir mycket nyttigare rätten än vad vi gjorde tidigare, dessutom mycket bättre variation. Rekommenderar att testa!

 3. Kommentar från Viktor Hierta

  Har nu provat Lindas Vegetariska Matkasse i två veckor nu och jag måste säga att kvaliteten på varorna och på recepten jag fått har varit utmärkta. Enkla att följa och lagom tillagningstider. Har jobbat som kock i 8 år och är inte så sugen på att laga mer mat när jag kommer hem men dessa recept är perfekta då de nästan sköter sig själva men ändå är goda och annorlunda.
  Jag hade själv inte heller några problem med leveransen.

  Dock ska det också sägas att värdet i detta är jag inte ett dugg imponerad av. Jag fick mina kassar på prova på priset och hade det varit det som var det vanliga priset hade jag varit mycket nöjd. Nu är det dock halva priset mot det vanliga och jag är inte alls imponerad.
  Det är en vegetarisk kasse…. Vanligtvis är vegetarisk matlagning runt hälften så dyrt som med kött av en bra kvalitet.
  Självklart förstår jag att de måste tjäna pengar på det här men detta är ju löjligt. Värdet av varorna jag fick i kassen (jämfört med närmaste ICA, räknat med kilopris) låg på bara 220kr.

  Håller inte med dem alls om mängderna heller. En rätt, Risotton, var bra utmätt dock var de fem andra rätterna helt missräknade. På en av rätterna (som ska räcka åt 4) var vi bara 2 som åt och var fortfarande inte mätta.
  Så 1 av 6 rätter rätt uträknade. Inte särskilt bra jobbat, patetiskt rent ut sagt.

  Enkelt att avbeställa eller pausa en kasse via hemsidan så plus där men ett Gigantiskt minus för att man måste ringa in för att avboka helt. Har de en så bra hemsida är det löjligt uppenbart att de inte har lagt till den funktionen på hemsidan bara för göra det svårt att avprenumerera. Löjligt.

  1,5 av 5 Stjärnor – Rekommenderas inte om du inte skulle betala grann-barnet (som inte kan räkna) 400kr för att gå och handla åt dig för 200kr….

 4. Kommentar från Anette

  Vi har haft Linas matkasse under några månader nu, men har tyvärr upplevt mer problem än glädje med leveranserna. Av 6 leveranser har det varit fel i 4. Två gånger har “torrvarorna” inte kommit. 2 ggr har varor ersatts med andra som inte alltid är jämförbara. 2 ggr har vi fått ruttna/mögliga matvaror. Det är möjligt att detta problem enbart gäller för Järfälla-området, men det är oacceptabelt. Vi har visserligen fått rabatt på kassarna alternativt fruktkasse som ersättning. Rabatten kommer dock alltid på följande leverans och inte på fakturan för leveransen som varit felaktig, vilket ju leder till att man fortsätter med kassen trots att man egentligen inte vill. Kan ABSOLUT INTE absolut rekommendera kassarna om ni bor i Järfälla!!!!

 5. Kommentar från Karin

  Lämnade kassen innanför portdörren (bor på tredje våningen och var hemma)
  Fick sms att kassen stod utanför dörren och blev snopen. Den frysta maten börjat tina. Fel färsk krydda som inte ingick i recepten. Vi är två och beställde för fyra så det skulle räcka till EN matlåda, men det räckte inte. Dock ska påpekas att vi inte är stora i maten.
  Det blir definitivt ingen mer Linas Matkasse.
  Kan varmt rekommendera City Gross. Kanon! Innehåller inte frysta varor och jättegott.

 6. Kommentar från sanne

  Hej, jag undrar varför ni inte har något glutenfritt alternativ. Det är ju många som är glutenintoleranta !

 7. Kommentar från Marcus

  Måste avbeställa matkassen 8 dagar innan leverans annars kommer den levereras oavsett! Var själv tvungen att åka bort och kunde då inte avboka min kasse då det var 5 dagar kvar till leverans. DÅLIGT!

 8. Kommentar från Anneli

  Hej,
  Ser att andra efterfrågat matkasse utan griskött… jag är också intresserad av detta. vill framföra att jag inte på något sätt vill ändra grundkassarna men om det går att ange vid beställningen t.e.x. Ser frågan komma upp några gånger men inget svarer ? För mig skulle det gå bra om det vid beställning går att ange att jag vill byta ut t.e.x. till kycklingkött eller Corn eller kalkon…

 9. Kommentar från Nina

  Hej!

  Har skickat mina synpunkter och frågor via mejl men det enda svaret jag fick (efter att ha väntat i tre veckor och påmint några gånger) var att ni är upptagna och svarar om ni kommer ha någon tid för det. Detta hände i höstas och jag väntar fortfarande. Frågor gällde kvalité av produkter samt plast förpackningar som används för produkter.

 10. Kommentar från Linn

  Fräscha grönsaker och mycket sådant, dock lite väl mycket man förväntas ha hemma ibland och man får krydda på ordentligt extra själv, annars smakar det lätt lite för tamt.
  Annars bra med mycket ekologiska produkter.

  Ska testa barnkassen nästa gång då jag tycker att recepten har lite för många moment en vardag efter dagis och jobb när man ska börja laga mat åt hungrig familj kl.16.30 och maten tar en timme eller mer…

 11. Kommentar från Ann

  Har haft Linas matkasse men tycker att det är jobbigt att köpa ‘grisen i säcken’
  Skulle önska att man fick veta i förväg vad nästkommande kasse ska innehålla så man lätt kan boka av eller om till en annan Linas matkasse.
  Det är inte så roligt att köpa något som man inte vill ha, det gör vi inte annars.
  Påpekade detta för Linas i telefonen men det var deras koncept
  Kom igen Linas matkasse, börja förändra er. Lite onödigt att tvinga vuxna människor att köpa mat man inte tycker om.
  Är ni rädda för att förlora kunder?
  Nöjd med matkassen men skulle vilja ha changsen att ändra – flexibiliteten gör att man får fler kunder!

 12. Kommentar från Marie

  Har haft Linas i mer än två år.
  Mycket nöjd! Räcker gott till fyra , två vuxna och två tonåringar .
  Fina råvaror, ekologiskt, svenskt kött och färsk fisk.
  Varierade och lagom avancerade recept.
  Tack Lina. Du förenklar vår vardag

 13. Kommentar från Mats

  Hej! Jag har en fråga.
  Är nöjd med Linas matkasse MEN när det gäller smak- o kryddsättning med bl a Ingefära (som i och för sig är god smaksättare).
  Varför använder ni Ingefära i 3 rätter av 5 i samma matkasse som lev 15/9? Tar bort en del av smakupplevelsen i var o en rätt eftersom den smaksättningen är ganska genomträngande.
  Hoppas inte idéerna på maten börjar tryta, för i övrigt har rätterna varit en smakupplevelse när de kommer på bordet.
  Mvh
  Mats

 14. Kommentar från Z

  Vill få hem stora matkassen, men tvekar, för vi äter inte fläskkött, och jag ser att ni har vissa rätter med fläsk/griskött och undrar om man kan göra något åt detta? Går det att ordna, då beställer jag direkt varannan vecka.

  Mvh

  Zakaria

 15. Kommentar från Anna

  Har haft Linas matkasse mer än 3 år. Är jättenöjd. Vi får alltid superfrächa grönsaker och maten räcker oftast till en eller ibland två matlådor även när vi är är 4 som äter middag. Det förutsätter dock att alla äter ordentligt med grönsaker vilket inte är något problem. Lina har gjort så att vi i vår familj (två vuxna och två tonåringar) har lärt oss att laga mycket gott med grönsaker. Tack för alla bra recept.

 16. Kommentar från Mia

  Nu har jag testat Linas i två omgångar… Recepten är bra å lätta då jag har haft barnkassen. Men produkterna är under all kritik. I varje påse har jag fått reklamera framför allt köttet. Det packas en vecka innan leverans. Sista ggn så fick jag en köttbit vars förackning var öppen å köttet grått å luktade illa. Detta var inte första gången. Grönsakerna mögliga eller så ruttnar de på ett par dagar. Jag har framfört min kritik till Linas men inget händer. Samma sak vecka efter vecka. Men en stor eloge till reklamationerna. Det funkar utmärkt att reklamera å trevliga är de. Men tyvärr blir det för dyrt med en påse där man endast kan äta 3/4.

 17. Kommentar från Fredrik

  Avslutar på grund av leveranserna!! Inte ok att få leveranserna 22 eller som den senaste 22:15! Kul när det ringer på dörren när man har barn som sover!! I första leveransen så var det mögliga tomater! Nej, tack för oss!!

 18. Kommentar från Mattias

  Har provat Linas barnkasse. Hunnit med 3 kassar med varierande betyg. De 2 första var riktigt bra med varierade recept. Den senaste kändes som ett rejält bottennapp och var definitivt inte värd det ganska dyra priset, det kändes inte bra med tveksamt innehåll samtidigt som priset höjdes. Kassen innehåller mycket ekologiska produkter vilket kanske kunde vara ett tillval istället, då kunde priset hållas ner lite. Provar en vecka till innan beslut om vi ska fortsätta.

 19. Kommentar från Jenny

  Okej, men nu efter ca 5 kassar är vi less. Smakar likadant dom flesta rätterna och nu vet jag exakt vad man får i grönsaksväg. Men bra för att få lite inspiration.. OBS- lite mat, räcker till mig och min sambo och en matlåda, sällan det räckt till 4 vuxna!

 20. Kommentar från Eriksson

  Hej!

  Hur kommer det sig att Benny som svarar på kommentarer här ÄVEN svarar på Middags Frids kommentarer , är det samma personer bakom båda företagen som leverar maten? Bilden är exakt densamma även namnet Benny….. Konstigt tycker jag…???

  • Kommentar från benny

   Hej
   Matkasse.se är en helt fristående sida där man kan hitta och jämföra matkassar, jag som är ansvarig för sidan heter Benny Kvist. Där har du anledningen till att jag svarar på olika matkassars kommentarer 🙂
   /Benny

 21. Kommentar från Sofie

  Snälla gör ett alternativ utan griskött, det finns massor som vill ha. Jag hade blivit kund direkt. Med vänlig hälsning

 22. Kommentar från Annica

  Överlag bra matkasse. Dåligt med fullkornsalternativ men bra med mycket grönsaker, ett veg. alternativ, mix mellan lätt och svårt och alltid en rolig twist på rätterna.

 23. Kommentar från Selias

  Fräscha råvaror! Konceptet som sådant är bra. Vi bäställde Linas barnkasse. Dock har vi kräsna barn hemma så det passade inte dem. Det slutade med att de åt annat eller inget och för oss kändes det tråkigt att äta barnanpassad mat. Så det blir ingen fortsättning på nån matkasse. Det blev mera jobb än nytta!

 24. Kommentar från Emio

  Hej!
  Kan jag beställa matkassar utan griskött??

 25. Kommentar från Eva

  Vi är väldigt nöjda! Har fått Linas orginalkasse två gånger och det är fräscha råvaror och goda recept. Till och med de kinkiga familjemedlemmarna har tyckt att maten varit god.

 26. Kommentar från Marie

  Hej !! Jag meddelade Linas via sms den 16/5 att köttfärsen luktade illa när vi började steka den . Skulle tillaga Basilika kryddad köttfärssås med pasta. Köttfärsen hade varit fryst , Tinas i kylskåpet under dagen. Fick nu ett meddelande om att jag skulle även skulle skriva mer mina synpunkter här. Med vänlig hälsning, Marie

 27. Kommentar från Marcus

  Jag vill ha mat nu inte nästa vecka för i helvete.

  Mvh 🙂

 28. Kommentar från joakim

  små portioner, ointressant mat så inte smakar något och frukten är gamal och möglig. nej tack linas matkasse var bland det sämta jag har sett

 29. Kommentar från jaraj akatos

  hej vi är 5 i familjen kan snälla hjälpa oss hoppas det smakar gott på linas matkasse men god jul och god nytt år önska famyljen 🙂 😉

 30. Kommentar från Karin Särlöv

  Då vi endast är två i hushållet så undrar jag om man kan beställa matkasse för 2 personer??
  Vänliga hälsningar
  Karin Särlöv

  • Kommentar från benny

   Hej Karin,

   det går att beställa Linas matkasse även om ni är 2st personer. Matkassen är inte mindre, utan istället kan ni använda maten som blir över till att göra matlådor eller frysa in färdiga portioner.

 31. Kommentar från Thea Ahlgren

  Kan ni leverera matkasse för 2 personer och vad kostar det?
  Mvh

 32. Kommentar från Eva-Lena Rodrigo

  Mycket nöjd med den här kassen.
  Tydliga recept med en bra mix av lättalagt o lite svårare.
  Det är lätt att föllja recepten.
  Gillar även att det brukar vara en vegitarisk rätt i veckan.